Pastā zog??!!

10 gadi
Reitings 1180
Reģ: 21.08.2012
Tikko saņēmu ilgi gaidīto paciņu no ASV - viss ir savās vietās, nekas nav ne plēsts, ne dīrāts. Sūtījumu saņēmu caur UPS. Izrādās ASV par privāta pasta piesevināšanos vai bojāšanu pastnieks var dabūt pat 5 gadus!
Bet, gaidot paciņu, biju stresā, īpaši tāpēc, ka daudziem paziņām bēdīga pieredze ar pasta sūtījumiem. Ziemassvētku laikā pat visparastākās aploksnes ar apsveikuma kartiņu tiek plēstas vaļā, cerot atrast lielo čunguru!
Es iedomājos...! Vai tie pasta darboņi naktīs var mierīgi gulēt? Viņi, taču nezin, ko apzaguši - varbūt to naudu tajā kartiņā ielikusi meita, kura vairākus mēnešus smagi strādā, lai palīdzētu vecākiem. Varbūt naudiņa ir nepieciešama operācijai?
Skumji, bet arī citur tāda prakse tiek piekopta:
http://9gag.com/gag/5635989
09.01.2013 01:54 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Brālis mammai sūtīja telefonu no UK, tas un saldumi, diemžēl, tika nozagti.
09.01.2013 15:28 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
vajag twitterī viņiem to adresēt. Tieši pirms nedēļas piemeklēja tāds pats gadījums. Pretīgi!
09.01.2013 15:56 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Nesen sūtīju kurpes pa pastu un man pat tādam sūtījumam iedeva numuru, ar kuru var izsekot sūtījumu. Saprotu, ka parastajām vēstulēm tāda nav, bet kā ir ar ārzemēm? Kā vispār var izvēlēties, pasūtot no ārzemju mājaslapas, ar ko man lai paciņu piegādā? Katram uzņēmumam taču noteikti ir saslēgti līgumi ar visādiem UPS, DHL, Pastu utt. Man, piemēram, liekas dīvaini, ka no sportsdirect.com nāk it kā ar DHL, bet pašās beigās, jau LV, viņi to nodod Eksprespastam (būtībā LV Pasts), viņiem tādi līgumi. Reāli, ja sūtītājs neesi tu pats, tad piegādes veidu reti kad var izvēlēties un līdz ar to maz ko ietekmēt.
09.01.2013 16:17 |

Reitings 8407
sunscreen - DHL pārāk liels apjoms visām piegādēm, tāpēc līgums ar pastu noslēgts, tomēr nesen draugiem sportsdirect pastu pats DHL pazaudēja, lai gan visai sūtīšanas gaitai varēja sekot līdzi internetā, tagad cīnās, lai paku dabūtu.
09.01.2013 16:20 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
Mūs šitā ir apzaguši. Nāca paciņā dāvana ar naudu, naudas nebija.
09.01.2013 16:30 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Šajos Ziemassvētkos, radinieki sūtīja apsveikumu kartiņu no Anglijas, tādu pufīgu Ziemassvētu egles formā, un laikam jau domājot, ka tur ir nauda, bija atgriezta, un tad uzlīmēta pasta tā brūnā uzlīme un uzlikts zīmogs - BOJĀTA! Kā tad, bojāta, riktīgi glīti ar šķēri banknotes lieluma griezums....
09.01.2013 16:30 |

Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Kur prāts sūtīt naudu caur pastu?
Reizēm apbrīnoju cilvēku stulbumu.
09.01.2013 16:33 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Aploksnē ir Zsv. apsveikums. Naudas tur nav.

Tas labs variants :D

Vispār tad labāk sūtīt pastkarti, aploksnē nelikt (kā parasti no ceļojumiem sūta). Visi varēs izlasīt, būs mazliet apbružājusies, BET sasniegusi galamērķi.
09.01.2013 16:33 |

Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Un mūsdienās ir tik daudz firmu, kas piegādā sūtījumus, īpaši no Anglijas un Īrijas...
09.01.2013 16:35 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
No decembra sākuma vēl nav ebay sūtījums atnācis. Skaidrs, kur palika.
09.01.2013 16:39 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Es ari domaju, ka bardaks ir pasha nosutishanas sistemaa, nevis konkreti Latvijas pasta (ari tur, bet ne tikai). Pasutiju svarigu gramatu no arzemju internetveikala uz Latviju, neatnaca, naudu sanemu atpakal. Velak, kad jau biju arzemes, pasutiju citu gramatu no ta pasha veikala ar ceribu, ka tomer bus, bet neka, ari neatnaca. Saku dusmigi komunicet ar veikala parstavjiem, ari tad parskaitija naudu atpakal. Bet ne jau nauda shaja gadijuma bija svarigakais, bet tas, ka man speficisku gramatu vajadzeja steidzami, bet ne, sedi un gaidi menesi, un pec tam mekle citus variantus.

Tajaa pashaa laika visa speciala kosmetika no Belgijas vienmer atnakusi apmeram nedelas laika, lai ari kura valstii es atrastos.
09.01.2013 17:12 |

Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Aploksnē ir Zsv. apsveikums. Naudas tur nav.

Šis variants nav slikts, bet, no otras puses, kādam gudriniekam var rasties vēlme atvērt un pārbaudīt, vai tiešām nav :D Nu, it kā - ja jau raksta, ka nav, varbūt tieši ir tur nauda ielikta :D Grūti man ar to skaidrošanu, bet nu ceru, ka doma kādai vismaz būs saprotama :D

Bet vispār esmu saklausījusies tik daudz stāstu par pastu, ka man bail kko uz Rīgas adresi sūtīt, visus savus sūtījumus nu jau 9 gadus pasūtu uz lauku adresi. Tas nekas, ka neērti izņemt un tālu jābrauc pakaļ, vismaz zinu, ka tiešām saņemšu. No internetveikaliem tā jau vienmēr arī ir, ka, ja savu sūtījumu nedabū, viņi izsūta citu (ja ir, ko sūtīt), vai atskaita atpakaļ naudu, bet nepatīkami ir tad, ja kkas neatnāk no apģērba, un izmēru jau pēc tam vairs var nebūt. Jā, naudu atpakaļ es dabūšu, bet vilšanās vienalga, jo es jau gribēju to kleitu, piemēram.
Un ārzemēs arī pakas zūd tāpat kā šeit, pastā visur ir bardaks. Kamēr biju Vācijā, biju pasūtījusi 3 pakas - no VS, lookfantastic un DP. Lookfantastic paku man lika atmuitot (wtf, jo nāca no UK, nevis, piemēram, Guernsey), VS paku atveda kurjers, ne zvanīja, nekā, 3x pēc kārtas ieradās, kamēr nebiju mājās un tā arī bez sazināšanās ar mani paku aizsūtīja atpakaļ(bija norādīts gan tel.nr., gan epasts). Pat uzaicinājuma uz pastu nebija. Par laimi, VS uzreiz nosūtīja vietā citu paku, bet to sūtīju jau uz Latviju uz mammas vārda. Un DP paka pazuda kā nebijusi, naudu, protams, atpakaļ dabūju, bet, kā jau pirmīt minēju - vilšanās, jo netiku pie drēbēm, pasūtījusi biju 6 lietas, ko tiešām gribēju.
Stulbums, bet tā jau ir, nekad nevar zināt, ka kāda no tavām pasūtītajām lietām var kādam iepatikties!
09.01.2013 17:25 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
zinu gadījumus, kas gan bijuši pirms daudziem gadiem, kad radi no ārzemēm vēstulē sūtījuši naudu, bet ne lielu, vienkārši puķēm, ko aiznest uz bērēm, un tā izņemta. Bet vēl ir dzirdēts par gadījumiem, ka visādās loterijās, kas agrāk bijušas, piemēram, kur jākrāj iepakojumi no maizes klaipiem un jāsūta pa pastu, pastnieki plēsuši vaļā vēstules un tos loterijām sakrātos iepakojumus vienkārši pārsūtījuši no sava vārda. Ceru sapratāt, nemāku šodien izteikties :D
09.01.2013 17:56 |

Reitings 10816
man ritiigaa dusma bij nesen sakaraa ar shito lietu..man parasti maasa sutija tabletes caur pastu.viss kaartiibaa vienmer bija..un esam ar naudu taa sutijushi .. nesen nolemu iepriecinat krustdelu,nopirku ljoti skaistu kartinju un ieliku iekshaa 20 marc. taa taa nauda ar neaizgaja.dusma,ka delj 20marc atplesh valjaa aploksni un nozog laimi berninjam :( sutiju otro reizi caur kontu un maasa pirka kartinju un lika speciali pastkastiitee .. cuukas bljins :@
09.01.2013 18:00 |

Reitings 230
Reģ: 16.07.2012
LustForLife, iespējams, ka savu sūtījumu vēl saņemsi. Es ebay pasūtīju vienu lietu 2. decembrī, atnāca nedaudz mazāk kā pirms nedēļas, sūtījums nāca no UK.
09.01.2013 18:03 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Te viena komenteetaaja iemineejaas par apdrosinaasanu!To es izmantoju tikai vienu reizi,kad suutiju gleznas un arii uz Hawaii!Es taa arii nezinu,vai saneemeeji maksaaja kaut ko vai nee ,kad saneema paku,bet parasti ir kaut kas jaamaksaa ,ja apdrosina par lielaaku summu!
Peedeejaa lielaa paka ,kas gaaja zudumaa,nebija apdrosinaata,kaut ieksaa bija padaargas lietas! Pasta darbinieks teica,ja apdrosina,tad muita pieveerss lielaaku uzmaniibu un saneemeejam arii tad buus jaamaksaa...Protams neapdrosinot ir risks,bet kaa noskaidroju,ja buutu apdrosinaajusi,sanemtu 100$atpakal-vairaak kaa nekas,bet taa noteikti nebija taa summa,kas pakaa ieksaa.Sodien suutiisu atkal divas pakas-riskeesu!
09.01.2013 18:07 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Fleming, satriecošs sacepiens par neko :D viss kārtībā, bet tāpat vajag apsūdzēt pastu zagšanā (fuj)
Pastam ir tiesības pārbaudīt sūtījumus, un paciņas tiek atplēstas, nevis lai paskatītos, ko labu varētu piesavināties, bet gan kā pārbaude, vai netiek sūtīts kaut kas nelagāls vai neatļauts.
Un jā, naudu aploksnē nedrīkst sūtīt, un ne jau tāpēc, ka kāds var nozagt.
09.01.2013 18:07 |

Reitings 305
Man arī sūtījums ir nozagts!!!
Draudzene novembra beigās no UK sūtīja paciņu, kuras vērtība bija kaut kur pāri 40ls, pirmo reizi vispār sūtījām viena otrai paciņas ar pasta starpniecību, to paciņu, ko es viņai nosūtīja, viņa saņēma pēc 4 dienām, savu neesmu saņēmusi līdz šīm brīdim, pasta sūtījums bija pats parastākais, tracking number nav, tāpēc neko arī nedabūsim atpakaļ, nedz paciņu, nedz naudu! (( Būs mācība uz ilgu laiku, vienmēr ir jāapdrošina sūtījums un jāizvēlās iespēja atsekot sūtījumu.
Zvanīju uz savu pasta nodaļu, lai apskatās, varbūt ir atnācis, bet man nav paziņots, viņas kā vienmēr brēc virsū, ka neko nezinam, neko nemeklēsim, darbinieku maz, darba daudz, maksā maz! Sabļāvām viena uz otras, un beigās nekāda rezultāta!
09.01.2013 18:12 |

Reitings 7743
Ir, ir dzirdēti daudzi gadījumi, ka atplēstas vēstules atnes parastā maisiņā, nauda nozagta, tas jau bija pirms cik gadiem, tagad lasu un šausminos, ka joprojām tai nekaunībai nav pielikts punkts!
Un jā - caur pastu var naudu sūtīt, bet ne paciņā vai aploksnē, kā pārsūtījumu, saņēmējs vnk. iet uz pastu pēc naudas, tā pat kā pēc paciņas. Tur gan neko nozagt nevar.
09.01.2013 18:13 |

Reitings 8407
Jau iepriekš rakstīju, ka man domāto ierakstīto vēstuli pastniece iedeva kaut kādam kaimiņam, līdz ar to tā skaitījās nodota pēc datiem, kā arī pēc lieliem strīdiem gan Latvijā, gan Anglijā kompensācijas naudu neatguvām, pasts atzina savu vainu, bet norādīja, ka kompensācija jāprasa Anglijā, a tur pateica, ka datos norādīts, ka viss izsniegts adresātam, lai kā censtos tā arī nekādu naudu beigās neatguvām...

Un kaut kā dīvaini, bet no Amerikas man paciņas vienmēr ir atnākušas sveikas un veselas, vienu reizi tik decembrī ļoti ilgi nāca, bet tas normāli decembrī, toties no Anglijas visu laiku kādas problēmas, laikam pastā domā, ka tur jau visi strādā un sūta naudu uz mājam, tāpēc meklē lielo pa aploksnēm naudas čupas.
09.01.2013 18:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits