Tām, kurām ir tiesības

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Meitenes, man Jums jautājums, kurš mani nomāc, iespējams nepamatoti, bet tāpat uztrauc. Tā jau ir-bieži mūs, sievietes, uztrauc absolūti sīkumi:D
Pirms pāris nedēļām noliku tiesības. Tas nu bija mans lielais sapnis un ilgi lolotais prieks. Mašīnu biju par simboliskām naudiņām jau atpirkusi no vecākiem:) Būtībā, sakarā ar manu darba specifiku, tā bija arī liela vajadzība.
Nolikt tiesības man gāja grūti, tiešām. Braukšanas bija ap 30, eksāmenu gan ar pirmo noliku, bet uzskatu to drīzāk par veiksmi, ņemot vērā, kādā satiksmē trāpījos. Instruktors teica, ka man tiešām mērķtiecība ir ļoti izteikta, jo negāja viegli.
Tagad, protams, braucu jau pirmo nedēļu ar mašīnu. Darbu un ikdienu tas ļoti atvieglo no laika viedokļa, protams, arī sabiedriskos transportus nu ĻOOTI nemīlu:D, saprotu arī, ka pieredze nāk ar laiku utml. Par to nav ne runas. Esmu uzmanīga uz ceļa, neesmu to skuķu vidū, kuras dabū tiesības un mūzika uz visskaļāko, ātrums, kādu vien var izspiest un ullalā, kamēr avārijā iekļūst:( (es tādas tiešām pazīstu:D)
Bet man joprojām ir bail. Kad braucu, lai arī zinu visus noteikumus, esmu sakoncentrējusies, mierīga, bet ir tāda sajūta, ka esmu potenciālais avārijas izraisītājs, ka bīstamā situācijā nespētu rīkoties pareizi utml... Ceru, ka vismaz kāda mani sapratīs.. Draugs saka, ka tas ir normāli- paies laiks, kamēr pieradīsi pie mašīnas, vairāk pieredzes būs...
Mani gan nomāc doma, ka varbūt esmu to cilvēku vidū, kuriem varbūt nevajag braukt:D Pārāk nervozi, satraukti... nedroši..
Kā Jums bija, kad nolikāt tiesības? Vai ātri jutāties pilnībā droši vai arī Jums bija iesākums, kad ir nedrošība?
28.12.2012 13:14 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
es pēc tiesību nolikšanas drīzāk biju bravīrīgāka, visu varoša braucēja, nekā raustīga un stresaina. Tas gan izlīdzinājās līdz ar pieredzi.

Viens draugs pirms dažiem mēnešiem dabūja tiesības un viņam bija tas pats variants, kas Womankind. Bravūrība+neuzmanība - viņš krustojumā uz nogriešanos nedeva ceļu maršruta busiņam(kam bija priekšroka), gandrīz saskrējās, kad busiņš sāka braukt, viņš arī sāka braukt, domājot, ka tas dod priekšroku un nokļuva pretējā joslā "ar lukturi pret lukturi" ar vienu no jaunajiem Range Rover. Dāmīte, kas sēdēja RR no šoka izpleta muti un pārstāja lūpas krāsot. Bet, par laimi, vismaz tajā brīdī viņš nobremzēja laicīgi :D
28.12.2012 18:06 |

Reitings 123
Reģ: 20.08.2011
man arii bija bail sakuma braukt kad noliku tiesiba, bet laikam motiveja tas ka iepatikas tas vis jau berniba un kad bija pirma brauksa ar instuktoru vispar biju stara ta ka kad nliku tiesibas un vareju viena braukt, jutos dikta prieciga. vel jau pat pus gads nav pagajis ta ka veel bik neemsu drosa par sevim bet patiik braukt tp arii braucu un arii ar laiku pieradisu pie masinas un pie satiksmes un tad jau tas viss bu automatiski tp kaa ar kajm esot nedomajot tik loti un nesatraucos.
:)
Liene novelu veiksmi tev,bus labi, galvenais neiesaku mainit masinu kamer neesi pilniba apradusi ar so kas tgd ir ;)*
28.12.2012 18:34 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Es nezinu, man nedroši bija tikai pirmo reizi braucot vienai. Uz Rīgu braucu 3 nedēļas pēc tiesību nolukšanas-likās, ka nomiršu no bailēm, jo ikdienā braukājos pa mazpilsētu. Vienreiz aizbraucu, sapratu, ka kožams riekstiņš, un tgd ikdienu nevaru iedomāties bez auto. Ziemā braucu uzmanīgāk un neiejūtīgi lamajos uz tiem, kas tormozē satiksmi :D galvenais braukt tā, kā jūties droši, pārliecība nāks ar pieredzi. Un ziemā vislabāk var iemācīties aprast ar to, kā savākt mašīnu nestandarta situācijās.
28.12.2012 18:55 |

Reitings 430
Reģ: 16.08.2012
Man ļoti patīk braukt gan pa Rīgu, gan mazpilsētām. Nav ko raustīties, jaukt pedāļus, strauji bremzēt utt. Protams, ir cilvēki, kuriem nav lemts braukt. Varbūt tu esi viena no tiem :)
28.12.2012 19:45 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Arī man ir bailīgi vēlaizvien, jā :) Satraucos, kad ir jābrauc.
Tādas sajūtas ir tāpēc, ka tu jūties atbildīga par sevi, savu mašīnu un citiem satiksmes dalībniekiem un ir bail savas mazās pieredzes dēļ kaut ko sabojāt un sabojāt uzticību savām spējām. Tas, es uzskatu, pāries pats no sevis, kad kādu laiku būsi braukusi baidoties, pieredze iekrāsies un ar katru reizi arvien mazāk bail būs :)
28.12.2012 20:12 |

Reitings 2870
Paldies par foršajiem ieteikumiem un uzmundrinājumiem:)
Es tomēr piekritīšu tām, kas saka, ka jābrauc ir un nav ko baidīties:) Galu galā, man ĻOTI patīk braukt, esmu uzmanīga un ļoti cenšos:)

TRY, Tu perfekti mani laikam uzķēri. Aizmirsu laikam pieminēt, ka mani arī ietekmē uztraukums par mašīnu no tāda viedokļa, ka vēl maksāju par viņu vecākiem un baidos kaut ko sabojāt, jo mani vecāki to pārspīlēti uztvertu, pārdzīvotu..

Renē, starp citu, iedomājos,ka varbūt sanāks, ka Tu mani kādu reizi nolamāsi, ka bremzēju satiksmi, ja sanāks, ka brauksim līdzās :D Zinot, kādos vārdos mans draugos reizēm nosauc tos, kuri bremzē satiksmi:D
28.12.2012 20:22 |

Reitings 430
Reģ: 16.08.2012
Es arī lamājos uz visiem, kas "maisās" pa ceļam. Un man no tā paliek daudz labāk :D Idiotu uz ceļiem tiešām netrūkst.

Liene, lai veicas iekļauties satiksmē un nevelcies tikai,lūdzu! :D
28.12.2012 20:24 |

Reitings 2870
Zhaklin, paldies sirsnīgs:)
Es došu gāzē kā nākas:D:D
28.12.2012 20:28 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Oficiāli es braucu 3 gadus, bet kad sāku mācīties braukt autoskolā jau biju labu laiku braukusi pa laukiem, tas gan nāca pa sliktu, jo bija jau savi knifi izveidojušies kā brauk, lai gan pa ceļu īsti nebiju braukusi.
Kad liku eksāmenu braukšanā, lai arī pirmajā reizē izkritu instruktors kurš pieņēma teica, ka braucu ļoti labi. Pirmās reizes man līdzi brauca tētis, lai uzmanītu mani, arī pašai bija liels uztraukums, kad bija jābrauc. Aptuveni pēc pusgada bailes pārgāja un jutos ļoti droši pie stūres. APtuveni 2 mēnešus atpakaļ braucu un jūtu, ka parādās bailes kaut kāda priekšnojauta, katru reizi braucot liekas, ka braucot būs avārija, ka tai ir jābūt un nepagāja ne nedēļa, kad viena sieviete neievēroja satiksmes noteikumus un ietriecās manas mašīnas sānos un tajā brīdī mani pārņēma tāds atvieglojums, lai gan biju diezgan dusmīga, ka kāds cits uztaisa šādu skādi man. Katrā gadījumā tu vari braukt cik pareizi gribi vienmēr var atrasties, kāds kurš izraisīs avāriju un tu vari būt tur iesaistīts.
Tagad jau ir pagājušas vairākas nedēļas pēc avārijas, bet ir diezgan bail braukt, bet nu jau jūtu, ka paliek vieglāk un atgūstu agrāko pārliecību par savām spējām, bet tas nāk ar laiku
28.12.2012 20:44 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
a vel par bailem runajot, kad liku tiesibas, auto, kas brauca pa pretejo joslu tiesi preti manam macibniekam notrieca ritenbrauceju, taja bridi ravu sturi mala lai neuzbrauktu sim virsu,a instruktors ta pamatigi deva pa bremzem! es vel vinam pec tam jautaju kapec vins ta darij,ka ta tak var sirdstrieku piebiedet, jo no tas bremzesanas es nobijos vairak neka no tas situacijas uz cela :D sis atbildej ka es visu izdariju pareizi, bet vins esot nobijies vairak ka es :D nakamaja diena par sirdstriekas piebiedesanu es vinam atspelejos nedodot celu businam (tiesa gan ne speciali), kurs man vel pec tam radija visadus "zestus" :D :D :D
28.12.2012 23:02 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
es tiesības noliku mēnesi atpakaļ, vēl pati neesmu braukusi patstāvīgi. Pirmkār, baidos, jo tēta mašīnai tas sajūgs tik jocīgs. Kad vasarā braucu, gandrīz pie katra otrā krustojuma slāpu nost, visas braukšanas beidzās ar asarām bezmazvai :D vnk nespēju aprast ap to sajūgu, un otrkārt, es mācījos braukt sausā laikā, un manā eksāmena dienā uzkrita sniedziņš, nu izbraucu, bet tāpat šis sniegs mani attur. Tētis man jau pajokoja - Nu un, ka noslāpsi, vai tad nemācēsi atkal mašīnu iedarbināt. Nu, laikam būs jāsaņemas. :/ Es negribu gaidīt to dienu, kad nokusīs sniegs :/
28.12.2012 23:13 |

10 gadi
Reitings 893
Reģ: 29.01.2009
Man vēljoprojām ir baiļu un nedrošības sajūta. Tiesības noliku pirms 6 gadiem :D Nezinu kā no tā tikt vaļā. Tāpēc man nav mašīnas un es reti braucu :)
28.12.2012 23:22 |

Reitings 15
Reģ: 11.11.2012
Nu lūk, tādu "šoferu" kā tu vainas pēc, arī rodas nepamatoti korķi, stulbas avārijas, satiksmes bremzēšana un noskrāpēti sāni stāvvietās... diemžēl, ļoooti lielas sieviešu daļa ir pilnīgas nejēgas braukšanā. Tiesības nolikt ir sīkums, bet netraucēt citiem ir pavism kaut kas cits.
"Sādi streisaini autovadītāji, kuri nav pārliecināti par sevi tracina visvairāk.
Ja godīgi, man šitādas kazas pie stūres nenormāli kaitina, jo braukšanas pie stūres ir nu tā lieta, kas man nenormāli patīk un labi padodas...
28.12.2012 23:43 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
es joprojām mazliet baidos braucot pie stūres, tik ar laiku tas pāries. No divritena vispār bailes pirms 2,5g mašīna ar riteni braucot notrieca, stāv garāžā nebraucu bailes, gan jau dzīve piespiedīs braukt atkal.
28.12.2012 23:58 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Es tiesi tapec auto vadisanu atstaju colvekiem, kuri mask to dariit :D man tiesibas ir 4 gadus, es nebraucu vispar, jo man ir bail... un taa nu tas tiesibas tagad var izmest miskastee..
29.12.2012 00:04 |

Reitings 883
Reģ: 24.03.2009
hellish - tā gan nesaki, tu nekad nevari zināt, kā būs. Varbūt gadīsies dzīvē situācija, kad tev tās būs ļoti noderīgas.
29.12.2012 00:17 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Varbūt būs skarbi teikts, bet ja nav pārliecība par savu braukšanu un tikko tiesības iegūtas, tad varbūt šādos laika apstākļos, kad pat pieredējuši šoferi dara brīnumus uz ceļa, varbūt labāk nebrauc intensīvā satiksmē? Pagaidi pavasari un tad rullē. Es domāju, ka šis ir viens no lielākajiem sastrēguma radītājiem ziemā - nepārliecība uz ceļa...
29.12.2012 12:07 |

Reitings 775
Reģ: 09.10.2010
Piekrītu mobie, šādā laikā tiešām labāk ar mašīnu nebraukt, ja nav pārliecības.Pati gan nebaidos pie stūres un nekādu baiļu nav, vienu dienu sanāca braukt pa tādu "slidotavu", ka pašai nedaudz bail palika :D
29.12.2012 12:35 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
mobie- bet atkal no otras puses, kur gan lai iegūst to pieredzi braukt ziemā, ja nav iespējas to darīt? Vienreiz pieļaus kļūdu, bet iemācīsies, kā vajag un kā nevajag. Pieredzi var iegūt tikai braucot, un braukšana ziemā tiešām atšķirās no braukšanas vasarā, kur tad nākošziem, liks garāžā mašīņu un uz trolejbusu? Ja reiz tās tiesības ir noliktas, tās jāizmanto, jo zināšanas jau ir, tikai pieredzes nav. Un pieredze nāk no darbiem, ne no skatīšanās. :)
29.12.2012 12:38 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Try - it kā verētu piekrist, bet labāk to pieredzi un pārliecību iegūt braucot pavasarī/vasarā/rudenī un tad, kad sāksies ziema, būs jau uzkrāta zināma pieredze, vienkārši braukt, atrasties intensīvā satiksmē.
Pašai tiesības ir jau gandrīz 4gadus. Sāku mācīties braukt ziemā, eksāmenu noliku pavasarī un līdz nākamajai ziemai biju ieguvusi pārliecību, ka esmu pilnvērtīgs šoferis uz ceļa. Jau parastos, normālos apstākļos, kad pirmo reizi viena izbraucu uz ceļa, pirmās 5min kāja trīcēja uz pedāļa. Un tā nebija gluži tā intensīvākā satiksme, bet gan 7dienas vakars. Tad kā diez ir, kad galīgi nav pārliecība un pirmo reizi uz ceļa izbrauc ziemā un intensīvā satiksmē. Pati jau no paša sākuma esmu jutusies pārliecināta uz ceļa, bet pirmajās reizēs vienai braucot bija bail.
Un nenoliegšu, ka izlasot, ka autore pati min, ka pastāv iespeja, ka brauks ar avareikām un uz 30, manī radīja nedaudz dusmas. Un parasti šādi gadījumi brauc pa ceļa vidu, ka nevar tikt garām.
Autorei novēlu veiksmi iegūt pārliecību un pieredzi, bet varbūt nedaudz pagaidīt, līdz nokūst sniegs un ir vismaz +10 un tad doties un gūt pārliecību un pieredzi, nevis tagad kaitināt citus šoferus
29.12.2012 14:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits