Tām, kam mājās bijis kaķēns.

Reitings 55
Reģ: 02.12.2012
Palīdziet, lūdzu, es esmu izmisumā...
pirms kādiem 3 mēn no ielas paņēmām kaķēnu 1istabas dzivoklī, patiesībā šī paņemšana nebija plānota, īsti nebijām par to pat kārtīgi padomājuši, kad jau viņš bija mūsu mājās. Ok, viss būtu skaisti, jauki. Sākumā vismaz tā bija, likās pateicīgs par to, ka izglābts, pat blēņas lielas nedarīja, bet TAGAD viņš ir viena liela katastrofa, man tāda sajūta, ka drīz nervu zāles dēļ kaķa dabūšu dzert.
Ko tik viņš nav saplēsis, man dārgas (ne naudas izteiksmē, bet sirsniņā) lietas, sabojājis ļoti daudz manu rokdarbiņu, saplēsis aizkarus, paklājus un tagad neliek mieru eglītei, saprotu, mazs kaķēns - eglītē tik kārdinoši bumbuļi ar ko paspēlēties ( tā eglīte atrodas uz paaugstinājuma, galdiņa). Bet kā var pēc kaut kādām 10 reizēm pēriena un kliegšanas, dzīšanas prom nesaprast, ka NEDRĪKST (ar iepriekšējiem kaķiem, kas bijuši laukos tādu problēmu nebija, ātri iemācījās kultūru, ko drīkst, nedrīkst).
Un kas visvairāk kaitina - es vairs nezinu kas ir nepārtraukts un dziļš miegs, jo viņš tādu vairs neļauj izbaudīt.
Es esmu izmisumā. Vienīgā izeja laikam ir - laist viņu ārā, lai ir āra kaķis, tad viņam būs, kur izlikt enerģiju, mājās būs mierīgs.
Ja viņš paliks par mājās kaķi - tad taču arī pieaugušu vecumu sasniedzot viņš neplaiks mierīgāks, vai ne? Jo zinu ģimeni, kam ir vairākus gadus vecs runcis, nekad nav laists ārā un joprojām mājās uzvedas kā kaķens, visu laiku spēlējas, plēš visu.
Ko lai iesāk? Protams, neatteikšos no viņa, tik bezatbildīga neesmu. Bet kā, lai viņu padara mierīgāku, iemāca kko?
DAlieties pieredzē par mājas kaķiem.
22.12.2012 13:44 |

Reitings 55
Prieks, ak neesmu vienīgā, kam jācinās ar tādu trakuli. Nu jau šdn salīgām mieru, sabučojāmies un pagaidām dzīvojam saticīgi (droši vien līdz naktij).
es vēl esmu lasījusi, būs jāpamēģina, ka, ja kaķi gribi iemācīt piem kkur nelīst, tad vajag uzlikt tur piem skārda bundžas vai kādu metāla paplāti, lai lecot viņš to visu apgāž un ir pamatīgs troknis, tad viņš it kā nobīšoties un tā vairs nedarīs.
ā un lasīju, ka vēl, ja redz, ka minka kko dara sliktu vajag pa gabalu ( tā lai viņš neredz, ka saimnieks to dara) uzsmidzināt ūdeni. Es gan īsti nesapratu ko tas dos.
22.12.2012 17:23 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Un ja ir iespēja, uz nakti tad taisi savas istabas durvis ciet, pieliec kaut ko priekšā rokturim vai savādāk, lai neskrāpē. Uzliec uz galvas spilvenu un pēc laika kaķim apniks gan ņaudēt, gan skrāpēties un sapratīs, ka netiks tur naktī. Tikai neatstāj bez guļamvietas, ūdens.
22.12.2012 17:23 |

10 gadi
Reitings 8191
Kaķiem nepatīk ūdens. Pie mazgāšanas pierod, bet tik un tā ūdens nekad nebūs īsti labs. Smidzināšana sabaidīs viņu un skries prom.
22.12.2012 17:25 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Tu tiešām nezini, ka kaķi baidās no ūdens?

Turpinājumā par to egli - ja kaķis ir mājās un izrāda interesi par egli, ir ļoti nesaprātīgi kārta tajā plīstošās stikla mantas. Ja nevari bez tām, tad karini pašā egles galotnē. Mūsdienās ir ārkārtīgi daudz skaistas mantiņas, kas nav no stikla un ir kaķu drošas. Un no tām mantiņām tad arī kādu bumbuli tu varēsi piešķirt minkam kā rotaļlietu.
22.12.2012 17:25 |

Reitings 55
skries prom - viņš skries prom arī no pateikšanas - skič, bet jābūt jēgai taču.
22.12.2012 17:27 |

10 gadi
Reitings 8191
Tu vispār kaut kādu informāciju, kas ir kaķis un ko tas ēd, esi ievākusi, pirms paņēmi minku? :D
22.12.2012 17:28 |

Reitings 55
Winterra mums diemz''el nekur, izņemot tualeti anv durvju, bet tualetē man kkā negribētos kaķi spundēt.
22.12.2012 17:29 |

Reitings 55
Winterra- varbūt vēl kādu pārspīlējumu. nē, zin, saulīt, baroju ar graudiem un sienu (nez kpc visai negribīgi ēd), ā un vēl nesaprotu kādēl uz komandas - balsi, neko nedara :/
22.12.2012 17:30 |

10 gadi
Reitings 8191
Nu bet bļin, kā var nesaprast, priekš kam ūdeni špricēt..
22.12.2012 17:32 |

Reitings 55
Winterra,
Es rakstīju, ka nesaprotu kam vajadzīga apsmidzināšana, nevis tāpēc, ka būtu tik debīla un nezinātu, ka kaķi nav visai apmierināti saskaroties ar ūdeni, bet gan tādēl, ka nesaprotu tam jēgu - jā, viņš sabīsies, bet no jebkuras citas darbības arī sabīsies, bet, aj aju kliegšana (no kuras tomēr baidās) neppalīdz, kādēļ, lai ūdens palīdzētu?
JA Tu pati jūties tik gudra, zinoša u.t.t., nevajag uzskatīt, ak citi ir stulbi.
22.12.2012 17:36 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Jēj. pievienojies klubiņam. Man ir 5 mēnešus vecs kaķēns mājās. Tā,kā bieži palieku viena mājās, draugs man uzdāvināja zvēriņu. Protams,ka prieks un laime, kad ir vēl kāda dzīvībiņa mājās, bet..mūsu tikko veiktais remonts ir bijis veltīgs. Virtuvē tapetes ir vienās driskās, koridorī visa siena sastāv no ielāpiem, jo tapetes ir noplēstas. viņš rāpjas augšā pa manu ādas kurtku un ir saplēsis abas piedurknes, es jau 3 mēnešus neesmu normāli gulējusi, jo viņš ir kā hiperaktīvs. es šō mēnešu laikā ne reizi neesmu viņu noglāstījusi bez kodumiem un skrāpējumiem. ar tādu naidu viņš naktīs man kož degunā un vaigos.
Sācis dzīvoties pa virtuves galdu.
Nesen izremontējām otru istabu. skaistas taptees izlīmējām - vēl neesam sākuši apdzīvot otru telpu,jo mēbeles jāsapērk jaunas, un jau tapetes ir nodriskātas. riktīgās lupatās, nevis tikai mazliet.
es nezinu ko darīt. Nu esam jaunu pc nopirkuši - grauž vadus. Guļamistabā asina nagus pret VISĀM sienām, jo tām ir reljefainas tapetes. Tas ir ārprāts. Janvārī jāiet kastrēt, lai pilnam komplektam vēl nesāk čurāt visur, bet es esmu izmisumā. Saka,ka pēc kastrēšanas kļustot mierīgāks.
es viņu saperu - bet man, liekas,ka viņam tas šķiet tikai jautri. Es neesmu normāli gulējusi labu laiku. Ja izmetam viņu no istabas un atstājam pa koridori dzīvoties - auro un plēš durvis.
22.12.2012 17:39 |

10 gadi
Reitings 8191
Ne es Tevi saucu par stulbu, ne uzskatu, ka tāda esi, neizdomā. :D
Un vari pātraukt kliegšanu, tiešām dabūsi apčurātu gultu. Sakliedzot vai nobļaujot `škic`, tu viņam neko neizdari. Ja tu uzsmidzini ūdeni, viņš paliek slapjš -> kaķiem nepatīk ūdens -> viņš jutīsies slikti -> bēgs prom, lai izžūtu -> pēc pāris reizēm sapratīs, ka darot to un to viņam būs slapjš kažoks. Tagad redzi kaut kādu jēgu tai smidzināšanai?
22.12.2012 17:39 |

Reitings 7143
Viss ir pavisam vienkārši. Ja tu, piemēram, 3 reizes atverot skapi visas trīs reizes dabūtu ar āmuru pa pirkstiem, ceturtajā reizē ietu skapi vērt vaļā? Vai tas automātiski iesēstos zemapziņā, ka, averot skapi, seko sāpes, jo saņem sitienu pa pirkstiem?
22.12.2012 17:41 |

Reitings 11698
Ja tu uzsmidzini ūdeni, viņš paliek slapjš -> kaķiem nepatīk ūdens -> viņš jutīsies slikti -> bēgs prom, lai izžūtu -> pēc pāris reizēm sapratīs, ka darot to un to viņam būs slapjš kažoks.

un par šo...esmu mēģinājusi, bet ko esmu ieguvusi? tagad kaķis ar lielāko prieku lec pilnā vannā, sēž uz vannas malas un ar ķepu ķer burbuļus, bradā pa vannu, guļ izlietnē.tas neko neatrisina.
22.12.2012 17:41 |

10 gadi
Reitings 8191
Virtuvē tapetes ir vienās driskās, koridorī visa siena sastāv no ielāpiem, jo tapetes ir noplēstas. viņš rāpjas augšā pa manu ādas kurtku un ir saplēsis abas piedurknes

Apgriez nagus.
es jau 3 mēnešus neesmu normāli gulējusi, jo viņš ir kā hiperaktīvs. es šō mēnešu laikā ne reizi neesmu viņu noglāstījusi bez kodumiem un skrāpējumiem. ar tādu naidu viņš naktīs man kož degunā un vaigos.

Tas ir kaķēns, viņam viss vēl ir spēle. Ar to ir jārēķinās.
Sācis dzīvoties pa virtuves galdu.

Kā ir uz galda, tā liec viņu zemē. Pacietīgi tā padarīsi un vairs nekāps.
22.12.2012 17:42 |

10 gadi
Reitings 8191
sniega.pika, tātad tavam kaķim ar ūdeni ir draudzīgas attiecības, tas nenozīmē, ka citiem tas nelīdz!
22.12.2012 17:43 |

Reitings 55
sniega.pika, piedod man, bet es Tev patiecos par šo atklatību - liki man saprast, ka mans minka nemaz tik traks nav :D
Winterra - labi, labi, pamēģināšu. viņš gan līdz šim pārāk lielu nepatiku pret ūdeni nav izrādijis, pats lien zem krāna, bet varbūt tāds uzsmidzinājums ne tad kad gribās ko dos.
Par to kliegšanu, pēršanu, laikam jau būs jāpamēģina iztikt, palasot toč bail paliek, ka atriebsies pēc tam vai sāks baidīties no amnis, to nu gan es negribu.
22.12.2012 17:43 |

Reitings 7143
Sniega.pika, nevispārini. Savu kaķi tieši šādā veidā esmu iemācījusi, ka mājās līst drīkst tikai uz gultas, dīvāna un viņa spēļu iekārtas. Man nav apdriskātas tapetes un līšanu uz galda kaķis jau sen ir aizmirsis.
22.12.2012 17:44 |

Reitings 11698
Winterra - jā. kad nesīsism pie vet ārsta, tad likšu,lai man parādā kā pareizi nogriezt nagus, kaķēnu nesatraumējot.
Viņš pats lec nost no galda,kā kāds ienāk virtuvē. Viņš tur lien tikai pa tumsu,kad neviena nav un ķeksē no trauka konfektes un met visu zemē....ienākot vituvē, momentā ir prom un noslēpjas...tātad zin,ka nedrīkst, bet turpina to darīt.
22.12.2012 17:45 |

Reitings 55
Ko Tu ar to, Libra, gribēji pateikt, ka jārada sāpes, lai nelīstu, kur vajag.?
Diezvai.
22.12.2012 17:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)