Becky, es pieļauju, ka, ja noformēs caur mikrouzņēmumu, arī darba alga, kas sanāks autorei, būs augstāka. Piemēram, darba devējs ir ar mieru iztērēt 500 LVL uz darbinieku. Ja tas ies caur mikrouzņēmumu, būs jāsamaksā 9% no 500 LVL. Bet ja tas ies parasti, tad tajos 500 LVL ietilps gan VSAOI darba devēja daļa (24,09%), gan IIN un VSAOI darba ņēmēja daļa. Protams, darbiniekam nav sociālo garantiju un vēl daudzi mīnusi, bet cik daudz sociālās garantijas vēlas saņemt 1.kursa studente, strādājot uz pusslodzi?
Man arī bija s''ads piedāvājums, kad darba devējs teica, ka var tērēt 400 LVL par manu darbu - piedāvāja caur mikrouzņēmumu to nokārtot. Es gan toreiz atteicos no darba vispār, jo man nevajadzēja CV mistisku mikrouzņēmumu norādīt. Bet vispār variants īpaši jauniešiem nav tas sliktākais.
Atbildot uz 2.jautājumu. Man savienot studijas ar pusslodzes darbu vispār nebija problēmu. Easy. Tagad, kad savienoju studijas ar pilnas slodzes darbu ir grūtāk, bet ne neiespējami. :)
Pārbaudes laikā (3 mēneši) darbu vari uzteikt 3 dienas iepriekš. Pēc pārbaudes laika - mēnesi iepriekš. Bet ja vienojies ar darba devēju, var vienoties, ka ātrāk beigsi darbu. Katrā ziņā aiziet grūti nav.