Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Tur, kur daudz cilvēku, nemēdzu pētīt gulošos, bet, ja tiešām - ietu garām un blakus neviena nebūtu, tad garām nepaietu.
It kā jau bomzis tāds pats cilvēks vien ir, bet, manās acīs gluži cilvēki nav tie, kuri smirdīgi uz ielām guļ un nodzeras, protams, katram savs stāsts utt.
Man arī radiniece strādā ātrajā palīdzībā, nu bāc, man liekas, ka es katram 2. pa galvu sadotu, tiešām - cilvēki ir debīli un tas, ka izsauc ātros pie guloša bomzīša vēl nav nekas.
Sabiedrību vajadzētu vairāk informēt, kaut vai par tiem pašiem cilvēciņiem uz ielas - kur, kam, kādos gadījumos zvanīt.
11.12.2012 14:01 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Es uzskatu, ka tās, kuras nenoskaidrojot izsauc ātro palīdzību ir ne labākas par tām, kuras vienaldzīgi paiet garām. Jūs te runājat par to, ka cilvēkam nav Dieva loma, tad kamdēļ jūs iedomājaties, ka jums it tā Dieva loma izlemt, ka tieši šim zemē guļošam cilvēkam ir vajadzīga palīdzība, ja pat neesi pakustinājusi savu pakaļu, lai to noskaidrotu? Tajā laikā kādam citam tā ātrā palīdzība var būt dzīvības un nāves jautājums.
Tad, kad jūsu mamma, tētis, māsa, brālis mirtu tamdēļ, ka kāds izdomājis "ja nu kas" dēļ uzzvanīt ātrajai palīdzībai, diez kādu dziesmu tad jūs te dziedātu. Pilnīgi dusmas uzsita šitie komentāri.
11.12.2012 14:19 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Lauven, tad, kad tava māte, tētis, māsa, brālis ne tajās jaunākajās brendu drēbēs būs pakritusi vai zaudējusi samaņu uz ielas, redzēsim, ko tu teiksi, kad apkārtējie noturēs par dzērušu bezpajumtnieku un ies garām, jo ātrā palīdzība taču vajadzīga tiem, kas sauc to no siltām mājām ar 38 grādu temperatūru.
11.12.2012 14:28 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Lauvēn, Tu esi debīla!
11.12.2012 14:32 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
1. Ja jūs nezinājāt-lielai daļai bomžu apsaldējumi ir sapnis. It sevišķi, ja jānogriež abas ekstremitātes. Jo tad viņi dabūj pasi, vietu pansionātā (kur sit personālu). Ja amputēta tikai viena ekstremitāte - tas arī labi, jo tad var ar to piepelnīties.
2. Ārsti mācījas 6 gadus ne priekš tam, lai risinātu sociālus jautajumus. Un ārstiem arī nepatīk pieskarties bomžiem.
3. Policija apskata tos bomžus, un ja ir aizdomas par veselības problēmam - sauc ĀP.
4. Policija nebrauc pie ātriem ātri. Dažreiz ir jāgaida 40minūtes. Ļoti ieteiktu jums arī kadreiz pastāvēt un pagaidīt policiju.
5. Daudzi cilvēki ir tik želsirdīgi, ka lama ĀP, ja viņi neniem to bomžu. It sevišķi, kad bomzis pats neko nevēlas, un bļauj par to, bet cilvēkiem šķiet, ka obligāti viņam jāpalīdz.
11.12.2012 14:37 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
jaunajā gadā uz ielas krustojumā gulēja sieviete. ar draugu palīdzējām viņai piecelties, un vēl mašīna brauca. nu nekas, bomzene nebija, bet pālis gan bija pamatīgs. pēc tam mūs aicināja uz tēju, tomēr pēc atraidījuma kaut ko nobubināja un streipuļoja pa ielas vidu uz māju, lieki piebilst, ka viņa, vismaz pēc viņas sacītā, dzīvoja uz otru pusi.
11.12.2012 14:37 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
tad, kad tava māte, tētis, māsa, brālis ne tajās jaunākajās brendu drēbēs būs pakritusi vai zaudējusi samaņu uz ielas, redzēsim, ko tu teiksi, kad apkārtējie noturēs par dzērušu bezpajumtnieku

Mana māte, piemēram, nenēsā jaunākās brendu drēbes. Viņa ģērbjas normāli, tīrās drēbēs, sakopusies, nelieto alkoholu, nesmēķē. Neviens viņu par bomzeni līdz šim nav noturējis un ja arī viņai kādreiz paliks slikti, es domāju, ka tajā brīdī arī diez vai kāds uz viņu paskatoties domās - šī jau smirdīga, nodzērusies bomzene.
11.12.2012 14:38 |

Reitings 7497
Ārsti mācījas 6 gadus ne priekš tam, lai risinātu sociālus jautajumus. Un ārstiem arī nepatīk pieskarties bomžiem.

ja mani sagaida tas, ka iešu pie šādiem ārstiem, tad es labāk pati uz savu galvu ārstēšos! kā var tā pateikt!

varbūt ārstiem arī nepatīk pieskrties cilvēkiem, kam ir sts, psoriāze, vējbakas, sapuvis zobs u.tml. slimības?? ja iet mācīties par ārstu, tad jārēķinās, ka tā būs ikdiena. kļūstiet par plastiskajiem ķirurgiem visi, kas šādi domā, lūdzu!
11.12.2012 14:41 |

Reitings 7497
ja arī viņai kādreiz paliks slikti, es domāju, ka tajā brīdī arī diez vai kāds uz viņu paskatoties domās - šī jau smirdīga, nodzērusies bomzene.

indie, bet problema ir cita. viss sākas ar to, ka "nepamana" bomžus. tad nepamana arī "normālus" cilvēkus. sabiedrība kļūst vienaldzīgāka pret visiem! es saku - pati ar to saskāros. un es esmu normāla paskata cilvēks...
11.12.2012 14:43 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Jūs te runājat par to, ka cilvēkam nav Dieva loma, tad kamdēļ jūs iedomājaties, ka jums it tā Dieva loma izlemt, ka tieši šim zemē guļošam cilvēkam ir vajadzīga palīdzība, ja pat neesi pakustinājusi savu pakaļu, lai to noskaidrotu?

Šaurā prātiņa kanlgals.

Zināt katra cilvēka stāstu nav iespējams, bet tas uzreiz nenozīmē, ka visus var turpināt mest vienā grāvī. Julenok, paldies, vismaz nākamreiz zināšu, ka labāk zvanīt policijai, jo neviens jau neskaidro, ka policija apskata to gulošo cilvēku un tad izlemj ko darīt.
_paris, laikam tādi cilvēki kā tu izvēlas izrakstīt no slimnīcas smagi slimu sievieti ar galvas problēmām, ierakstot lapiņā izdomātu diagnozi - plaušu karsonis, jo raksturs sievietei smags un nav vairs no tām jaunākajām, pareizi, priekš kam tādai salašņai, kurai trūkst uzmanības, jāatvēl gultasvieta un jāiztērē uz viņu valsts nauda.
Riebīga tauta palikusi, nežēlīgi..
11.12.2012 14:46 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Lancaster
Tici man, ja tu ārstēsies pati - ārstiem no tā sliktāk nebūs. Un ja, 90% medicinas fakultātes studebtu domāja, ka viņi ies palīdzēt cilvēkiem, nevis ka viņi kļūs par sniegavīriem, gaidot policiju; par bezmaksas taksi bomžiem, par palidzības sniedzējiem 30 gadīgiem cilvēkiem ar temperatūru 38 grādi; par sarunas biedriem tantiņām trījos naktī utt utl.
11.12.2012 14:48 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Visus komentārus nelasīju, bet gribējās atbildēt. Dzīvoju mazpilsētā un noteikti piezvanītu kādam,ja redzētu lielā salā, zemē gulošu cilvēku, jo man pašai šad tad tēvs iedzēris nāk pār visu pilsētu mājās un kur garantija,ka viņš nenokrīt un nenosalst? Tāpēc es cienu tos cilvēkus,kam nav grūti piezvanīt, jo visādi dzīvē mēdz gadīties. Vajag tikai piezvanīt. Neviens jau neliek vest to bomzi uz mājām un guldināt savos tīrajos palagos.
11.12.2012 14:49 |

Reitings 787
konnca, mani fascinē tādi cilvēki kā Tu, kuri var spriest par cilvēku pēc viena komentāra! :D Meitenes, iemācieties lasīt, vai uzlieciet brilles. Man bieži vien liekas, ka te nevis meitenes lasa komentārus, bet ierauga vienu vārdu un sāk malt atkal savu. Neuzskatu, ka pateicu ko pārcilvēcisku, kā pieiet klāt cilvēkam un apjautāties, vai viņam ir vajadzīga palīdzība, vai nē!
Un ir nācies piedzīvot, ka slimnīcā ārsti neliekas ne zinis par atvesto cilvēku, jo domā, ka viņš ir piedzēries. Lai gan izrādās, ka cilvēkam ir smadzeņu audzējs.
11.12.2012 14:51 |

Reitings 7497
Tici man, ja tu ārstēsies pati - ārstiem no tā sliktāk nebūs.

nu kā tā var teikt topošais ārsts? esmu ļoti vīlusies tevī. tiešām ļoti.

Un ja, 90% medicinas fakultātes studebtu domāja, ka viņi ies palīdzēt cilvēkiem, nevis ka viņi kļūs par sniegavīriem

tāpēc, pirms iet mācīties, vajag painteresēties, kā ir īstenībā tevis izvēlētajā profesijā. tāpat kā izmācās par ārstu, audzinātāju bērnu dārzā utt. un pēc tam sūdzas par zemām algām, it kā Ameriku atklājuši...
11.12.2012 14:53 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pirms dažiem gadiem man bija saruna ar ĀP darbinieku. Es biju pārsteigta, kādu tikai iemeslu dēļ cilvēki sauc ĀP! Esot bijuši gadījumi, kad zvanīja sieviete, kurai vienkārši bija MR un nebija pakešu. Piezvanīja ātrajiem, lai atved. Un ir pilna pasaule ar tādiem hroniskajiem zvanītājiem - kā vecenītei bezmiegs, tā zvana ĀP, lai ārsti atbrauc un pakavē viņai laiku.
11.12.2012 14:54 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
Indie, tu saproti, ka jebkuram cilvēkam kaut kas var notikt? Man drauga vecmātei bija kaut kāds asinsizplūdums smadzenēs vai kas tāds, vardu sakot - nogļukoja prāts un viņa zaudēja normālu saprašanu . pilnībā normals cilvēks , bet nesaprot, ka ar uguni var apdedzināties , ka i nekāda izdzīvošanas instinkta . Vinu radinieki kopa, bet ja viņa uz ielas pati izietu , pazustu .

Un ja uz tiem simts bomžiem, kas paši nodžerušies , ir viens labs cilveks , kas nav spējis piecelties , es zinu, ka ir vērts vismaz mēgināt palīdzet .

Arī vislabāk apģērtais pēc trim dienām uz ielas slikti odīs . Nerunā tādas lietas, dabūsi karmu .

Dažas šķiet tik zvērīgas, ka gopņiki muktu prom. kā bomzītis tādas var apbižot ?
vairak šito nelasīsu, lai galīgi nezaudētu ticību cilvekiem . Kā jūs spējat dzīvot ar tādu niknumu iekšā ? :(

Lūk info , kur zvanīt http://www.ld.riga.lv/relize/items/aicinam-zinot-par-cilvekiem-kas-palikusi-bez-pajumtes.html
11.12.2012 14:56 |

Reitings 787
Pievakare, ne jau visi cilvēki sauc ātro palīdzību pie 38 grādu temperatūras. Vismaz neviens no manas ģimenes un neviens no maniem draugiem tā nedara. Ne jau par velti ieviesa maksu par nepamatotu izsaukumu.
11.12.2012 14:57 |

Reitings 7497
es gribetu arī uzzināt, kur var redzēt statistiku par to, uz cik izsaukumiem ĀP nepaspēj aizbraukt, jo visas brigādes aizņemtas (t.sk. ar bomžiem). Ir kaut kur tāda pieejama? it kā jābūt, ka tik lielu sabiedrības daļu tas satrauc
11.12.2012 14:59 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
naktsmeita, tieši šādu pašu gadījumu ar omīti (tie, kuri bija vainīgi, paši gan jau saprot) izrakstīja no slimnīcas ar izdomātu plaušu karsoni, lai nebūtu viņa tur jātur. Omītei jautri, viss līdz galam nefunkcionē, a viņu vienkārši paņem un izmet. Pilnīgi gribas nospļauties uz latvijas tautu.
11.12.2012 15:00 |

Reitings 7497
biju slimnīcā 2 reizes mūžā. to attieksmi, ko es tur pieredzēju (Stradiņos šogad, un bērnu slimnīcā, kad man bija 16), nenovēlu nevienam "izbaudīt".

tieši tā, kādā stilā Julenok raksta te, pret mani tur arī izturējās. pret citiem vēl sliktāk. un jā - pirmajā reizē mani izrakstīja ar diagnozi "rotovīruss", kad biju 1 dienu paralizēta pilnībā un nekāds sakars rotovīrusu tur nebija...
11.12.2012 15:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits