Esmu čalis, man ir 29 .. man nav auto un nebūs, kamēr dzīve/apstākļi nepiespiedīs to iegādāties. (tiesības ir no 18g vecuma)
Kāpēc nav?
1) Dzīvoju 7 km no darba, kas ir vecrīgā un vecrīgā turēt autiņu ir nāves smaka :D Braucu ar velo, kas ir veselīgāk un ātrāk sastrēgumu dēļ .. ar ričuku - sastrēgumi neeksistē :D
2) Ja auto netiek lietots ikdienā, uzskatu, ka tas ir nelietderīgs naudas līdzekļu ieguldījums ņemot vērā mašīnas cenu, skates un uzturēšanas izmakas, kā arī nodokļus.
3) Iegādāties es to varu kaut vai šai minūtē, ja man radīsies tāda nepieciešamība - uzkrājumi man ir, kā arī saņemu es pietiekoši, lai kredītu priekš autiņa man iedotu (to pieminu tām, kas domā sākt raudāt cik mana dzīve ir nožēlojama, ka 29g vecumā man nav mašīnas).
4) Ja arī man/manā ģimenē būs auto, ar to vairāk brauks mana sieva/draudzene :D ZInāmu, bet šeit nemināmu iemeslu dēļ :D
Un vispār uzskatu, ka mantas tiek iegādātas, lai nestu noteiktu labumu un pildītu noteiktu funkciju nevis, lai papontotu, cik kruts/kruta es esmu, jo man ir auto :D Tie, kas tā dara, man liek pasmaidīt .. un tie, kas vērtē cilvēkus pēc mantiskā stāvokļa - tāpat :D Bet nu labi, tas jau tikai mans viedoklis:D Katrs savu sūri grūti pelnīto naudiņu var tērēt kā vēlas .. kaut vai kurināt krāsni, ja labpatīkas :D