Queen
Bet tie, kas mācās, dzīvo un ēd par vecāku naudu - tā tāda parazitēšana vien ir.[/quot
Man ir 19, nedzīvoju ar vecākiem, bet viņi maksā visu - dzīvesvietu, rēķinus, ēšanu, izklaides, ceļojumus, skolu. Ja es pajautātu mammai un tētim, vai es parazitēju, viņi 1000000% noņirgtos līki!
Vecaki dod bērniem saknes un spārnus, lai varētu 'pacelties', jebkāds atbalsts ir pieņemams.
Wow, nopietni, 19 gados Tu to visu vari pati atļauties?
Nē, nu vispār tas ir apbrīnojami!
Jautājums - kur tu strādā un mācies?
Man ir 20 gadi - mācos medicīnu pirmajā kursā. Pašlaik esmu no mācībām atskaitīta, jo fiziski nevarēju nolikt pēdējo eksāmenu.
Dzīvoju pie vecākiem, strādāju, pati pelnu savu naudu, bet pa šiem 6 mēnešiem, ko esmu strādājusi sev esmu atļāvusies nopirkt Ziemassvētku kleitu. Tas ir vienīgais lielais pirkums MAN. Šajā laika posmā esmu iemācījusies novērtēt patieso naudas vērtību (lai gan nebija tā, ka to nezināju iepriekš, tikai tagad tas vēl vairāk lika izvērtē lietas, kas ir primārākas par citiem). Katru mēnesi es atļaujos sev nopirkt biļeti uz kādu kulturālu pasākumu, t.i., teātri, un iespēju robežās mēģinu satikties ar draudzenēm sevi maksimāli ierobežojot tēriņos. Naudai skaitu līdzi visu laiku, bet mēneša beigās man kontā nepaliek iekrājumos nekas. Pusdienas/vakariņas taisu pati, produkciju lielākoties iepērku pati. Principā, tur arī aiziet lielākā algas daļa. Mēneša kartiņa autobusiem maksā 30 LS (tā kā vairs neesmu studente), sporta kluba abonaments maksā 30 LS, teātra biļete 15 LS , pasēdēšanai ar draudzenēm mēnesī izmaksā apmēram 20 LS, atlikušā nauda tiek sadalīta uz ēšanu, autokursiem, un veselībai nepieciešamajai fizioterapijai/masāžām.
Tikko bija nepieciešamība pēc ziemas mēteļa, jo savā rudens mētelītī es biju šajos apstākļos pārsalusi, un tā iemesla dēļ es vairāk par nedēļu pamatīgi noslimoju, un to atkārtot negribēju.
Jā, vecāki man nopirka labu ziemas jaku.
Godīgi sakot, jutos briesmīgi, jo es tak arī strādāju, bet redz, to es atļauties nevaru.
Bet protams, es atgriezīšos otrajā kursā - nu tur nekādu variantu nepastāv par strādāšanu ( cik, vien dabūt stipendiju, kas ir liels atbalsts), bet jā, man ir liels kauns, ja 21 (domājot par nākamo gadu) gados man tēvam ir jāprasa nauda, lai varētu aiziet ar draudzenēm iedzert tēju. Un visu laiku tā apziņa, ka mani brāļi 20 gados jau bija iegādājušies mašīnu, apceļojuši pusi eiropas un atraduši draudzenes ar kurām varēja dzīvot kopā (to gan es noveļu uz vainu, ka viņiem bija cits studiju profils)
Atgriežoties pie sarunu tēmas - jā 24 gadi ir laiks, kad var sākt strādāt, un pelnīt pats savu naudu, neprasot to vecākiem.