Uzcenojumi.

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Kā jau zināms tagad ir atlaižu laiks,atlaides līdz pat 70% utt. Izbrīna tas ka tādi veikali kā ZARA, Bershka, Pull & Bear, Guess u.c. kuri skaitās samērā kvalitatīvi ,savas preces izpārdod sākot no 2 ls.

Ja ikdienā kāda sieviete nopriecājas un nopērk kādu blūzīti pa 20Ls (it kā krutā veikalā) ,neatzīstot piemēram tādus veikalus kā Meta, Terranova u.c. Rodas jautājums vai cilvēki neaizdomājas ka pārsvarā visos veikalos ir viena un tā pati prece, pat varētu teikt kvalitāte arī tāda pati, un tas ko tu nopērc "krutā" veikalā, to pašu vari nopirkt citā tikai lētāk, bet daudziem cilvēkiem tas ir galviņā, kruts veikals - lielas cenas ,tātad laba manta.

Kādi jūsu uzskati, viedokļi?
26.01.2013 14:45 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
man ir ziemas mētelītis no Mosaic,kuru pirku pirms vairākiem gadiem,joprojām kalpo labi :)
26.01.2013 22:45 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Skaidrs, tagad būšu atlaižizglītota. :D
26.01.2013 22:45 |

Reitings 73
Reģ: 30.04.2012
Meitenes, mums uz Latviju viss nāk kā uz trešo pasaules valsti gan pārtika, gan apģērbs u.c. firmas, piemēram, var būt tās pašas, bet kvalitāte ļoti krasi atšķiras! Piem., pulveris, sulas paka - LV sarakstīts tā saturs, bet citās valstīs tā saturs ir pilnīgi atšķirīgs, bet firma "X" abās valstīs tāda pati! Apģērbs arī uz LV nāk ar ļoti zemu kvalitātes līmeni. Pirms krīzes LV bija ļoti daudz labu veikalu, tagad uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt!
26.01.2013 22:46 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
krista, skaidrs, tad kvalitatīvas drēbes man vēl nespīd...
26.01.2013 22:52 |

Reitings 6299
Keita, nez, piem. Mango, United Colors of Benetton un H&M ir tādi paši kā Austrijā un Itālijā, un es tās nenosauktu par trešās pasaules valstīm. Vienīgais, ko pamanīju, ka mums mēdz sūtīt novecojušas kolekcijas.
26.01.2013 22:56 |

Reitings 73
Reģ: 30.04.2012
Donata, es esmu daudz ceļojusi un H&M bija viens no maniem iemīļotajiem veikaliem ārzemēs, bet LV H&M ir pilnīgi cita kvalitāte, to visu arī es dzirdu no līdzcilvēkiem. H&M vienkārši LV neapmeklēju. Man ir daudz kvalitatīvas drēbes no ārzemēm un arī no tādiem veikaliem, kas ir LV, bet LV nav kvalitāte tam visam.
26.01.2013 23:27 |

Reitings 6299
Mana ceļojumu pieredze liecina, ka viss ir vienāds, tikai dienvidu un ziemeļu valstīs var atšķirties kolekcijas (domāju Eiropu). Vienīgais, Zara savā dzimtajā Spānijā likās labāka.
26.01.2013 23:36 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Nesen sasmeejos, ka man pateica, ka PriMark, kas Anglijaa ir otraas skiras veikals, Zviedrijaa ir Top, Top.. :D Un zviedri speciaali brauc uz Londonu uz sho veikalu!

Taa kaa tas arii no kultuuras atskiriibaam atkariigs! :D

He, bet taisniiba, ka 90% gadiijumu cena ir izdomaata pie viskija glaazes un tai nav ne mazaakaa saistiiba ar kaut kaadu iipashaaku kvalitaati! Liela dalja gan Cubus, gan Zaras un Promod produkcija ir izgatavota vienaas un tajaas pashaas ruupniicaas!

Latvijaa, cik zinu, ar kaut ko shuj prieksh lielajiem brendiem, Tad to suuta uz Poliju, kur nomarkjee kaa vajag un suuta atpakalj! :D
27.01.2013 03:27 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Starpcitu, H&M drēbes tiek ražotas tepat LV.

Keita, es dzīvoju Dānijā, un salīdzinot- Latvijas H&M kvalitātes ziņā noteikti neatšķirās.
27.01.2013 06:29 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
H&M
Kāda kvalitāte ir Latvijā, tāda pati ir Polijā un Vācijā.
27.01.2013 12:32 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Neuzskatu, kad Latvijā būtu baigi neadekvātās cenas. Sur tur varbūt arī ir.
Piemēram ņemsim H&M ( aptuveni )
Lūk sludinājums kurā teorētiski varētu atvērt H&M veikalu.http://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/premises/shops/riga/centre/aijdm.html
Ņemot vērā, kad GC H&M ir 3 stāvos tad īre aptuveni varētu būt 13000 Ls mēnesī. Pārdevējs katrā stāvā viens, zāles menedžeris viens un pieņemsim katrs saņem 200 Ls uz rokas tie ir 800
Ls algās bez nodokļiem vienai maiņai.
Tad seko visi elektrības rēķini, kas šādam veikalam nav mazi, mārketinga izdevumi, noliktavas izdevumi ( ja ir ), ofisa izdevumi un atkal darbinieku algas, transport utt...
Šis viss ir jāsedz ietirgotā.
27.01.2013 12:53 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
īstenībā es šeit varu piekrist chanely , ka lomu spēlē arī apģērba kopšana/mazgāšana. Piemēram es vienmēr pirms mazgāju apskatos vai vispar ir ieteicams likt veļasmašīnā - un , protams, lielākajai daļai tas nav vēlams. Tāpēc es mazgāju ar rokām... Īstenībā man tas besī, jo lielākā daļa manas drēbes ir ''mazgāt ar rokām'' :D Un daudzi aizmirsuši arī par ķīmisko tīrītavu esamību, es tur vedu blūzes, kam ir volāni vai kuras es labāk neuzdrošinātos mazgāt pati! :D
27.01.2013 12:58 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Personīgā pieredze: perfekta blūze,pirkta colliseumā uz atlaidēm 5 ls maksaja, kalpo jau trešo gadu, bez jebkādiem izplīsusiem diegiem utt. (vienīgais, neparasti labs audums), reserveda jaciņa pēc piektās mazgāšanas reizes ir noliekama plauktā pie mājasdrēbēm. Savukārt reserveda žakete izcila, jau neskaitāmus gadus iet. Tāda atlasīga. :) bet tā paša reserveda žakete no džinsu aduma, vispar pa vīli saplīsa...
Viss ir atkarīgs auduma kvalitātē.
Esmu pirkusi gan ļoti letas mantas, gan padārgas. Ja kvalitate atbilst manām prasībām esmu gatava maksāt pat vairāk nekā vajadzetu. :)
Un uz atlaidēm, ja meklē tiešām var atrast ko sakarīgu :)
27.01.2013 14:00 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
parasti jau veikalā var novērtēt auduma kvalitāti, ja apģērbs jau no mērīšanas izskatās lupatīgs vai savēlies, uzreiz skaidrs, ka nevar pirkt. citreiz tam nav sakara ar cenu, vienkārši ir audumi, kuri labi nēsājas un viegli kopt.

Zara apģērbi man vienmēr valkājas ļoti labi un ilgi, neko sliktu nevaru teikt.
Cubusa kvalitāte ir vispār zem jebkādas kritikas, dzirdēju, ka viņi iepērkot uz svara tās lupatas. tā arī izskatās, šķibas, greizas, samurcītas, diegi karājas..

vajag iemācīties atšķirt kvalitatīvus audumus, un arī pareizi kopt, mazgāt. protams, ka ir lētāk mazgāt žaketes vešenē (jā izrādās cilvēki tā dara!!), bet vai tas atmaksājas ilgtermiņā?
27.01.2013 15:18 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Zara, Bersha utml. nu nav nekādi krutie veikali.

Visos šos veikalos nekad neesmu neko pirkusi, jo neko tur sev atrast nevaru. Visas drēbes šķeit vienveidīgas un garlaicīgas. Ja iepērku lēto apģērbum, tad arī rēķinos ar to, ka kvalitāte ir so-so. Ir izņēmuma gadījumi drēbēm, nu tad norakstu uz veiksmi, bet noteikti neceļu kādu veikalu (no lētiem) debesīs. Par apģērbu kopšanu tas pats - var ilgi un dikti strīdēties par mazgāšanu rokām (ko mūžā neesmu piekopusi) un ķīmiskajām tīrītavām, bet ja audums ir s*, tad nekas nelīdzes
27.01.2013 15:43 |

Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
Vai kāda varētu izskaidrot, kā var izvairīties no izdilušām strīpām uz tumšiem džinsiem pēc mazgāšanas veļas mašīna. Dažus melnos džinus vispār šausmas, 1x izmazgā un var mest ārā- izbalējuši, ar svītrām. Otrs variants melnajiem ir tāds, ka katrs puteklītis piecūcas. Nu nevaru es izskaidrot to ar kvalitāti, nopirku vienus džinsus Terranova un nostaigāju ilgu laiku, mazāju, viss ok. Nopirku Mango un pēc pirmās mazgāžanas vairs nav valkājami. Būtu gatava samaksāt vairāk, par tādiem, kas ilgi kalpos, bet kāda garantija, ka tā arī būs. Izmetīšu tos 50 un vairāk latus vējā. Var jau būt, ka man kāda īpaša veļas mašīna...
28.01.2013 00:44 |

Reitings 619
Reģ: 09.10.2012
man vienreiz Zara džinsi pa 35 ls sāk zaudēt krāsu pirmajā VILKŠANAS reizē. bikšu gali uzreiz palika balti, ātri izstiepās ceļi. zara džinsus nepirkšu.

bet meitenes- vai tad tiešām mazgājat drēbes pēc 1 vilkšanas reizes .. man tas liekas diezgan drastiski.. džinsa bikses mazgāju 1x nedēļā, visu pārējo - pēc 2-3 vilkšanas reizēm..
28.01.2013 00:52 |

Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Bikses mazgāju apmēram pēc 3-4 vilkšanas reizēm, kreklus pēc katras, džemperus pēc katras otrās.
28.01.2013 01:11 |

Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
Es nemazgāju pēc vienas valkāšanas reizes, tumšiem džinsiem varu pat nepiedomāt pie tā un sanāk pavalkāt daudz,vēl jo vairāk,ja zinu,ka ar katru mazgāšanas reizi samazinās "derīguma termiņš" biksēm :D Lielākoties mazgāju,ja kkas netīrs,"apmesti" gali vai ja liekas,ka ir tā pastaipījušas bikses.
28.01.2013 01:12 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu es atvainojos, bet šoreiz Chanely komentārs man lika aizdomāties, saki lūdzu, vai man būtu jāpērk Valneky zābaki, kas skaitās LV dizaineru ražojums, bet patiesībā ražots Ķīnā? Šeit arī zūd uzticība, godavārds.
Es varu tikai atkal un atkal teikt, štrunts ar tām drēbēm, tās tiešām var uz atlaidēm nopirkt, bet ko latvietis parastais, lai dara ar savu iepirkumu grozu, kur ir skumjais skats? Uzzinot veikala uzcenojumu un produkta kvalitāti, šermuļi metās. Un vēl saka, ka reklāma neispaido - ieej rimčikā un to vien vēro kā cilvēks paņem ACTIVIA jogurtu, actimel vai vēl kādus tur, atvainojos, sūdus, par kuriem pārtikas izstādēs vienkārši smejās, ka no kartona gatavots, bet nu jā, par minimālo algu neko vairāk par modificētu zivi, iekrāsotu gaļu, siera izstrādājumu(jo ko gan var dabūt par 3ls/kg??) nopirkt nevar. Uz LV nāk labi produkti, bet cena, cena, cena...
28.01.2013 09:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits