Visām mums kādreiz kaut kas skauž. Bet jā, ir cilvēki, kas ar savu skaudību sabojā otram daudz ko.. Runa nav par kaut kādu maģisku plūsmu skaudība, bet gan par lietām, ko cilvēki dara aiz skaudības, t.i, bojā attiecības ar citiem cilvēkiem, ja viņiem skauž, ka piemēram X draudzējas ar Y, bet tajā pašā laikā viņam pašam trūkst kaut kā, dara dažādas stulbas lietas, kas traucē. Un, lai kā kladzinātu, ka esam paši noteicēji pār savu dzīvi, tomēr esam atkarīgi arī no sabiedrības un cilvēkiem apkārt, vieni paši jau taču nedzīvojam un rēķinamies ar citiem kaut kādā ziņā. Un, ja cilvēks aiz skaudības par otra laimi neveic kaut kādas vajadzīgas darbības vai cenšas sabojāt apstākļus izaugsmei, tad, es domāju, skaudība ļoti ietekmē mūsu dzīvi.
Es pati esmu saskārusies ar skauģiem. Bet tie ir tādi cilvēki, kuriem nav paveicies dzīvē. Nu, tie, kuri man ir mēģinājuši šo to noskaust. Nav laba ģimene, attiecības arī nav tās labākās, nav stabilitātes, nav izaugsmes.. Un tagad, kad man tas viss ir, šim cilvēkam skauž un viņš grib to sabojāt. Jā, es neļaujos tam, negribu, lai tas mani ietekmē, bet, ziniet, ietekmē kaut vai tik daudz, ka es par to domāju, rakstu šeit. Tātad zināmu daļu sava mērķa šis skauģis jau ir sasniedzis.
Bet jā, apkopojot to visu - skaudība nav kaut kāda matērija, kas mums neļauj sasniegt kaut ko, skaudība ir tā, kas liek cilvēkiem darīt lietas, kas traucē mums sasniegt savus mērķus. Un tad tā bojā dzīvi. A ja sēž mājās un vienkārši domā visādas nelabas lietas un skauž, nedomāju, ka tas daudz ietekmē.