1985tajá gadá PSRS izdomāja (atļāva?) cilvēkiem sākt rakstīt pasēs savu tautību. Mans sencis ierakstīja pasē- latvietis, bet viņa brālis- krievs.
Piebildīšu, ka viena mana vecāmamma bija krieviete(vectēvs- latvietis), bet tēvs uzauga principā kā krievs tikai ar savu māri- krievieti. Visu mūžu latviski runājis ar akcentu.
Es, savukārt, nekad neesmu skolā mācījies krievu valodu, bet Maskavā, savulaik, bērnudārzā gāju. Piecos gados man bija 1 vārds krieviski, 2 latviski. Māku arī lasīt drukātos tekstus. Rakstīt gan nemāku un, jāsaka, ka, tā kā ikdienā cenšos nerunāt krieviski( ar Latvijas krieviem), tad šo valodu aizmirstu un tagad jau bieži vien mēle baigi mežģās un neko pārāk gudru un ātri ar vairs pateikt nevaru.
P.S. Tagad senča brālis jau gadus 15mit dzīvo Pēterburgā. Bet tēvs, es domāju, nekad nav bijis īsti laimīgs, dzīvojot sev pēc mentalitātes svešā valstī un tautā- Latvijā.
P.S.S. Mans viedoklis ir tāds, ka, jo ātrāk cilvēki Latvijā aizmirsīs krievu valodu, jo ātrāk Krievija beigs fantazēt par savu izbijušo varenību un cierēt uz MŪSU teritorijām pie Baltijas jūras. (Attiecīgi, izplatīt visādus vēsturiskus apvainojumus, musināt tautas un žvadzināt ar ieročiem)