Jau vakar šo diskusiju lasīju un gribējās iekomentēt.. Ļoti piekrītu zili_rudzi rakstītajam. Vēl un vēlreiz pārliecinos, ka ar daudzām man te vienkārši nebūtu pa ceļam, jo esmu lauķe. :)
Izrādās, ka cilveka līmeni nosaka tas, kur tu dzīvo. Jauki, tad jau rīdzinieces noteikti var likt galvu ķīlā, ka visi rīdzinieki ir intelektuāli bagāti un mērķtiecīgi (mana tieksme pārspīlēt, protams).
Ja šo tēmu globāli ņemam, tad, mīļās, uz pasaules lielpilsētu fona mēs visas esam no laukiem.
Ar manu draudzeni reiz bija gluži tāpat - pārcēlās uz Rīgu un pēc laika es vaiga sviedros centos viņu izklaidēt, kad viņa atbrauca, bet nekur nekas nebija labi, jo, redz, "šeit nav, ko darīt". Nakts viducī mēs viena uz otru krustojumā kliedzām, jo man sāpēja tas, ka jutos kā pāķis, kas nevar princesi izklaidēt. Ar laiku viņa piezemējās un tagad nav problēmu ar ciemošanos, jo ne jau vieta nosaka to, vai tev būs, ko darīt, bet vispirms jau tava attieksme. Ko gan labu var ieraudzīt, ja jau attiecies uz vidi kā uz laukiem..?
Šo 24 gadu laikā esmu kļuvusi par savas pilsētas patrioti, jo es zinu, ko es runāju - es redzu cilvēkus un redzu kultūrvidi, redzu pašvaldības pūliņus uzlabot pilsētu (kas arī izdodas). Un man ir prieks, ka nāku no latviskas (tieši tā!), skaistas, sakoptas (baiga ekstra) un kulturālas pilsētas.