Bakalaura jēga

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Sveikas šajā burvīgajā pirmssvētku laikā, kad tik nežēlīgi auksti, bet tomēr - ir jau decembra beigas, vēl trīs mēneši un būs siltāks. Bet nu jā, Ziemassvētki arī zināmu siltumu sirdī ienes :)
Tēma par stulbo augstkolas diploma jēgu.
Kā jums? Ko jums nozīmē diploms un kāda priekš jums tam ir jēga.

Minēšu ko jūs teiksiet: labas darba iespējas, sasniegums kā tāds. Bet, šoreiz nerunāsim par priekšrocībām, bet tīri katras personīgo jēgu. Piemēram, kādam tas sniedz iekšēju kaut kādu komfortu. Citam vēl kaut ko.

Vēlos dzirdēt viedokļus un pieredzi.

Tām, kurām trūkst Ziemassvētku noskaņas: http://www.youtube.com/watch?v=9NRtHuNSino
23.12.2012 15:04 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Bkalauram ir jēga tad, kad cilvēks mācās to, kas tiešām patīk, interesē un padodas. Tīri ķeksīša pēc, mācīties nav jēgas.
25.12.2012 13:28 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Mademoiselle!, ir jēga. Jo arī ķeksis ir jēga. Nedzīvojam taču meža vidū,kādreiz arī "ķeksis'" var noderēt. Galu galā,gan jau par saviem līdzekļiem mācās,vai tad naudas nemaz nav žēl?!
25.12.2012 13:32 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
the_one, es esmu budžetā, tā ka man tas atkrīt,izvēlējos to, kas man patīk
Es neredzu jēgu mācīties ar sakostiem zobiem, ja nepatīk, tad var mācīties kaut ko citu. Ne velti augstskolās ir atvērto durvju dienas, kurās var iepazīties ar studiju programām, un izvēlēties to, kas pašam patīk, nevis tāpēc, ka mamma tā teica vai draudzene.
Protams, ir labi, ja tev ir augstākā izglītība, bet daudzi nestrādā savās izvēlētajās profesijās, jo studijas nav patikušas.
25.12.2012 13:38 |

Reitings 500
Tu meklē attaisnojumu,lai nepabeigtu augstskolu.

Ko tas vispār nozīmē? Tu nezini manu situāciju, tāpēc nevari šādi apgalvot.

Kas Tev liedz pabeigt? Pabeidz un nevienam nesaki ka pabeidzi.Ja kāds prasa,saki,ka tik vidusskolu esi pabeigusi un skaties,kā pārējie degunu rauc.

Primārais - vēlos būt tas kas esmu, nevis darīt "tāpēc, ka jādara". Kas es zombijs?
Ideja interesanta, bet es pati vienmēr zināšu, ka man kabatā kaut kāds nevajadzīgs apliecinājums.
25.12.2012 13:48 |

Reitings 500
PS. Es izmācījos budžetā.
25.12.2012 13:49 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
man metas nelaba dūša no tā, ka vienmēr tiek noniecinātas vienkāršās profesijas. nesaprotu kāpēc?!

Kuras, tavuprāt, ir vienkāršās profesijas? Oficiants Čili Piccā, trauku mazgātāja, apkopēja, administratore kazino, administratore Hilton Hotel, sekretāre cigarešu izplatītāju firmā, sekretāre bankā?

Es domāju, ka nevar tā viennozīmīgi teikt, ka "vienmēr tiek noniecinātas vienkāršas (atkal rodas jautājums - kādas?) prosefijas". Jo ir liela starpība, ko tu dari un kur tu strādā. Manuprāt, ir starpība, vai tu esi sekretārs kaut kādā "šaraškina" kantorī vai sekretāre bankā u.tml. Viss ir atkarīgs no ambīcijām, iespējām un personīgiem uzskatiem.
Manuprāt, nekas slikts nav strādāt vienkārša amata profesiju (sekretārs, administrators, lietvedis, apģērbu kārtotājs u.tml.), bet tīrā, kārtīgā, zolīdā darba vietā, kuru nebūtu kauns uzrakstīt savā CV kāpjot tālāk savās karjera kāpnēs. Un ir arī tādas iestādes un uzņēmumi, kur to pašu lietveža darbu var uzskatīt arī par pastāvīgu darba vietu, jo cilvēks dara to, kas viņam visvairāk patīk, turklāt strādā labā, zolīdā iestādē, saņem visu pienācīgā veidā un izturas pret viņu ar cieņu, nevis kā pret "sešnieku"...

Par bakalauru - bakalaurs ir vispār tikai pirmais pakāpiens ceļā uz augstāko izglītību, tā ir kā "pamatskolas" izglītība, ja pielīdzina skolas sistēmai. Katrs cilvēks pats izvēlās, vai studēt da jebko ķeksīša pēc, vai arī studēt, lai pašam augtu un ar savu diplomu spētu strādāt savā specialitātē.
Manuprāt, izglītība ir paša goda lieta, tā ir vērtība.
25.12.2012 13:51 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Mademoiselle!, par budžetu minēju autores gadījumu.

Kā apliecinājums var būt traucējošs?Es to nesaprotu. Tas būs apliecinājums,ka vari paveikt pat to,kas Tev nepatīk. Vai tas ir mazsvarīgi?

Gribēju teikt,ka ar nepabeigšanu nesalauzīsi sistēmu.Vienkārši uztver to kā zobārsta apmeklējumu.Nav patīkami, bet jāzidara.Nevajag filosofēt.Es vēlu tikai labu.
25.12.2012 13:54 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Katrs cilvēks pats izvēlās, vai studēt da jebko ķeksīša pēc, vai arī studēt, lai pašam augtu un ar savu diplomu spētu strādāt savā specialitātē.

Vēl papildināšu savu domu, ka studēt ķeksīša pēc, manuprāt, ir vispār nepareizi. Tas ne tikai kļūst par slodzi pašam studentam, jo nav motivācijas studēt, bet tādi "ķeksīšstaigājošie diplomi" atražo nekompetentu, pseido-izglītojošu sabiedrību, kuriem diploms ir nezināšanas, neprofesionalitātes aizsargs. "Skatieties, man ir bakalaurs un/vai maģistrs esmu gudrs speciālists, konkurētspējīgs".
Kaut gan bakalaura un maģistra, tāpat retāk (bet gadās) arī doktora grāds nevar visi tikt pielīdzināti viens otram, nav visi vienādi. Viens ir nopircis savu diplomu, cits dienām un naktīm urbjās cauri grāmatām, cits vienkārši "velk" studijas, cits "uzķer" uzreiz. Viens ir ieinteresēts, cits nav.
Manuprāt, nu nav jāiet studēt, ja tev neinteresē vispār studiju process.
25.12.2012 14:01 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
piekriitu Spotorno. muusu smadzenes ir iekaartotas taa, lai nevajadziigo informaaciju mees aatri aizmirstu un ja studee to, kas neinteresee, liela jeega no taa nav. studeet vajag, bet tomeer to, kas iet pie sirds, nevis to , kas skaitaas prestizji vai sola naakotnee lielu naudas chupu, kuru visticamaak cilveeks taa arii neieguus, jo nespees ieguldiit darbaa 100%. vislabaakais buutu, ja eksisteetu taadas pirms augstskolas prakses programmas, kur cilveekam buutu jaaiziet 3 meeneshu prakse intereseejoshaa jomaa un tikai tad, ja veel programma skistu pievilciiga, vareetu iestaaties un studeet.
25.12.2012 19:49 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja nav ta papira, tunevari stradat ne par arstu, ne skolotaju...vari darit os darbus, kur nevajag zinasanu,piemeram, mazgat gridu!
25.12.2012 22:15 |

Reitings 500
Spotorno

Tavs viedoklis ir sakarīgs. Man ļoti pietrūkst sakarīga viedokļa, jo man apkārt daļa nolasījušies "bļāvēji". Īsāk sakot, es nejūtos saprasta. Vairums atkārto vienas un tās pašas frāzes - sakod zobus izdari utt.

Negribu protams nožēlot, ka pametu šos 4 gadus vējā. Bet man ir arī smaga dzīves situācija, kuras dēļ negribu vairs bremzēt dzīvi. Pārāk daudz to esmu darījusi. Un ja arī nožēlotu, ka pametu skolu, vismaz zinātu, ka esmu beidzot veltījusi laiku sev - sākusi sevi mīlēt!
25.12.2012 22:27 |

Reitings 500
Un es arī īstenībā gluži nejūtos, ka aizlaistu vējā savus 4 mācību gadus. Es ļoti daudz tajos ieguvu. Tas nav mīnuss.
25.12.2012 22:34 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
ja nav ta papira, tunevari stradat ne par arstu, ne skolotaju...vari darit os darbus, kur nevajag zinasanu,piemeram, mazgat gridu!

par skolotāju galīgi nepiekrītu! :D mums fiziku vsk mācīja RTU 2.kursa students. pati arī strādāju līdzīgu darbu skolā, bet manai izglītībai nav nekāda sakara ar pedagoģiju, vienkārši cilvēki negrib par tādu algu strādāt patstāvīgi.
Jasmīns - tu nevari paņemt vnk akadēmisko? Atpūtīsies gadu no tā sviesta, varbūt pārdomāsi. Ir cilvēki ar 2 maģistriem 2 dažādās jomās un tāpat strādāt pa citu līniju. Tas nav nekāds kauns nezināt, ko grib. Darbs, izglītība nav visa dzīves jēga un prieks! Pabaudi dzīvi, nomaini vidi, varbūt valsti, ja tev to vajag un gribās, tā taču ir tava dzīve :)
25.12.2012 22:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)