Neesmu agrāk redzējusi šeit tādu diskusiju tieši par šo konkrēto valodu,tāpēc vēlos jautāt,ir te kāda,kas ir mācījusies vai arī tagad mācās poļu valodu? Cik grūta ir fonētika?
Vēl vēlos pajautāt par pašu Poliju.Ir vērts uz turieni braukt? Kāda tur ir ekonomiskā situācija,kādas algas,kā ar dzīvošanu? Varbūt tomēr kāda ir lietas kursā?
valoda līdzīga krievu valodai(kā ne kā slāvi). Vispār interesanta,man pašai personīgi dikti patīk,nezinu kā ir ar gramatiku,bet cik esmu lasījusi(ko man sarakstīja un izrunāja)baigi neatšķiras(ok es arī prasīju kaut kādsu basic vai arī tur perversības :D).
par situāciju valstī gan nemācēšu teikt. :)
Man arī poļu valoda patīk. Diezgan līdzīga krievu. Ja labi saproti krievu, tad kādus 30-40%, man šķiet, no poļu valodas jau sapratīsi.
Nezinu vai tev tas kko dos, bet man viens draugs bieži brauc uz Poliju biznesa darīšanās, saka ka tādā ziņā tur viss aktīvāk notiek. Bet tas ir saistīts tīri ar uzņēmejdarbību.
Kā jau etiķete teica, poļi paši mētājas apkārt pa pasauli, tāpat kā latvieši. Nebraukātu viņi tik ļoti apkārt ja tur viss būtu rozēm kaisīts. Ja man būtu jāmācās no jauna kāda valoda, tad noteikti mācītos ko citu. Ja ir priekšzināšanas (zināma krievu valoda), tad ir vērts mēģināt, ja ir interese par konkrēto valsti.
Es krievu valodu zinu ļoti labi, bet neteiktu, ka man ir baigās priekšrocības sarunās un saprašanā ar viņiem, jo tomēr ir daudzas atšķirības!
The same here. Krievu ir dzimtā, bet reti, ko var saprast. Tas ir mīts. Vairāk saprotu slovēņu valodu. Un vēl viens mīts, ka poļu valoda ir viegla. Tā ir viena no grūtākajām pasaules valodām, visas tas skaņas ir vnk neiztunājamas