Neiespējami atrast normālus darbiniekus

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Sveikas!

Palasīju diskusijas par to, ka neesot darbs, tik daudzi pelna minimālās algas un vēl mazāk. Un esmu neizpratnē. Mēs meklējam pārdevēju, pārtikas veikalam pārdaugavā jau ļoti ilgi, bet atrast ko sakarīgu ir praktiski neiespējami. Piesakās salīdzinoši maz cilvēku, un liela problēma ir ar krievu valodu, kas mums ir būtiski. Citādi prasības nav ļoti augstas. Tāpēc vēlējos lūgt, tām, kas strādā par pārdevējām, varbūt varat padalīties ar savu algas apmēru..? Un darba apstākļiem? Gribu saprast, ko daram nepareizi.
Vēl kas interesanti man šķiet ir mūsdienu jauniešu bezatbildība, jo visam 70% piesakās uz pārrunām un vienkārši neierodas, pat nepabrīdinot par to. Vai tiešām tā mūsdienās dara? Pati tā nekad neesmu darījusi, arī 17 vai 18 gados nē.
Varbūt kāda var ieteikt, kur meklēt darbiniekus, jo ss.lv nevar atrast neko, savukārt tādos labākos portālos, kā CVonline, tas ir diezgan dārgs prieks, ko mazs uzņēmums nevar atļauties.

Paldies jau iepriekš un veiksmīgu šo skaisto, saulaino un sniegoto dienu :)
19.01.2013 10:31 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cruel-tu raksti,ka tev patiktu ,ka visu pasaka pa telefonu...Es atkal teiktu,ka noteikti darbaa gribeetu pienemt cilveeku,kurs atbilst sim darbam!Ne visi cilveeki var straadaat ar cilveekiem!Kaut arii par minimaalo algu,tomeer es gribeetu "pareizo cilveeku" savaa veikalinaa!Man buutu tas cilveeks noteikti jaajuut...jaaredz!
19.01.2013 19:12 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es gan uzskatu, ka cilvēkiem ir sevi un savs laiks jānovērtē! Kas ir tie piedāvātie 250ls, par ko jūs te tā sajūsmināties? Tas ir briesmīgi patiesībā.. Kam tur pietiek? Nekam! 350ls, manuprāt, būtu jābūt valsts minimālajai algai! Nē, nopietni...
Un kur patiesībā ir problēma? Tas vairotu smaidīgo cilvēku skaitu, un, jā - šefi saņemtu mazāk, bet toties vidējais latvietis būtu laimīgs, darbinieki apmierināti un necenstos arī kaut kā apčakarāt savu darba devēju, strādātu ar atdevi...
19.01.2013 19:12 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Jā un man vēl bija tā ka nepateica pa kurām durvīm jāiet iekšā un kurā stāvā, pastaigāju un aiztinos prom :D
19.01.2013 19:21 |

Reitings 1873
Emmanuelle, nebiju domājusi,ka uzreiz pēc telefonsarunas jāņem darbā, vienkārši jau pa telefonu atlasīt darbiniekus,kuri jau ir gatavi strādāt ar tādiem noteikumiem, kādi ir darba devējam. Un tad nu no tiem ar izvēlēties sev vēlamo klātienē. Jo domāju,ka nebūtu jēgas,ja es atnāktu uz pārrunām,kur mani neapmierina tas pats darba laiks vai alga, tas nebūtu gan man, gan darba devējam vajadzīgs, tomēr pa to laiku var darīt,ko citu, arī dd būtu jārūpējas par savu laiku.
Ceru,ka manu domu saprati.
19.01.2013 19:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
70% piesakās uz pārrunām un vienkārši neierodas

vieniigais, kas man ienaaca praataa - pie taa veikala tusee vieteejie dzeeraaji un narkomaani, apsardzes veikalaaa nav vai ir pienjemts kaads mazs, vaajsh tirlinjsh apsarga vietaa. taa nu cilveeki ierodaas, ierauga situaaciju un aatri vien aiziet prom bez ienaakshanas iekshaa uz interviju.
piekriitu tam, ka labaas darba vietaas darbinieki biezji nemainaas. tur, kur visu laiku vajag jaunus darbiniekus, kaut kas nav riktiigi. vai nu vadiiba ir ljoti nepatiikami cilveeki vai arii darba apstaaklji, noteikumi ir taadi, ka cilveeki ilgi nespeej iztureet.
19.01.2013 19:51 |

Reitings 9169
Cruel - darba deveejam ir svariigi arii redzeet vizuaalo, it iipashi, ja darbs ir ar cilveekiem. ja alga tiek daljeeji maksaata aploksnees, nav praata darbs to teikt cilveekam, kuru pat neredzi, kaa arii nevar zinaat, vai konkurenti gadienaa nepazvaniis, lai dabuutu aaraa informaaciju.
19.01.2013 19:55 |

Reitings 1873
Nu labi, par to algu aploksnē neaizdomājos. Bet pārējos gadījumos tāpat nesaprotu kāpēc uzreiz neatklāj kāda būs alga, ja tas ir mazkvalificēts darbs. Jo dažreiz man vienkarši ir žēl sava laika,kad aizeju un pasaka- 1,2ls/h pirms nodokļu nomaksas, par tik mazu samaksu tomēr neesmu gatava strādāt.
19.01.2013 20:03 |

Reitings 3
Reģ: 19.01.2013
Cik kaitinoši... Kādu mēnesi meklēju darbu, aizrakstu darba devējam, tie man parasti neatbild. Vienīgā mana prasība ir lai darbu būtu iespējams savienot ar studijām, nu kaitina visi tie luņi, kas sūdzās, ka darbiniekus nevar atrast. LAI KAUT KO ATRASTU MEKLĒT VAJAG! ...un iemācīties uzrakstīt darba sludinājumu.
19.01.2013 21:24 |

Reitings 2230
switched on, piekrītu. Un domāju, ka ikviens piekristu, bet uz to laikam tikai cerēt ;)
19.01.2013 21:24 |

Reitings 9169
Cruel - alga biezji vien ir elastiiga. darba deveejs vienmeer meeginaas samaksaat peec iespeejas mazaak. kad cilveeku redz klaatienee, jau vari pusliidz iedomaaties, par cik lielu summu cilveeks buus gatavs straadaat un attieciigi arii piedaavaa. ja redz nopliisushu, nabadziigu un izmisushu cilveeku, tad taa saakuma piedaavaataa alga buus zemaaka kaa tam, kuram ir labs cv un paarticis izskats. vai arii ja cilveeks ir jaapmaaca, tad nepiedaavaas uzreiz lielo algu. savukaart pa telefonu pasakot jau kontreetu ciparu, peec tam gruuti buus iestaastiit potenciaalajam darba njeemeejam, kaapeec uznjeemumam nav izdeviigi uzreiz vinjam maksaat to summu.
19.01.2013 21:34 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
es nepiekritu dažam meitenem, kuras saka, ka darba devejam ir jazvana viņaam, nevis jasuta e-pasts.
es esmu darba devejs, darba pilnas rokas, man ir ertak atri uzrakstit vestuli, neka 10x zvanit - tad ir aizņemts, tad izslēgts, tad cilvēks nevar runāt. es arī nevēlos tērēt savu laiku. ja esi aizsūtījis savu cv, tad jārēķinās, ka e-pasts jāpārbauda katru dienu vismaz tuvākā mēneša laikā.
tāpat ari pati - sutot cv, vienmēr pēc tam pārbaudu e-pastu.
Es nemaz neietu strādāt pie darba devēja, kurš tik svarīgu lietu kā darba intervijas laika SASKAŅOŠANU vēlas noteikt caur e-pastiem. Nav man visu dienu jārefrešo e-pasts. Ja nav laiks 3 minūtes pazvanīt, tad vajag vismaz asistenti noalgot, kas no var izdarīt, jo tomēr vismaz minimālai cieņai pret topošiem darbiniekiem ir jābūt. Es gan nekad neesmu sūtījusi CV uz mazām bodītēm un kontoriem, jo saprotu, ka runa ir tieši par šādiem uzņēmumiem.
19.01.2013 21:53 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Domes darbinieks nav nekas augstāks par pārdevēju, tikai pamanījies viltīgi iekļūt "augstākajā kārtā" un tik dzīvot cepuri kuldams.

Redzu, ka ar prāta spējām neesi apveltīta. Pamēģini ar savu vidusskolas izglītību iegūt kādu darbu domē, tad parunāsim. Nedomāju, ka tālāk par ielas slaucīšanu tur tiksi. Un, neiet runa par viltīgu iekļūšanu amata. Man visi zināmie ir izturējuši konkursus, pierādījuši sevi. Turklāt bez jebkādas pazīšanās.
19.01.2013 22:01 |

10 gadi
Reitings 191
Reģ: 23.02.2011
Esvaru pieteikties :)
Tikai krievu val gan nemāku pārāk labi :( :D
19.01.2013 22:08 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Es nemaz neietu strādāt pie darba devēja, kurš tik svarīgu lietu kā darba intervijas laika SASKAŅOŠANU vēlas noteikt caur e-pastiem.

Vēl viena..... Nerakstīšu publiski, kuri man zināmi ļoti pazīstami uzņēmumi šādi informē potenciālo darba ņēmēju par darba interviju. Arī es savā mazajā firmiņā tā daru. Ja cilvēkam tiešām vajag darbu, viņš čekos savu epastu vairākas reizes dienā. Ja tas viņam ir apgrūtinājums, man tādu slinku darbinieku nevajag. Nekur nav teikts, ka ar potenciālo darba ņēmēju jāsazinās tikai pa telefonu. Tā kā nerunā par cieņu, jo, ja cilvēks norāda savu kā sazināšanās iespēju arī e-pastu, kāpēc, lai uz to nesūtītu informāciju? Ar tevi DD ir sazinājies, ja tu uz e-pastu neatbildi, tad par necieņu var runāt tikai no tavas puses.
19.01.2013 22:10 |

10 gadi
Reitings 191
Reģ: 23.02.2011
Lai gan - es neesmu sieviete, bet pa pārdevēju varētu pastrādāt, protams ir jau arī studijas
19.01.2013 22:10 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Aija - ir,ir Rīgas domē pietiekoši daudz cilvēku augstos amatos ar vidusskolas izglītību. Priekšnieces ar vidusskolas diplomu saņem ap 1000 ls algu, līdz nesāk pārbaudīt papīrus. Tad nedaudz pazemina amatā. Bet tā tur tomēr pamatā valda pazīšanās.
19.01.2013 22:11 |

Reitings 9169
edmunds spruudzs? ainaars slesers? imants paraadnieks?
19.01.2013 22:11 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Aija, pirmkārt, kas teica, ka darbu meklē tikai tad, kad nav darba? Ja cilvēks vēlas mainīt darbu, tad viņam arī jāčeko 5x dienā epasts, lai gan ir aizņemts ar citām lietām (pašreizējo darbu)? Otrkārt, aicināšana uz interviju pa e-pastu nozīmē to, ka DD nemaz nevēlas saskaņot. Tad jau patiešām gaida, ka tikai bezdarbnieki vēlas pie viņa strādāt, kas varēs ierasties jebkurā laikā. Jo ja nevar, tad atkal vēstules, tad vēl DD nav laika čekot epastu. Nu kas tā par komunikāciju?

Un man uz e-pastu potenciālie darba devēji ir sūtījuši informāciju tikai tad, kad vispirms ir piezvanījuši un par to painfromējuši. Kas arī ir normāli. Bet kā jau teicu - mazos uzņēmumos tā kārtība ir citādāka. Tāpēc mani šādas iestādes pat neinteresētu ;)
19.01.2013 22:16 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
krista, neesmu iedziļinājusies kāds kuram diploms ir vai nav, bet fakts, ka tādām amatpersonām nav izglītība ir nepieņemami. Īpaši Parādnieks, kauns visas tautas priekšā... Bet nu tauta jau tādus ievēlēja :D ko nu piebilst...
19.01.2013 22:29 |

Reitings 3
Reģ: 07.09.2012
Kopš kura laika ar kases aparātu var sazināties tikai krieviski?
19.01.2013 22:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits