Palīdzība mammai:)

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Gribēju zināt kā ir citās ģimenēs! Teiksim, ja mamma vai tētis ko lūdz Jums vai Jūsu dzīvesbiedram( ja nedzīvojat kopā un ģimenes budžets atsevišķs no vecākiem) vai palīdzat atlīdzību neprasīdami? Nesen viena paziņa izteicās, ka viņas vīrs palīdzot mammai kados darbos( kaut ko aizvest prasa naudu par degvielu) ( kaut ko pieremontēt -atkal prasa naudu) man tas liekas galīgi nepareizi. Kā šķiet Jums un kā Jūsu ģimene dara?Es palīdzu neko pretī negaidot un man tas šķiet normāli..gaidu viedokļus un jauku visām svētdienu:)
03.02.2013 12:07 |

Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
nu tā kā cilvēks tā drauga mamma nav slikta,bet nu tomēr...liekas,ka pati varēja pakustināt smadzeni un kkur atrast darbu.. nu tagad dabūja pagaidu darbu uz 2mēnešiem.. (kā kāda darba saslimst,tā viņai jāaizvieto) . Uz ārzemēm strādāt braukt arī atsakās. Jau ir tik daudz dots... ehh.. :( Katru dienu tur dzīvot bija murgs, visu laiku strīdi mātes un bērnu starpā,arī tā žēlošanās, pirms gulētiešanas nepārtraukti sapņoju ,kā būtu dzīvot divatā.. Tāpēc tik ļooooooooti gribam sakrāt daudz naudiņas,lai nav tā,ka katru dienu bāž acīs,ka tas nav izdarīts,tad to vajadzētu un vēl to!

Kamene, novēlu tev pacietību,izturību un iecietību :) zinu,ka nav viegli, bet gan viss mainīsies uz labo pusi. :) Bet tu ar draugu dzīvo atsevišķi no viņa mātes,vai ne?
03.02.2013 15:56 |

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
Atsevišķi, atsevišķi - pasarg Dievs. bet tik un tā viņa pamanās pie mums atnākt bez brīdinājuma un prasīt naudu.
03.02.2013 16:15 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Es uzskatu, ka mamma ir tas cilvēks, kas dara Tavas dzīves laikā visvairāk.
Tapēc es vienmēr palīdzu, pēc vislabākās sirdsapziņas..
Un naudu ņemu tikai tad, ja mamma zin, ka esmu iztērējusi pēdējo, lai pie viņas atbrauktu utt..

Bet visādi citādi,-piemēram,man nav veļas mašīnas, un man tas liekas tikai saprotami,ka pērku viņai pulveri, lai mazgātu manas drēbes, utt..

Es arī neatbalstu naudas ņemšanu..
03.02.2013 16:22 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Ar draugu ir tā, ka maniem vecākiem viņš īpaši nekā nepalīdz. Nu, palīdz ar to, ka ļauj ar saviem ierobežotajiem līdzeklīšiem piepalīdzēt mammai (protams, ne katru mēnesi). Protams, kad mammai uzdāvināju mašīnīti (lētu, mazu opelīti),jo biju saņēmusi palielu naudas summu, tad gan pukstēja, līdz ar to mums sākās baigie kašķi. Kopš tās reizes es it kā slēpju, ja kaut ko mazajiem brāļiem un māsai pērku un viņš izliekas nemanām. Domāju,ka naudu no maniem vecākiem atpakaļ nepieprasīs, jo, kāda tur viņam daļa - tā bija mana nauda, kuru nopelnīju laikā, kad vēl nebijām kopā un viņš vispār bija mani pametis vienu stāvoklī esam. Pats droši vien maniem vecākiem neaizdotu naudu, bet,ja aizdotu, tad noteikti atprasītu, jo tāds viņš ir.
Ar viņa vecākiem dzīvojam kopā, kāda tur naudas prasīšana? Ar drauga māsu attiecības ir superīgas, tur arī ir brīvais režīms, bet arcitiem radiem kontaktus neuzturam.
03.02.2013 16:27 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Mans vīrietis savu māti uztur (maksā visus rēķinus + vēl kaut kādu naudiņu iedod), tā kā ar to viss ir izteikts.

Bet ar manu ģimeni ir tā, ka šobrīd mamma mēdz palīdzēt man, nevis es viņai. Piemēram, šodien paprasīju, lai aizdod man 10 latus, jo man par internetu jāsamaksā, bet alga būs tikai 2dien. Viņa man ne tikai samaksāja to rēķinu, bet arī iedeva pusdienām naudu un teica, lai neko atpakaļ neskaitu. Nu tā kaut kā.
03.02.2013 16:30 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Jessica - un Tu ar to esi mierā?
03.02.2013 16:44 |

Reitings 1242
Reģ: 29.01.2009
Mans draugs bieži palīdz maniem vecākiem. kaut ko salabot, kaut kur aizbraukt, kaut ko aizvest. Un mani vecāki paši piesakās naudu dot par benzīnu. lai cik mēs stīvētos pretī, viņi uz to uzstāj. vienmēr saka|:"Mēs zinam,ka benzīns no krāna nelīst." tad nu vairs nepretojamies. ja grib dot, lai od. nekas prasīts nekad netiek.

Precīzi teikts, mūsējie rīkojās līdzīgi.
03.02.2013 16:48 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Karamelle, ar to, ka uztur māti? Principā man vienalga, ja vien neatdod pēdējo, ko pats nopelna. Viņa ir pensionāre, bez vīra. Tiem, kas pensionāri divatā jau vieglāk, bet kā viens pats var samaksāt par dzīvokli, zālēm, ēdamo? Mission impossible.
03.02.2013 16:56 |

Reitings 8189
jāpiekrīt, ka pensionāram ir grūti vienam pašam. malacis vispar Jesica tavs vīrs , ka tā dara!
03.02.2013 16:59 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu, pat ja nav pensionāre, uzskatu, ka jāpalīdz iespēju robežās. Un neko tik šausminošu tur neredzu, par ko šokēties.
03.02.2013 17:04 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Drauga mamma arī izmanto to, ka draugs vienmēr visu sagādās, iedos naudu - atliek vien pasūdzēties, cik ir grūti. Viss būtu ok, ja tas viss tālāk netiktu atdots drauga māsai, kura savos 35gados to vien dara - kā dzīvo uz citu rēķina. Drauga mamma uzskata, ka viņai ir meitai jāpalīdz, jo viņai tik grūti, bērns utt... Tas nekas, ka bērnu audzina drauga mamma, jo meitiņa tak strādā par minimālo algu un Rīgā viss tik dārgs. Lūk, šī izmantošana man riebjas visvairāk.
03.02.2013 17:07 |

Reitings 8189
vienreiz klausījos Rami Blekta lekciju par ģimeni un tur tika teikts, ka katram cilvēkam ir katru dienu domās jāpaklanās saviem vecākiem, lai kādi arī viņi nebūtu( labi , slikti, ir rūpējušies, vai nav rūpējušies par Jums) tikai tad cilvekam labi veiksies zemes virsū, ja bus sakārtotas attiecības ar vecākiem un sievietēm ļoti svarīgas ir attiecības ar vīra māti.
03.02.2013 17:11 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
drauga mamma, jo meitiņa tak strādā par minimālo algu un Rīgā viss tik dārgs. Lūk, šī izmantošana man riebjas visvairāk.

Ka saprotu DRAUGA mamma jums arī palidz, un pateicibas vieta tu norej vinas meitu un mazbernu.Lūk šitais man riebj visvairak.
03.02.2013 17:12 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Te nu laikam jāpiekrīt Kubietei pirmo reizi mūžā. Man arī nepatīk, ja meitenes nievājoši izsakās par drauga/vīra vecākiem, nomelnojot tos (kas 80% gadījumā NAV taisnība, jo tā nu to saredz 2. pusīte). Nav runa par kādu konkrētu gadījumu. Un tad jāprasa - vai tu arī savai mammai nepalīdzi? Ja nē, tad skaidrs, bet ja palīdzi, kāpēc nosodi, ja to dara cits?
03.02.2013 17:38 |

Reitings 3350
Maniem vecakiem nemaz nav naudinjas, ko prasit! Cik varam, palidzam... Tikko Ielikam jaunu apkuri un sasledzam karsto udeni dzivokli. Maksasim ar draugu uz pusem un tas liekas normali palidzet vecakiem neko preti neprasot! :)
03.02.2013 18:42 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Ģimenē taču palīdz neprasot atmaksāt. :) Kā tas vispār ir iespējams prasīt kaut ko no cilvēka, kuru mīli, ja darīji darbu ar sirdi, nevis principa pēc, tapēc, ka varēs izpiest pēc tam kaut ko.
03.02.2013 18:52 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Kubiete
Mums drauga mamma nepalīdz, jo mums tas nav vajadzīgs - paši pietiekoši labi pelnam. Te runa ir par to, ka mamma izmanto draugu, lai viņai iedotu naudu, kura tālāk tiek nodota māsai. Tajā pat laikā māsa mūs abus aprunā, ka abi esam iedomājušies, ka esam biezie utt...
03.02.2013 19:27 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Neko mammai neprasu .. viņa man tāpat dod visādus lauku labumus uz Rīgu, bet, ja nedotu, tāpat neko neprasītu .. viņa mani ir uzturējusi un lolojusi kopš dzimšanas .. pieaugot ir pienācis laiks viņai atdarīt iespēju robežās.
04.02.2013 10:06 |

Reitings 8272
atkarībā, cik lielā mērā palīdz. ak jel, ja prasa kkur aizvest, nu neņems naudu par degvielu, ja nu vienīgais nav jāved uz āfriku. nu tā samērīgumam jābūt, bet ne jau par naglas iesišanu tagad prasīs naudu par padarīto. jābūt ir abpusējai cieņai. ja bērns palīdz vecākiem ar remontu, tad vecāki noteikti jau nu var pagatavot pusdienas, vakariņas pateicībā par padarīto. tad jau arī būtu bērniem jāmaksā nauda vecākiem, ja kādu reizi palūdz pieskatīt savu atvasīti (nu tiem, kuriem tādas ir).
04.02.2013 12:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits