Veselīgas pusdienas līdzņemšanai

 
Reitings 137
Reģ: 29.01.2009
Sveikas jaukās dāmas!

Jau ilgāku laiku ir problēmas ar pusdienām darbā - vairs pasūtīt nepasūtu, un uz ēstuvi vairs neeju, jo kvalitāte vairāk tur neapmierina, gribējās samazināt izmaksas un sākt ēst veselīgāk, sabalansējot visas uzturvielas.
Mēģinot atbrīvoties arī no liekā svara esmu izslēgusi cieti saturošus produktus - kartupeļus, rīsus, makaronus.

Receptes esmu izmēģinājusi dažnedažādas, bet gribas jaunas vēsmas.

Ilgu laiku biju uzsēdusies uz zupām, biezzupām.

Piemērs no manām pusdienām - apceptas sēnes pilē eļļas kopā ar dillēm un baziliekiem , pa virsu avokado un sakultu/apceptu olu. Dažreiz, kad vairāk naudas - atļaujos arī ēdienam pielikt klāt garneles.
Rīt došos uz Stockmanu lai iegādātos kvinoju, lai pusdienām pievienotu arī to!


Ko Jūs ņemat līdzi uz darbu, un kādas ir Jūsu receptes?
16.01.2013 02:08 |
 
Reitings 137
Reģ: 29.01.2009
Paldies par lielo un negaidīto atsaucību!

Es arī vēlētos uzzināt vairāk par to termosu!

Pašai kādu laiku ebay stāv wishlistā ēdienu trauciņš!
Domāju iegādāties priekš skolas, lai starp lekcijām vai nodarbībām, ja nav laika paspēt aizskriet un paēst, varētu paknaikstīties!
Patīk, ka ir uzreiz iekļauta dakšiņa un arī mērcītes trauciņš! Man liekas ļoti ērti un parocīgi!


16.01.2013 11:22 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Anne, apmēram 50:50 - dažreiz vakarā, dažreiz no rīta. :)
16.01.2013 11:22 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
tiinuss, iedod linku! Man arī iepatikās :)
16.01.2013 11:22 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Labu laiku atpakaļ izlasīju rakstu, pat vairākus, saistībā ar ēdienu, kas uzlabo darba kvalitāti un vairo pozitīvismu, tieši tamdēļ arī uzsāku veselīgu dzīves veida piekopšanu ar maksimāli svaigiem produktiem. Atceros, rakstā tika minēts, ka tieši darba posmā, cilvēkam vairāk ir jāēd nevis silts ēdiens, bet daudz zaļumi, novārītas olas un labs šķinķis.
Pasta, rīsi, kartupelis un maize ir vajadzīgs organismam, šie produkti jeb precīzāk savvaļas rīsi, pilngraudu pastas,maizes, labi kartupeļi (par kartupeļiem, tie ir ļoti veselīgi, ir tikai jāsparot ka cepti eļļā kartupeļi,tieši šādi apstrādāts kartupelis nav vairs pieskaitāms pie veselīgs plauktiņa) pēc raksta tika pieskaitīti kā viena no svarīgākajām veiksmes atslēgām darbā. Esmu šīs filosofijas piekritēja :)
16.01.2013 11:36 |
 
10 gadi
Reitings 13632
Reģ: 29.01.2009
ņam ņam, tad jau Tev varētu kaut kas izdoties. Es nekad no rīta negatavoju, jo jau nedaudz pēc 7 izeju no mājas. Un es jau palieku veca -agrāk kā pusseptiņos nevaru piecelties.
16.01.2013 11:41 |
 
Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Es ņemu līdzi augļus - zemenes, avenes, plūmes, ķiršus, ābolus, banānus, kivi iemaisītu naturālajā jogurtā. Un wrapu ar vistas fileju ar aso mērci, gurķiem un salātlapām.
Citreiz vēl rīsu curry mērcē, vai griķus, sautējumu.
16.01.2013 11:48 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Es jau 2 nedēļu ņemu ēdienu no mājām. man apkārt ir vairākas ēstuvers, bet viss, kas tur tiek gatavots jau apnicis. Pirkt veikalā katru rītu arī apnika.

šodien, piemēram, man līdzi ir puiņu salāti un franču karbonāde, vajar bija cepamdārzeņi un vistas fileja, vienu dienu bija dārzeņu sautējums ar malto gaļu. Bieži paņemu līdzi riekstus, ko pagrauzt vai halvas gabaliņu. Vēl garšo auksti makaroni ar piedevām.

izmantoju parastās plastmasas ēdiena kārbiņas.

esmu ņēmusi līdzi arī zaļos salātus, bet pēc 4 stundu turēšanas kārbā, viņi nemaz negaršo tā kā man gribētos.
16.01.2013 11:50 |
 
Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
http://www.salidzini.lv/search.php?q=%C4%93dienu+termoss

Šeit var visādus termosus apskatīties. Esmu lietojusi Aladdin Bento. Man patika!
16.01.2013 12:00 |
 
Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
BaCk, kādus pupiņu salātus tu gatavo. Man ļoti garšo pupiņas, tāpēc labprāt uzzinātu kādu jaunu recepti :)
16.01.2013 12:06 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Visbiežāk ņemu līdzi to,kas paliek pāri no vakariņām. Safasēju plastmasas kārbiņā un darbā uzsildu.
Reizēm pagatavoju kaut ko speciāli līdzi ņemšanai - teiksim lielākā katlā un tad ir pusdienas vairākām dienām uz priekšu.
16.01.2013 12:07 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
pa lielam pasūtu darbā, jo mums ir ļoti labi un lēti piegadātāji, bet, ja ņemu noājam, tad to, kas paliek iepriekšējā vakarā. lielākoties tie ir risi ar piedevām - gaļu, gulašu, vistas gilejam dazādās mērcēs. arī burkānu salāti. vēl no rītiem izspiežu apelsīnu+burkānu sulu, ieleju pudelē un dzeru pie pusdienām.
lietoju IKEA trauciņus. ļoti hermētiski, stingri un ar "ventilācijas" korķīti.
16.01.2013 12:35 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Zhaklin, šodien ir sarkanās pupiņas+konservētu ananāsu gabaliņi+gurķis+majonēže+konservēti šampinjoni. Parasti lieku klāt arī žāvētas vistas krūtiņas gabaliņus, bet tā kā šodien ņēmu arī karbonādi, tad vista izpalika.

Citreiz, ja draugs ved uz darbu, ieleju savā party glazē tikko spiestu burkānu/ābolu/apelsīnu sulu, pēc kuras kādu laiku ēst tiešām negribas, bet enerģija visai dienai. :)
16.01.2013 12:50 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits