vecenes

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
kā mani šodien izbesija viena vecene grrr
stāvēju Betā rindā, bij saskrējuši daudz cilvēku, rinda liela, un te pēkšņi man pa priekšu ielien vecene un saka - ja tut stajala!!! baaac es viņai saku, nē es te jau ilgi stāvu, viņa aizgriežas un pat netaisas paiet maliņā, es salieku ātrak savus pirkumus uz letes, bet viņa savus vnk padod pardevējai rokās :D es vnk visa nikna un sarkana stavēju un vel ilgi pie sevis lamājos
jums tā nav gadijies?
11.12.2012 22:56 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
lancaster, tu sekli doma! tas vecenes tadas ir, jo vinas krievu laikos ir dzivojusas, kad ir bijis precu deficits, vinam ta bija izdzivosanas skola, ka tik but 1. rinda, ko bez maksas, pa velti!
un jaunajam puisism tiesam gruta diena prieksa, a vecina sedes majas, un vinam kadas darisanas riga? ne! brauc vnk izklaides pec uz otru rigas galu, u veikalu pec kafijas!
12.12.2012 15:50 |

Reitings 7497
Marta,
katram ar vecumu parādās tarakāni. zinu ļoti daudzas omas, kas traki mainījušās pa pēdējiem gadiem. protams, ka pie mums vnk ir daudz nekulturalu cilvēku. un arī tupmāk būs, ja vecāki audzinās tādus cilvēkus, kā tas čalis, ko aizstāvi.

tas, kā viņš atbildēja tai omai ir ļoti nepieklājīgi un rupji. to visu varēja pateikt normāli, gan jau viņa citam palūgtu to vietu. jebkura gadījumā, ļoti reti kad jaunam cilvēkam, kam grūta diena priekšā, šī 20 minūšu pasēdēšana kaut ko diži mainīs. es saprotu, ka uz tiem pašiem papēžiem ir grūti nostāvēt jaunietēm - mums ir kā maziem bērniem, ka pa visu salonu varam lidot. bet čalis var arī paciesties. nez vai viņam patiktu, ja viņa omai, kurai sačakarētas kājas, šādi atbildētu. lai gan tādam čalim gan jau ka ir vienalga.
12.12.2012 15:56 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Es saprotu,ka tantiņas vecas,savos gados smagi strādājušas u.t.t. Tās kuras ir laipnas un smaidīgas es gan palaižu apsēsties,gan arī palīdzu,ja man palūdz,bet nu tās,kuras mani nostāda tāda līmeni itkā es būtu vainīga,ka viņai grūti un vēl sazin kas es būtu gatava aizlidināt uz mēnesi. Nezinu vai mana vecmamma sabiedrībā tagad ir īgņa un bezkauņa,bet zinu,ka agrāk padomju gados viņa bez sirdsapziņas pārmetumiem varēja gan ielīst rindā,gan būt riktīga suņa nagla pakaļā :D
12.12.2012 16:21 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Jūs te par ryanair runājat, to es jau zinu, bet es biju šokēta, kad šovasar braucu uz Latviju ar lufthansu. Tieši tās pašas rindas un līšana vienam otra priekšā. Vienu brīdi es jau sāku šaubīties, vai tiešām mums ir katram tā sēdvieta vai nav. Kamēr visi (krievi, latvieši, jauni, veci) stāvēja 40 minūtes rindā, tikmēr es (un varbūt vēl kādi 15 no visas lidmašīnas) sēdēju tajā uzgaidāmajā vietā un prātā smējos par tiem, kas bija rindā. Nu piiiilnīgi idioti.
A diez tās tantiņas, kas pēc gadiem 20 būs jau nomirušas, un tās, kas būs tad, būs tādas pašas? Vienkārši te izskanēja teksti par to ka veci cilvēki taču tādi paliek. Nu nezinu, rietumeiropā viņas tādas nepaliek. Varbūt mūsu valstī kaut kāds vīruss? :D
12.12.2012 16:51 |

Reitings 7497
nekad nebiju pamanījusi kaut ko tādu ryanair. varbūt vienkārši nebiju pievērsusi uzmanību.

demoiselle, laikam mūsu valstī cilvēkiem vispar švakāki nervi. ir jau iemesls.
12.12.2012 16:54 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Es gan esmu lidojusi tikai ar 2 kompānijām, Ryanair un Airbaltic, bet tas, ka Ryanair sēdi, kur gribi, ir vienīgā atšķirība, manuprāt. Nekādas grūstīšanās, bļaušanas nekad neesmu pieredzējusi. Pati vienmēr nostājos rindā pēc iespējas tuvāk sākumam, jo es lidmašīnās sēžu tikai un vienīgi pie loga, turklāt, logam jābūt tā, lai es skatītos uz priekšu, nevis logs starp rindām. :D

Mani kaitina tikai tie pasažieri, kuri iedomājas , ka var sēdēt papildus maksas vietās, nemaksājot. Vienmēr skandāli, man žēl stjuartu.
12.12.2012 16:58 |

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Runājot par sabiedrisko, esmu ievērojusi, ka daudz sēž ārējā malā, kamēr pie loga ir brīva vieta, un skatās pa logu, ne kāpt pāri, ne uzrunāt. Vai arī uz blakus sēdekļa soma uzlikta. Vispār pēdējā laikā cilvēki tracina, pa ielu iet kā traktori, liekas, ka tūlīt nonesīs.
Par veikaliem vispār negribu runāt, iet, ar elkoņiem bliež, grūstās, tantes rindā lien, bļauj uz kasierēm.
Tāpēc arī ik pa laikam prasās aizbraukt uz laukiem, lai "paelpotu" mieru.
12.12.2012 19:58 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Man tik bagātīgas pieredzes nav, bet vilcienā reizēm spēj nokaitināt arī pilnīgi normāla vecuma cilvēki. Piemēram, šis pats līšanas un grūšanas sindroms ir arī jaunākiem pieaugušiem cilvēkiem - bariņš (gan vīrieši, gan sievietes) ap 40-50 gadiem mani burtiski pagrūda, lai nostātos tieši durvīm priekšā un ātri ielēkšotu vilcienā. Tā kā aug jauna paaudze šiem trakajiem. :D

Pārpildītā starppilsētas autobusā ir bijis gadījums, kad iekāpa veca sieviete ar vecu vīrieti, bet tas vīrietis acīmredzot bija ar garīgām problēmām, sieviete viņu pieskatīja utt. Izskatījās sarežģīti. Lai arī sēdēja tiešām daudzi vīrieši ap gadiem 30-40, kad it kā vēl var nostāvēt kājās, palaida šos vecos cilvēkus sēdēt tieši kāda sieviete un es. Tā kā man tādi tēvaiņi reāli besī.

Un, runājot par lietām, kas mani vēl tracina sabiedriskajos - ja guliet vilcienā, tad dariet to atspiežoties pret logu vai savu krēslu! Uz manis burtiski uzgūlās jauna sieviete. Sakopta utt., bet tāpat nepatīkami, kad svešs cilvēks pieskaras.
12.12.2012 20:22 |

Reitings 253
Reģ: 03.10.2012
reiz ar draudzeni sēdējām tramvajā. pienāk vecene, un nevis normāli palūdz lai palaiž, bet brutāli paņem un izgrūž mani ārā no vietas. sāku jau viņai ko teikt, bet vecene vēl izsaucas pa pustramvaju: Māra, nāc tu arī apsēdies! Te ir brīva vietiņa...un izgrūž manu draudzeni no vietas.
12.12.2012 20:56 |

Reitings 2258
nu bet pie mums jau jaunas meitenes arī tādas pašas, kaut vai tā, kas rakstīja, ka stundu gaidīja h&m rindā, nu vājprāts, tā jau ir slimība. ko tu tur tādu nevarēji nopirkt dažas dienas vēlāk? nav jau padomju laiki, kad cukuru un labākās drazas tikai dažos eksemplāros varēja dabūt. tagad pilni veikali, līdz vēmienam var pirkties :D
bet mani parasti šitās vecenes nesadusmo, es ari palaižu pa priekšu, no sērijas gudrākais piekāpjas. ja man nav laika, vai jāsteidzas, tad es nemaz nestāvu rindā, atstāju visu pie kases, tā ir veikala problēma, ka nevar noalgot darbiniekus, kas operatīvi tiek galā ar visiem klientiem...nav ko rīkot visādas akcijas, ja nevar nodrošināt servisu :)
12.12.2012 21:12 |

10 gadi
Reitings 1887
Reģ: 14.01.2011
Esmu arī redzējusi kā jauna meitene (varētu būt kādi 16 gadi?) sēz viena pati pa diviem krēsliem - somu nolikusi uz otra krēsla...pat ja autiņš pilns un citi kājās stāv. Un arī nesen tāds pats gadījums - autiņš riktīgi pilns, bet viena sieviete ap gadiem 40, tāda ar baigo kažoku, uzfrizējusies u.tt aizņēmusi abus sēdekļus - uz viena sēž uz otra somu nolikusi.

Un kad biju stāvoklī ar jau lielu vēderu mani palaida apsēsties tikai krievu tautības cilvēki. Tieši - vecas sievietes. Pat arī tādas kuras izskatās baigi lepnās. Bija tā, kad jauna meitene ap gadiem 20-25 sēž, redzēja, ka esmu stāvoklī, vēders liels, stāvēt grūti, jo mīņājos visu laiku, bet viņa sēdēja tālāk. Ok, tas nav viņas obligātais pienākums mani palaist sēdēt, bet pieklājībai un līdzjūtībai jābūt. :)
Un vienreiz iekāpu autiņā, kur vietas bija aizņemtas un vienīgā stāvēju kājās. Neviens vīrietis nepalaida apsēsties. Paveca kundze piecēlās un ielaida mani savā vietā. Un tākā man tiešām bija grūti un slikti stāvot kājās, tad viņas aicinājumam uzreiz piekritu :) Bet tā kundze nokaunināja tos vīriešus :D
Un te viena meitene rakstīja, ka jaunās māmiņas ar ratiņiem braucot pa visu ietvi un pārējiem kaut vai pa brauktuvi jāiet.. Nuuu, cik es esmu braukusi ar ratiņiem, tad es esmu tā kura dod citiem ceļu, kamēr paši acīmredzami būtu gājuši taisni. Un reizēm pat ir tā, ka man ar ratiņiem burtiski jābrauc pa brauktuvi. Protams nesaku, ka visi ir tādi, bet ir tādi gadījumi redzēti. Īpaši nesmuki ir no autovadītājiem redzēti atgadījumi..
12.12.2012 22:22 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Un te viena meitene rakstīja, ka jaunās māmiņas ar ratiņiem braucot pa visu ietvi un pārējiem kaut vai pa brauktuvi jāiet.. Nuuu, cik es esmu braukusi ar ratiņiem, tad es esmu tā kura dod citiem ceļu, kamēr paši acīmredzami būtu gājuši taisni. Un reizēm pat ir tā, ka man ar ratiņiem burtiski jābrauc pa brauktuvi. Protams nesaku, ka visi ir tādi, bet ir tādi gadījumi redzēti. Īpaši nesmuki ir no autovadītājiem redzēti atgadījumi..

Jā, man tā bieži gadās, pat pārāk. It īpaši kaitina, kad veikalā vajag garām tikt uz manu "Atvainojiet, palaidiet, lūdzu", ļoti bieži paskatās tā šķībi un pasper tādu mazu solīti, it kā ar to pietiktu. Un kad tad sanāk ar ratiem uzgrūsties virsū, sāk burkšķēt. Man uz ielas pat viena latviešu babuška uzbrauca, ka es pa ietves nepareizo pusi braucu, skatās acīs un iet tieši virsū.
12.12.2012 23:42 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
grūtnieces, mates ar bērniem līdz 7 gadu vecumam un vecus cilvēkus ir noteikums palaist. Meklēdama noteikumu, kas pasaka, ka nedrīkst kāpt pa priekšējām durvīm (cits stāsts ar ļoti riebīgu vienu šoferi, domāju, ka visi viņu zina, jo tāds retums ir tik pretīgu kretīnu), izlasīju visus, tieši to, kuram jāieņem pirmajiem vieta.
runajot par šoferi, man kliedza virsū, kad kapu pa priekšējam durvīm: "kas tu biļeti taisies pirkt?" krieviski, vienu citu reizi uzsāka ļoti strauji braukt, kad es noliku naudu biļetei ta, ka gandrīz nokritu uz aizmuguri un citreiz pārpildīta autobusa ir kliedzis visrū, lai nestāvu pie viņa, tur, kur zīme.
13.12.2012 00:14 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
sunshine, te ir abi likuma punkti, par kuriem runā:
1.2. Tiesības iekāpt pa priekšējām durvīm ir:
1.2.1. gados veciem cilvēkiem un invalīdiem;
1.2.2. pasažieriem ar bērniem līdz 7 gadu vecumam;
1.2.3. grūtniecēm.

2.1. Priekšējās vietas transporta līdzekļa salonā paredzētas invalīdiem un gados vecākiem pasažieriem, pasažieriem ar bērniem līdz 7 gadu vecumam, grūtniecēm.
Citu pasažieru pienākums ir atbrīvot aizņemtās vietas pēc minēto personu, vadītāja vai kontroliera pirmā pieprasījuma.

Par palaišanu - obligāti jālaiž tikai priekšējās vietās, ko es arī ļoti labi izmantoju. Vienmēr sēžu sākot no autobusa vidus līdz tālajam galam un nevienu nemēdzu laist. Tiesa, jāsaka, ka vecu cilvēku koncentrācijas autobusa tālajā galā parasti nemaz nav liela. Man liekas, ka arī tantes zina, ka viņām paredzētas sabiedriskā transporta priekšējās vietas.
13.12.2012 07:20 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Parasti paciešos un aizveru acis uz tādiem, bet te salīdzinoši nesen nebiju pārāk labā omā un man kā reizi viena tāda pielēca priekšā .. noliku viņu riktīgi pie kases .. pašam par sevi bik pat kauns palika .. protams, bez mātes vārdiem, bet sanāca diezgan spēcīgi tāpatās .. beigās tantuks nezināja ko atbildēt, tikai stulbi smaidīja .. atvainoties jau tādi, protams, nemāk .. bļin vot nodzīvo savus 60+ un tādu vienkāršu lietu, kā atvainoties nav iemācījušies .. tiešām jālamājas ..

Vispār tas mani pārsteidza, jo esmu ļoti miermīlīgs cilvēks ..
13.12.2012 09:15 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Ar sabiedrisko pārvietojos reti, bet man ļoti nepatīk, ka lielveikalos pie kasēm, neievēro kaut minimālu iespēju uz savu privāto telpu, es nerunāju par stāvēšanu rindā normāli, bet gan par tādiem cilvēkiem, kas Tev pielien tā aizmugurē, ka pāris cm pat nepaliek un pilnīgi dvašo pakausī. Tad es parasti pagriežos un pajautāju "Varbūt gribat man virsū vēl uzkāpt". Varbūt rupji, bet vismaz vienmēr piespiež atkāpties. Plus tie ratu bakstītāji - tad es parasti vnk vienmēr tos ratus pagrūžu atpakaļ, tā, ka paši dabūn pa kājām. Jā zinu, nav pieklājīgi, bet šīs divas lietas mani spēj izvest pāris sekunžu laikā.
13.12.2012 10:20 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
diezin vai no rītiem piebāztā autobusā , kur pa vidējām durvīm neviens vairs nevar iekāpt, darbojas noteikumi, ka dīrkst kāpt pa priekšējām tikai Tevis nosauktie cilvēki. Labi, var palūgt, bet nevis bļaut krieviski virsū tadā gadījumā, ja vienīgā iespēja vispār braukt, ir iekapšana pa priekšējām
13.12.2012 10:58 |

Reitings 1571
Kristīna, bet ja bija grūti, kādēļ nepalūdzi to jauno meiteni, lai palaiž apsēsties? Kāpēc man ir jāpēta un jādomā, vai tā meitene, kas ir manā vecumā tiešām ir grūtniece vai arī vienkārši tā saģērbusies, vai korpulenta. It īpaši šajā aukstajā laikā to nevar saprast. Nu, nopietni, es vienreiz palaidu meiteni apsēsties, jo man likās, ka viņa ir grūtniece.... izrādījās, ka nav (to varēja saprast pēc tā, kā viņa uz mani paskatījās un aizgāja uz citu autobusa galu) un sanāk, ka es vēl viņu nostādīju neērtā situācijā pusautobusa priekšā... kopš tā laika es vairs nevienu nelaižu apsēsties, ja vien cilvēks nav tiešām gados. Visiem ir mēle, lai palūgtu apsēsties un neuzskatu, ka man ir jābūt gaišreģei, lai zīlētu, kam sāp kājas un kura ir stāvoklī...
13.12.2012 11:22 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Tā kā arī es reizes 3 nedēļā izmantoju sabiedrisko transportu (tieši agri no rītiem), tad man arī ir ko teikt :D

Tantiņas mani vēl nav paspējušas nokaitināt, laikam tik agri no rītiem vēl guļ :D bet skolas vecuma puišeļi gan, tiešām uz galvas uzkāps, lai tik tiktu autobusā pirmie.. katru rītu sastopos ar vienu it sevišķi bezkaunīgu radījumu, redz, ka cilvēki stāv normāli pieturā, spiežās ar saviem elkoņiem cauri, uzliek kāju nelielu soli pirms tevis, brr... goda ārds kaitina!

Esmu pat aizrādījusi un skaļi vēl pajautājusi - Tu kkur steidzies? Vienalga, nākamā reizē tas pats!

Tādās reizēs domāju, ka saiem bērniem ieaudzināšu cieņu pret pieaugušiem un to, kā ir jāuzvedās sabiedriskās vietās :D
13.12.2012 11:28 |

Reitings 119
Reģ: 19.06.2011
Kāpēc man šķiet, ka tie tantuki ir tik riebīgi, jo par viņem neviens nerūpējas un par viņiem neatceras?
Nedomāju, ka labās omes, par kurām atceras bērni un mazbērni, tās bieži apciemo un priecājas par viņas klātbūtni, var būt tādas, īstais vārds, vecenes, kas izbesīs Tevi ārā no sēdvietas :D
13.12.2012 13:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits