Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bengālijas minči

 
Reitings 91
Reģ: 18.01.2013
Heijā :)

Vai kādai no jums, varbūt jūsu paziņām, ir Bengālijas kaķis?
Jau sen par to sapņoju, beidzot esmu nolēmusi iegādāties. Internetā pārsvarā tikai "sausa", teorētiska informācija pieejama.
Labrpāt dzirdētu konkrētus piemērus no jums par šiem kaķiem - kas īpaši specifisks uzvedībā, audzināšanā utt. Varbūt zināt, par kuru no Latvijas kaķu audzētavām vislabākās atsauksmes?

Jauku svētdienu ;)
20.01.2013 12:37 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Nav ne jausmas kur viņus Latvijā var nopirkt, bet dzīvoju kopā ar vienu Bengālieti. Kaķis ir kolosāls, bet man kaķi ļoti patīk paši par sevi. Viņš ir ļoti skaļš un spēcīgu raksturu, ne vienmēr labā nozīmē, jo, ja kaut ko ieņem galvā, tad neliksies mierā kamēr netiks izlikts no mājās uz kādu pusstundu un neaizmirsīs muļķības ar kurām iepriekš nodarbojies. Bērni nevis moka kaķi, bet gan kaķis moka bērnus, no futboa bumbas nebēg, bet skrien tai virsū. Kaķim pašam ļoooti patīk sava balss, var ņaudēt ilgu laiku bez jebkāda iemesla. Pa naktīm neļauj gulēt. Bet mīlīgs un draudzīgs un ļoooti enerģisks. Noteikti neieteiktu šo kaķi, ja ir dzīvoklis, sevišķi, ja neliels, pāris istabas bez ārā iešanas iespējām, jo viņam vajag daudz vietas, kur izlikt savu enerģiju. Bet vislabāk būtu, ja kaķis dzīvo privātmājā un var iet pagalmā. Arī nederēs cilvēkiem, kas visu dienu nav mājās, jo Bengālieši ir ļoti sabiedriski un viņiem ir jāvelta gandrīz tikpat daudz uzmanības kā sunim. Jārēķinās arī ar to, ka regulāri jāpotē un šie kaķi ir diezgan slimīgi, ja netiek pareizi aprūpēti. Ļoti jāskatās līdzi, lai būtu piemērota speciālā barība. Ja ir kādi konkrēti jautājumi, uz priekšu, pagaidām man nekas vairāk prātā nenāk. (: ! Un šie kaķi nepadodas audzināšanai īpaši viegli (kastīti gan smuki apmeklē), jo ir baigi spītīgi, nu vismaz manējais.
21.01.2013 16:04 |
 
Reitings 91
Reģ: 18.01.2013
Hippie Chick, nosūtīju Tev vēstulīti :)
21.01.2013 18:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits