Tām, kam mājās bijis kaķēns.

Reitings 55
Reģ: 02.12.2012
Palīdziet, lūdzu, es esmu izmisumā...
pirms kādiem 3 mēn no ielas paņēmām kaķēnu 1istabas dzivoklī, patiesībā šī paņemšana nebija plānota, īsti nebijām par to pat kārtīgi padomājuši, kad jau viņš bija mūsu mājās. Ok, viss būtu skaisti, jauki. Sākumā vismaz tā bija, likās pateicīgs par to, ka izglābts, pat blēņas lielas nedarīja, bet TAGAD viņš ir viena liela katastrofa, man tāda sajūta, ka drīz nervu zāles dēļ kaķa dabūšu dzert.
Ko tik viņš nav saplēsis, man dārgas (ne naudas izteiksmē, bet sirsniņā) lietas, sabojājis ļoti daudz manu rokdarbiņu, saplēsis aizkarus, paklājus un tagad neliek mieru eglītei, saprotu, mazs kaķēns - eglītē tik kārdinoši bumbuļi ar ko paspēlēties ( tā eglīte atrodas uz paaugstinājuma, galdiņa). Bet kā var pēc kaut kādām 10 reizēm pēriena un kliegšanas, dzīšanas prom nesaprast, ka NEDRĪKST (ar iepriekšējiem kaķiem, kas bijuši laukos tādu problēmu nebija, ātri iemācījās kultūru, ko drīkst, nedrīkst).
Un kas visvairāk kaitina - es vairs nezinu kas ir nepārtraukts un dziļš miegs, jo viņš tādu vairs neļauj izbaudīt.
Es esmu izmisumā. Vienīgā izeja laikam ir - laist viņu ārā, lai ir āra kaķis, tad viņam būs, kur izlikt enerģiju, mājās būs mierīgs.
Ja viņš paliks par mājās kaķi - tad taču arī pieaugušu vecumu sasniedzot viņš neplaiks mierīgāks, vai ne? Jo zinu ģimeni, kam ir vairākus gadus vecs runcis, nekad nav laists ārā un joprojām mājās uzvedas kā kaķens, visu laiku spēlējas, plēš visu.
Ko lai iesāk? Protams, neatteikšos no viņa, tik bezatbildīga neesmu. Bet kā, lai viņu padara mierīgāku, iemāca kko?
DAlieties pieredzē par mājas kaķiem.
22.12.2012 13:44 |

Reitings 55
nevajag tb
22.12.2012 17:46 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es nevispārinu - vien pateicu,ka man tas neko neatrisina,lai cik ļoti gribētos.
es nezinu,kā viņam iemācīt. viņam ir gan nagu asināmie, gan guļvieta, gan lēkajāmās mājiņas, pat bumbulis pie griestiem piesiets ar garu auklu....
bet viņš izvēles nozagt končas un izbērt cepumus pa galdu, noplēst aizkarus, un gulēt msn uz sejas. es esmu ar ļooti cauru miegu, tāpēc esmu izmisumā, jo es neesmu vispār gulējusi. viņš guļ man uz sejas, naktī kož sejā.
22.12.2012 17:48 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nē, nu tev tiešām ir grūti ar saprašanu. Tā bija atbilde uz tavu jautājumu, ko dos smidzināšana ar ūdeni. Nav visu jāsaprot tiešā tekstā. Ir runa par to, ka tas ir nepatīkami. Un, ja kaut ko darot, būs nepatīkami, tad tīri loģiski, tas vairs netiks darīts, lai nebūtu nepatīkami.

Reitings 55
piekrītu, sniega.pika, par to, ak bieži vien var redzēt, ka kakis saprot, ka nedrīst, bet vng turpina to darīt. tas laikam tāds maza kaķēna sindroms - viss tomēr jāaptausta, jāpagaršo, jāpasmaržo.

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Manējā arī tāpat,tiklīdz pieķer nedarbos tā prom ir un paslēpjas,saprot,ka nedrīkst,bet vienalga tā dara,dažbrīd liekas,ka par spīti.
22.12.2012 17:49 |

Reitings 55
Libra - calm down. Ja vien Tu neesi kārtējā, kas šo forumu apmeklē, lai palādētos uz citiem :)
22.12.2012 17:49 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
bet viņš izvēles nozagt končas un izbērt cepumus pa galdu,

Mācies no savām kļūdām - neatstāj naktī uz galda atvērtu trauku ar konfektēm un cepumiem.
22.12.2012 17:50 |

Reitings 55
dady123 - par to, ka draugs kaķi grib paturēt, bet draugam vsp nekas netracina, netraucē?
bet varbūt kaķa uzvedība uzlabosies un jūsu ar kaķi attiecības līdzi tam :)
22.12.2012 17:52 |

Reitings 55
Mēs tagad abi ar minku sēžam pie datora un es viņam stāstu, ka sāksim draudzību no jauna - viņš mani netracinās, es viņu nesodīšu, turklāt, ja blēņas vairs nedarīs ar ūdeni arī nelaistīšu. Kaut nu saprastu :D
22.12.2012 17:56 |

Reitings 551
Reģ: 12.08.2012
Lai kā arī nebūtu,cilvēks vērtējams pēc viņa mazākā darba,kā pret kaķi izturas tā viņš izturas pret visu pasauli..Iespējams tapēc savam kaķim,atļauju staigāt pa galdu..no ledusskapja cenšos nolikt viņam katru ēdienu priekšā,lai ir no kā izvēlēties,un ārā kad laižu atveru durvis atstāju viņam brīvu izvēli iet/neiet/palikt starp durvīm padomāt...:)
22.12.2012 17:59 |

Reitings 11698
Jā. oke. es varu novākt konfektes no galda, bet tas viņu neapturēs lēkt uz plīts un izlietnē. Visu virtuvē es neesmu spējīga paslēpt.
Draugs bieži vien uz naktsmaiņām aiziet pilnīgi nelietojams, jo kaķis visu nakti uzdzīvo. Man viņa citreiz žēl ir. Ja es ar kaķi eju no istabas prom, tad viņš vismaz var pagulēt, bet ja es esmu darbā, tad viņš draugu mušī nost.
Ejot uz kādu pasākumu, sapucējos, velku zeķubikses un kaķis no visa spēka ielec man kājās - saplēstas zeķubikses, kājas vienās driskās. velku nākamās. tas pats....Viņš izdomājis,kā atvērt skapi un visas dŗebes izkašņā ārā. nēsā zeķes pa māju, no skapja izvilktās. saplēž zābakus, kas ir koridorī....
godīgi sakot, pirmo reizi redzu ko šādu. pie vecākiem dzīvojot,kad ņēmām kaķi, viņš nebija tik...traks.
es ceru izgulēties uz kaķa sāpju rēķina - kad atvedīsim no kastrēšanas mājās. ceru,ka vismaz tad viņš gulēs. un es arī.

Reitings 1603
Nezinkaadatur-viņš vienmēr ir darbā,tāpēc visus ''labumus'' izbaudu es,jo es biežāk esmu mājās. Mani tracina viņa attieksme,jo viņš vienkārši nesaprot un reti ir piedzīvojis kaķenes nedarbus. Drīzāk manas un drauga attiecības ir pasliktinājušās,jo kaķa dēļ ir bijušas pat lielas asaras. Jau gadu cīnāmies ar šo itkā ''problēmu''. Esmu mēģinājusi mainīt savu attieksmi pret kaķi,esmu neņēmusi vērā viņas nedarbus,bet bez panākumiem,viņa vienalga uzdarbojas.

Reitings 55
staigāt pa galdu jau nu gan nevajadzētu atļaut. ir gadījies būt ciemos, kur kaķiem brīvi ļauts staigāt pa galdu, pat ciemiņu klātbūtnē, kad tur stāv jau visas ēdamlietas. nu nezinu vai tas ir labi.
22.12.2012 18:00 |

Reitings 55
nu ja izrunāšanās, dady123 nelīdz, tad diezvai kas cits līdzēs. var jau, protams, izstrādāt kādu pavisam nelietīgu darbiņu, kko draugam svarīgu sabojāt un pateikt, ak kaķis vainīgs, bet tas būtu pavisam necilvēcīgi gan pret draugu, gan pret kaķi.
22.12.2012 18:03 |

Reitings 11698
Es lasīju,ka galds jānomazgā ar citronūdeni,ai kaķim tas vairs neinteresētu. esat kāda mēģinājusi?
mums arī ir bijuši kašķi kaķa dēļ, jo draugs pastāvīgi ir neizgulējies un noguris, un kaķi saper, bet es nevaru noskatīties,kā viņš ar savu smago roku kaķim šauj pa pakaļu un cenšos viņu pažēlot un aizstāvēt. saku,ka nevajag pērt, bet nu jau man liekas,ka draugs mani ar kaķi drīz vispār izliks no guļamistabas un liks gulēt lielajā istabā uz dīvāna.:D
22.12.2012 18:04 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ja kaķi sit ar roku, domā, ka ieraugot kājas vai rokas, neklups virsū? :D
22.12.2012 18:06 |

Reitings 11698
Draugs kaķi sit ar roku, bet kaķis pie viņa ir kā pielipis. Es viņu vairāk īļoju, vairāk lutinu, biežāk baroju - bet mani viņš vispār tikai kož, skrāpē, lec acīs utt...kur loģika? mana rī jāsāk pērt ar roku? tad es viņam arī būšu mīļa?
22.12.2012 18:10 |

Reitings 1603
Galdu biju nomazgājusi ar citrona sulu,arī ar etiķūdeni,bet manējai viss vienalga. Domāju,ka varbūt problēmas ar ožu,bet nē. Esam par to runājuši,bet tas drīzāk bija tā,ka es runāju,viņš klausījās un pēc tam viss pa vecam.
22.12.2012 18:11 |

Reitings 82
Reģ: 07.05.2012
Shausmas, nabaga kaķēns!!
Man jau šķiet, ka viņam steidzami jāmeklē jauns saimnieks!!!

Kā var pērt mazu, dažu mēneshu vecu kaķēnu!??
Un dot kkādas stikla bumbas grauzt!!
c`mon
zini zoo veikalos ir nopērkamas speciāli dzīvniekiem domātās kaķu mantiņas-
speciālas bumbiņas, kur var kaķītis gan nadziņus asināt, gan rotaļāties!

Un par dresūru noteikti iesaku palasīt kādu grāmatiņu
pirms miega, būs zināšanas un labāk gulēsi!

Sen jau kā zināms, ka pērshana un kliegshana tāds padomju laika standarts-
vai tad vecāki tevi TĀ audzināja!?

Es ļoti ceru, ka tev izdosies un ar kaķi kļusiet par labiem draugiem!
Un atceries-
mēs esam atbildīgi par tiem, kurus esam pieradinājushi un devushi pajumti!
22.12.2012 18:11 |

Reitings 55
sniega.pika, ir veterinārajās aptiekās, man šķeit speciāli šķīdumi, kas kaķiem nepatīk, piem, ir tāds, kuru daudzi izmanto apsmidzinot auto, lai kaķi nelien virsū un nenopēdo. par citronūdeni nezinu
Winterra, par to gan piekrītu, ja kaķi sit ar roku, turklāt tā no sirds, ka viņam sāp, nav jābrīnās, ka pčtam kā kanibāls lec rokās un kož.
22.12.2012 18:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)