Mazpilsēta

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Labvakar, dāmas! :)

Nesen atbraucu mājās no dzimtās mazpilsētas, biju satikties ar draudzeni, patarkšķēt, paklačoties. Sen nebiju bijusi, tāpēc uzzināju visādus jaunumus par vecajiem draugiem un paziņām. Mājupceļā pārdomāju visu dzirdēto un sapratu, ka tā man ir pavisam cita pasaule. Klausījos un brīnījos - vai man tiešām agrāk ar šiem cilvēkiem bija tik daudz kopīga? Protams, ne par visiem runāju, bet nu...

Pastāstiet, kādas ir sajūtas, kad jūs apciemojat savu dzimto pilsētu (šoreiz nerunāju par mīļajām vecāku mājām, bet gan tieši vecajiem draugiem)?
30.12.2012 22:51 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Miss Madonnai.. :P

Atvainojos par Koknesi- patieshaam taa neskaitaas pilseeta, bet manupraat, taa ir vieta, kas ir kaa dadzis acii jebkuram normaalam autobrauceejam, kuram jaaskeerso shii "vieta". Shajaa vietaa dziivo 3000 iedziivotaaji= tikpat cik 5 bloka maajaas Riigaa. Toties gar visu Koknesi par Eiropas naudu ir sabuuveets super garsh celshs ar bezjeegaa daudz luksaforiem(kaa "pilseetas" "centram" pienaakaas) un 50km/h celja ziimeem. Lieki piebilst, ka uz galvenaas shosejas tas ir maigi, izsakoties, ljoti trauceejoshi. Tieshi taads pats staasts man sakaams par Grobinju- otraa Latvijas malaa. Sena apdziivota vieta un pilseeta, bet tagad- absoluuta nekuriene- 4000 iedziivotaaju, kur "centrs" pie tam ir nostaak no shosejas. Bet staasts taads pats- Eiropas nauda, jauns celsh, 50/km stundaa. Tracinoshi ikreiz, kad veelos nokljuut man miiljaakajaa pilseetaa- Liepaajaa.. :P
Un iipashi man patiik staasts par Aizkraukli. Taa ir pilseeta, kura radaas tikai un vieniigi par godu HESam. Padomju laikaa pienjeema leemumu celt HESu un tam vajadzeeja straadniekus. Domaats- dariits. Mezha viduu izcirta placi, saceela tur PAGAIDU bloka maajas peec labaakajiem PSRS paraugiem un saveda straadniekus. Taapeec arii Aizkraukle ir iznjeemums taadaa veidaa, ka atrodas nevis shosejas malaa, kaa buutu logjiski, bet atrodas krietni nostaak no shosejas. HESu uzceela un straadnieki... palika. Viss, ar to attiistiiba beidzaas. Naakamais solis- Padomju savieniibaa bija populaaras vasarniicas. Arii Aizkraukles iedziivotaajiem taadi mazdaarzinji bija. Daugavas otraa pusee. Pagaaja gadi un stils mainiijaas. Shie pashi iedziivotaaji shiis savas daarza vasaras maajinjas paarbuuveeja par ziemas "rezidenceem" un nu Aizkraukle aiznjem BEZJEEGAA MILZiIGU platiibu abaas Daugavas pusees uz BEZJEEGAA maz cilveekiem. Taa ir tuksha pilseeta- tur nav jaunieshu- 60%- aizbraukushi, 20% straadaa Riigaa un D-pilii. Pirms paaris gadiem tur uzceela ledus halli. Ilgs laiks nepagaaja, kad to paartaisiija par... uzmini nu- tirdznieciibas centru.. Gluzi vienkaarshi- tirgot importa preces tachu ir (iisterminjaa) "leetaak" nekaa ruupeeties par jaunieshu nodarbinaatiibu...

Aizkrauklee it kaa dziivo 8 000 iedziivotaaju.. Esmu tur bijis vismaz reizi gadaa, tostarp, pirms gadiem 3 kaadaa no shiim "vasarniicaam" svineeju Jaanjus. UN reaali- es neticu, ka tur pastaaviigi dziivo pat 5 000 iedziivotaaju, savukaart piulseetas platiibas ir milziigas. UN visur vajag asfalteet celjus, nodroshinaat infrastruktuuru(tilti, luksafori sabiedriskais transports) un visa iedziivotaaju sadziives nodroshinaashana to NIEKA paaris tuukstoshu cilveeku deelj..

Veel svariigs apstaaklis, kas jaanjem veeraa,ka pilseetu un apdziivotu vietu iedziivotaaju skaits reaali VISUR ir krietni mazaaks par oficiaali uzraadiito- ne tikai taapeec, ka cilveeki turpina emigreet, bet gluzhi vienkaarshi, pashvaldiibaam pienaakas dotaacijas atkariibaa no iedziivotaaju skaita un taam ir izdeviigi neuzraadiit aizbrauceejus.

Es nenopelju nevienu ciemu.. Es vienkaarshi skatos reaali.. Saliidziniet Latviju ar citaam vietaam, ar ko mums patiik to saliidzinaat- Eiropaa.. Latvija ir TUKSA vieta iedziivotaaju skaita zinjaa. Ar tik daudz pilseetaam, tik sadrumstalotu regjionaalo dziivi un muushiigi muuzhos- "katrs tikai par sevi"- Latvijaa nav iespeejama ilgtspeejiiga attiistiiba, normaali celji, labas slimniicas, jebkaada rakstura mediciinas pakalpojumi- pat pastu piegaadaat nav izdeviigi! :P Un, kas mani patieshaam uztrauc- ka taa nevar turpinaaties ilgi.. Jo mees visi dziivojam joprojaam uz krediita, ko citas valstis(ES) mums aizdod- lai vareetu uztureet visu to, ko nupat uzskaitiiju.. He... :P Atkal jau aizraavos.. :)
01.01.2013 20:07 |

Reitings 242
Reģ: 10.03.2010
Excite tad iznāk, ka lauku ciematā iedzīvotāji, kas maksā nodokļus kā visi citi iedzīvotāji, nav pelnījuši asfaltētus ceļus un tiltus, lai varētu normāli un droši šķērsot upi? To tikai ir pelnījuši pilsētu iedzīvotāji?

Ja darītu visu pa tavam prātam tad lauki jau būtu galīgi izmiruši, jo tur pat nebūtu iespējas normāli nokļūt un kur nu vēl mēģināt attīstīt kādu nelielu biznesu.
01.01.2013 20:16 |

Reitings 649
He.. Prieks, ka beidzot kaads saak apdomaatiies.. :P

Lai gan tas, ko es veelos uzsveert, ir kardinaali kas cits.

Respektiivi- nevis to, kursh, ko ir pelniijis, kursh nav, bet gan to, ka ikviens celshs, ikviena skola, slimniica, valsts iestaade, attieciigi ari darbinieki prasa finanseejumu= naudu. Kapiraalisma pasaulee taa ir galvenaa un parasti vieniigaa meeraukla.

Savulaik cilveeki ciemos, mazaas pilseetas, laukos bija paspietiekami- tas noziimeeja, ka vinju atkariiba no naudas bija maza vai nekaada. Vajadzeeja mucu alum- dabuuja no viena kaiminja, sieru, pienu- no cita, zivis- no cita. Maaju ceela 5 kaiminji kopaa. Zaljumballes organizeeja pashi. Tagad- vajag celju- valsts maksaa. Vajag aarstu- valsts maksaa. Vajag policistu- valsts maksaa.

Protams, ir jau nodoklji, bet pie patreizeejiem apstaakljiem to vienkaarshi nepietiek visaam taam vajadziibaam, ko pateerie shie mazie ciemi.

Ko dariit? Saakt domaat logjiski- nevis buuveet daudzmiljonu asfalteetu celju uz Eergljiem(patreizeejaa prioritaate), taapeec, ka tur Blaumanja lauku maajas baigi smuki izskataas un ir kaarteejais muzejs, kaa arii kaarteejaa "apdziivotaa vieta", kurai vajag sho celju. Bet nopirkt piecus greiderus(lieli traktori, kas liidzina celju) un labi apruupeet zemes celju. Sanaaks 100 un vairaak reizhu izdeviigaak.

Taapat, piemeeram, nedomaaju, ka ir ljoti praatiigi iedziivotaajiem nodroshinaat 1) vilcienu satiksmi 2) autobusu satiksmi 3) mikroautobusu satiksmi starp pilseetaam visu vienlaiciigi. Tas vienkaarshi pateeree bezjeegaa liidzekljus. Viens pats vilciens speetu aizvietot visus citus paarvietoshanaas veidus un buutu 5 x izdeviigaaks. Diemzeel pat sho projektu Dombrovska veiksmes staasts nevar izbiidiit, jo vienmeer atrodas kaads, kuram vajag kaut ko SEV kabataa ielikt papildus. Kaa jau latvietim.. :P

Un shaadus piemeerus var mineet veel un veel. Un veel. Ne taapeec, ka man kaut kas nepatiik, bet taapeec, ka cilveeki NAV neatkariigi, jo ir paaraak maz!
01.01.2013 20:49 |

Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Dzīvoju Liepājā-tā ir pilsēta vai lauki?!
01.01.2013 21:07 |

Reitings 649
He... izlasi manu kaadu ieprieksheejo super garo komentaaru- subjektiivo viedokli par to,ko es uzskatu, kurai apdziivotai vietai buutu jaabuut un, kurai nebuutu jaasaucaas par pilseetu... :P
01.01.2013 21:10 |

Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Nu nezinu, viss, ko varu teikt-sabūvēts jau te viss kaut kas, bet nu ar darba iespējām švaki...ielas arī izmirušas-tas no mana redzes loka. Ta kā ej nu sazin-lauki vai izmirstoša pilsēta.
01.01.2013 21:14 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Viens pats vilciens speetu aizvietot visus citus paarvietoshanaas veidus un buutu 5 x izdeviigaaks.

Šis gan pavisam noteikti ir kļūdains priekšstats! Viens sabiedriskā transporta veids nespēj nodrošināt vietas visiem braucējiem. Piemēram, Jelgava-Rīga (un otrādi) vilcieni kursē ļoti bieži, bet gandrīz vienmēr (vairāk, protams, rītos un vakaros) viss ir pārpildīts. Cilvēkiem jau nav vietu, kur sēdēt un daudzi stāv (jo īpaši, ņemot vērā, ka ceļā ir Olaines stacija). Tāpat paralēli brauc mikroautobusi - cik esmu braukusi, tad arī vienmēr bija pilni.
Esmu braukusi arī uz mazākām vietām vai tālākām (piem., Mālpils, Līvāni), arī tur nekad nav nācies sastapties ar kaut vai pustukšu transportu un, ja netiktu piedāvātas izvēles iespējas, ar ko pārvietoties, tad ļoti, ļoti cilvēki vienkārši nespētu tikt no vienas pilsētas uz otru. Pie kam tad nāktos tiem pašiem vilcieniem kursēt DAUDZ biežāk.
01.01.2013 21:16 |

Reitings 4258
Ko dariit? Saakt domaat logjiski- nevis buuveet daudzmiljonu asfalteetu celju uz Eergljiem(patreizeejaa prioritaate), taapeec, ka tur Blaumanja lauku maajas baigi smuki izskataas un ir kaarteejais muzejs, kaa arii kaarteejaa "apdziivotaa vieta", kurai vajag sho celju. Bet nopirkt piecus greiderus(lieli traktori, kas liidzina celju) un labi apruupeet zemes celju. Sanaaks 100 un vairaak reizhu izdeviigaak.

Tavā vērtību skalā Jelgava ir uzskatāma par pilsētu. Tad nu - es uzskatu, ka Ērgļos tas asfaltētais ceļš, kas tomēr atvieglo iedzīvotājiem satiksmi, ir daudz lielāka prioritāte par Jelgavas jauno gājēju tiltu, kas izveidots tikai pontam.
Manuprāt, ja domājam par to, ko ir vērts celt un ko nav, kam ir vērts tērēt naudu, kam nav - tur nav jāskatās tikai uz laukiem, bet vispār valsti kopumā ar visām pilsētām, kas nav nekurienes.
01.01.2013 21:19 |

Reitings 649
Lai aizbrauktu uz Jelgavu, var izveeleeties.. Braukt, ja nemaldos kaadu stundu ar vecu, leenu vilcienu vai braukt 40 minuutes ar (mikro)autobusu pa bedrainiem. Ja buutu pieejams moderns vilciens, kas kursee ik pa pusstundai ar aatrumu 120-160km/h, kas prieksh vilciena nav nekaads superaatrums, bet ir videeji labs MUUSDIENU vilciena aatrums, tad visi autobusi, mikroautobusi un autostopi atkritiis pashi par sevi. UN galameerkjii nonaaks 20mit minuutees ilgaakais.

Un jaa.. tagad ir kriize, tagad BEIDZOT pashvaldiibas saak apzinaaties, ka pustukshi autobusi iisti neatmaksaajas, taapeec dara visu iespeejamo, lai tos piepildiitu.. Ar to jaasamierinaas, ka marshrutus sleedz.. Tas ir pirmais solis... Otrais ir saakt domaat par ILGTSPEEJIIGU attiistiibu- kaa atjaunot autobusu parku, nodroshinaat labus celjus, vai izdomaat alternatiivu. Laba alternatiiva, manupraat, buutu attistiit vilcienu satiksmi, ir piedaavaat lauku iedziivotaajiem paarcelties tuvaak attiistiitaakai vietai(lasiit- kur dziivo vairaak iedziivotaaju, kas reaali maksaa nodokljus pa kuriem buuveet beernudaarzus un celjus).

Lai vai kaa.. Es minu piemeerus... Un iemeslus, kaapeec dziive laukos ir taada, kaada taa ir.. No zila gaisa tur darbavietas neradiisies, cilveeku vairaak nekljuus un bedres laapiitas celjos netiks.. Ar to jaareekjinaas..
01.01.2013 21:26 |

Reitings 4258
Lai aizbrauktu uz Jelgavu, var izveeleeties.. Braukt, ja nemaldos kaadu stundu ar vecu, leenu vilcienu vai braukt 40 minuutes ar (mikro)autobusu pa bedrainiem. Ja buutu pieejams moderns vilciens, kas kursee ik pa pusstundai ar aatrumu 120-160km/h, kas prieksh vilciena nav nekaads superaatrums, bet ir videeji labs MUUSDIENU vilciena aatrums, tad visi autobusi, mikroautobusi un autostopi atkritiis pashi par sevi. UN galameerkjii nonaaks 20mit minuutees ilgaakais.

Tev vajadzēja precizēt, ka tu domā jaunus vilcienus, nevis šos vecos, lēnos. ;) Ja tie būtu pieejami tagad (lai gan nezinu nekādus tehniskus parametrus), tad, iespējams, viss tiešām būtu tā, kā tu saki (taču es vairāk sliecos uz to, ka izvēles iespējām ir jābūt, varētu vienkārši samazināt autobusu reisus). Tomēr jāņem vērā arī tas, ka ne uz visām apdzīvotām vietām ved dzelzceļš. Tā kā - viens pats vilciens tā vai šā nespētu aizvietot citus sabiedriskos transportus.
01.01.2013 21:35 |

Reitings 242
Excite tad iznāk ka tu piedāvā pamest mazapdzīvotās vietas, ļaut tur visam aizaugt un palikt galīgi nekoptam un uz kurieni vedīs grants ceļi, kas, parasti, ļoti ātri kļūst bedraini unn neizbraucami un, kurus arī parasti reti greiderē?

Kaut arī mazajos ciemos nedzīvo daudz cilvēku, ja visi tie brauks dzīvot uz pilsētām, tad tur nebūs iespējams visiem atrast darbu un palielināsies pilsētās bezdarbs.

Tavs skatījums šajā ziņā ir salīdzinoši šaurs neizvērtējot visas sekas un ieguvumus un reālo situāciju, ko šādas pārmaiņas sniegs.

Un starp citu lielu daļu asfaltēšanas finansē ES ar samērā nelielu valsts budžeta ieguldījumiem.
01.01.2013 21:37 |

Reitings 649
Pievakarei..

Jaa- saliidzini, piemeeram, Lietuvas regjionaalo karti un Latvijas.. Latvija var lepoties ar lielaaku celju tiiklju, ka ikviens zirneklis buutu lepns sev par taadu tiiklu! Latvijaa ir pilseetas visur un vismazaakie miesti ir asfalteeti! Parasti bedraini, jo naudas to uztureeshanai nav.
Lietuvaa visi novadi ir fiziski lielaaki, celju mazaak, attieciigi finanseejums mazaak noiet neceljos lieki nebaroot atseviskus indiviidus mazu ciemu padomees un citaas ieaistiitajaas vietaas.

Tieshi taa- uz valsti kopumaa.. Un fakts ir taads, ka attiistiiba notiek pilseetaas. Viens no peedeejo gadu pasaakumiem, kas patieshaam ir apsveicams, ir 7 "republikas pilseetu" noteikshana.. Tas darbojas taa, ka tieshi tur tiek ieguldiiti liidzeklji VALSTISKU ideju realizaacijai.l Un tikai taalaak shiis pilseetas domaa, kur taam vajag ko ieguldiit, lai taam naaktu labums, nevis tas vienkaarshi kaut kur izkustu kaadaa nekurienes ciema vecaakaa privaatmaajas pievadceljaa.

Esi braukusi pa Latviju ar auto? Taa izskataas, it kaa karshs buutu beidzies vakar. Ar nelielu iznjeemumu uz Kurzemes pusi, kur vairaak mezhu.

Visur citur- koks, koks, stabs, seeta, lauks, maaja, logs. Un atkal- koks, lauks, maaja, mezhins, bloka maaja un kaut kaads stabs. Ja shiis valsts veelas attiistiibu, tad vajag kaartiigu pilseetu, vajag kaartiigu mezhu un vajag kaartiigus laukus. Sadarbiibu.

Tad buus arii labi celji un darbavietas. Bet, ja taa kaa tagad, kad katrs par sevi.. Nu tad turpinaasim braukt par bedrainaam asfalteetaam takaam uz 70km/h atljauto nieka 90mit km/h vietaa ar veciem autobusiem, jo jaunus pirkt taapat nebuus jeegas, jo Mercedes autobuss uz taadiem celjiem iet tikpat ilgi kaa Ikaruss(ja taadu atceries.. :P )
01.01.2013 21:39 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Es pat visus komentārus izlasīt nevarēju,slikti pilnīgi palika,te tādas pilsētnieces uzturās,tas ka Tu dzīvo Latvijas galvaspilsētā nenozīmē,ka Tu esi labāka par citiem!
Es arī nāku no mazpilsētas,kurā ir 1 mazs veikals,1 skola,kultūras nams un tas arī viss! Protams,visi viens par otru visu zin,baumas,utt,bet tā tas vienmēr ir bijis un būs,tur neko nevar darīt!
Tās,kuras Ventspili,Valmieru sauc par laukiem....Nu piedodiet. Nevarēju nesmieties.
Arī šeit ir tādas,kas atbrauc no Rīgas,uzreiz visiem zvana,lai nāk ārā - pilsētniece taču ieradusies,visiem viņai jāizrāda uzmanība. Un tā lielība spraucās ārā pa visām malām,pretīgi.
Daudzas,šeit Cosmo,ir tik tizlas,bet tēlo nezin ko,lielās biznesa dāmas,pašas pat kārtīgi rakstīt nemāk.. ''Laukos jau visi nodzeras,degradējušies'',bet pašas regulāri apmeklē Coyotu's un ko vēl ne.
Tāpat kā Cukurbante man arī riebjas Rīga. Tik netīra,pilna ar kaut kādiem jocīgiem tipiņiem,fuj. Agrāk man patika,tagad izvairos no Rīgas.
Tiesa,tagad arī dzīvoju pilsētā,bet mans mazais ciematiņš man ir mīļš un nenosodu jaunas māmiņas,vai tos,kuriem ir citi mērķi. TĀ IR VIŅU DZĪVE!
Lielisks piemērs,viens no saemas deputātiem,nāk no šī paša mazā ciematiņa,no kura nāku es. Viņam nauda ir daaaudz,viņš mierīgi var dzīvot Jūrmalā,lielā villā,bet tā vietā viņš dzīvo šeit,palīdz jeb ''atdod'' visu savai pilsētiņai,viņš iet uz to pašu mazo veikaliņu,kas ir Jūsu istabas lielumā. Tā kā,ir lieki teikti,ka mazpilsētās tikai dzērāji un lūzeri ir.
Ļoti lielā mērā piekrītu arī zili_rudzi!
01.01.2013 21:46 |

Reitings 242
Un tu domā ja bedraino asfaltēto ceļu vietā būtu grants ceļi tad varētu pabraukt ātrāk par 70 km/h. visticamāk ka uz kādiem 50 vai 40 km/h tikai, jo tos ceļus arī neviens neuzturēs kārtībā.

un tad brauciens vēl vairāk bojās transporta līdzekļus.

Un starp citu daudziem mietiņiem iet cauri tik vecs asfaltēts ceļš, ka tas nu nekādā veidā nemaina uzturēšanas izdevumus, jo grants ceļi ir regulāri jāgreiderē un jāatjauno grants daudzums arī ir pa laikam.
01.01.2013 21:48 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Excite, savaa zinjaa piekriitu, Latvijaa cilveeku ir maz un tas ir ekonomiski neizdeviigaak, bet kaads tad ir tavs risinaajums? Kaa cilveekiem dziivot taadaas vietaas ar mazu iedziivotaaju skaitu? Vai tad jaadziivo bez slimniicaam, policijas iecirknjiem, labiem celjiem? Lauku rajonos ljoti reti kursee sabiedriskais transports, kaa arii ja mees gribam samazinaat attieciigo iestaazhu skaitu, tad celjiem ir jaabuut, jo cilveekiem nav citas iespeejas, kaa aatraak tikt no vienas vietas liidz otrai, kaa tikai ar auto. Manupraat, Latvijaa cilveeki paaraak maz izmanto lauku sniegtaas iespeejas, jo dabas apstaakli mums ir ljoti pateiciigi lauksaimnieciibas attiistiibai, tikai mums kaa sameeraa jaunai valstij ir gruuti izkarot vietu tirguu, lai visu sarazhoto buutu kur likt. No otras puses pozitiivi, ka mums to cilveeku tik maz - daba un gaiss tiiraaki.
Starp citu, jaunieshi tuseejaas arii Riigaa, ne tikai laukos, mazpilseetaas un kaa mees zinaam tusins nav nekaads tusins, ja netiek lietots alko. Ak jaa, dogmatiskus cilveekus ljoti daudz var sastapt arii lielpilseetaas, tas nav atkariigs no vietas kur vins dziivo, bet no pashas cilveeka buutiibas. Patiesiibaa lielaakajai daljai sabiedriibas ir probleemas pienjem kaut ko jaunu un nebijushu, pienjemt to, ka kaads cits dara savaadaak nekaa vairaakums. Runaajot par kultuuras iespeejaam - ar ko teaatra izraade atskiraas no vakara filmas savaa zinjaa? OK, mijiedarbiiba, iipashaa aura, kuru var sajust zaalee,bet caur ekraanu nevar. Arii Riigaa dziivo pietiekami daudz cilveeku, kuri taadu lietu, kaa teaatrus un koncertus apmekleet nevar, jo nav tik daudz naudas, varbuut retu reizi. Taa kaa ar tiem laukiem nav tik beediigi.
01.01.2013 21:48 |

Reitings 649
Juus zinat, ka Latvijaa katru gadu kaads ciems paliek PILNIIGI tukshs? Lasiiju rakstu kaut kur netaa par ciemiem Latgalee- maajas ir, cilveeku vairs nav. Veca tantinja no blakusciema staasta, ka veel pirms gadiem 5ciem tur bija dziiviiba..

Tas, ko es piedaavaatu- padariit sho procesu aatraaku!

Un APVIENOT shos 5- 50mit cilveeku ciemus, kur ir viens paartikas veikals vairaakos, taadeejaadi radot IESPEEJAS attistiibai. Vareetu, piemeeram, Pljavinjaas pabeigt 3 gadriiz pilniibaa uzceltas bloka maajas, kas staav tur no PSRS sabrukuma- tajaas vareetu salikt 10 shaadus "ciemus". Vinji Pljavinjaas vareetu radiit sev darbavietas, attiistiitu arii PLjavinjas, nodroshinaatu skolinjaa skoleenus, utt..

Un tos ciemus vareetu patieshaam... noliidzinaat ar zemi un uzstaadiit virsuu mezhu. Tas ietaupiitu manis piemineetos ekspluataacijas izdevumus, vairotu dziivo dabu un paplashinaatu koka eksporta iespeejas.

Miss you- > celjus finansee ES, bet kas tos labo? Ir veel atsevisks staasts par sho celju kvalitaati, kas ir tik slikta ne tikai celtnieku deelj, bet klimatisko apstaaklju deelj un Latvijas pamatnes deelj(taa nav klints, kaa Zviedrijaa, Anglijaa, Vaacijaa). Respektiivi celji bojaajas DAUDZ aatraak un prasa DAUDZ vairaak ieguldiijumus..

Un darbavietas ir taada lieta, kas ir jaaattiista valstiskaa liimenii.. Importeejot 99% no visiem muusu ikdienaa izmantotajiem materiaaliem, iekaartaam, un lietaam, darbavietas nebuus..

Paskaties sev apkaart istabaa un paskaiti, kas no taa, kas Tev muguraa un, kas atrodas istabaa, ir razhots Latvijaa ar Tavu liidzcilveeku rokaam? Saakot ar pildspalvu, TV, Tavu kruushturi, klaviatuuru, kruuziiti, kreeslu, lampu, utt.. :P Kaut ko atradi? :D
01.01.2013 21:50 |

Reitings 242
Jā atradu daudzas lietas pat un man ir ļoti daudzi dekori mājās arī paštaisīti.

Dāvanās gandrīz vienmēr ņemu kāda man pazīstama cilvēka taisītus darbiņus. Tas, ka tev mājās ir maz lietu no Latvijas ražotājiem, nenozīmē, ka man nav.

Un pēc tava teiktā iznāk, ka visi Latvijas lauki ir gandrīz jālikvidē, jo tur maz dzīvo un it kā ceļi beigtos uzreiz tajā konkrētajā ciematiņā, nevis ietu tālāk uz citām vietām.

un tu domā, ka grants ceļu uzturēšana labā stāvoklī ir lēta, it sevišķi vietās, kur regulāri kursē kravas auto?
01.01.2013 21:58 |

Reitings 649
Kumelinsh.. Izlasi manu viedokli par pashpietiekamiibu.. Ideja taada, ka senaak laukos cilveeki bija pashpietiekami- un nebija atkariigi no naudas, kaa tas ir tagad. Vajadzeeja aarstu, aizgaaja pie viena kaiminja, vajadzeeja kuutii sienu saskuureet, sasauca talku, vajadzeeja pienu- pie cita kaiminja.. Tagad ir savaadaak, taapeec dziivot kaa senaak arii vairs nevar.

Par lauksaimnieciibu- tad pats staasts.. Razhot mees varam, bet, ja, piemeeram, Vaacija sarazhot laukos paartiku laika apstaaklju deelj var veel labaak, tad muusu zemnieki no ES kopiigaa lauksaimnieciibas budzeta sanjemt MAZAAK par tieshi taadu pashu Vaacijas zemnieku. Godiigi?- nee! Bet ko dariit? Nedomaaju, ka mees varam atljauties turpinaat neko nerazhot un pienjemt bagaato valstu "kompensaacijas" par ruupniicu sleegshanu, jo gluzhi vienkaarhsi- tas noziimee darbavietu zaudeeshanu.. Taapeec jau bagaataas valstis ir bagaataas- jo taas razho!
01.01.2013 21:58 |

Reitings 218
Reģ: 08.06.2010
Excite - starp citu, ir deviņas, nevis septiņas republikas pilsētas.
01.01.2013 22:00 |

Reitings 649
miss you- dekorinji.. un taalaak? :)
01.01.2013 22:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits