Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kartupeļu cepšana

 
Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
Jā, saprotu - "tas taču ir tik elementāri", bet ..

Man jādodas pie drauga uz nedēļu. Viņš ēd tikai kartupeļus ar kaut ko (nekādus- makaronus, griķus u.c. ). Tad nu gribētos pagatavot viņam pusdienas.

Cepot kartupeļus, man viņi sanāk tādi - nekādi.

Lūdzu padalieties ar zināšanām, kad jāliek vāks pannai virsū / jāņem nost, kad "uguns" jāpalielina/jāsamazina.
Varbūt ieteiksiet arī kādu iemīļotu kartupeļu pagatavošanas recepti?

Paldies!
25.01.2013 19:47 |
 
Reitings 676
Reģ: 08.10.2009
uzkarsē eļļu riktīgi, kartupeļus sageižu plānās ripiņās vai salmiņos un maucu virsū uz pannas.. pielieku vel bik ķiploku, sīpolus...
cepju uz kādu 7 karstumu- max man ir 9i.. ik pa laikam apgriezu, pieleju eļļu.. vāku lieku, ja atceros.. neko daudz tas nemaina... sāli lieku gandrīz pašāš beigās tikai, jo izšķīdina savādāk baigi tos kartupeļus..
25.01.2013 19:50 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es cepu smalki sagrieztos salmiņos, palielā eļļas daudzumā uz lielas uguns (no max rādītāja 6, cepu uz 5 uz beigām uz 4).
Vāku nekad nelieku, tā sanāk kraukšķīgi. Jāstāv klāt, jāļauj nedaudz piecepties un tad jāapgroza.
Kad cepšana iet uz beigām, pielieku sāli un melnos piparus.
25.01.2013 19:52 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
vēl viegli ir arī krāsnī cept kartupeļus gan veselus, gan ripiņās :)
25.01.2013 19:52 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Mums ar palmiru ļoti līdzīgas receptes :)
25.01.2013 19:53 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man patīk kartupeļi ripiņās... Dievīgi ... parastie negaršo, bet nez kāpēc ripiņās ir dievīgi... Uzkarsē eļļu un uzliek cepties, sāls + ķiploku sāls.. Neēdu sīpolus un ķiplokus, iztieku bez tiem
25.01.2013 19:53 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es parasti sagriežu vai nu smalkās šķēlītēs, vai sarīvēju. Tad apkaisu ar dažādām garšvielām, savādāk tādi bezgaršīgi sanāk un cepu, uzmanu, lai nepiedeg utt :) Sākumā lieku šerpāku uguni, bet kad sāk cepties, tad nogriežu uz mazāku, tieši tā paša iemesla dēļ - lai nepiedeg :)
25.01.2013 19:56 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vārīti kartupeļi, pannā cepti kartupeļi, cepeškrāsnī cepti kartupeļi, kasrtupeļu biezenis un arī kartupeļu pankūkas.
Tieši par pankūkām manējais ir lielā sajūsmā.
25.01.2013 19:56 |
 
Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
:) Patrīcija :), pastāsti, lūdzu, kā Tu cep krāsnī? Piemēram, cepot veselus - cik ilgi?
25.01.2013 19:58 |
 
Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
Manam tieši tās kartupeļu pankūkas nesajūsmina. Varbūt kāda ir taisījusi kartupeļu bumbiņas?
25.01.2013 19:59 |
 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Es cepu sagrieztus mazos kubiņos. Vajag diezgan daudz eļļas. Sākumā ar vāku vidējā temp., tad, kad pusgatavi, ņemu vāku nost un paaugstinu temp., sanāk kraukšķīgi zeltaini.
Ja vāku atstāj visu cepšanas laiku, tad kartupeļi sanāk kā vārīti, nav īsti labi.
25.01.2013 20:05 |
 
Reitings 165
Reģ: 08.11.2011
es sagriežu kartupeļus vai nu ripiņās, vai arī plāksnītēs, diezgan lielā eļļas daudzumā uz nelielas uguns cepju, parasti lieku virsū vāku, jo eļļa šprakst uz visām pusēm un tad visas malas ir nodir*tas. Sīpolus gan klāt nelieku, jo negaršo :D , piespiežu klāt kādu ķiploku. Kad kartupeļi jau gandrīz mīksti, pievienoju speciālo garšvielu kartupeļiem(oranža), piparus, žāvētas dillītes utt. :)
25.01.2013 20:07 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Man ir forša kastroļpanna, tur ar vienu piegājienu var veselai armijai kartupeļus uzcept.
Sākumā uz palielas uguns apcepu kartupeļus, lai ir nedaudz kraukšķīgi, un vēlāk samazinu uguni, lieku virsū vāku, un tad viņi tur lēnām cepās/sautējās. Sīpolus lieku apmēram cepšanās vidū klāt, sākumā nevar likt, jo sīpoli ļoti ātri apdeg.
25.01.2013 20:26 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
it kā neēdu īpaši veselīgi, bet 5 gadus neesmu cepusi kartupeļus :D lasot pat sagribējās :D
bet cepot agrāk centos maz eļļas un uz mazas uguns
25.01.2013 20:32 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Tu par frī vai parastajiem? Ja frī, tad es NEKAD necepu uz pannas, tikai un vienīgi cepeškrāsnī.. Vienmēr kraukšķīgi, skaisti zeltaini un gardi. :)
25.01.2013 20:32 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
uzsildi pannu un pēc tam nogriez uguni uz mazāku,ik pa laikam apmaisi,lai nepiedeg :D
25.01.2013 20:34 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Krāsnī es cepju mazus kartupelīšus veselus vai arī lielos pusītes. Cepju uz kādiem 220grādiem, kādu nepilnu stundu. Skatos ik pa brīdim cik mīksti.
25.01.2013 20:35 |
 
Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
Par parastajiem.
25.01.2013 20:57 |
 
Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
pamet
25.01.2013 22:42 |
 
Reitings 134
Reģ: 15.03.2009
rīvēti kartupeļi ir vienkārši dievīgi...mmm
25.01.2013 22:53 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Vispār atšķiras pēc kartupeļu šķirnes. Ir tādi,kas ir paredzēti cepšanai, ir tādi, kas nav.
Es tavā vietā taisītu vai nu čipšus no kartupeļiem (ilgi gan sanāk) vai vienkārši korektos kubiņos (vienāda izmēra un nekādi apaļie stūri), traukā iekšā, pa virsu sīpoliņu un krāsnī cepties. (neaizmirsti sviesta pikucīšus pielikt, savādāk viss nelns būs :D ) uz beigām saldo krējumu un lai ēd. :D vēl, ja griez ripiņās, tad klāt var kārtās pielikt uz pannas apceptu gaļu. Tāds kā mini sacepums sanāktu.

Domā tā ir laba ideja cept kartupeļus, ja viņš drošvien to pats ikdienā dara un zin kā tieši viņam gribas, ja nu negaršos tava interpretācija? :D
25.01.2013 22:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits