Tām, kam mājās bijis kaķēns.

Reitings 55
Reģ: 02.12.2012
Palīdziet, lūdzu, es esmu izmisumā...
pirms kādiem 3 mēn no ielas paņēmām kaķēnu 1istabas dzivoklī, patiesībā šī paņemšana nebija plānota, īsti nebijām par to pat kārtīgi padomājuši, kad jau viņš bija mūsu mājās. Ok, viss būtu skaisti, jauki. Sākumā vismaz tā bija, likās pateicīgs par to, ka izglābts, pat blēņas lielas nedarīja, bet TAGAD viņš ir viena liela katastrofa, man tāda sajūta, ka drīz nervu zāles dēļ kaķa dabūšu dzert.
Ko tik viņš nav saplēsis, man dārgas (ne naudas izteiksmē, bet sirsniņā) lietas, sabojājis ļoti daudz manu rokdarbiņu, saplēsis aizkarus, paklājus un tagad neliek mieru eglītei, saprotu, mazs kaķēns - eglītē tik kārdinoši bumbuļi ar ko paspēlēties ( tā eglīte atrodas uz paaugstinājuma, galdiņa). Bet kā var pēc kaut kādām 10 reizēm pēriena un kliegšanas, dzīšanas prom nesaprast, ka NEDRĪKST (ar iepriekšējiem kaķiem, kas bijuši laukos tādu problēmu nebija, ātri iemācījās kultūru, ko drīkst, nedrīkst).
Un kas visvairāk kaitina - es vairs nezinu kas ir nepārtraukts un dziļš miegs, jo viņš tādu vairs neļauj izbaudīt.
Es esmu izmisumā. Vienīgā izeja laikam ir - laist viņu ārā, lai ir āra kaķis, tad viņam būs, kur izlikt enerģiju, mājās būs mierīgs.
Ja viņš paliks par mājās kaķi - tad taču arī pieaugušu vecumu sasniedzot viņš neplaiks mierīgāks, vai ne? Jo zinu ģimeni, kam ir vairākus gadus vecs runcis, nekad nav laists ārā un joprojām mājās uzvedas kā kaķens, visu laiku spēlējas, plēš visu.
Ko lai iesāk? Protams, neatteikšos no viņa, tik bezatbildīga neesmu. Bet kā, lai viņu padara mierīgāku, iemāca kko?
DAlieties pieredzē par mājas kaķiem.
22.12.2012 13:44 |

Reitings 200
Reģ: 29.01.2009
Kaķis ir kaķis, ja nevarat samierināties - nevajadzēja ņemt!
Man arī ir kaķis, jā, viņš plēš dīvānus, visas ādas mēbeles ir saskrāpētas, neļauj gulēt no rītiem. Protams, es dusmojos, bet nevienu dienu neesmu domājus,ka mans kaķis ir katastrofa! Viņš, lai arī cik nekrietns un izlutināts, ir pats mīļākais un foršākais! Kaķim vajag uzmanību, es izskraidos ar viņu pa savu azo dzivokli cik nu varu un tad viņš piekūst un iet gulēt! Ja viņam nepievērš uzmanību, tad viņš spēlējas ar sevi un citām mantām, kas liekas interesantas. Mazi kaķēni grib visu uzzināt, izpētīt. Un kaķim nedrīkst teikt- NEDRĪKST! Tak ir tika daudz žurnālu un raidījumu.
22.12.2012 18:14 |

Reitings 55
Rose, kārtējā pārspīlētāja,
jā, es zinu, ka ir nopērkamas, esmu pirkusi neskaitāmas, visas kkur pazuda.
un par bumbām, es godīgi sakot pušķojot eglīti, šogad nemaz neiedomājos, ka tās bumbas varētu plīst un kādu savainot, jo citus gadus Ziemīšos man kaķa nebija, vismaz tik draiska ne.
22.12.2012 18:14 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Tad palasi vairāk informāciju un nākamreiz kārtīgi sagatavojies, pirms ņem kaķi.
22.12.2012 18:16 |

Reitings 55
es ar viņu spēlējos tā, ak beigās viņš elso kā suns kad ir piekusis, izkāris mēli, un guļ bezspēkā, nepaiet ne pusstunda, kad aktivitāte ir atpakaļ
Meitenes mīļās, neesmu es ne kanibāls, ne dzīvnieku nīdēja, nevajag mani par tādu pataisīt dēļ vienas kritiskas dienas, kurā nervi neizturēja un gribēju padalīties.
tagad redz esmu sliktākā saimniece pasaulē un man jāatsakās no mana kaķēna.
Pffff, tas, ak es pasaku, ka man viņš krīt uz nerviem nenozīmē, ka es viņu nemīlu un nelutinu. Mans vīrietis arī amni akitina, ko man no viņa atteikties vai arī tas nozīmē, ka es viņu nemīlu?
22.12.2012 18:18 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Kaķis ir kaķis, ja nevarat samierināties - nevajadzēja ņemt!

Nemot kaķi,neviens nevar zināt kāds viņš būs,kad izaugs-mīļš vai traks.
Ja esi pret kaķi mīļi izturējies,tad protams rodas problēmas,ja viņs sāk izturēties neciešami un neklausa.
22.12.2012 18:19 |

Reitings 55
Tu Winterra izlasīji sākumu? mēs nemaz nenolēmām kaķi ņemt, viņš pats nolēma būt mūsu kaķis, viņš vnk pieklīda. Un dēļ tā, ka redz es neesmu salasījusies gudras grāmatas, tad man vaajdzēja viņu vienkārši izstumt no mājas, lai gaida ziemu uz ielas?
viņš ir paēdis, samīļots, ar viņu rotaļājas, jā reizēm arī sabar, bet kas tur slikts?
22.12.2012 18:21 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es kaķēnu gribēju ļoti. nu ellīgi. es biju savam micim blakām no dzimšanas brīža un gaidīju,kad būs gana vecs,lai no mammītes ņemtu nost. Un vēl tagad es savu kaķi nenormāli mīlu un kad viņš ir iemidzis, tomēr pamēģinu viņu kaut reizi noglāstīt, bet protams,ka kājas, rokas pa gaisu, zobi atņirgti un roka lupatās.
Viņam ir nopirkst viss,kas kaķim ir vakadzīgs nagu asināšanai, utt. bet viņam neinteresē ne pirktās rotaļlietas, ne nagu asināmais. viņš labāk asinās pret jaunajām tapetēm un spēlējās ar nozagtajām konfektēm un plēš zābakus. Es nopirktu jebko, ja zinātu,ka viņš to lietos.
vakatros spļeējos ar viņu,lai nogurdinātu, bet viņš ir nenorgurdināms.
es ņemot kaķi nedomāju,ka viņš būs tik...hiperaktīvs, jo nekad tādu kaķēnu neesmu redzējusi nevienam.
22.12.2012 18:21 |

10 gadi
Reitings 8191
nezinkaadatur, tad nečīksti par lietām, pie kurām pati esi vainīga! Ja iepriekšējos gadus Tev nebija mazs kaķēns un kāri stikla bumbas eglē, tad tagad vajadzēja iedomāties tik elementāru lietu, ka MAZS KAĶĒNS ar viņām spēlēsies, līdīs klāt, ošņās, ķeksēs! Ja viņam ir kādi 7 mēneši, tu tak saprati, ka viņš ir draisks un patīk visu ko darīt, tā ir tikai tevis pašas vaina, ka aizmirsi par bumbām. Tieši tāpat, ja tev tagad būtu rāpojošs sīkais un tu teiktu - aij, ieskrēja galda stūrī, sasita galvu, neiedomājos uzlikt galda stūrim kaut ko mīkstu, jo pagāšgad man nebija sīkais!
22.12.2012 18:24 |

Reitings 11698
Tās,kurām kaķi ir mierīgi utt. nekad nesapratīs tās,kam kaķis neļauj gulēt jau mēnešiem. Lai arī ko es darītu - viņš neliekas mierā.
Manam patīk vannas istabā dzīvoties. es visu laiku centos viņu izdabūt ārā. kad redzēju,ka viņš tur tiecas tusēties vairāk, atstāju vannasiatbas durvis vaļā pa nakti,lai vismaz mums liek mieru,lai varam izgulēties. Viņš par pateicību piečurāja vannā un nāca turpināt kost mums degunos.
es vien gribētu mazliet miera.
22.12.2012 18:26 |

10 gadi
Reitings 8191
sniega.pika, kaķi neaizmirst. Nevajadzēja sists ar roku. Varbūt ar laiku, ja glaudīsi bieži un līdīsi klāt, un kad draugs beigs sist kaķi, viņš kļūs pielaidīgāks.
22.12.2012 18:26 |

Reitings 551
Reģ: 12.08.2012
Varbūt pārkāp kaķa personības noteikumus un viņam tas besī un šis atriebjas? Kaķi nevar ņemt rokās mīcīt,glaudīt kad gribi..tikai kad viņš pats atnāk..kaķis nav tamagočī,kaķis ir tāda paša dzīvība kā katrs no mums..:)
22.12.2012 18:27 |

Reitings 55
Winterra, nevēlos ar Tevi vairs diskutēt, ieciklējies savā ideālismā, tad tur arī paliec. Man prieks, ka Tu par visu iedomājies un esi/būsi fantastiska kaķu un bērnu mamma.
22.12.2012 18:28 |

10 gadi
Reitings 8191
Nezinkaadatur, vienkārši padomā, ka čīksti pie tā, kur pati esi vainīga! ;)
22.12.2012 18:29 |

Reitings 55
Novēlu pārējām hiperaktīvo kaķēnu saimniecēm apbruņoties ar pacietību, mīēt savus minčus un atrast veidus kā izaudzināt par mierīgiem, jaukiem kaķu puišiem un meitenēm :)
(es mēģināšu tagad ūdens smidzināšanas metodi, ceru būs rezultāti)
22.12.2012 18:30 |

Reitings 55
es nečīkstu, bet izstāstīju situāciju un gribēju dzirdēt līdzīgus gadījumus, kā tika galā u.t.t. no dažām par laimi to arī sagaidīju, no dažām tikai un vienīgi kritiku - ak, es sliktā saimniece. (bet man vng, jo tpt zinu, ka kaķīts mani mīl un es viņu mīlu un mēs atradīsim kopīgu valodu arī blēņu jautājumā)
22.12.2012 18:33 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ir ļoti apsveicami, ka paņēmi pieklīdušu kaķīti. Bet kā jau teicu - dzīvnieks ir kā mazs bērns. Tāpat kā rāpot iemācījies mazulis visu atrod, visu bāž mutē, baksta, plēš, apgāž utt., tāpa arī dzīvnieks. Un viņu nav par to jāper, jo tā ir viņa daba. Jā, var ar dažādām metodēm norādīt, ka viņš rīkojas nepareizi. Reizēm manējais aizspēlējas un sāk man uzbrukt, tā riktīgi dusmīgi. Sabaru viņu, paņemu aiz čupra un ielieku uz kādu pusstundu viņa istabā. Pasēž, nomierinās un iznāk arā mīļš un paklausīgs. Bet kliegt, pērt - tā var dzīvniekam iedvest tikai bailes vai naidu.
22.12.2012 18:38 |

Reitings 55
kas ir, Libra, domāts ar - viņa istabā?
22.12.2012 18:41 |

Reitings 11698
Nezinu. Dzīvojot ar šādu kaķi kopā, es nezinu vai gribu bērnus. Man jau ar vienu pietiek,ko gadīt pa māju. :D
Vienīgais,kad mans kaķis ir burvīgs - kad es atnāku mājās. ložņā pie kājām. lec gultā un murrā, mīļojās gar somu. kā paņemu rokās - tā ,murrā, bet pakošļā roku arī. reizē.
22.12.2012 18:41 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Manam kaķim ir sava istaba. Jo viņš naktī neļauj gulēt un man viņu ir jānorobežo. Tā viņš tika pie savas istabas, kur atrodas visas viņa lietas un, kur es viņu lieku gulēt. Viņš ir iemācījies. Tiklīdz viņu ielieku groziņā un aiztaisu durvis, jāiet gulēt. Citādi mājās naktī nav miera.
22.12.2012 18:44 |

Reitings 11698
Būtu man vairāk naudas, es savam arī noīrētu istabu.
22.12.2012 18:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)