Pirmsdzemdību panika.

Reitings 31
Reģ: 04.02.2013
Sveikas!
Man mazā ierašanās plānota tikai (jau) aprīlī, bet man jau ir pamatīgs stresiņš. Daudz ietekmē laikam tas, ka mana ginekoloģe nav īpaši runīga, nu jau ir par vēlu nomainīt.
Dažas paziņas arī gaida uz pavasari mazo, visu laiku tvīto, ka tik un tik dienas atlikušas, ir jau visu sapirkušas, tādos un tādos kursos ir bijušas. Un tad es sajūtos galīgi nelāgi, jo kursos neesmu bijusi, bet apsveru domu aiziet uz lekciju par dzemdībām. Vēl neeju, jo nezinu, vai man būs dabīgas dzemdības (iedzimtības faktori). Pirms pēdējā USG arī vēl negribu pirkt drēbītes priekš slimnīcas, mājās gan jau ir sanestas lietotas. Uzskatu, ka jaunas nav jēgas pirkt, izņemot pirmo komplektiņu.
Vēl ir jānopērk higiēnas preces sev, mazajam soskas utml.
Vai bez pēcdzemdību ir tik efektīva, vai pietiek tikai ar gulēšanu uz vēdera?
Dzīvoju burtiski blakus Stradiņiem, bet es nesaprotu- tad, kad man sāksies dzemdības, varu vienkārši, bez pieteikšanās iet uz slimnīcu? Un, ja tur nav vietas, vai nepieņem?
Tās, kas nav bijušas kursos, vai attieksme no ārstiem nav nosodoša, ja kaut ko nezini?
Kas vēl būtu būtiski zināt un atcerēties, no Jūsu pieredzes?
Zinu, ka daudz jautājumu- jo vairāk lasu, jo vairāk tie rodas :D Labāk nejautāšu par šuvēm, plīsumiem, klizmām utml, liekas, ka nu ir cauri, bet sprukt nav kur!
Milzīgs paldies jau iepriekš par atbildēm un pieredzi ;)
04.02.2013 20:19 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Amanda nezinu, varbūt tapēc, ka pamazām mācos, un stress paņēma savu. Kaut gan pati to no malas neizjutu. Katrā ziņā daktere tikai noteica, ka tas katrai sievietei esot inidividuāli.
04.02.2013 22:26 |

Reitings 377
Reģ: 29.11.2012
Man veders pavisam mazs, ari vienu bridi svars nokritas -2kg, bet nu jau pamazam sak nakt klat.
Bet nu es ari vemu loti dadz.
04.02.2013 22:52 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Par svaru neuztraucaties- uz beigaam gan jau pienaaks vairaak, kaut gan,ticiet man,ir daudz vielaak,ja esi ar mazaaku svaru . Es ,kad paliku staavoklii, sveeru 51 kg, kas uz maniem 170 cm ir diezgan maz. Un tad liidz 6.menesim pienjemos par 1-2 kg tikai,bet pec tam vienaa meenesii par 10 un tad 8.menesi vel par 7 kg...uz dzemdibu dienu biju 70 kg. man bija daudz uudens visur- kaajaas,rokaas...bija diezgan gruuti staigaat lielus gabalus.

Lai jums visaam veseli mazulji!
05.02.2013 09:30 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Par dzemdībām runājot, ja tu dzīvo pie Stradiņiem tad, man šķiet, ātrie arī jebkurā gadījumā tevi turp vestu. Nu un, ja dzemdības rit pilnā sparā, tad grūtnieces nekur prom nedzen. Vienīgais, ja paskatīsies un secinās, ka nekas nenotiek, tad gan var aizsūtīt mājās.
05.02.2013 09:40 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Pēc idejas jau var tusēties pa māju, kamēr ūdeņi noiet, it īpaši, ja vēl dzīvo tik tuvu. Ar nogājušiem ūdeņiem toč neviens mājās nesūtīs.
05.02.2013 09:45 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Internetā tak ir tik daudz informācijas... brīnos par jautājumu kas attiecas uz izmešanu no slimnīcas... pat šokā emsu nedaudz....

Par kursu iziešanu, tie kursi kas bija RDZN bija totāls fufelis ar pretīgiem 80 gadu viģikiem... ja ej kursos tad pameklē kādus sakarīgākus, piemēram, VC4 vai mainuklubā...

A un ja gribi lai draugs/ vīrs/ bērna tēvs piedalās dzemdībās tad kursiem jābūt obligāti izietiem un abiem diviem....
05.02.2013 09:47 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es nezinu vai tā ir patiesība, bet man ļoti interesants šķita viedoklis, ka mātei dzemdību laikā stipri sāp, jo viņa ļoti baidās, visu laiku sevi ir iebiedējusi, ka sāpēs u.t.t. Un, ka no šīm bailēm dzemdību ceļi saspringst un bērnam līdz ar to arī ir ļoti grūti. Tas bija Lūles Vilmas grāmatā, tur vispār tā labi izskaidrotas daudzas lietas. Bet cik patiesības, kas zina.
05.02.2013 09:51 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
_paris, nu šitam es nepiekrītu, jo man sāpēja tā, ka piebļāvu visu slimnīcu, lai gan bail man ne bija ne pirms dzemdībām, ne dzemdību laikā. :)
05.02.2013 09:53 |

Reitings 3755
Roxy, ko tur šokēties. Man paveicās (stulbi tā teikt, bet jā), ka mani pieņēma Rīgā, jo tieši nedēļu pirms tam (atcerieties bija vēl ziņās stāstīja) tur bija nomirusi meitene un bērns. Abi divi, dzemdībās, tikai tāpēc, ka ārti viņu bija aizsūtījuši mājās pēc apskates. arī dežūrējošā māsa, kas visu uzrauga jau pēc dzemdībām man tā starp citu teica, ka ldaļa dzemdētāju (arī es tai skaitā) var tikai pateikties tām divām aizgājušajām svēslītēm, jo viņas ir izglābušas daudz bērnu veselību un pat dzīvību. Nezinu, kā Stradiņos, bet RDzN ir (pirms nepilna gada bija) neuzņemt pacientus, kas ieradušies paši.
05.02.2013 09:54 |

Reitings 3755
_paris, nu šitam es nepiekrītu, jo man sāpēja tā, ka piebļāvu visu slimnīcu, lai gan bail man ne bija ne pirms dzemdībām, ne dzemdību laikā.

Man tieši tas pats. Kliedzu kā aizkauta un visas tās sāpes man bija baigais šoks.
05.02.2013 09:55 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Ance

Labi sorry pirmo reizi dzirdu, ka kādu dzemdējošu mestu ārā...

Manid raugs aizveda, iegājām uzņemsanā, pateicu , ka sākušās dzemdības un, ka sāpes ir ik pa tik un tik minūtēm... un viss.. sāka rakstīt papīrus, skatīties utt.... nekādas problēmas...
05.02.2013 09:58 |

Reitings 91
Reģ: 23.01.2013
No personīgās pieredzes varu teikt, ka var ierasties ar savu auto 1 naktī un piezvanīt pie durvīm, prom nedzīs, tikai māsiņa var būt samiegojusies. Par kusiem runājot, es gan tos izgāju, jo ģimenes dzemdības bija, bet kad bija jādzemdē neko daudz neatcerējos, bet dakterītes palīdzēja.
Ar iepirkumiem ieteiktu nekavēties, ok gultu un ratus var nepirkt pirms, bet drēbītes un visu mazajam vajag ieprikt jau tagad, jo 9 mēnesī diez ko pa veikaliem staigāt negribēsies. Arī par sevi laikus parūpējies, lai vari iziet sabiedrībā kad mazais būs :)
Par svaru - kopumā man bija maziņš puncītis vēl 8 mēnesī neviens neticēja ka jau 8 mēnesis. Svars kopumā nāca klāt kādi 12kg, bet tas laikam ir vidējs rādītājs.
05.02.2013 09:59 |

Reitings 318
Reģ: 29.01.2009
Kursus neizgāju,bet tagad domāju,ka vajadzēja,tomēr noderīgas lietas stāsta,iesaku māmiņa kluba kursus..
Kg nāca klāt 10,bet uzreiz tos 10 arī pazaudēju :D
Galvenais mēģināt sevi noskaņot optimistiski,ka viss būs labi :)
05.02.2013 10:03 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es nezinu meitenes, varbūt mums, sievietēm, tās bailes ir jau zemapziņā? Bet varbūt tās visas ir muļķības :D
05.02.2013 10:03 |

Reitings 91
Ir jāsaprot no kā baidies, vai no dzemdībām (sāpēm, plīsumiem), no nemācēšanas ( kaut ko izdarīt nepareizi) vai kas cits. Man pašai vislielākās bailes bija par mazo, lai piedzimst vesels un viss kārtībā, jo dikti gaidīts bēbis :) Taču kopumā tā pat to saucu par bailēm no dzemdībām.
05.02.2013 10:10 |

Reitings 2310
Man bija taa sisteema,kad jutu kontrakciju,tad piespiedu pogu un zaales ienaaca muguraa. Tad nu saapes nekaadas nejutu. Bet otreiz domaaju,ka moshk njemshu bez atsaapinaashanas. Lai varu kaartiigi 'izbaudiit' pec pilnas programmas :)
05.02.2013 10:12 |

Reitings 91
Jā kontrakcijas ir pats trakākais, tik tizlas un trulas sāpes. Kamēr braucu dzemdēt vīram teicu ka man vajag EA un man vienalga kas par to maksās, bet nepaspēju paprasīt, dikti ātri piedzima.
05.02.2013 10:14 |

Reitings 2310
Nu,man nebija par to jamaksaa,jo tas manaa apdroshinaashnaa ir iekljauts. Sedz visu,kas saistiits ar gruutnieciibu.
Mes gaajaam kursos, bet nu es neteiktu,ka kaut ko baiiigi ieguvaam. Tetis ar piedalijas dzemdibas,un tas man bija liels atbalsts.
05.02.2013 10:17 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Es tomēr ieteiktu kursus apmeklēt vai vismaz i -neta palasīt kā pareizi elpot dzemdību laikā. Tas tev būs ļoti vajadzīgs,lai ātrāk piedzemdetu un tiktu cauri sveikā bez iegriezumiem. It kā vecmāte dzemdību laikā arī saka,bet nu man bija tā,ka es neko nedzirdēju. Ta kā es uz kursiem neaizgaju,elpot ari nepratu pareiz-mani iegrieza.

Ja barosi mazo ar krūti-tur saraksta rakstits,ka vajag 2 parus barosanas krūsturi (kuri man izmaksāja 30ls) un principa pilnigs fufelis,var iztikt ari ar parasto.
Es pēc dzemdībām biju gatava izdzert visu ūdeni un ļoti kārojās jogurtus.

Jostu nekadu nepirku. Vēders pēc dzemdībām pazuda,bet bija ļoti mīksts-gulēju uz vēdera un tgd jau presi ka4aju.

Un labāķ negatavoties vsp uz nekadam sapem. Nedoma par to. Kārto māu,sagādā bernam visas mantas,skaties filmas,staigā. Par dzemdībam aizmirsti. Nebiedē sevi,lasot visādus forumus :)

Ā un vē,sabildē daudz pun4u bildes. Man ir tikai kādas 5. Ļoti nožēloju,ka nav vairāk.

LAi Tev veicas!:)
05.02.2013 10:22 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Bail nebija, tā teikt plūdu pa straumi un īpaši neuztraucos. Par cik vīrs arī bija blakus, tad bija vēl lielāka drošības un atbalsta sajūta. Uz kursiem gājām abi, abi arī meklējām info par interesējošiem jautājumiem. Plīsumu nebija (tik, cik iekšējie), klizmas arī nē. Viss smuki un bez problēmām. Svarā pieņēmos 13kg, piecas dienas pēc dzemdībām ielīdu vecajās drēbēs. Daudz gulēju uz vēdera, varbūt tas palīdzēja, nezinu.
Ļoti svarīga ir pareiza elpošana, jo tā neļauj tev noģībt un mazajam neliedz skābekli. Tāpēc nepareizs ir uzskats, ka pareizi ir elpot "kā sunītim". Galvenais klausies, ko saka ārsts, uzdod jautājumus, bet nekrīti panikā.
Vismaz, kad es dzemdēju, es vispār biju citā pasaulītē. sāpes bija tik stipras, ka apziņa vienkārši atslēdzās. Paša procesa laikā es gan uz bumbas sēdēju, gan uz soliņa, kas līdzīgs pakavam. Bija vieglāk. Vēl ēdu šokolādi maziem gabaliņiem, tas deva spēku.
Lai veicas! :)
05.02.2013 10:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits