Man tāda mīlestība ir bijusi tiki pret vecmammu, bet diemžēl viņa pirms gada nomira.
No vecākiem es gaidu sapratni, atbalstu. Vēlos, lai viņi attaisno manas cerības, un lai es attaisnotu viņu cerības. Ar brāli tāpat.
Ar draugu arī. Man ir priekšstats kādām jābūt mūsu attiecībām, kādiem nosacījumiem jāizpildās, lai es varētu mīlētu. Un tad es daru lietas, lai viss būtu tā kā esmu iedomājusies, ja tā nenotiek seko vilšanās.
Bet ar vecmammu man tā nebija. Man no viņas neko nevajadzēja. Viņai no manis arī. Mums vienkārši patika būt blakus, neko negaidot, bet zinot, ka mīlam viena otru. Pietika sadot plaukstas un tā sajūta bija tik jūtama. Redzot viņu bija gaišāka diena. Man patika viņai palīdzēt vienkārši tāpat, no labas sirds. Pat ravēšana sagādāja prieku, jo ravēju VIŅAI.
Mamma nekad nesaprata, kā tā var būt, ka mājās mani vagā ar piespiešanu varēja dabūt, bet pie vecmamma, nē. Savā ziņā pat greizsirdīga bija.
Bet to sajūtu nemaz nevar aprakstīt. Tāda tīra mīlestība. Kad atceros vecmammu, domas tik gaiša kļūst. Un skumjas.