zili_rudzi, esmu nākotnes cilvēks... :D Piemēram, man šķiet absurdi, ka tiek ražoti kā zeķes tie smart phoni un tamlīdzīgie trendu zvēri, arvien ar jaunākām iespējām, bet medicīnas izmeklēšanas aparatūra bieži vien ir zem katras kritikas. Nu es neticu, ka nevarētu šodien izgudrot tādu USG aparātu, kurš izpētītu sieviešu dzimumorgānus BEZ tā draņķa ievadīšanas (attiecas uz spoguli arī). Abdominālais USG diemžēl neredz visu, tāpēc nevar aizstāt to manis nīsto spoguli.
Tāpat par dzemdībām... starpcitu, esmu dzirdējusi, ka Ķeizaru var veikt arī daļējā narkozē (ne epidurālā), ka lejasdaļa ir atsāpināta, bet augšdaļa dzīva. Tā kā man kā reiz pienāk tas laiks reāli domāt par pieaugumu, tad darīšu visu, lai manas dzemdības būtu pēc iespējas nesāpīgākas un netraumētu manu i tā esošo fobiju par izmeklēšanas metodēm.
Un jā, morāli es esmu gatava bērniem, bet es nekad, nekad nebūšu gatava uzskatīt par normu šodienas ģinekoloģijas izmeklējumus un dabiskās (bez atsāpināšanas) dzemdības, jo es zinu perfekti savu ķermeni, kas man sāp un, kas nesāp, ko es varu paciest, bet,-ko nē. Un visi tie ārstu un citu "mierinājumi" - "būs nepatīkami" ir norakstāmi, jo tas, kas viņiem ir nepatīkams, man sagādā reālas sāpes. Viņi var man asinis ņemt no vēnas,- man nesāp un pat nav nepatīkami, bet tiklīdz es sajūtu to draņķi, kuru cenšas ievadīt - sajūtu it kā mani griež ar šķērēm!
Un tas pats attiecas uz kolonoskopiju. Vienkārši zem katras kritikas tās izmeklēšanas metodes!
Dusma! ;)