Sveikas, meitenes. Te atkal es rakstu par darbu.
Tatad esmu atradusi darbu uz pusslodzi (darba dienās no 16:00-20:00). Kā jau iepriekšējā diskusijā minēju šī būs mana pirmā darba pieredze, tad nu man atkal ir radušies daži jautājumi.
1. Darba devējs man piedāvāja noformēt mani, kā pašnodarbināto (cik sapratu, kā mikrouzņēmumu). Ko tas īsti nozīmē? Saprotu to, ka laikam nebūs jāmaksā nodokļi. Bet ko man tas dot? Darba devējs minēja, ka, ja ir nepieciešamība var mani noformēt arī oficiāli... Šīs lietas īsti neizpratu.
2. Pašlaik esmu 1. kursa studente, mācības ir diezgan grūtas, bet nekas nav neizdarāms. Kā Jums ir izdevies apvienot darbu ar mācībām? Vai bija grūti?
3. Pēdejais jautājums, varbūt liksies muļķīgs, bet, kā ir ar iešanu prom no darba? Ja sapratīšu, ka nevaru pavilkt mācības un darbu, vai ir grūti aiziet prom no darba? Un vai kaut kur vēlāk uzrādīsies, ka esmu pametusi darbu?
Itkā jau nav nekāda lielā nepieciešamība pēc darba, bet vienkārši gribas kaut ko lietderīgu darīt un vismaz pašai pelnīt kādu naudu, nevis tikai ņemt no vecākiem visu laiku.