Lietas,ko neviens nestāsta

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Grūtniecēm labāk novērsties no šīs diskusijas :D

Noskatijos šito video, ir protams līdzīgam tam : http://youtu.be/pfycjhfupjY

Un tiešām grūtniecības laikā, sieviete svīst kā cūka, čurā biksēs, bērns sper pa ribām, vienai tur vēl kājas nervam gulēja virsū,ka viņa nevarēja pastaigāt un dzemdībās kakā, tur viss lejā plīst vaļā, pludo asinis, un kas notiek ar palcentu??? :o

Kas ir lietas,ko neviens nestāsta par grūtniecību ?
Māmiņas sarosās, gribu sulīgus briesmu stāstus!
05.02.2013 09:54 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Šajos intīmos jautājumos, kas attiecas uz ģinekoloģiju esmu mežone, jo neuzskatu, ka 21.gadsimtā sievietei jācieš sāpes un pazemojums izmeklējumos un dzemdībās tikai tāpēc, ka "visas tā dara, visas dzemdē, visas tiek izmeklētas un dabā tā iekārtots".
Pie zobārsta nezin kāpēc tagad lieto anestēziju, jo redz nevienam negribas sajust nepatīkamas sāpes, bet kā ir runa par ģinekoloģiju, tā "tev ir jācieš, tur jau nekas nav...".
Ir un vēl kā ir! Piemēram, es esmu no tiem izņēmumiem, šī iemesla dēļ pat ģin.parastās apskatēs man pielieto anestēziju, tiesa ne Latvijā. Latvijai līdz tam vēl jāaug, jo pie mums, kad ieminējos par anestēziju apskatei, daktere iepleta acis un teica "nevienam tā nav vajadzīga", tikai, kad centās mani apskatīt, es kaucu kā aizkauts sivēns, kā rezultātā pārbaude nesanāca, tādēļ man ir izveidojusies fobija...
Un par dzemdībām esmu labi pārliecināta- vai nu būs ķeizars, vai, ja ļaus dabiski, tad tikai un vienīgi ar visiem, visiem modernajiem preparātiem un metodēm.
Ciest "dabiskas" dzemdības netaisos, jo tā sevi pakļaušu nāvei sāpju dēļ.
Bērnu es gribu, bet ne caur savu līķi.
06.02.2013 00:00 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
Smukadīda
bij vienu bridi ta, ka melns gar acim metas, bet masina saka kerkt, lai taisa valja acis un iedeva marli ieosnat :D (laikam ar to ozamo spirtu)
bet man ne no asinim galva reiba :p
06.02.2013 00:08 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Piekrītu Spotorno šajā ziņā. Uzskatu, ka ja mūsdienu medicīna piedāvā kaut nelielu iespēju atvieglot dzemdību procesu, tad kādēļ gan to neizmantot? Man, piemēram, ir reāli bail, ka dzemdību laikā nesanāk 3./4. pakāpes plīsums un es nepārvēršos par vienu lielu caurumu. Tā kā bailes ir tā īpašība, kas cilvēku ietekmē visvairāk, es arī apzinos, ka tas viss varētu pamatīgi ietekmēt dabīgās dzemdības. Esmu par ķeizaru, neticu, ka ārsts ar savām ķetnām reāli atplēš vaļā vēderu un, rokoties pa iekšām, izķeksē ārā bērnu.

Nu un skatīties visus tos biedējošos video un īpaši izmeklēt šausmu stāstus - tas ir tāpat, kā skatīties video par aviokatastrofām pirms lidojuma. Skaidrs, ka ir jābūt informētam par iespējamībām, tomēr cilvēka prātam ir tendence koncentrēties uz to ļaunāko scenāriju un nevajadzīgi sevi biedēt.
06.02.2013 00:28 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
sāpīgas dzemdības NAV norma. mūsdienās tas ir tā uztaisīts, pārtaisīts. sāpes rodas saspringuma dēļ, saspringums rodas baiļu dēļ, bailes rodas no tā, ka dzemdības jau ir nāves mokas. patiesībā dzemdības ir gluži dabisks process. protams, ka sāpes būs, bet ne jau neizturamas. vajag palasīt labu literatūru un ieklausīties savā organismā, tad viss būs kārtībā. jā, ir smagas dzemdības, bet tās tiešām nav jāuztver par normu, tur jāskatās, kādi faktori ir pie tā vainīgi - emocionāla nesagatavotība, bērns ir ar seju uz augšu u.c.
06.02.2013 00:39 |

10 gadi
Reitings 136
Reģ: 17.07.2012
Piekritīšu zili_rudzi pēdējam komentāram!
Taču palasot šo diskusiju, esmu tik ļoti pārsteigta, ka Latvijā ir TĀDA tumsonība un neizglītotība sakarā ar dzemdībām!!
Tās, kuras šeit ļoti uzsver epidurālo atsāpināšanu kā superīgāko opciju pasaulē, gribu pateikt, ka jebkura medicīniska procedūra var atstāt sekas, piemēram, paralīzi, ja kaut kas izdarīts nepareizi.
Tieši tāpat atstāt sekas var pilnīgi jebkas dzemdību laikā. Tā kā ķeizars ir OPERĀCIJA, tās laikā var, piemēram, nomirt.
Negribu nevienam neko pārmest, taču nevajag tik ļoti koncentrēties uz vienu viedokli, kamēr pašas neesat vēl grūtnieces. Nāks laiks - nāks saprašana par lietām ;)
06.02.2013 00:49 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
mani pārsteidza, kā tik dabīgs process, kā dzemdības tiek nolikts zem "ir taču 21.gs. nav vajadzības dzemdēt dabiski" :D
06.02.2013 00:53 |

Reitings 56
Reģ: 24.01.2013
Palasīju komentārus, noskatījos video un lai gan kādreiz ļoti vēlos bērnus sapratu, ka šobrīd vēl neesmu morāli/ emocionāli tam gatava..
Pagaidām pietiks ar suni :D
06.02.2013 00:54 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Ja runa ir par saapeem, tad es to nekad neuzskatishu par dabiskumu, kas ir japienem 100procentigi. Agrak sievietem vnk nebija izveles, zem vira tupeles, bez normalas kontracepcijas, tragiskakiem abortiem utml. Bet musdienaas, kad attistitajas valstiis sieviete pati sevi var nodrosinat, dzimstiba kritas. Ne visaam taa ir apzinaata izvele mocities.
06.02.2013 01:04 |

Reitings 1602
zili_rudzi, esmu nākotnes cilvēks... :D Piemēram, man šķiet absurdi, ka tiek ražoti kā zeķes tie smart phoni un tamlīdzīgie trendu zvēri, arvien ar jaunākām iespējām, bet medicīnas izmeklēšanas aparatūra bieži vien ir zem katras kritikas. Nu es neticu, ka nevarētu šodien izgudrot tādu USG aparātu, kurš izpētītu sieviešu dzimumorgānus BEZ tā draņķa ievadīšanas (attiecas uz spoguli arī). Abdominālais USG diemžēl neredz visu, tāpēc nevar aizstāt to manis nīsto spoguli.
Tāpat par dzemdībām... starpcitu, esmu dzirdējusi, ka Ķeizaru var veikt arī daļējā narkozē (ne epidurālā), ka lejasdaļa ir atsāpināta, bet augšdaļa dzīva. Tā kā man kā reiz pienāk tas laiks reāli domāt par pieaugumu, tad darīšu visu, lai manas dzemdības būtu pēc iespējas nesāpīgākas un netraumētu manu i tā esošo fobiju par izmeklēšanas metodēm.
Un jā, morāli es esmu gatava bērniem, bet es nekad, nekad nebūšu gatava uzskatīt par normu šodienas ģinekoloģijas izmeklējumus un dabiskās (bez atsāpināšanas) dzemdības, jo es zinu perfekti savu ķermeni, kas man sāp un, kas nesāp, ko es varu paciest, bet,-ko nē. Un visi tie ārstu un citu "mierinājumi" - "būs nepatīkami" ir norakstāmi, jo tas, kas viņiem ir nepatīkams, man sagādā reālas sāpes. Viņi var man asinis ņemt no vēnas,- man nesāp un pat nav nepatīkami, bet tiklīdz es sajūtu to draņķi, kuru cenšas ievadīt - sajūtu it kā mani griež ar šķērēm!

Un tas pats attiecas uz kolonoskopiju. Vienkārši zem katras kritikas tās izmeklēšanas metodes!
Dusma! ;)
06.02.2013 01:09 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Piemēram, man šķiet absurdi, ka tiek ražoti kā zeķes tie smart phoni un tamlīdzīgie trendu zvēri, arvien ar jaunākām iespējām, bet medicīnas izmeklēšanas aparatūra bieži vien ir zem katras kritikas. Nu es neticu, ka nevarētu šodien izgudrot tādu USG aparātu, kurš izpētītu sieviešu dzimumorgānus

Ir izgudroti, bet slimnīcas neiepērk, jo medicīnas aparatūra ir ļoti, ļoti dārga. Katrs štruntiņš maksā tūkstošos.

Man piemērs, kas nav no dzemdībām, bet no bērnu slimnīcas - bērnam jāliek katetrs (bērnam vēnas sliktas) māsiņas dur 3 vai 4 reizes ,jo vnk nav vēnu... Bet ir tāds vēnu meklētājs, kurš parāda, kur ur vēnas... Bērnu slimnīca neiepērk, jo maksā 3 000Ls viņš. Bet ir kāda gudrā galva slimnīcā, kas uzskata, ka to nevajag un tā ir ar visu medicīnisko iekātu!!!
06.02.2013 01:42 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Vieniigais, kas mani sashokaja ir tas, ka taa placenta ir tik milziiga :D
Taa jau biju dzirdeejusi shausmu staastus un man pat nav bail. Vispaar ceru, ka man buus ka manai mammai. Liidz beigaam puncis nebija liels, gan es gan braalis bijaam mazi un dzemdiibas arii esot bijushas saliidzinoshi vieglas bez pliisumiem, bez n-tajaam stundaam.
06.02.2013 08:25 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Nezināju, ka ķeizarā kaut kas tiek plēsts pušu un nevienu dzemdību video arī nebiju skatījusies. Līdz šai diskusijai, paldies par informāciju, tiešām.

Kaut kā tas viss mani neiespaido. Mēs visi esam piedzimuši un taču apkārt ir tik daudz sieviešu, kam ir bērni un ir dzemdējušas. Tātad sveikas, veselas un laimīgas :)

Kāda paziņa izteicās, ka dzemdības ir pilnīga saplūšana ar dabu un tajā brīdī nekas cits neatliek, kā vien ļauties. Uz krūtīm noliktais mazulis atsver visas dzemdību sāpes.
06.02.2013 09:02 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Vai tad sievietei pirms dzemdībām neuztaisa klizmu? Asinis jau diezvai tur šļācās.
Placenta arī dabīgi iznāk ārā,tad kad bērniņš iznāk. Domāju,ka tas katrai ir individuāli par svīšanu un visu pārējo!
06.02.2013 09:03 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Goldiggaa

Es nekādu klizmu netaisīju, vispār tās sāpes sākās diezgan strauji un spēcīgas... nespētu vēl kaut ko nēmties pie poda ar klizmām utt taj brīdī.... slimnīcā ārsti arī netaisīja... Bet neiznu vai tur galu galā bija kāda skāde vai nē... taj brīdī kad bērns nāca laukā bija sajūta, ka visas iekšas nāk laukā un tad nu to via tur vēl kas iznāca vai nē es nezinu un ārste arī nekomentēja... Tā, ka tā klizma pēc pašu zivēles, iespējām un sajūtām....
06.02.2013 09:15 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Roxy, nu tas jau skaidrs,ka ārsts nekomentēs : ooo,redzu galviņu, oi nē, tā ir kaka! :D
Un tas par to,ka liekas,ka iekšas nāk āra, brrr :)
Bet nekas no visa šitā mani nebiedē , vismaz pagaidām :D
06.02.2013 09:20 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Tas, ka placenta ir liela, nenozīmē, ka to ir grūti dabūt ārā. Tajā video nez kāpēc velk to ārā ar varu, bet normāli ir, ja sieviete pati piedzemdē, kad placenta ir gatava. Spriežu pēc savām dzemdībām, kad man teica, ka jāspiež placenta, sagatvojos spiest tā, kā bērnu. :D Placenta pati ''izlidoja'', ja tā var teikt. Vecmāte smējās, bet es taču nezināju, ka būs tik viegli, ka neko nevar just.
06.02.2013 09:26 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Spotorno - tev gan tur pamatiiga klape aizitusies galvaa, ja jākauc kā mežonim briidii, kad veic parasto ginekoloģisko apskati :D
kā tu ar viirieti guli? :D
06.02.2013 09:37 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Shie nav shausmu staasti. Shausmas ir tad,ja mazulis vai maaminja nomirst.
Un ,meitenes, jums vispirms veel jaapieaug, tas jau ir skaidrs,ka lielai dalaji sheit veel pat nav 22 gadi, taa ka,kameer buusiet sasniegushas vecumu dzemdeet,tad taadas domas un veelme ,zinaat shausmu staastus, galvaa nebuus.

Vispaar esmu atradusi jauku seriaali, kas ir britu un saucas Call the midwife. Tur staasta par nabadziigas londonas sievieteem peec kara periodaa, kaa vinjas dzemdee, kaadas emocijas. Manupraat,ljoti labs seriaals. Ja kaadai interesee shii teema,protams.
06.02.2013 09:39 |

Reitings 1602
vasaras_beerns, ne visiem tā ir parastā. Tieši tādas nostājas kā tev, medicīna mums i nevirzās uz priekšu, jo "viss taču ir tik dabiski, rožaini....". Tas, ka vairākumam tā ir parastā apskate, nenozīmē, ka visiem tāda ir. Izņēmumiem nav jācieš tādēļ.
Un visvairāk man nepatīk, kad ģin.apskati saista ar gulēšanu ar vīrieti. Absurds un nonsenss.
06.02.2013 09:42 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Tiille tev ir 100% taisniiba.
Es jau gadiem domāju, ka nedzemdešu, šobrīd iedomājos, cik brīnišķīgi būtu, ja man būtu divi puikas, bet dzemdēt es vēlaizvien nevaru, nespēju. Vismaz dabīgajā veidā noteikti ne.
Ceru,ka kādreiz hormoni darīs savu un man gribēsies arī dzemdet tos divus puikas, bet jāpaiet vēl labi ilgam laikam, lai tā notiktu.
06.02.2013 09:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits