kašķis sabiedriskā transporta pieturā

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Man ir pamatīfa dusma. Nezinu vai pašai uz sevi vai vecajiem tantukiem. Situācija sekojoša, sēžu uz soliņa pieturā pie centrālā tirgus. Cilvēku daudz. Pienāk krievu tautības tante un saka, lai laižu sēdēt. Es atbildu, ka esmu grūtniece un sēdēt nelaidīšu. Ak Dies, viņa un citas apkārt esošās tantes metās man virsū. Tagad domāju vai man vienmēr jānēsā līdzi mātes pase?! Kādi ir jūsu viedokļi?
06.01.2013 15:37 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Pavisam nejauši pirms pāris dienām atradu kādas VSAA darbinieces, ja tā var sacīt, pārdomu sleju. Nu briesmīgi, pati neko tādu nebiju redzējusi, jo parasti ieskrienu, pāris minūtes un viss kārtībā, bet, kāda attieksme mēdz būt no cilvēkiem, kuri bļauj, ka tik mazi pabalsti, esot nepareizi aprēķināts un vēl nez kas, lai gan viss ir pareizi un cilvēks pats nav aizpildījis līdz galam, nepareizus datus ierakstījis utt. Skumji, ka cilvēks pats nepārbauda, nenoskaidro, bet izgāž dusmas pār darbinieci, kura ne pie kā nav vainīga.
Atzīšos - kur vien ir iespēja, eju pie laipniem darbiniekiem, kaut vai rindā pāris minūtes ilgāk jāpagaida, nu, ja vien pati nesteidzos, tad gan vienalga, kāds darbinieks.
08.01.2013 12:05 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Roxy
Man ļoti patika šajā diskusijā Tavi viedokļi, bet par mikriņiem man ir cits viedoklis.
Kad vēl kārtoju tiesības, ļoti bieži pārvietojos ar 263 mikriņu. Vienmēr iekāpjot sasveicinājos, pateicu paldies par biļeti. Bet no Mežciema mērojot ceļu līdz Āgenskalnam šoferis brauc kā nenormāls, paspējis vismaz 3x uzpīpēt, nu kāpjot ārā man nav nekādas vēlmes viņam pateikt paldies un uzredzēšanos.
08.01.2013 12:09 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
konnca

Nē nu loģiski, tādā gadījumā arī man negribētos būt jaukai, jo uz šiem indivīdiem ( visbiežāk izbijušiem cietumniekiem) nestrādā arī šis DIO ieteiktais princips, ar laipnību un smaidu vairot apkārtējos laipnību un smaidu... tiem večiem tas pie kājas... protams nekad nekas nav viennozīmīgs...
08.01.2013 12:24 |

Reitings 7743
Reizēm liekas, ka es ar saviem paldies un lūdzu krītu uz nerviem, cilvēkam tā jau daudz darba, bet es vēl laiku kavēju, it īpaši, ja ir rinda. Liekas, ka darbinieks priecātos vairāk, ja es fiksi prasītu, ko vajag un pazustu nekā lieki muti dzesētu. :D

Un jā, tā visa ir saskarsmes problēma, jo pūlī katrs ir par sevi, neinteresē, vai kādam vajag palīdzību vai garām palaist, visi ir pārņemti ar sevi, ja vēl kāds uzplijas, ka vietu vajag, otru garām palaist, trešais no kājām gāž nost, ne vienam vien tas sabojā omu jau no rīta.

Tas, kas mani ļoti kaitina - ir spec. kase, kur pa priekšu būtu jālaiž vecāki ar maziem bērniem, nez kāpēc visi ir tik ļoti izbrīnīti, ja lūdz palaist, laikam lasīt nemāk, lai gan tajā pašā laikā blakus ir kase, kur rindas tikpat kā nav, bet es tur netieku ar ratiem cauri. Cik bieži labprātīgi esmu palaista pa priekšu konkrēti pie šīs kases ? Nevienu. Visi paskatās un aizgriežas, tādus cilvēkus speciāli skaļi un skaidri lūdzu palaist. Kādreiz bija vienalga, ok, rinda ir rinda, bet tomēr - tā jau ir nekaunība. Nē, ok, vecas tantiņas un onkuļus ar smagiem groziem nedzenu nost. Ai, šī man ir sāpīga tēma. Nesaprotu reizēm, kur cilvēkiem prāts. Rinda. Cilvēki pirms un pēc manis, rati ir pa visu eju, burtiski pāris cm līdz malai, bet kāds gudrinieks teju vienmēr spraucas garām, nostājas aiz muguras un trinās, grib tikt garām. Nopietni? Izskatās, ka rati var sarauties? Un neko nesaka, bet trinās, kamēr pajautāju - ratiem pāri kāps vai pa apakšu līdīs? Un tajā brīdī saprot, ka ir citas kases, kur var mierīgi tikt garām.
08.01.2013 12:28 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
DIO - es sveicinos gan ar kaimiņiem, gan ar kasieriem, gan ar sētniekiem un pat ar šoferiem, mikriņos vienmēr arī pasakos par braucienu un atvados kāpjot ārā. Tāpat laižu sēdēt vecus cilvēkus, jaunās māmiņas un mazus bērnus ar somām, kuras lielākas par viņiem pašiem. Esmu tā audzināta - un tur tev ir taisnība, tas tiešām ir audzināšanas jautājums. Bet neviens nav nepāraudzināms. Piemēram, visi mani draugi agrāk smīkņāja par manu "pārspīlēto pieklājību", bet laika gaitā pēc diskusijām un pārrunām tomēr paši ir piedūrušies, ka laipna attieksme dzīvē atmaksājas.

Kas attiecās uz ārstiem - šādu problēmu man nav bijis, jo mana ģimenes ārste visus ņem pēc svarīguma. Respektīvi, visi sēžam ar saviem pierakstiem - iznāk māsiņa no kabineta, pieraksta, kas katram par sūdzībām un kaitēm - trakākajiem izdala termometrus. Viens pieraksts ir 15 minūtes - vairāk par četriem uz stundu nevar pierakstīties. Un tad viņa pati visus secīgi sauc kabinetā. Tos kuriem augsta temperatūra, tos kuriem nepieciešami rentgeni vai norīkojumi vispār neiesauc, bet māsiņa iznes norīkojumus.
Un vēl, visiem viņas pacientiem ir viņas personīgais numurs. Ja gadāš problēmas, piemēram bērnu dienā - viņa sniedz telefonisku konsultāciju vai saskaņo laiku kurā vēlams ierasties. Tāpat arī pie bērniem viņa brauc mājas vizītē, bet papildus maksu par to neprasasa. Man laikam ir ļoti, ļoti paveicies. :D
08.01.2013 12:55 |

Reitings 7743
Man liekas, ka bērniem par mājas vizīti nav jāmaksā. Mums pie ģ.ā. ar mazo ne reizi nav bijusi rinda, jo, kad esam, tur neviena cita nav, paveicas. :D Par poliklīniku cits stāsts. :D
08.01.2013 13:12 |

Reitings 6676
stellaglmr

Super!! Tava ārste ir Rīgā??? Kur? Vot to es saprotu, kārtīga darba organizācija...
08.01.2013 13:22 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Jā, viņa ir Rīgā. Poliklīnikā - "VALEO". Irina Račinska
Cik tālu mana zināšana stiepjas, tad viņai ir privātprakse. Bet es tās lietas labi nezinu. Zinu tikai to, ka viņa ir tiešām lieliska ārste, īpaši bērniem - un vienmēr laipna un mīļa.
08.01.2013 13:33 |

Reitings 6676
stellaglmr

Paldies, atrodas diezgan patālu no manis, bet emsu ideālā ĢĀ meklējumos un pie laba ārsta brauktu kaut uz otru pasaules galu :)
08.01.2013 13:44 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
tev ir bērni?

Interesanti kā tu justos, ja tev sāpētu gan zobs, gan krūtis( nebarojot bērnu laikā tās ļooti sāp ja neesi mājās pie bērna, bet piens ēdienreizei jau sakrājies... turklāt apziņa ka tev mājās brēc izsalcis bērns arī nav forša jo bērni 3 mēnešos neēd neko vairāk kā pienu.... un viņi ēd ik pa 2h.. varbūt tā māmiņa nedzīvoja gluži blakus zobārstniecībai...

Cik debīlam jābūt, lai domātu, ka tā ir šīs jaunās meitenes iegriba vai untums??? Izrādās jūs tur vesela rinda bijušas tādas...

Nē, man nav bērni, bet laiks ir jāmāk saplānot, pabaro bērnu un brauc pie zobārsta, vai arī iepriekš pieraksties. Pēc tam viņa mierīgi pati sēdēja rindā un nemaz vairs nepukstēja.
08.01.2013 14:06 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Loti interesanti likaas DIO komentaari!Taa arii ir-viss atkariigs tikai un vieniigi no muusu pasu uzvediibas un energijas ,ko izstaavojam!Noteikti jaamainaas mums pasaam,lai apkaarteejie arii mainiitos!
Es ,peedeejaa braucienaa ,redzeeju loti lielas izmainas jaunos cilveekos!Man likaas,ka cilveeki meegina buut pieklaigaaki viens pret otru!
Tomeer jaasaka ,ka piekriitu DIO-es arii jutos tomeer kaa no "citas pasaules"!:)
08.01.2013 18:10 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Par grūtniecēm un omēm braucu trolejbusā un iekāpj krievu ome ar spilgti rozā uzkrāsotām lūpām un sieviete,kura izskatījās apaļīga ,bet ja godīgi ,īsti nevarēja pateikt stāvoklī vai noēdusies, jo puncis nebija diži stingrs. Dzirdu,ome kko bubina,un tad tā pastingri piebaksta man pie kājas un krieviski sāk dot vaļā, ka jāpalaiž grūtniece. Es pajautāju sievietei vai vēlas sēdēt -viņa atteicās.
Uzskatu, ja viņa vēlēsies sēdēt, tad pajautās pati un es arī palaidīšu - neiešu tak katrai kas izskatās ka varētu būt stāvoklī uzbāzties ar savu sēdvietu.
Un tai omei man gribējās pateikt - bļin vēlreiz man pieskarsies, par sevi neatbildu --aaa,tracina man tādas!!!! + vēl tās omes neļauj normāli izkāpt no transporta, lec pretī, ka tik nenokavē.....
08.01.2013 18:30 |

Reitings 259
Reģ: 03.02.2012
Gāju uz stockmann un atcerējos,ka stockmann trakajās dienās,visām tantiņām sāpes un nevarigums izgaist un grūstīties spēks pietiek cik uziet! Un vēl nesen redzēju skatu,kur veca tantiņa līda pari ceļa barjerai tā,ka nemaz neliekas,a aiziet līdz gajeju parejai gruti. Esmu pieklajigi audzinata tapec nevarigos laižu sēdēt,bet visiem pensionāriem novēlu būt tik pat ņipriem kā manam kaimiņam(šogad nomira 106 gados),kurš vēl 97 gados pirka jaunus auto,braukāja pa ēģiptēm utt.Bet tas laikam tāpēc,ka dzīvoja un strādāja ASV,nauda bija un dzīvesprieks arī,bet uz dzimteni atgriezās 85 gados.
08.01.2013 18:46 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Sissi-cik labi pateici-taa jau laikam arii ir!Daudz taisniibas visaa par tiem aarzemju "veciisiem"!Vini brauc uz dzimteni nomirt ar lielaaku naudinu(pensija,iekraajumi)un dziive liekas rozainaaka!
Man te arii nesen nomira viens onkuliitis-106gadi!Straadaaja liidz pat 90 gadiem par advokaatu!
Tie vecie laudis pie mums nav tik kaskiigi,jo dziive tomeer ir labaaka -noteikti.
08.01.2013 18:53 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Meiteneem, kuras te saka, ka taas zhiperiigaas vecenes, kuras veikalos gruustas, skrien utt., tramvaju pietiraas teelo nevariigaas - a juus ejat vinaam nopakal, ka zinat, ka taas ir taas pashas, kuras sabiedriskajos chiikst, ka grib seedeet?!? Kaapeec visas tantinjas tiek baaztas vienaa maisaa?! Logjiski, ka ir zhiperiigas, veselas , bet ir arii nevariigas, shvakas tantinjas, kuraam ir probleemas ar kaajaam!!! Un kaa jums nav kauna taadaam atteikt vietu, jo juus, redz, arii maksaajat tos 50santimus?!?
08.01.2013 20:13 |

Reitings 47
Man reiz bija interesants gadījums.....Stāvu pie centraltirga lai tiktu iekšā 4 tranvajā. Piebrauc tranvajs eju pie durvīm nu pat jau kāpšu iekšā, bet viena tante kas stāvēja visu laiku no manis pa gabalu pagruž mani malā bārbrauc pār manu kāju ar savu somu uz riteņtiņiem uzķāpj uz pirmā pakāpiena, pagriežas un jautā krievu valodā A KURŠ NUMURS TRANVAJAM. Man pat nebija vārdu lai kaut ko teiktu, apgriezos un iekāpu pa citām durvīm.....
reizēm liekas ka tiem pensionāriem ieslēdzas viens taisnais virziens un pa sāniem vispār neko neredz tikai mauc uz savu mērķi............
08.01.2013 20:31 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Dačuk,tā tev ir maksa par to, ka nezini, ka ir traMvajs! :D
08.01.2013 20:34 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pārskatīju diskusiju un man tāpat kā daudzām meitenēm, kas nedzīvo Rīgā, radās jautājums - kāpēc tieši šīs kašķīgās pensionāres (kuru izgājienus arī es esmu piedzīvojusi) ir tieši sastopamas Rīgā?
Jelgavā es bieži nepārvietojos ar sabiedrisko transportu, bet, kad to daru, tad visi izturas laipni, arī rindās veikalos utt. Ja daži cilvēki (visdrīzāk aizbraucēji vai vienkārši Latvijas nolicēji) to skaidro ar Latvijas zemo līmeni, zemām pensijām utt., tad teorija izrādās nepareiza, jo tai pašā Jelgavā pensijas nav lielākas un dzīve nav rožaināka.
08.01.2013 20:35 |

Reitings 4258
Un tās, kuras teica, ka grūtniecība ir izvēles lieta - skarbi skanēs, bet arī vecumdienas ir izvēles lieta. Vienmēr pastāv iespēja nomirt pirms vecumdienām.
08.01.2013 20:36 |

Reitings 4258
Kas attiecās uz ārstiem - šādu problēmu man nav bijis, jo mana ģimenes ārste visus ņem pēc svarīguma. Respektīvi, visi sēžam ar saviem pierakstiem - iznāk māsiņa no kabineta, pieraksta, kas katram par sūdzībām un kaitēm - trakākajiem izdala termometrus. Viens pieraksts ir 15 minūtes - vairāk par četriem uz stundu nevar pierakstīties. Un tad viņa pati visus secīgi sauc kabinetā. Tos kuriem augsta temperatūra, tos kuriem nepieciešami rentgeni vai norīkojumi vispār neiesauc, bet māsiņa iznes norīkojumus.

Cilvēki ir tik dažādi! Man nebūtu pieņemami stāstīt par savām kaitēm gaitenī, kur turpat blakus sēž visi citi pacienti. :D
08.01.2013 20:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits