TOP 10 grāmatas

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Sveiciens visām un visiem ar 2013.!
Ar Jauno gadu esmu apņēmusies pilnveidot sevi ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Vēlos sākt lasīt grāmatas, lai aizpildītu nomācošos un vientuļos ziemas vakarus + attīstītos :D
Tāpēc jautājums Jums - iesakiet, lūdzu, kādas grāmatas, kuras, Jūsuprāt, būtu jāizlasa ikvienam! Labprātāk gribētu kādus bestsellerus vai vienkārši populāru literatūru, taču neko pārāk smagu.
02.01.2013 12:57 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Pateicos, pateicos!
Šķiet, ka sākšu ar Meistaru un Margaritu un tad vēlētos Vējiem līdzi :)
02.01.2013 19:07 |

Reitings 62
Reģ: 22.08.2012
man nepatīk tie pavieglie sieviešu romāni, tomēr ļoti cienu klasiku, kā piemēram:

V. Igo ''Cilvēks, kas smejas'', ''Nožēlojamie'', un ''Parīzes Dievmātes katedrāle''
F. Dostojevskis ''Noziegums un sods''

:)
02.01.2013 21:25 |

Reitings 62
Reģ: 22.08.2012
p.s. es arī kā vienu no saviem šī gada mērķiem esmu izvirzījusi vismaz 100 grāmatu izlasīšanu un mazo recenziju taisīšanu, pagaidām izskatās diezgan neiespējami, bet gan jau :)
02.01.2013 21:27 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Ne gluži TOp 10, bet tās, kuras pašlaik atmiņā no labākajām lasītajām:

A. Kronins "Cepurnieka pils"
A. Eglītis "Pansija pilī"
V. Belševica "Bille"
E. Zolā "Dāmu paradīze"
A. Grīns "Dvēseļu putenis"
J. jaunsudrabiņš "Aija"
T. Dreizers "Māsa Kerija"
P. Rozītis "Ceplis
V. Igo "Parīzes dievmātes katedrāle"
A. Upīts "Zaļā zeme" - šī nevienam pazīstamajam nepatīk :D

+ Viss,ko esmu lasījusi no Remarka, Hemingveja

Pašlaik lasu V. Igo "Cilvēks, kas smejas"

Interesanti, ka "Meistars un Margarita" neesmu lasījusi, tātad ir nākamā sarakstā.

Alķīmiķis bija vilšanās. Koeljo arī nepatīk.
02.01.2013 22:15 |

Reitings 67
Reģ: 17.12.2012
Izlasīto grāmatu uzskaitei var izmantot goodreads.com, kas jauki iet kopā ar Facebook.

Man nav visu laiku top 10, goodreads grāmatas sāku uzskaitīt kopš maija sākuma, izlasītas kopā 13 grāmatas.

Ar 5 zvaigznītēm ir atzīmēta The Hunger Games triloģija, izlasīju pēc filmas noskatīšanās, jo nevarēju saprast pēc filmas, vai tā meitene to džeku mīl vai nē. Nācās izlasīt 1200lpp, lai to uzzinātu :D Grūti bija nolikt grāmatas nost, jo katra nodaļa un katra grāmata bija cliff hangeri.

The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement arī novērtēta ar 5 zvaigznītēm. Tā interesanti apraksta stāsta veidā, kā mēs dzīvojam un kādas paražas ietekmē mūsu ikdienas dzīvi.

The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable (nekāda sakara ar baletu/filmu). Teorija par neparedzamiem notikumiem jeb melnajiem gulbjiem, kā tie ietekmēja vēsturi un mūsdienu ekonomiku. Filozofiska grāmata, no kuras ieguvu dažas labas atziņas, tāpēc iekļauta topā.

TOP5 2012
1. The Hunger Games
2. The Social Animal
3. Insider
4. The Black Swan
5. The Remains of the Day
02.01.2013 22:44 |

Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Es arī par klasiku. Nav man tādu mīļāko grāmatu - iedzīvojos katrā grāmatā, ko lasu un no katras paņemu sev derīgo. Šobrīd lasu V. Igo Nožēlojamie. Patiešām esmu sajūsmā.

Konkrētas grāmatas ne tik, cik varu ieteikt autorus (jo grāmatas ir gaumes jautājums un man patiešām patīk visas, ko no viņiem esmu lasījusi)
jau minētais
Viktors Igo
Ē. M. Remarks
Fjodors Dostojevskis
Oskars Vailds
Artūrs Konans Doils
Ernests Hemingvejs
Dž. D. Selindžers
03.01.2013 08:56 |

10 gadi
Reitings 10290
Man ļooooti patika Mazputniņš, pilnīgi atrauties nevarēju.
Remarka visas grāmatas patikušas.

Tagad uz momentu neatceros, kas tāds baigi paticis vēl, bet vienalga visas grāmatas cenšos līdz galam pabeigt, ko esmu iesākusi.

Šorīt sāku lasīt Pūķa ķērāju.
03.01.2013 09:20 |

Reitings 298
Reģ: 15.11.2009
Pievienojos pie tām, kurām patika Remarks ''Trīs draugi'', Jaunsudrabiņš ''Aija'';
tad vēl no ne tik populārām patika Tutongī Pauls ''Sarkanais laiks'' par latviešu imigrantiem ASV, dēlš kurš tā arī nekad LV nav redzējis, neprot latviski, tad ciemos atbrauc latviešu radi. nu tā interesanti.
03.01.2013 09:50 |

Reitings 20
Reģ: 28.07.2010
Par Paulu Koleju.
Teikšu tā- izlasīju Alķīmiķi pirms vairākiem gadiem- pie sevis nodomāju: tā nekam neder un viss, centos vairs nelasīt neko no Paula Koleja. Bet pēc kāda laika, apmēram gada, nejauši manās rokās nonāca Paulu Koleju grāmata "Veronika grib mirt"- tā grāmata man ļoti patika, izlasīju to laikam 2 dienās. Pēc vēl dažiem gadiem, uz grāmatu balstīta iznāca filma- intreses pēc aizgāju ar vienu draudzeni. Viņa grāmatu nebija lasījusi un pēc filmas tieca, ka nesaprata īsto jēgu filmai. Bet pēc grāmatas izlasīšanas- skatoties filmu, man tā patika. Gan mūzika, gan kā atspoguļoti notikumi- tie bija tieši tādi, kādus biju tos iztēlojusies lasot grāmatu.

Vai kādai no Jums ir izdevies izlasīt tieši šo grāmatu?
03.01.2013 10:49 |

Reitings 120
Koelju nepatīk - viņš vienkārši šobrīd ir populārs, tapat kā joga - visi dara, es arī. Izvēlos klasiku, vērtības.

Mans grāmatu tops (bet nevērtēju kā labākā / sliktākā grāmata, vienkārši saliku gramatas, kas man patīk.

1. Kadzuo Išguro - Dienas atlikusī daļa
2. Aleksandrs Bariko - Zīds
3. Džeks Kerukas - Ceļā
4. Maksans Fermīns - Bitenieks
5. Laima Muktupāvele - Mīla. Benjamiņa.
6. Nina Anaisa - Henrijs un Džūna
7. Nora Iksatena - Dzīves stāsti.
8. Džordžs Orvels - Toreiz Brimā
9. Haruki Murakami - Norvēģu koks un jaunā triloģija - 1Q84
10. Francs KAfka - Process

Varētu minēt vēl un vēl, bet šīs grāmatas visvairāk palikušas prātā.
03.01.2013 11:07 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Man nav mīļāko grāmatu, jo mana dzīve, tāpat kā lasīšanas paradumi un daudzums, nestāv vienā punktā. Līdz ar jaunām izlasītām grāmatām, nāk klāt arī man tuvas grāmatas. Man ir divi nemainīgi tuvi autori - Hemingvejs un Dostojevskis. Par Hemingveju gan mans tētis smejas un brīnās, ka tā taču esot veču literatūra:D Taču mani ārkārtīgi aizrauj gan viņa kodolīgie, koncentrētie teikumi, lakoniskais izteiksmes stils, gan ietverto tēmu loks, nereti tāda vīrišķīga, skarba pasaule ar vēršu cīņām Spānijā, kara un pēckara laiku Itālijā, reminiscencēm no Parīzes laikiem utt.

Nu un Dostojevskis un krievu literatūra ir vispār mana lielā mīlestība. Tā smalkā jūtu pasaule, varoņu rīcības psiholoģisks niansējums līdz vissmalkākajām detaļām. Nekur citur neko tādu neesmu lasījusi - kā autors spēj dvēseli izvērst ar visu oderi uz āru:D ... un tas izdodas tik meistarīgi un smalki, ka dažkārt no sirds pārdzīvo līdzi pat slepkavam, kā, piemēram, Raskoļņikovam "Noziegumā un sodā":)
12.01.2013 20:26 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Nu Dostojevskis, tas ir autoru autors(priekš manis), man pat šķiet prātam neaptverami, ka var TĀ rakstīt..bet tas laikam būs tuvs tiem, kam pašiem piemīt iezīme sevī rakņāties, analizēt, šaustīties, šaubīties, meklēt atbildes utt. "Idiots" ir mana viņa mīļākā grāmata ar manu visu laiku mīļāko literatūras varoni.
Otrs man tuvākais rakstnieks ir Remarks- "Triumfa arku" laikam reizes 5 esmu izlasījusi, nesen uzgāju nedzirdētu Remarka romānu "Āizdotā dzīve"- fantastiska grāmata, lasīju un negribēju, lai tā beidzas.
Šeit jau pieminētā "Meistars un Margarita", man šķiet, ir ļoooti sarežģīta grāmata. Bet ģeniāla.
12.01.2013 20:42 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Arī pār mani nāca iedvesma sākt lasīt grāmatas..
Tagad lasu Ketlīnas Tesāro The Sundays Times bestselleru "Elegance".. esmu tikusi tikai līdz 50.lpp, bet jau mīlu šo grāmatu. Grāmatas nosaukums izsaka visu! (l)
Kā nākošo lasīšu "Vēstule no Singapūras". Par to dalīšos pieredzē, kad izlasīšu.
12.01.2013 21:07 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Nu Dostojevskis, tas ir autoru autors(priekš manis), man pat šķiet prātam neaptverami, ka var TĀ rakstīt..bet tas laikam būs tuvs tiem, kam pašiem piemīt iezīme sevī rakņāties, analizēt, šaustīties, šaubīties, meklēt atbildes utt.

+++

Bet tā arī ir, Jackie, pilnīgi piekrītu Tev:) Dostojevskis vispār liek daudz DOMĀT un nedod pareizas un gatavas atbildes, tur arī ir tas valdzinājums.
12.01.2013 21:20 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Kā gan es aizmirsu !?

Ficdžeralda "Ir maiga nakts" , kas balstīta viņa un sievas Zeldas dzīvēs, dievīga!
12.01.2013 21:24 |

Reitings 1050
Reģ: 10.11.2010
Es iesaku grāmatas, kuras ir trīs daļās :
autore Šarlote Bringhema
* 1daļa " Kastaņkoks"
* 2 daļa " Jūras vējš"
* 3daļa " Pusnakts mēness"

Un P.Koelju grāmatas, Man pašai patīk, bet ne visiem patīk vai ar nesaprot viņa rakstīšanas stilu :)
12.01.2013 21:33 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
luīzeluīze:)

Īstenībā tas ir tik labi, ka mūsdienās jaunietes vēl lasa arī klasiku:)
12.01.2013 22:14 |

Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
Mans grāmatu tops:
A.Upīts "Zelts"
Lūiss Bromfīlds "Lieti nāk"
Džeimijs Fords "Keiko"

Vai kāda no jums, meitenes, ir lasījusi grāmatu "Mazo Lietu Dievs"? Kā jums patika? Tā man stāv lasāmo grāmatu čupiņā, neesmu vēl pieķērusies.
13.01.2013 11:18 |

Reitings 1111
Ja gribas bestsellerus un kaut ko vieglu, tad varbūt jāiesaka P.Meila "Gads provansā". Pati neesmu lasījusi, bet visas kolēģes vienbalsīgi slavē, ka esot ironisks, humora pilns, viegls un aizraujošs romāns. Pašlaik viens no pirktākajiem grāmatnīcās un lasītākajiem bibliotēkās.
13.01.2013 11:36 |

Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Ja grib ko pavieglu, tad iesaku Z.Kubelku - "Kundze būs mājās vēlāk", "Ofēlija mācās peldēt", "Mimī otrais pavasaris".
K.Tesāro "Elegance" arī ir laba grāmata.

Meistars un Margarita laikam ir mana mīļākā grāmata (arī seriāls ir ideāls, principā tajā parādīts viss, kā biju iedomājusies, lasot grāmatu), arī R.Baha "Kaija vārdā Džonatans Livingstons".
Bariko "Zīds", arī "Okeāns jūra".
Nabukovs "Lolita".
Halgrīms Helgasons "101 Reikjavīka".

Pirmo Koelju grāmatu, šķiet, izlasīju pirms 10 gadiem. Bet vislabāk patika "Veronika grib mirt" (starp citu, filma arī ideāla) un "11 minūtes".

Teiksim klasika "Uz kraujas rudzu laukā" mani pilnīgi nesaistīja.

No latviešiem ļoti patīk Tīfentāles "Rīgas Siltums".

No tīņu gadiem mīļākā Dž.Blūma "Vasaras māsas". Pavisam neliekas, ka tā ir domāta pusaudžiem.
13.01.2013 11:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits