Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ķīselis!

 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Vakar izdomāju izvārīt dzērveņu ķīseli. Biju jau 1x vārījusi, tad sanāca normāls. Vakar man viņš vispār nesabiezēja kaut ar to cieti pat pieliku vairāk :-D
Jautājums: Ko es darīju nepareizi?/Kā jūs vārāt ķīseli?
29.01.2013 10:11 |
 
Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Varbūt par daudz uzvārīji - kad pieliek cieti, jāpagaida, līdz uzsit burbuli un jāgriež nost. Kad vāra ilgāk, ķīselis atkal sāk palikt šķidrs. :)
29.01.2013 10:14 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es uzvāru šķidrumu, to, no kā būs ķīselis. Krūzītē ielieku kartupeļu cieti, ja plānais ķīselis, tad pāris karotes, ja biezais - vairāk, pieleju aukstu ūdeni, samaisu. Lēnām leju klāt karstajam ķīseļa šķidrumam, maisu, lai nav kunkuļi. Viss!

Tu taču varēji uztaisīt vēlvienu cietes un ūdens porciju, liet, kamēr sanāk nepieciešamais biezums.
Tur, manuprāt, vispār nevar izdarīt nepareizi, viss ir glābjams un uzlabojams, izņemot kunkuļus.
29.01.2013 10:14 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Jā, es uzvārīju un ilgi vārīju, jo man nekas nebiezēja :-D
Tad man to masu,kas garšo pēc miltainām dzērvenēm liet ārā vai tas ir vēl kaut kā glābjams, jo tas ir tik šķidrs kā ūdens, kaut arī cietes ir pietiekami. :-D Masa ir auksta tagad.
29.01.2013 10:23 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Cruel - bet kartupeļu ciete taču nedod miltainu garšu... vai tik tur kas cits nebūs pie vainas.
Ja nav ēdams, tad lej vien ārā. Tik kā tu zini un nosaki, ka ciete bija pietiekami?
29.01.2013 10:25 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Nu labi, gluži miltaina nebij, bet nu garša tāda jocīga :-D
Uz to daudzumu iepriekš,kad man sanāca, tik bija ok :-)

Labi, varīšu citu :-)
29.01.2013 10:27 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jūs pērkat tos, kas ir pulverīšos? Kurš ir labs? Un ar ko ēdat to ķīseli? :D Atceros, man bērnībā bija ķīselis ar rīsu krēmu, bet nemāku pagatavot tādu.
29.01.2013 10:30 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tie pulverīšos manā izpratnē ir briesmīgi, bet zinu, ka ir cilvēki, kas atzīst par labiem esam.
Taisu no kādiem sīrupiem, kompotiem vai šķidriem ievārījumiem, nu sliktākajā gadījumā no Spilvas dzērveņu sīrupa, ja griebās dzērveņu.
Man pa reizei patīk pagatavot biezpiena, saldā krējuma masu, ko liek ķīselī un apber ar saceptām auzu pārslām.
3 porcijas vismaz varu apēst! :D
29.01.2013 10:33 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Tātad es nopērku sīrupu, vāru un pievienoju kartupeļu cieti - ķīselis gatavs? Ak Dievs, jau jūtu kā garšotu ar tevis minēto saldā krējuma masu...aaa :):)
29.01.2013 10:36 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
womankind, kā Tu gatavo to masu?
29.01.2013 10:57 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Elementāri! :)
Saspaida biezpienu, pieliek putukrējumu, kas saputots no saldā krējuma ar cukuru, un gatavs. Var parastā cukura vietā likt vaniļas cukuru.
Man patīk, ja nav pārāk sasaldināts, tad ātri var sākt šķebināt.

Vēl vienu variantu atcerējos - tas pats biezpiens un putukrējums plus marmelādes mazos gabaliņos. Arī izcili! Tad gan auzu pārslas neliek klāt.
29.01.2013 11:01 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
O, liels paldies! :-)
29.01.2013 11:03 |
 
Reitings 295
Reģ: 24.10.2012
Varbūt nejauši kartupeļu cietes vietā pievienoji miltus?
Man tā ir gadījies, kad abi produkti atradās vienādos traukos:-)
29.01.2013 11:07 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Suri, nē, tā ilgā vārīšana bija pie vainas :-(
29.01.2013 11:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits