Un, par ko ne? :D
Mans viedoklis par Latvijas izglītību nav diez ko pozitīvs. Bet ne es tāds vienīgais. Kāpēc, Jums liekas, ne tikai turīgākie iedzīvotāji, bet, jo īpashi, uzsverot politiķus- sūta savus bērnus ārvalstu skolās? Tas parāda viņu ticību patiesajai Latvijas izglītības sistēmai. Un, ja nav ticības shajā līmenī, tad es nedomāju, ka to ir iespējams uzbūvēt fantāziju līmenī.
Ja par ārvalstīm, tad noteikti jāpiekrīt Kumeliņa piebildei, ka Anglijā, tāpat kā visur citur, priekroka vienmēr tiks dota vietējiem cilvēkiem- gan darba, gan materiālā ziņā. Tas nav nekas ārkārtējs un mēs neesam nekāds izņēmums. Tomēr Latvijas paradokss, manuprāt, sakņojas apstāklī, ka latvietis parastais ar Anglijas diplomu atrodas stāvu augstāk par latvieti parasto ar Latvijas izglītības diplomu. Un tas nav tikai valodas dēļ.
Ak jā.. varu minēt itin daudz interesantus piemērus. Man ir divas draugu "grupas"(nezinu, kā labāk to nosaukt.. :D ). Kopā esam 11 džeki vecumā 26- 29. Tātad- vecums, kad zina, kas ir darbs, pastāvība un karjeras izaugsme. Dažiem ir augstākā izglītība, dažiem- vidējā. Bet fakts ir tāds, ka izglītība NEVIENAM nav pamats atalgojuma apmēram. Tie ir sakari, mērķtiecība, arī haļava. Nevis izglītība. Protams, bez augstākās man viens draugs nevarētu strādāt bankā, bet viņsh tāpēc nepelna vairāk par to, kursh ir bez izglītības un strādā par pavāru. Un uz katru no mums 11mit, es varu minēt arvien jaunu piemēru..
Piekrītu Pievakarei, ka, cilvēkiem ar apmēram vienādu izglītības līmeni mēdz būt daudz vairāk kopīgā nekā cilvēkiem ar pavisam dažādiem izglītības līmeņiem, ko attālina studiju solā atsēdētais laiks.