Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 560
Reģ: 29.01.2009
Baigi žēl vienīgi to vienu vīrieti bez kājas, izskatās foršs puisis, bet nokautrējos iedot naudu. Grūta dzīve viņam.

Mēdzu strādāt pie Origo,kur viņš parasti katru pretimnācēju uzrunā diedelējot naudu. No sākuma ar bij žēl,bet kad 'pārtraukumos' redzēju kā viņš čupām no kabatām vilka ārā naudu,lai pārskaitītu un tās tur vienmēr bija ļoti daudz,sapratu,ka viņš pelna vairāk par mani.
11.12.2012 02:04 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Protams, ka nevienam nav tiesību lemt, kurš dzīvos un kurš mirs, BET tomēr gribas paiet garām dzērāj-bomžiem uz ielas, kurus ved uz slimnīcu, taisa viņim dārgus izmeklējumus (magnētisko rezonansi, datortomogrāfiju, u.c) par valsts naudu, jo viņi pārdzerušies pakrita un sasita galvu, bet kadam strādajošam uz minimālo algu, kārtīgam cilvēkam, ar iespējams diviem maziem bērniņiem, vajag maksāt 90 Ls vai gaidīt pusgadu rindā uz to pašu izmeklējumu. Zinu, jo biju praksē slimnīcā un tur stāstīja, ka ir bomži, kurus apdzērušos, sačurātus, smirdošus ved pa 2-3 reizēm mēnesī uz slimnīcu, kur katru reizi jātaisa tāds izmeklējums, tur viņus tur slimnīcā, kamēr atiet, dod vēl labas drēbes no ziedojumiem, baro, mazgā - tad viņi iet atpakaļ uz ielas un pēc nedēļas atpakaļ! Lieki teikt, ka tas viss tiek apmaksāt no nodokļu maksātāju (mūsu!!!) naudiņās! Atgādinu, ka parastam cilvēkam diennakts slimnīcā izmaksā aptuveni 10 Ls ar ēdināšanu!!!! Tā kā jā, es paeju garām acīmredzamam dzērāj-bomzim. Un varat mani nosodīt - esmu ciniska pragmātiķe!
11.12.2012 04:26 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
virsū nebrukšu, bet jā, drausmīgi teikts .
Ja uzbrūk bērnam, jāziņo policijai, ja guļ kāpņutelpā, pieprasīt mājas apsaimniekotājam ierīkot kodu . ir citi varianti.
Manos 20, viens resns itālis, naktī centās aiz rokas ieraut vārturūmē uz Barona ielas . Vai dēļ viena tagad jāizvairās no tās ielas , jānīst apaļīgi cilveki vai jāvēl tūristiem nāve? :)

Un , ja tavam radiniekam pēkšņi uz ielas kas notiek ? Cik dzirdēts, ka nokrīt un zaudē saprašanu par apkārt notiekošo , nezin kur mājas un kā uz tām tikt?

Vienreiz zvanīju par guļosu sievieti uz dzirnavas ielas , likās normāli apģērbta, visi gāja garām . un tā bija ziema . klāt negāju, piezvanīju , savienoja , pateicu, ka tur un tur cilvekam slikti . Bija jaskrien uz vilcienu, pēc tam visu ceļu domāju- atbrauca vai neatbrauca .
Es nespēju izslēgt emocijas , un ja tur būtu mana mamma ? es negribētu, lai cilveki ignorē .

Atceros , bija zinās par pilnība normālu sievieti , kura pazuda, atradās un izrādījās , ka dzīvojusi ar bomžiem, jo nezināja kā majās tikt .
11.12.2012 06:02 |

Reitings 1190
jasmin , izlasi . ( cita pazudusi sieviete)
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/405307-atradusies_vakar_melluzos_pazudusi_sieviete

vecenīti apzog , viņa 2 stundas nostāv pie svešas mājas, apsaldē rokas . radinieki meklē . Ja neatrastu ? viņa īsā laikā kļūtu par tadu pašu bomzi, kuru tu spēj atpazīt no "labā cilveka"

Vēl ir vecīši, kurus radinieki aizsūta uz psiheni" paārstēt" , jo dzīvoklītis labs un ar večuku dzīvot apnicis . Kur tie cilveki pēc tāda ārstēšanas kursa nonak ? uz ielas . kā noziegušies ?

briesmoņi ir arī starp bomžiem , bet pašas tak nezaudejiet cilvecību .
neesmu, ticīgā, bet ir taču advente, a jūs kā zvēri
11.12.2012 06:09 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Nu meitenes, vai tiešām neviena nezina, ka bomžiem ir pieejamas nakts patversmes, kur siltumā pārlaist nakti, nomazgāties? Aukstajā laikā šīs patversmes ir atvērtas visu diennakti. Protams, laikam centrā nav šīs patversmes, bet visas taču zinām, ka bomži tāpat sabiedrisko izmanto bez problēmām. :D Bet kur ir problēma? Tos bomžus nakts patversmē nelaiž, ja viņi ir dzērumā. Tāpēc arī guļ uz ielas, jo par saubagoto vai citādi sadabūto naudu nopērk grādīgos. Un tas ir dzīvesveids. Žēl nav, jo par katra paša izvēli nav ko žēlot.
11.12.2012 06:28 |

Reitings 1190
ja tev sodien smadzenēs kaut kas noklikšķēs un mainīsies pasaules uztvere , tu policistu nespēsi atrast, kur nu vēl patversmi .

Rīgas pašvaldība aicina rīdziniekus ziņot Rīgas patversmes Mobilajai brigādei darbdienās, darba laikā no plkst. 9 līdz 17 pa tālruni 27023550 gadījumos, ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas nepiemērotos apstākļos, piemēram, dzīvo pamestās mājās, dārza būdiņās vai zem klajas debess. Labklājības departamenta darbinieki lūdz nepaiet garām uz ielas gulošiem cilvēkiem, bet zvanīt vai nu Mobilajai brigādei tās darba laikā, vai Rīgas pašvaldības policijai pa tālruni 02, pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai citiem dienestiem, jo aizmigšana šādā aukstumā gandrīz vienmēr beidzas letāli vai ar smagiem apsaldējumiem.

Iedzīvotāji aicināti informēt arī par saviem kaimiņiem, vientuļiem cilvēkiem, ja viņiem nav malkas apkurei vai dzīvoklī atslēgts siltums, zvanot uz Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, darbdienās darba laikā plkst. 9 līdz 17, piektdienās no plkst.9 līdz 16.
11.12.2012 06:32 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Ja jūs neticat, ka gandrīz vienmēr tā ir nolaidība, nevis neparedzēta situācija (nelaimes gadījums), tad prieks par jums un jūsu labajām sirdīm. Es tikai ceru, ka aukstākajās dienās vismaz kāda no jums atcerēsies šos komentārus un izmetīs līkumu gar staciju, lai atrastu kādu, kuram palīdzētu, jo cilvēki parasti neizskatās diez ko atsaucīgi. Citādāk nav jau jēgas no tā "kā būtu un ko darītu, ja..." - tas neatsvērs reālu darbību :)
11.12.2012 06:51 |

Reitings 494
Reģ: 13.12.2011
Ok, es nezvanītu nevienam dienestam un klāt neietu. Drīzāk ieraktu vēl dziļāk sniegā.
Manuprāt, tā ir lieka valsts naudas tērēšana (tātad, arī mūsu kā nodokļu maksātāju), izsaucot šos visus dienestus, jo tajā laikā, kad tiek glābta kāda bezcerīga cilvēka dzīvība, kaut kur var būt nepieciešama steidzama palīdzība kādam, kam tā tiešām nepeiciešama dzīvības saglabāšanai, lai turpmāk, piemēram, kvalitatīvi varētu aprūpēt savu ģimeni.
Dusmas par to, ka šie cilvēki dzīvē par neko necīnās, dzer, zog, bet par mūsu naudu tiek apārstēti slimnicās no apsaldējumiem. Laikam esmu ļauna.

Daļēji varu piekrist
11.12.2012 09:04 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
No vienas puses man tos bomžus ir žēl, jo sals - nav īpaši patīkama lieta. Bet no otras puses - 90% no viņiem ir vienkārši lopi ar nodzērtām smadzenēm, nevis cilvēki.
Un jūs varāt man meģināt pieradīt prētējo, bet es pietiekami ar viņiem saskaros darba dēļ. Un viņi nekad paši neiet uz patversmi (tādi "hroniskie" bomži, kuri labi zin savas tiesības). Un pareizi, priekš kam? Viņi nekautrējas dažreiz pienākt pie cilvēkiem un pasūdzēties par sāpēm sirdī, bet, kad atbrauks ātrie, viņi iekāpj mašīnā un sāka: nu, vediet mani uz patversmi. Bet ar to vēšanu nodarbojas policija, nevis ātrā palidzība!

Un es jums sirsnīgi ieteiktu, pirms saucāt ĀP, tiešam novērtēt - vai viņam tiešam ir vajadzīga palidzība (pienākt un paprasīt). Ja nē - tad sauciet uzreiz policiju. Jo citādāk notiek divkārša valsts naudas tērēšana + ĀP, braucot uz izsaukumu, ļoti bieži dara bīstamas situācijas uz ceļiem (ne tik sen ĀP dēļ avārēja 3 mašīnas. Bet ĀP brauca tieši pie tāda bomžika). Un ir brigāžu trūkums - normāliem cilvēkiem trūkst ārstu uzmanības. bet ja tomēr izsaucāt - tad sagaidiet. Un ja cilvēks pieceļas un aizgāja - atsauciet to palidzību.

Nu, un pie kam ziemā viņi nekautrējas apguldies uz nestuvēm, kamēr brauc policija. Protams, nestuves pēc tam dezinficē, bet nu tik un tā šaubos, ka normāliem cilvēkiem, kurus pēc tam transportē uz tām nestuvēm, baigi forša sajūta (jo to smaku pat ar cigarēšu dūmiem nav iespējams izvedināt).
11.12.2012 09:05 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Runajot pa Aiju-tadi cilveki, kas ar kko nepartraukti loti uzsverti lielas un baz acis citiem, varu teikt tikai to, ka taa viniem nav vai ir loti maz vai gribeto vairak :D (nelasu visas diskusijas, bet pamaniju, ka daudzas saka, ka vina mums tada loti izglitota jaunkundze :) ) cilveeks, kurs pats apzinasies , ka vinam labs izglitibas limenis un ka viss ar to ir kartiba, kluses un domas kaa to zinasanu liimeni vel papildinat! Ta pat ka naudas jautaajums - ja nauda nesen dabuta ierobezotos apmeros (viena cita daamite , kura te sausmigi labi dzivo mums un to uzsver) , tad bus taa pati situacija, ka pie katras iespejas tas tiks mests sejaa citam! Savukart , ja lielas naudas iet mantojumos utt., tad cilveks tures muti ciet, ka labi dzivo, ja gribes savu naudu saglabat :D tas taa atkape maza no teemas, jo man likas diezgan pajeels komentars pa tam bejedzigo cilveku dzivem. Es nekad nevaretu iesis bomzim, pamest nelaima vai nez ko vel launu izdarit, jo cilveks tads pats kaa mes visi! Un ne manos spekos lemt derigs vins vai nee, un vienmer vajag paturet prata , kapec mes saskaramies ar tadu situaaciju un padomat kaa labak rikoties jo mes neviens nekad nezinam kaa var iziet mums pasiem vai tuvajiem! Un es ejot garam sava siltaja jakaa, paedusi uz majam pie saviem milajiem, nekad nepaiesu garam bomzim bez ieksejas asarinas, cik man zel, ka sim cilveekam taa nav...
11.12.2012 09:55 |

Reitings 7497
parasti es piezvanu. nešķiroju cilvēkus bomzis/trūcīgs/vidusslānis/turīgs/bagāts. jā,m tajā brīdī, kad ĀP brauc pie tā bomža, var bez palīdzības mirt cits cilvēks. bet tāda ir dzīve, un ne jau es izvēlēšos, kam mirt un kam palikt dzīvot.

pati biju lūgusi garām ejošiem kaimiņiem, lai viņi izsauc policiju, bet visi 3 atteicās un tādēļ biju iekļuvusi dzīvībai bīstamā situācijā. vēlāk katram no viņiem pateicu, ka ar viņiem visiem var notikt kaut kas, piemēram, uz ielas. nu paliks slikti ar sirdi, un tā kā cilvēki apkārt paliek aizvien vienaldzīgāki, tad ļoti iespējams, ka viņiem neviens neizsauks ātro palīdzību. palūdzu viņiem padomāt par to.
11.12.2012 10:05 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Meitenes, pateikšu godīgi, tie bomži ir prasti alkoholiķi un paši ir izvēlējušies tādi būt. Izsaukt NMPD maksā 66ls valstij un 99.9% gadījumu, tie bomži NAV slimi, atkārtoju, NAV slimi, bet vienkārši pāli. Kā es to zinu? Jo man brālis strādā ātrajos un vienmēr čortojās, ka cilvēki nevis tam bomzim paprasa vai vajag palīdzību, bet vienkārši sauc un paši aiziet prom. Ja jau visi te ir tādi enģeļi, tad uz priekšu, palīdziet viņiem aiziet uz patversmi, ātrie pārsvarā ir ne pa tēmu, jo sanāk, ka tie pilda sociālu funkciju ne medicīnisku. Ko darīt? Atstāt, lai guļ? 1. pavaicāt vai vajag saukt, jo parasti viņi ceļās kājās un saka nē, nē.. Atkārtošu, NMPD nav sociālais dienests.
11.12.2012 10:10 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Vakar paklusēju, jo bija saradušās visas svētas, kas zvanīs un palīdzēs...
Mīļās meitenes, iet runa par BOMŽIEM, un pat bērns atšķirtu viņus ar tam raksturīgo SMIRDOŅU, netīro apģērbu un pasktu, ko var malt pilnīgi citu tēmu - kad jūsu tēviem/mātēm, draudzenēm, vai pašai paliek slikti uz ielas...
Es nezvanītu un klāt neietu, bail ka uzbruks. Ir patversmes, bet viņi neies tur - jo nedrīkst dzert! Ko jūs iegūstiet piezvanot? Man žēl tā, laika, kad varbūt kādam tiešām paliek slikti, tās naudiņas.. Nu labi, piezvanīsiet, aizvedīs bomzi siltumā. Rīt atkal viņš būs tur pat ārā, nodzēries. Ja nenosals šonakt, tad citu reizi, vai arī tiks nosists dzērumā, sadegs uztaisot ugunsgrēku kādā mājā. Pa lielam tā ir viņu pašu izvēle ubago un dzer. Stradāt negrib! Un ir tik degradējušies, ka ar savu dzīvesveidu jau apraduši! Ja domājiet, ka piezvanot izglābsiet - tad padomājiet vēlreiz, jo jau rīt atkal viņš mētāsies, tieši tapat, nodzēries!

Un velreiz atkārtoju - runa par bomžiem, nevis kad kādam citam/jums paliek slikti uz ielas... Bomži, kuri dzer un dzers un mētāsies apkārt!
11.12.2012 11:31 |

Reitings 13796
Frabuesai ir ļoti liela daļa taisnības. It kā ir neētiski tā teikt, bet ko darīt? Es noteikti esmu par to, ka viņi nenosalst, bet tā patiesi ir, ka viņus laipni uzņem patversmēs, ja nav galīgā komas stadijā no alkohola. Nu katrā ziņā šīs ir sociāla rakstura problēmas, man žēl ārstu, kuriem jāņemās ar alkoholiķiem, kamēr citur kādam ir reāli slikti(nu, lai gan klasisks izsaukums ir temperatūra 38grādi trīs dienas, ģimenes ārstam nezvanu, jo patīk, ka ātrie atbrauc :D )
11.12.2012 11:46 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
Frambuesa ne katru var atšķirt!! jā ja dien dienā eju viņam garām un viņš tur vārtās, klāt viņam neiešu, bet piezvanīt piezvanīšu. kāpēc nevar atšķirt, jo ja cilvēks guļ ar seju pret zemi, tu pēc jakas nenoteiksi vai ir 100% bomzis. un ja jau klāt neej, tad smirdoņu nejūti. kā jau minēju par savu tēvu, viņam ir darba jaka, ko viņš ziemā izmanto, kad nāk no garažas, jo viņa ir ļoti silta, pēc skata tiešām kā bomzim, tāda nesmuka, bet bomzis nav. nu un tāds pakritīs, ko tu uzreiz brēksi oo, bomzis. kauns. ne jūs kāds dievs , lai izlemtu, kam tiešām dzīvot kam nē. un laikam ir nedaudz jāpaaugas, ja nezināt dzīves vērtības. zināms arī gadījums, kad cilvēks bija ar augstāko izglītību, labu darbu, māju, ģimeni, nu tiešām gudrs un inteliģents, sieva pameta, bērni izauga, viņš palika viens un nodzērās aiz vientulības, tagad dzīvo tāpat kā tie bomži. un ja kāda saka ka tā vietā lai brauktu kādam , kam tiešām vajag palīdzību, bet brauc pie bomža, tad laikam tā arī vajag. nekas dzīvē nenotiek tāpat vien.
11.12.2012 12:29 |

Reitings 7497
nezinu, man ir pārāk spēcīga sirdsapziņa - es nevaru savādāk. tas, ko bomzis darīs tālāk, lai paliek viņa ziņā, bet es nevaru atļauties paiet garām.

ļoti labi saprotu pretēju viedokli. īpaši, ja iedomājas, ja, piemēram, manai omei paliek slikti, bet līdz viņai laikā neatbrauc ĀP, jo tajā laikā aizbrauca pie bomžiem. bet kā jau teicu - tāda ir dzīve. es rītkojos tā, kā manai sirdij liekas pareizi.
11.12.2012 12:33 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Piekrītu avene.

Ir nācās saskarties ar cilvēkiem (darba specifika), kuri kā te dažas saka ir norakstāmi, paklausoties viņu dzīves stāstu, to kam nācies iet cauri, vairāk negribas teikt - ka paši vainīgi, ka neķepurojas utt. Jo daudzi (nevar teikt visi) no viņiem tādas nelaimes un dzīves grūtības pārcietuši, kas vairumam pareizajiem, normālajiem, taisnajiem, pat ļaunākajos murgos nav rādījies. Labāk sakiet paldies Dievam vai Liktenim (kam nu kurš tic), ka pašām ir paveicies. Nosodīt ir viegli.
11.12.2012 12:54 |

Reitings 13796
avene un pārējās meitenes, bet kāpēc jūs momentā zvanāt NMPD nevis ejiet klāt un pavaicājiet? Nemēģiniet dabūt pie samaņas to cilvēku, lai pavaicātu - vai jums nepieciešama palīdzība?
11.12.2012 12:59 |

Reitings 7497
_paris,
man personīgi ir bail nepazīstamiem vīriešiem šādi iet klāt... dažreiz es pajautāju, bet reti.
11.12.2012 13:02 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Ko jūs dažas Dievus piesauciet... Neviens par viņu nelemj, ja guļ pālī, tad guļ. Ļoti skarbi sakot - dabiskā atlase cilvēku vidū! Domājiet, ja vienreiz piezvanīsiet, tad viņa dzīvē kaut kas mainīsies? Paskaitiet naudiņu, kas tiek izterēta, lai to smirdoni aizvestu uz slimnīcu, apskatītu, pabarotu, lai jau rīt viņš atkal gulētu uz ielas! Jūs jūtaties labi uz uzskatat, ka tas ir bijis vajadzigs - veikt viņam izmeklējumus par valsts naudu?!:D Kas tālāk? Slimības, aukstums, saindējas dzerot kaut kādus logu mazgājamos šķīdumus, aizsvilina dzīvokli.. Viņiem nav nekādu mērķu, viņi eksistē, lai ubagotu un dzertu! Ir iespējas censties izrauties, iet uz patversmi, strādāt simtlatniekos, meklēt vismaz kādu iespēju, bet viņi izvēlas DZERT un ubagojot sapelna vairāk ,kā daži godīgi strādājoši cilvēki! Viss grozās ap alkoholu!
Stāstā par cilvēku ar augstāko izglītību visa atslēgvārds ir ''nodzērās''! Žēl, ka tā. Visi var atrasties viņu vietā, bet tāpēc jau cilvēkam ir smadzenes, lai domātu, ķepurotos, nonolaistos līdz tam līmenim. Ja gribat kādam palīdzēt, noziedojiet naudiņu bērnunamam, veciem vientuļiem cilvēkiem ,dzīvniekiem.. Kad ejiet garam tam gulošajam bomzim, padomājiet par to, ka viņš šonakt ir izvēlējies piedzerties, nevis iet uz patversmi!

Principā šī arī nav tēma, par kuru strīdēties, jo katram ir savs viedoklis un neviena puse otru nepārliecinās! Jūs varat zvanīt, bet pasaule ir ļoti skarba! Svētās zvanītājas vs pēdējās maitas bez sirds, kuras nemetas glābt visus nodzērušos bomžus!
11.12.2012 13:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits