Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tām, kam mājās bijis kaķēns.

Reitings 55
Reģ: 02.12.2012
Palīdziet, lūdzu, es esmu izmisumā...
pirms kādiem 3 mēn no ielas paņēmām kaķēnu 1istabas dzivoklī, patiesībā šī paņemšana nebija plānota, īsti nebijām par to pat kārtīgi padomājuši, kad jau viņš bija mūsu mājās. Ok, viss būtu skaisti, jauki. Sākumā vismaz tā bija, likās pateicīgs par to, ka izglābts, pat blēņas lielas nedarīja, bet TAGAD viņš ir viena liela katastrofa, man tāda sajūta, ka drīz nervu zāles dēļ kaķa dabūšu dzert.
Ko tik viņš nav saplēsis, man dārgas (ne naudas izteiksmē, bet sirsniņā) lietas, sabojājis ļoti daudz manu rokdarbiņu, saplēsis aizkarus, paklājus un tagad neliek mieru eglītei, saprotu, mazs kaķēns - eglītē tik kārdinoši bumbuļi ar ko paspēlēties ( tā eglīte atrodas uz paaugstinājuma, galdiņa). Bet kā var pēc kaut kādām 10 reizēm pēriena un kliegšanas, dzīšanas prom nesaprast, ka NEDRĪKST (ar iepriekšējiem kaķiem, kas bijuši laukos tādu problēmu nebija, ātri iemācījās kultūru, ko drīkst, nedrīkst).
Un kas visvairāk kaitina - es vairs nezinu kas ir nepārtraukts un dziļš miegs, jo viņš tādu vairs neļauj izbaudīt.
Es esmu izmisumā. Vienīgā izeja laikam ir - laist viņu ārā, lai ir āra kaķis, tad viņam būs, kur izlikt enerģiju, mājās būs mierīgs.
Ja viņš paliks par mājās kaķi - tad taču arī pieaugušu vecumu sasniedzot viņš neplaiks mierīgāks, vai ne? Jo zinu ģimeni, kam ir vairākus gadus vecs runcis, nekad nav laists ārā un joprojām mājās uzvedas kā kaķens, visu laiku spēlējas, plēš visu.
Ko lai iesāk? Protams, neatteikšos no viņa, tik bezatbildīga neesmu. Bet kā, lai viņu padara mierīgāku, iemāca kko?
DAlieties pieredzē par mājas kaķiem.
22.12.2012 13:44 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
The same here. Ne jau bijis, bet joprojām ir 9 mēnešus vecs palaidnieks :D Nu jā, naktīs viņš bļauj non-stopā, pamodas ap 12 vakara un tad pāris h bļauj, tad aizmig, tad ap 5-6 rīta wke up un atkal... Nu, man netraucē, jau pieradu, mantas arī grauž, plēš, līdz ar to skatāmies līdzi, lai nekas nemetājas, jo visu grib iebžt mutē un apēst...Jau pat nācās vest pie veta, jo aprīja kaut ko un bija viņam slikti
23.12.2012 13:08 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Meksikanka - vai jau katsrēts mincis? vai tev kaķenīte?
23.12.2012 13:10 |

Reitings 328
Reģ: 14.10.2012
Man ir 3 runči - nez, viss kārtībā.. :D Varbūt man vnk tik ļoti patīk kaķi, ka neredzu to visu, ko viņi sabojā :D Neviens no viņiem nekad nav skrāpējis cilvēkam. Nekad. Varbūt tikai netīšām, kad ārdās, spēlējās. Kož arī tikai spēlējoties, un vāji. Naktī gulēt ļauj, jo iet visi gulēt reizē ar cilvēkiem (šie pa dienu viens ar otru izdauzās). Protams daži puķpodi ir aizgājuši nebūtībā, bet ... tie taču ir tikai puķupodi... Un virtuvē viena siena noplēsta... Bet tās ir tikai tapetes, un kaut kad drīz remonts tāpat jātaisa, domājams, ka flīzes šie noteikti nenoraus :D

Ā, un vienu paņēmu pavisam sīku - sākumā viņam bija niķis kost pirkstos un degunā, bet es audzināju - kodu pretī :D Saprata, ka nevar tā :)
23.12.2012 13:15 |

Reitings 328
Reģ: 14.10.2012
Jā, un pa dibenu neesmu devusi viņiem... Ja nu pavisam pa traku paliek, tad stunda tumšā vannasistabā, vai arī "cietumā" (tajā kaķu transportējamā konteinerī) :D
23.12.2012 13:18 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Jā. vispār man arī ieteica,ktagad paņemt vēl vienu kaķēnu,lai viņi abi varētu tusēt kopā, bet ļoooooooti baidos no šāda soļa...Tikpat labi viņi tusēs kopā un savu enerģiju izgāzīs vien uz otru, tikpat labi - viņi abi savu enerģiju, nagus, zobus izliks uz mums...
23.12.2012 13:18 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Un man likaas, ka ir tikai vai nu miiljie kakji, ai arii tie, kas baidaas. Izraadaas, ka ir arii mazi, puukaini velninji :D Arii saaku paardo,aat, vai tieshaam veelos kakji
23.12.2012 14:42 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
sniega.pika, runcis un nav kastrēts. It kā teica, ka pēc 6 mēn., bet nu pagaidām ir ciešami
23.12.2012 14:55 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Paņēmu mazu runcīti, tagad jau viņam ir 4 gadi, bet arī bija tā, ka katru nakti 5 cēla mani augšā- koda kājās, rokās, jo gribēja ēst, parasti viņu pabaroja un tad gulēja tālāk. Vēl patika viņam puķes, leca palmās un sagāza daudz puķpodus. Esmu ievērojusi, ka ziemā viņam vakaros nāk melnie virsū,jo pa dienu mēs viņu laižam ārā, bet viņam nepatīk sniegs, tad visu dienu noguļ un vakarā sāk ārdīties.
26.12.2012 11:00 |

Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Ehh, biju domājusi ņemt kaķīti - pēc šīs diskusijas izlasīšanas sāku pārdomāt. :(
23.08.2014 14:30 |

10 gadi
Reitings 4946
choco lady, njem njem. Es tiku pie savas nedarbu dariitaajas pirms 2 meeneshiem. Protmas, ka vinjai uznaak lielais aardiishanaas laiks, kad dara tikai nedarbus, bet tad vinja nomierinaas, naak miiljoties, murraat. Vienu briidi vinja bija kljuvusi par dziivu elli - bruka virsuu, skraapeeja, leca visur, kur nedriikst, asinaaja nagus pret gultu, nenjemot veera, ka vinjai ir, kur nagus asinaat. Bet pamazaam maacot, vinja ir kljuvusi mazliet civilizeetaaka. Turklaat es ar vinju speeleejos katru dienu, pati sataisu dazhaadas mantinjas un tad aardamies kopaa. Bet nu baigaa miiluliite, pavisam noteikti priecaajos, ka izleemu panjemt kakji.
23.08.2014 16:23 |

Reitings 1111
demoiselle, ticu, ka dzīve kļūtu daudz interesantāka, it sevišķi, ja draugs vēlu pēc darba mājās. :) bet nu biedē mani tas bardaks, sabojātās mantas utt :D svarīgi piebilst, ka kaķīša man nekad nav bijis.
23.08.2014 16:30 |

10 gadi
Reitings 4946
meh, sabojaatas mantas ir shtrunts.... :D Man arii pirmais dziivniecinjsh, bet nu tieku galaa. Bet varbuut paveicas un tiec pie super-duper ideaala kakja? :)
23.08.2014 16:36 |

Reitings 102
būtībā taču arī kaķi var izaudzināt.. nu ne tik vienkārši kā suņus bet kko jau var. kad manējais darīja nedarbus, uzspricēju šim ūdeni, kas kaķiem ļoti nepatīk. jo sišana pa asti nedeva nekādus rezultātus :)
bet labāk jau ja kaķi iet ārā, dzīvokļu kaķiem mēdz būt tādi nedaudz ku kū raksturs :D
23.08.2014 16:43 |

Reitings 1111
Pepe, būs jāmēģina ar ūdeni, jā :D būs man tad kukū kaķītis, hehe.
23.08.2014 19:57 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Kā man gribas kaķīti. Lai ar maziņu spēlētos un būtu mājās maziņš kukainīts un kad paaugsies,lai sagaida mājās no darba un ieritinās blakus. Ehh,bet es tik reti esmu mājās un kaķim vajag smiltis,barību,kad paaugsies tad sterilizāciju,bet ar naudām ir kā ir :( laikam palikšu sapņot un turpināšu skatīties uz kaķu bildēm internetā :D
23.08.2014 20:04 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Nu nezinu, man neviens kaķis nav bijis kukū, nekas īpaši nav plēsts, izņemot aizkarus (jo tur vasarā sēdēja mušas). Izturos pret kaķi kā pret līdzīgu, sarāju, ja niekus dara, paslavēju, kad kādu mušu noķer. Varbūt kaķa uzvedība ir atkarīga no saimnieka uzvedības?
23.08.2014 20:05 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)