Es noteikti nebūtu LV lepnuma cienīga. Es gan arī uzskatu, ka cilvēkiem ir jāķepurojas pašiem, nevis jāgaida visādu labvēļu palīdzība. Man šogad vispār diezgan uzsita dusmas, redzot lietu sarakstu, kādas maznodrošināto ģimeņu bērni lūdz uzdāvināt.
Bet mani priecē, ka ir cilvēki, kuri nesavtīgi palīdz. Es noteikti tāda neesmu, man pretī kko vajag. Piemēram, redzēt, ka cilvēks pats ir izdarījis visu, lai viņam būtu labāk, centību, apņēmību. Un, ja nesanāk, tad es būtu ar mieru palīdzēt, iedot to vienu salmiņu, lai cilvēks var atsperties. Tikai tādu cilvēku ir patiešām maz, kuriem pietrūkst tikai mazliet, lai būtu labi un kuri patiešām cenšas kko darīt. Man vispār labāk patīk palīdzēt kādam konkrētam cilvēkam, nevis tā vispārīgi. Es labprātāk kādai ģimenei atdodu maisus ar drēbēm un produktiem, nevis metu naudu ziedojumu kastītēs un zvanu uz ziedojumu tālruņiem.
Bet tie, kuri ir kādu izglābuši- tiešām cepuri nost! Es domāju, ka jebkurš palīdzētu, ja redzētu, ka cilvēks ir nelaimē. Nezinu, kādam bezsirdim ir jābūt, lai paietu garām.
Es, protams, nevaru apgalvot, ka mestos ledainā ūdenī kādu glābt (jo pat -20° nekāpju uz ledus, jo man vienkārši ir bail), bet noteikti izsauktu palīdzību. Bet tfu, tfu, tfu- neesmu nonākusi tādā situācijā un, cerams, ka nenonākšu, tādēļ grūti spriest, ko es darītu.
Neuzskatu, ka tādas ceremonijas ir bezjēdzīgas. Kaut vai bērniem tas kko māca- nepamest cilvēkus nelaimē (ja vecāki to nav iemācījuši). Pati gan neskatos, nav mans lauciņš.