Ilgtermiņā vienam cilvēkam būt nav labi, vismaz es tā uzskatu. Es nemaz nezinu, kā ir būt vienai īsti, pamazām piemirstas un no 18 gadiem ilgākais laiks, kad esmu bijusi viena, ir kādi 8 mēneši (kurus arī izmantoju). Es vienkārši nevaru viena, es laikam esmu tā puse no cilvēka, pat vienā raksturojumā es biju nodēvēts par vīteni - augu, kas aptinas apkārt kokam vai koka mietam un viņu izdaiļo (es gan secinātu, ka ne vizuāli).
Bet es nebaidos no vienpatības. Un nevienu ķēdē neturu. Patiesībā partneris tiešām ir partneris, nevis tavs iemesls dzīvošanai, ka nevar pat elpu ievilkt bez otra.
Esmu mainījusi partnerus un man ir bijuši potenciālie, kas tā arī nekļuva par maniem draugiem - vai nu tā bija vienpusēja patikšana, vai arī bija kāds cits šķērslis, bet esmu sapratusi, ka attiecībās tu pievelc tieši tādu, kādu tu esi pelnījis. Ir sievietes, kas brīnās, ka visu mūžu tikai lupatas pievelk un alkoholiķus, gadiem dzīvojot un redzot, ka nevienu citu nedabūs, tiešām var nonākt pie secinājuma, ka vīrieši ir lupatas un paņem tad arī to lupatu un dzīvo kopā ar tādu.
Mans pirmais nopietnais draugs jau tagad ir alkoholiķis un es pēc šīm attiecībām nozvērējos, ka pasauli šādā veidā nelāpīšu un cilvēkus neglābšu, jo es nevaru izglābt tādu, kas sevi jau ir nogremdējis. Un tad pēkšņi - bums! - un man pievērsa uzmanību normāli, nedzeroši/nesmēķējoši puiši, un arī pati atmetu smēķēšanu, lai būtu līdzvērtīgā pozīcijā. Ko es gribu pateikt ar to visu? Nu to pašu veco - ka cilvēks pievelk to, ko viņš pievelk, ja viņam ir pasaules glābēja sindroms, tad arī pievilksies visi salauztie, dzīves apdauzītie, nelaimīgie cilvēki. Un, ja visi liekas nelietīgi, tad nemaz citu neatradīsi, tikai kārtējo nelieti.