Neveselīga skaudība

Reitings 378
Reģ: 29.01.2009
Kāda ir jūsu attieksme pret skaudību? Cik bieži jūs ar to saskaraties? Un vai tā ir ietekmējusi jūsu dzīvi?

Samērā bieži esmu saskārusies ar to, un nonācu pie secinājuma, ka tā slikti ietekmē manu dzīvi.

Diezgan bieži cilvēki ir noskauduši manus panākumus, priekus, lai gan pati vienmēr tikai priecējos par citu panākumiem. Protams, skaudība piemīt visiem, bet pilnīgi noteikti, tā man nav izpaudusies neveslīgā formā. Jo uzskatu, ka jebkurš cilvēks var sasniegt, visu, ko viņš vēlās. Ir tikai jāstrādā ar sevi, jāzin, ko vēlās un jātic sev! Ieguldītais darbs vienmēr nesīs augļus! Man patīk cilvēki, kuri ir sasnieguši to, ko vēlās, kuriem ir savi sapņi, savas prioritātes, savs redzējums par lietām un ticība sev, un man nebūt neskauž, man ir interesanti atrasties šādu cilvēku sabiedrībā, mācīties no viņu pieredzes, gūt iedvesmu, dalīties savās idejās. Tāpēc nesaprotu, kā var nosodīt citu veiksmi... protams, cilvēki ir dažādi, ar dažādu pieredzi, emocionālām traumām, bet kāpēc pašam sevi jānoniecina.. tās tik manas pārdomas.

Gribi, negribi, bet gadās sastapt cilvēkus, kas sev netic, meklē attaisnojumus it visam, kāpēc nevar vai negrib kaut ko mainīt savā dzīvē, bet tai vietā, lai ko darītu, tie apskauž citu dzīvi, un ne jau labā nozīmē! Esmu pamanījusi, ka citu skaudība ir atstājusi sekas arī man, lai gan cenšos to visu neredzēt un tam neticēt, bet dažreiz liekās, ka dažas manas neveiksmes ir uz citu skaudības rēķina. Vai jūs tam ticat, ka tā varētu būt? Un kāds ir jūsu viedoklis?
02.01.2013 17:20 |

Reitings 378
Reģ: 29.01.2009
Tieši tā TRY, man arī traucē, ja kādam kaut kas skauž, nevis ir prieks par mani. Un tā nav sevis cildināšana vai iedomība, tā ir pozitīva attieksme. Jo kā var nepriecāties, ja Tavai draudzenei ir panākumi darbā, vai Tavai māsai ir labas attiecības ar savu vīru. Mani tas iespaido, ja pretī saņem pārmetumus...
02.01.2013 20:12 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Mani nav par ko apskaust.Es gan bieži noskaužu,man liekas,bet tā nav skaudība " kaut tu sastrīdētos ar savu draugu", bet gan "es arī tā vēlos". Iespējams kāda daļa skaudības mani bīda uz priekšu,tā nav destruktīva. Citiem ļaunu nevēlu un man patīk atrasties to forši cilvēku vidū,mani tas uzlādē. Vienīgais,kas man nepatīk ir tas,ka es sāku kopēt šādus cilvēkus ģērbšanās, uzvedības stila ziņā vai vēlmē nopirkt tādu krūzi kā šim cilvēkam.
02.01.2013 20:25 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Vienmeer esmu centusies norobezhoties no taadas lietas kaa skaudiiba un tas ir izdevies. Beerniibaa naacaas daudz dzirdeet savus radiniekus savaa starpaa negatiivi aprunaajot kaiminjus un jau tad man tas skita nepareizi - kaa ne par ko var nolikt cilveekus, kuri dziivo turpat liidzaas... Ir, protams, gadiijies, ka juutu, ka tomeer dzili sirsninjaa man skauz, bet aatri vien to pamanu un censhos mekleet iemeslu kaapeec taa un ko lietas labaa dariit, lai taa vairs nebuutu. Es nezinu vai domu liimenii kaut ko vispaar cilveekam ir iespeejams noskaust, ja klaat naak riiciiba, tad taa ir cita lieta. Taa kaa jaadziivo vien sava dziive un kas par to, ka kaadam skauz? Lai skauz! Taa emocija dara sliktu tikai tam pasham cilveekaam, nejau tev. Ja cilveekam patieshaam ir labi, tad vinsh nepieveersiis uzmaniibu taadiem siikumiem kaa skaudiiba.
02.01.2013 20:32 |

Reitings 146
Reģ: 12.11.2012
Daudz nesaskaros ar skaudību. Ļoti ceru, ka man aiz muguras nekas tāds nenotiek.
Pati arī neesmu tendēta uz skaudību. Man blakus ir tikai ļoti tuvi cilvēki, tapēc es vairāk par viņu veiksmi priecājos. Ja man kaut kāda skaudība iezogas, tad ar smaidu sejā pasaku, ka "Man skauž!", bet naktīs guļu mierīgi un nesūtu to cilvēku virzienā nāves skatienus.
02.01.2013 20:39 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Neesmu jutusi no citiem skaudību, kas vērsta pret mani. Taču, mani jau arī nav par ko apskaust - nav man ne elpu aizraujošu panākumu, ne daudz naudas, ne perfektas attiecības vai satriecoša dzīvesvieta. No saviem mīļajiem un draudzenēm saņemu tikai pozitīvas emocijas un prieku, tāpat kā pati priecājos par viņu veiksmēm un sasniegumiem.
Citus neapskaužu slikti. Dažreiz tā pozitīvi apskaužu kādu meiteni par viņas skaistajiem matiem vai mīlīgo mājdzīvnieku. Bet tas ir tā no sērijas ''es arī tā gribētu'', nevis tā ko ļaunu vēlot.
Ja vispār runā par skaudību, tad man nepatīk, ka ļoti bieži tiklīdz pasaka, piemēram, ''man nepatīk viņas dzīvesveids'', tā daļa cilvēku uzreiz bļauj ''tev skauž. tev skauž, jo tu tā nevari.''. Manuprāt, katram ir tiesības uz savām domām un tas vien, ka kaut kas nepatīk nenozīmē, ka skauž. Zinu, ka šī piebilde bija mazliet nost no tēmas, bet nu gribējās izteikties :D
02.01.2013 21:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits