Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Cilveekiem vieglaak izlikties ka neredz to,kas notiek apkaart.
10.12.2012 22:49 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Uz ielas nosalis dzejnieks Andris Bergmanis

http://nra.lv/latvija/kriminalzinas/11853-uz-ielas-nosalis-dzejnieks-andris-bergmanis.htm?cshow=1&cnr=11irms nāves Bergmanis esot kritis un sasitis galvu.
10.12.2012 22:54 |

Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Ļoti muļķīgs jautājums, bet es tiešām nezinu- uz kādu numuru šādās situācijās jāzvana?
Nav gadījies redzēt šādus cilvēkus, bet es noteikti piezvanītu. :)
10.12.2012 22:55 |

Reitings 70
Reģ: 10.10.2012
Protams, ka zvanītu ! Man liekas, ka, ja cilvēks var vienaldzīgi paiet garām salā guļošam CILVĒKAM, viņam vis nav ar galvu kārtībā.
10.12.2012 22:55 |

Reitings 8
Reģ: 25.06.2012
Par uz ielas gulošu cilvēku nekad neesmu zvanījusi. 2x kāpņu telpā bija bomži iemaldījušies un gulēja, tad gan zvanīju, bet policijai, ne ātrajai palīdzībai.
Paziņa teica, ka zvanījusi ātrajiem par kaut kādu gulošu bomzi, šie sākuši izprašnāt kas viņam kaiš, paziņas datus, dzīvesvietu vai ko tamlīdzīgu. Beigās vēl bailes bijis, ka rēķinu par nepamatotu izsaukumu nepiestāda.
10.12.2012 22:58 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Man nav ne jausmas,ko es darītu,jo tā līdz šim nav gadījies un cerams,ka arī negadīsies.
Es jau nespēju ziemā paskatītīties uz sētas kaķiem un suņiem,kam jādzīvo sniegā,kur nu vēl uz cilvēku.
10.12.2012 23:00 |

Reitings 27552

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka jāzvana uz 112 un tad atkarībā no situācijas, viņi nosūta uz notikuma vietu atbilstošos dienestus. Vai ne?
10.12.2012 23:12 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Vienalga vai dzēris vai lietojis narkotikas, neviens nav pelnījis tādēļ nosalt uz ielas. Kā var sirds neiepukstēties un uztraukums neuzkāpt, redzot cilvēku nekustīgu uz ielas, aukstumā un vienkārši paiet garām? Lieliski ;) Tagad gan jāsaka, ka cerams, pēc 21. decembra cilvēki tiešām paliks jaukāki.
10.12.2012 23:15 |

Reitings 27552
pēc trīs dienu prombūtnes no mājām atrasts nosalis uz ielas Mitiščos. Viņš filmējies vairākos desmitos populāru seriālu un filmu, tostarp Зайцев+1, Чужая, Глухарь, Интерны, Универ, Солдаты un Час Волкова. Otradnovs kopā ar sievu īrēja dzīvokli Maskavā. 29. janvārī viņš izgāja no mājām un neatgriezās, bet pēc trim dienām viņu atrada nosalušu. Aktieris pēc mēneša būtu svinējis savu 30. dzimšanas dienu. Mirušā aktiera kabatās nebija dokumentu, tāpēc sākumā viņš reģistrēts kā nezināms sala upuris, tomēr morga darbinieki Otradnovu atpazinuši, jo bija skatījušies seriālu Interni. Kā vēsta laikraksts Экспресс-газета, uz mirušā ķermeņa nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Anatolija draugi izteikuši pieņēmumu, ka viņam varēja kļūt slikti ar sirdi, tāpēc viņš pakritis uz ielas un nosalis. Otradnova paziņas apgalvo, ka alkoholu viņš nelietoja. Turklāt šogad viņš būtu kļuvis par tēvu – aktiera 26 gadus vecā dzīvesbiedre Vitalina ir piektajā grūtniecības mēnesī. Aktiera nāves cēlonis jorpojām tiek izmeklēts, bet tiesu medicīnas eksperti jau paziņojuši, ka viņš miris 30. janvārī.
10.12.2012 23:17 |

Reitings 27552
Aija, Tu neesi Dievs, lai noteiktu, kuram dzīvot un kuram mirt!

+

manis minēto vai līdzīgu piemēru ir daudz.Tas ka autore ir mazizglītota un neinformēta ir skumji.
10.12.2012 23:22 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Par tēmu - vienreiz redzējām ar draudzenēm parkā uz zemes guļošu, nekārtīa paskata cilvēku. Piegājām kļat un pirmais mēģinājām runāt - atsaucās. Galīgi piedzēries bija. Ārā gan nebija auksts, tāpēc nekāud palīdzību nesaucām. Ja vēlreiz gadītos tāda situācija, darītu to pašu. Arī man sirdsapziņa mocītu un vsp jau pirmais instinkts ir palīdzēt. Bomzis vai nebomzis, kā jau šeit meitenes izteicās - ne man spriest pār viņa dzīvi un to cik sabiedrībai noderīgs ir šis cilvēks.ms

Par cietumu - man jau šķiet, ka vsp tā ''pāraudzināšanas'' sistēma, kas saucās cietums, īsti nesrādā. Varbūt dažos gadījumos. Tas, ko cietums vairāk dara, ir norobežo sabiedrību no ļaundariem. Ja grib pāraudzināt, tad ir jādomā par pilnīgi citu sistēmu. Dažus cilvēkus vnk nav iespējams vairs albot, bet tos, kurus ir, tiem ir jāpieiet ar psiholoģiju. Daudzos gadījumos paredzu, ka noziedzinieki tik ļoti pierod pie cietuma dzīves, ka pēc ilgiem jo ilgiem tur pavadītiem gadiem, tikuši brīvībā viņi vnk vēlas atgriezties cietumā un lai to izdarītu, tiek veikti jauni noziegumi. Kā arī dažus tas varētu vēl vairāk saniknot. Bet nu te es tikai spriedelēju no psiholoģijas puses.
10.12.2012 23:29 |

Reitings 55
Reģ: 13.11.2012
Manai māsai iepukstējās sirds par tādu bomzi. Rezultāts bija...traģisks, bet nevēlos sīkāk stāstīt. Kad es pie viņas gultas sēdēju, man bija pilnīgi skaidrs, ka nekad dzīvē kādam no tiem pretīgajiem bomžiem nepalīdzēšu.
10.12.2012 23:30 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
elpo, neviens neliek iet klāt un bakstīt, vismaz pazvanīt un informēt policiju kaut, ka cilvēks salst ārā uz ielas.
Būšu netaktiska, bet, ja ir iespēja kādam sniegt siltu nakti ar vienu zvanu, kādēļ to atņemt un iespļaut vēl sejā. Turklāt, ne visi ir kretīniski idioti, kuriem galvenais apšmaukt citus un iedurt sānā. Atkal jau visi tiek bāzti vienā maisā. Pretīga tā latviešu sabiedrība.
10.12.2012 23:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
tieshi deelj attieksmes cilveekiem ir gruuti peec kritiena atkopties, jo sabiedriiba uzreiz nezeeliigi nosoda un nedod otro iespeeju. ko juus zinaat, kas par nelaimi notika, ka cilveeks kljuva par bomzi un uz ko patiesiibaa ir speejiigs? neba aiz neko dariit un laimes cilveeki liidz tam nonaak.
10.12.2012 23:43 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ko Jūs piesienāties Aijai? Kāds te sakars ar labu darbu un pārvākšanos? Au, ar galvu jādomā nedaudz, nē? Ja cilvēkam ir nopirkts dzīvoklis, kur viņa aizbrauks? Turklāt ne jau visi labi pelnošie dzīvo savrupmājās. Jūs te jaucāt ar miljonāriem.
Es pašlaik arī ok pelnu, man ir laba izglītība and so on? Šodien kaimiņš no 3.stāva, es atvainojos, piedirsa kāpņutelpu, tieši 1.stāvā, kad ienāk no ielas. Viņš tāds dzērājs, agrāk tāds nebija. Un kāds MAN ar to sakars?

Bet ja pa tēmu - izlasot autores topiku nokaunējos, jo laikam tā nedarītu. Jāpiebilst, ka nebija gadījies redzēt cilvēkus tādos apstākļos ziemā, tikai ārzemēs (bet tur viņi guļ banku telpās). Bet piekrītu arī par tiem cilvēkiem, mūsu tuviniekiem, kuriem var paiet garām, jo nodomās, ka narkomāni vai dzērāji (kaut gan pēc apģērba tomēr var redzēt). Arī stāsts no dzīves - mammai šovasar notika insults, viņa bija kapos viena pati, nepaņēma telefonu, neko. Pēkšņi kļuva slikti, nevarēja paiet, pazuda redze..Kaut kā tomēr pēc stundas aizgāja līdz mājām (gāja 2h, bet māja atrodas 5min. attālumā) un neviens nepalīdzēja arī. Pēc tam viena paziņa stāstīja, ka nodomāja, ka māte piedzērās, ja viņa zinātu, tad pienāktu..Par šito visvairāk besis, a Jūs sakat uz guļošo te neviens uzmanību nepievērš...
10.12.2012 23:52 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
t.i. gāja stundu
10.12.2012 23:53 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
man bomzis ziemā kāpņuteplā pa naktīm nāca gulēt. ziniet, man nebija viņa žēl, lai cik drausmīgi tas neizklausītos. jo tā smaka bija neizturama, un viņš pa naktīm mīlēja uzpīpēt, man bija vienmēr bail, ka tikai neaizmieg ar degošu cigareti. viņam jau pofig, nav viņa mājas..

uz ielas izsauktu ātros, ja redzētu pakritušu cilvēku, nemaz nepētītu, vai tas ir bomzis vai dzērājs vai kas. lai dienesti tiek galā, kas viņš ir, galvenais, ka nepaliek guļam sniegā. es iedomājos, ka tā varētu būt mana mamma, ja viņai uz ielas paliktu slikti ar sirdi, un cilvēki ietu garām vienaldzīgi.
11.12.2012 00:56 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Es nesaprotu kāpēc visas piesauc savas mātes, tēvus, vīrus. Kas viņi jums bomži? Te taču jautā par bomžiem nevis par vnk cilvēkiem, kam paliek slikti uz ielas. Nodzertam bomzim, kurš piedirsis manu kāpņu telpu, mēģinājis uzbrukt manam bērnam vai metis ar pudelēm tunelī manai omītei, es paietu garām, jā. Taču, ja manā acu priekšā uz ielas normālai vecmāmiņai pēkšņi ar sirdi paliktu slikti, tad, protams, es neietu prom vienaldzīgi, bet mēģinātu palīdzēt viņai. Es varu atšķirt pēc skata bomzi no normāla cilvēka. Es nezinu nevienu savā ģimenē vai draugu lokā, kurš nepalīdzētu normālai vecmāmiņai vai jaunam vīrietim, kuriem pēkšņi paliek slikti.
tieshi deelj attieksmes cilveekiem ir gruuti peec kritiena atkopties, jo sabiedriiba uzreiz nezeeliigi nosoda un nedod otro iespeeju. ko juus zinaat, kas par nelaimi notika, ka cilveeks kljuva par bomzi un uz ko patiesiibaa ir speejiigs? neba aiz neko dariit un laimes cilveeki liidz tam nonaak.

Ja cilvēkam dzīve aiziet pa pieskari, bet viņš grib izķepuroties, tad viņš arī dara visu, lai izķepurotos un viņam izdodas. Manuprāt, neviens nenosoda cilvēku, kurš cenšas un dara visu, lai tiktu no bedres ārā. Tie, kas guļ centrāltirgus renstelē un neko nedara, paši ir vainīgi pie sava likteņa. Tur gan es nezinu par ko žēlot. Ja gribētu ko mainīt, tad darītu kaut ko, nevis gaidītu zilos brīnumus un to, ka sabiedrība visu viņa vietā izdarīs.
11.12.2012 01:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits