Par praksi

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Sveikas, meitenes!
Tātad, mēģināšu aprakstīt savu problēmu:
Esmu tikusi praksē ļoti labā vietā un būtībā darbs ir saistīts ar tulkošanu. Šodien man atsūtija tulkojamos tekstus - specializeti teksti ap 150 lapām, termiņš - līdz nedēļas beigām + ir iespēja, ka būs jābrauc arī uz prakses vietu un tur papildus jāstrādā. Es gribētu zināt, vai ir reāli visu to apjomu izpildīt, jo, pēc pieredzes, tad būtu jānosēž 24h strādājot visu nedēļu un tāpat nav garantija, ka viss tiks pabeigts. Atteikties es gluži vienkārši baidos, jo vieta ir laba un būs ko ierakstīt CV. Šī tēma nav domāta, lai pačīkstētu, bet gan uzzinātu reālo pieredzi un saprastu, vai tā tomēr nav praktikanta ekspluatācija.
06.02.2013 13:42 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Piekrītu, ka prakses vieta Tevi tikai grib izmantot. Pati pazīstu vairākus darba devējus, kuri praktikantus atzīst par labu bezmaksas darba spēku.
06.02.2013 14:55 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Kaitina, ka nevaru izteikt uzreiz un visu, tāpēc papildinu iepriekš sacīto.

Es šādā situācijā drīzāk tomēr neteiktu, ka es to nevaru, es palūgtu, lai uz kādām pirmajām trīs lapām ar mani kopā patulko tas, kurš šo darbu ir iedevis. Viņam tā kā būtu jāzina kauns un jāatzīst, ka tas nav reāli, vai tad Tev jāpasaka, ka tas nav reāli.

Otrkārt, par izmantošanu, ierakstu CV utt. Pat ja iztulkosi, negulēsi naktis un dienas gaismu neredzēsi, tas nebūs labs tulkojums, cilvēks nav mašīna, pēc kāda laika Tu vairs nesajēgsi, ko un kā raksti. Turklāt, tālāk Tev taču iedos tādu pašu gargabalu un tā uz priekš un uz priekšu līdz prakses beigām, es gatava?
06.02.2013 15:00 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Domāju, ka beigu beigās būs no tā visa jāatsakās, jo taisās vēl kaut ko atsūtīt. Man šī nav pilnīga bezizejas situācija, vienmēr ir rezerves varianti prakses vietām.

Ejot uz turieni, zināju, ka būs jāstrādā, bet izskatās, ka man ir iedevuši visus projektus, kas viņiem ir. Šoreiz tā ir tīra izmantošana + skaidri zinu, ka, lai arī cik labi nostrādāšu praksi, darba vietu tur noteikti nepiedāvās.

Skaidrs, ka dos tik tulkot vēl līdz prakses beigām, bet, visticamāk tas CV ieraksts nebūs visu to nervus vērts.
06.02.2013 15:21 |

10 gadi
Reitings 206
Reģ: 27.01.2013
150 lapas IR daudz!
Pēc Tevis rakstītā noprotu, ka pasūtītājam nav pieredzes tulkošanā, tādēļ varbūt ir vērts paskaidrot, kāds ir normāls tekstu apjoms, ko ir iespējams dienā pārtulkot, kā arī pieminēt, ka tik īss termiņš var pamatīgi pazemināt tulkojuma kvalitāti.

Ja vēl domā par citu prakses vietu, iesaku tulkošanas birojus, jo tur var vislabāk izjust tulkotāja darba apstākļus, iegūt pieredzi un ir lielāka iespēja, ka kāds no nodibinātajiem kontaktiem noderēs nākotnē. :)
06.02.2013 15:38 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Labāk atsakies uzreiz!
06.02.2013 15:43 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
LustForLife, iztulko cik reāli vari un miers. Tā taču ir tikai prakse. Pati vēl saki, ka darbu tev tur visdrīzāk nepiedāvās.
visticamāk tas CV ieraksts nebūs visu to nervus vērts.
Tā gan nesaki, jo jebkurš kvalitatīvs un nozīmīgs darbs ir neatsverams priekš CV. Galvenais neatsakies kā tev te iesaka, jo reālu darbu dabūjot, tev tādas iespējas atteikties nebūs (vienīgi, aizejot no darba). Ja gribēsi pelnīt naudu, strādāsi cik nepieciešams.
06.02.2013 18:46 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Aija, zini, ja arī darbs ir tāds, kur tev uzstāda nereālas prasības, tad cik ilgi cilvēciņš var izturēt? Līdz pirmajam nervu sabrukumam.
06.02.2013 18:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits