Tām, kam mājās bijis kaķēns.

Reitings 55
Reģ: 02.12.2012
Palīdziet, lūdzu, es esmu izmisumā...
pirms kādiem 3 mēn no ielas paņēmām kaķēnu 1istabas dzivoklī, patiesībā šī paņemšana nebija plānota, īsti nebijām par to pat kārtīgi padomājuši, kad jau viņš bija mūsu mājās. Ok, viss būtu skaisti, jauki. Sākumā vismaz tā bija, likās pateicīgs par to, ka izglābts, pat blēņas lielas nedarīja, bet TAGAD viņš ir viena liela katastrofa, man tāda sajūta, ka drīz nervu zāles dēļ kaķa dabūšu dzert.
Ko tik viņš nav saplēsis, man dārgas (ne naudas izteiksmē, bet sirsniņā) lietas, sabojājis ļoti daudz manu rokdarbiņu, saplēsis aizkarus, paklājus un tagad neliek mieru eglītei, saprotu, mazs kaķēns - eglītē tik kārdinoši bumbuļi ar ko paspēlēties ( tā eglīte atrodas uz paaugstinājuma, galdiņa). Bet kā var pēc kaut kādām 10 reizēm pēriena un kliegšanas, dzīšanas prom nesaprast, ka NEDRĪKST (ar iepriekšējiem kaķiem, kas bijuši laukos tādu problēmu nebija, ātri iemācījās kultūru, ko drīkst, nedrīkst).
Un kas visvairāk kaitina - es vairs nezinu kas ir nepārtraukts un dziļš miegs, jo viņš tādu vairs neļauj izbaudīt.
Es esmu izmisumā. Vienīgā izeja laikam ir - laist viņu ārā, lai ir āra kaķis, tad viņam būs, kur izlikt enerģiju, mājās būs mierīgs.
Ja viņš paliks par mājās kaķi - tad taču arī pieaugušu vecumu sasniedzot viņš neplaiks mierīgāks, vai ne? Jo zinu ģimeni, kam ir vairākus gadus vecs runcis, nekad nav laists ārā un joprojām mājās uzvedas kā kaķens, visu laiku spēlējas, plēš visu.
Ko lai iesāk? Protams, neatteikšos no viņa, tik bezatbildīga neesmu. Bet kā, lai viņu padara mierīgāku, iemāca kko?
DAlieties pieredzē par mājas kaķiem.
22.12.2012 13:44 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Baigi nepamatoti (manuprāt) šeit ir nolamāta autore. Man ir bijuši kaķi, bet tādi trakulīgie laikam nav pagadījušies. Daži gan bija nikni, skrāpējās. Tad mēs šiem vīlējām nagus, pēc kā kaķis vispār palika neciešams un sāka čurāt vilētājiem kurpēs. :D
Nu, jāapbruņojas ar pacietību, jo kaķi, kā zināms, audzina saimniekus, nevis otrādāk. Vēlu veiksmi!
Nobeigumā joks par eglītes tēmu.
22.12.2012 18:57 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Man bija kaķis, kurš leca virsū cilvēkiem (centās uzlekt uz pleciem vai ieskrāpēt seju), kas bija diezgan traki, it īpaši ja nāca ciemiņi, bet par laimi neko neplēsa, varbūt paspēlējās ar mantiņām, bet nekādas tapešu vai mantiņu plēšanas nebija. Un tā lekšana cilvēkiem virsū pārgāja, kad viņam palika apmēram 8-9 mēneši... :) Un ar vecumu viņš kļuva aizvien mierīgāks...! :)
Arī iepriekšējie kaķi "jaunībā" trakoja, bet pēc tam jau palika tādi mierīgi, tāpēc domāju, ka tev vajag vnk pārdzīvot to posmu, gan jau tas kaķis nomierināsies! :) Netrakos jau visu mūžu (cerams :D).
Vispār īsti nesaprotu kāpēc visas metas virsū autorei, jo izklausās, ka tas kaķis ir vnk traks!? Nez kā pašas varētu ar tādu sadzīvot?! :)
22.12.2012 19:13 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nelasíju visus komentárus, bet - ja tu njem kakjénu, tev bútu jázina, ka tá nav mantinja, kas sédés, kur noliksi!

já mazi kakjéni trako, un périens, ípashi, ja nedaudz novélots neko nemaina - jo kakjis biezhi vien nesaprot par ko!. piem, tu atnác májás, ieraugi apgáztu egli - noper kakji - bet vinjam nav nekádas saprashanas, kápéc.

párliecinies, ka uzturs ir normáls - daudzi létie varianti satur vielas, kas kakjus padara hiperaktívus! pakonsultéjies ar vetárstu par pareizu édiena izvéli

man arí ir kakjéns, trako tá, ka liekas, ka man 2 milzu sunji májás, nevis kakjis. izraka manu míljáko pukji, saplésa aizkarus, nozaga piccu un izváljája pa pakláju, vienmér norauj velju no zhávétája, mostas 6.00 no ríta un kozh man deguná, jo vinjai garlaicígi, bet es ar to visu rékinájos, kad vinju njému,
un pamosties naktí, kad tev uz védera gulj un murrá kakjítis - man patík :)

mani vinja klausa uz "skjic", izmácíju, bet situsi nekad neesmu. kádreiz man teica, ka ar sishanu var panákt tikai to, ka kakjis dirsís chíbás, tápéc audzinu normáli :D
22.12.2012 19:29 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Iedod balderiāni! :D
22.12.2012 19:34 |

Reitings 5261
oo, palasíju, sniega.pika, tev jautrs kakjítis!
man draudzenei tieshi táds pats árpráts májás dzívo, plus visam, vinjsh sver 7 kg un klúp virsú cieminjiem, sagrauza vinjas drauga ádas kurpes :D cimdus - es jau saku - tas nav kakjis, bet suns!!!
22.12.2012 19:39 |

Reitings 120
Reģ: 02.12.2012
Ja nebūtu saskārusies ar drauga vecvecāku kaķi es brīnītos ,kas jums tie par mežoņiem patrāpījušies. Tas kaķis neļauj sevi paņemt rokās, uzreiz bļauj kā traks , spēlēties viņš nemāk, uzreiz ķeras ar nagiem ,zobiem rokās tā ,ka asinis uzreiz tek un ne jau tā viegli ieskrāpē, bet pietiekami dziļi, kad iet pa istabu vai vnk stāv viņš izdomā ieķerties kājā ar nagiem un kost, paglaudīt arī neļauj sevi un rūc. Ārā kad izlaiž viņš ar citiem kaķiem arī netusē :D

Pašai kaķis bija mīļumiņš :D atradu viņu bēniņos, kaķene bija slēpusi pāris mēnešus, no sākuma šņāca mazais, bet redzot ka kaķene glaužas gar mani pamazām pārstāja tā darīt un arī nāca klāt, pēc tam jau spēlējās, mīļojās un gulēja kopā ar mani :D

Vienu kaķi atradu savos laukos , pagraba caurumā, izskatījās ļauns, no sākuma domāju,ka kkāds traks zvērs ,kas šņāc virsū, tumsā nevarēja redzēt,ka tas ir pieaudzis kaķis. Nekas dižs nebija jādara , laiviņš tā vairs nedarītu un ātri vien pierastu pie manis.
22.12.2012 20:01 |

Reitings 1242
Ha man bija līdzīgi! Man ir izteikti mājas kaķis, ārā nekad nav bijis. Visas tapetes stūros iz saplēstas, paklājs no nagu asināšanas arī, bumba uz kā sēdēt arī...ā aizskari arī :D Dīvana malas laikam nepatīk audums, tas ir vesels, bet esmu redzējusi kam visas dīvana malas kaķi piebeiguši :D
Bet tagad kaķis ir tāds miera mika...bet tas varbūt tāpēc, ka viss ko varēja saplēst ir jau saplēsts :d
22.12.2012 20:31 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Izlasiju tikai pirmās lapas diskusiju.

Mans ieteikums ir vērsts uz to,lai vismaz katru reizi nav jāceļas ,lai sadotu pa dibenu kaķim.
Es izdarīju tā, ka dresēju uz skaņu. Es ievelku gaisu caur zobiem uz iekšu un pēc šīs skaņas devu pa dibenu. Nu ne jau stipri,bet kaķene saprata. un pēc kāda laika izdarot šo skaņu,kaķis skrēja prom. Pāris dienu laikā kaķis saprata.

Pa nakti liec koridorī gulēt uz kādas sedziņas. Pēc laika pats kaķis ies tur gulēt .Tik liec tur,kur nepūš.

Bet vispār kaķis ir kā bērns.No tā ir viss jāslēpj. un ar dīvāna dīrāšanu jārēķinās.
22.12.2012 21:58 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Mans mājas kaķis (kurš bija ārā vairākkārt, bet viņu tas neinteresē) bija ļoti hiperaktīvs bērnībā, taču tagad ir absolūti nomierinājies. Ik pa laikam (bet reti) uznāk kaut kāds noskaņojums, kad kaut ko nozog vai spēlējas/kaujas ar otru kaķi u.tml., bet tas ir reti. Tā kā varbūt arī tavējais nomierināsies.

mums arī ir bijuši kašķi kaķa dēļ, jo draugs pastāvīgi ir neizgulējies un noguris, un kaķi saper, bet es nevaru noskatīties,kā viņš ar savu smago roku kaķim šauj pa pakaļu un cenšos viņu pažēlot un aizstāvēt. saku,ka nevajag pērt, bet nu jau man liekas,ka draugs mani ar kaķi drīz vispār izliks no guļamistabas un liks gulēt lielajā istabā uz dīvāna.

Es esmu šokā, jo patiesi nespēju saprast, kādēļ jāņem dzīvniekus, ja patiesībā grib klusējošu un nekustīgu rotaļlietu.
22.12.2012 22:12 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
kaķis ir mednieks . ja viņam nav kur novirzīt enerģiju, to darīs uz mēbelēm un citām lietām . salikt rotaļlietas, nagu asināmo , uztaisīt stūrīsus, kuros kaķis jutīsies labi . ja viņam būs pašam savas vietas, nelīdīs plauktos .

http://www.youtube.com/watch?v=sR4CBLBgne0
http://www.youtube.com/watch?v=6sjVmBY2qac
22.12.2012 22:18 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
un nekādu sišanu vai samierināšanos ar dīvānu dīrāšanu . meitenes ?!
22.12.2012 22:20 |

Reitings 67
Reģ: 11.12.2012
iesaku kastrēt jeb steralizēt minku! jo tad paliek mierīgāki!
22.12.2012 22:40 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Pirms sterilizēšanas mums arī visi teica,ka kaķītis paliks mierīgāks,mīļāks,aha! kā tad,gluži otrādāk,liekas,ka ar savu riebīgumu un blēņām viņa mums atriebjas par operāciju.
22.12.2012 22:45 |

10 gadi
Reitings 1660
Kaķis ir jānokausē, lai viņš būtu mierīgs. Parasti liku viņam skraidīt pakaļ striķītim ar mantiņu, kamēr viņš elsdams nokrita bez spēka un tad nebija prātā ne eglītes, ne vāzītes. :-D Pa nakti atstāj viņu telpā, kur nav egles. Un vēl - ar kaķi ir ļoti daudz jārunā un jāskaidro, ko nedrīkst - jāiegulda liels pedagoģiskais darbs, lai būtu paraugkaķis. :-) Patika piemērs par dresūru ar šņākšanu. :-)
23.12.2012 00:29 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es atkal esmu šokā par informāciju šajā diskusijā, jo manu draugu/paziņu kaķi ir normāli. Bet paldies jums, sapratu, ka man nekad nekad nebūs kaķis mājās. Nevajag mazu briesmoni.
23.12.2012 09:02 |

Reitings 5261
mums arī ir bijuši kašķi kaķa dēļ, jo draugs pastāvīgi ir neizgulējies un noguris, un kaķi saper, bet es nevaru noskatīties,kā viņš ar savu smago roku kaķim šauj pa pakaļu un cenšos viņu pažēlot un aizstāvēt. saku,ka nevajag pērt, bet nu jau man liekas,ka draugs mani ar kaķi drīz vispār izliks no guļamistabas un liks gulēt lielajā istabā uz dīvāna.

sheit gan vai nu kakjis steidzami jáatdod labákás rokás, kur vinju nespárdís un nedauzís, vai draugs jámet no májám lauká! idiots
23.12.2012 09:44 |

Reitings 494
Reģ: 13.12.2011
tās ka teica ka peras savus kaņus pašas vien esat pie tā tagad vainīgas ka viņš kož un skrpāē, jo kaķi ļoti labi atceras pāri darītājus
23.12.2012 11:27 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Piemēram, mans kaķis kož un skrāpē no pirmās dienas,kad viņš ir pie manis. ākumā, protams,ka katrs nedarbs tika izskaidrots ar to,ka - sveša vieta, līdz pieradīs - pai, pai...
Bet viņš skrāpēja un ar naidu koda tāpat.
par ko tad vņš mums atriebās tad? tad viņš netika ne pērts, ne bārts.
Es domāju,ka ir mierīgi kaķi,kas kopš bērnības ir mierīgi un tā, bet ir kaķi ,kas ir hiperaktīvi.
Man vecākiem runcis,kad mazs bija un sākās spricēšanas laiki - acīs skatīdamies apmīza visas malas. Apmīza ģimenes relikviju - milzu gleznu, blakām stāvot nočurāja cilvēkiem bikses utt. un dabūja pērienu..un nekādas atriebības..miera mika...tiešām kā mīļš bērns. mīļojās, runājās, guļ, glaužās, sagaida mājās utt...
Tāpēc esmu nonākusi pie secinājuma, ka mans vienkārši ir...trakāks,kā ierasts.
Tā gribās,lai kaķēns ienāk naktī un murrā blakām gulēdams, bet mans vienkārši uzguļas uz sejas un kož.
23.12.2012 12:58 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Kādēļ neviens sitējs neiedomājas kaķi paņemt aiz škvarņika un iznest no istabas? Kaķis NAV suns. Ātrāk sapratīs, ka tā darīt nedrīkst.
23.12.2012 13:00 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Kādā situācijā viņu aiz škvarņika nest ārā? naktī,kad kož? jo tad viņš kļūst vēl nevaldāmāks - skrāpē durvis un nebalsī ņaud. tad arī nekādas gulēšanas nav. tad vieglāk ir paciest saskrāpētu seju.
Ja man būtu tukša istaba,kur viņam palikt, tad es labprāt viņu tur turētu pa nakti, kā te vienai meitenei, bet man nav. Un man pašai gribās,lai mincis čuč istabā, siltās segās.
23.12.2012 13:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)