Daudziem vīniem , kuriem rakstīts ir sauss, garša ir maigi saldena, tas ir izskaidrojams ar to, ka katrai vīnogu šķirnei ir sava garša. Pati emu pārliecinājusies, ka mani iecienītākie vīni ir Francijas , protams ne visi, reizēm vīnus izvēlos pēc vīnogām, piemēram, Cabernet Sauvignon tīrā veidā vai jaukts ar Merlot (100% Merlots būs izteikti saldens garšā, (no Bordeaux reģiona) nekad nebūs nošauts garām, ja vēl tas ir Bordeaux reģiona, tad zinu droši mans. Ideāls pie vēlajām vakariņām. Ļoti iecienīts vīns pie ziemas uzkodām ir Pinot Noir vīnogas vīns (Burgundijas reģions). Tas viss ir eksperiments, kurš gadiem ejot nostabilizējās pie noteiktām vērtībām un maciņa (vīnu cenas ir tomēr dažādas).
Kopumā par vīniem ir jāmācās, ja ir vēlēšanās, ja nemaldos Latvijā tiek piedāvātas lekcijas Vīna Studijā (daži paziņas ir apmeklējuši, sakot, ka iesācējiem vīna pasaulē ir labas lekcijas), tagad arī piedāvā Četras Sezonas (tādu informāciju esmu lasījusi viņu mājas lapā). Pērkot Latvijā vīnu, es ieteiktu doties uz specializētajiem vīnu veikaliem, tādu Rīgā ir daudz, pārdevēji ir laipni un ziņoši, atradīs tavām vēlmēm piemērotu un arī pastāstīs par pašu vīnu mazliet padziļinātāk.