Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Īstenībā riktīgi besī, kad cilvēki, kas nav nedz izglītoti nedz zinoši sāk norādīt ārstiem kā strādat, džīvot, domāt, just! Un visur bāžat to Hipokrata zvērestu, kura izcelsmi, būtību un jēgu nemaz arī neizprotat. Viegli noradīt kā ārstam strādāt, ja principā tuvakais ko medicīnā esat redzējušas ir ģimenes ārsta prakse vai analīžu nodošana poliklīnikā. Protams tulīt te visas saks bārstīt, ka lūk visu tik labi pārzin un ir tik izglītotas.... Njā...

So true. Tas ir tāpat kā runāt ar tīņiem, kuri sevi uzskata par visuzinošiem un pieredzējošiem, kaut gan ne grama nav sasnieguši par tiem, kas jau ir gan izstudējuši, gan ilgus gadus praktizējušies savā specialitātē. Saprotams, ka visiem gribas tikt uztvertiem nopietni, bet tā klaja bezkaunība un necieņa pret speciālistiem ir vienkārši kaut kāds fenomens. Ņem un strīdās pretī cilvēkiem, kuri ir ilgus gadus sen jau izstudējuši + savā jomā ir zinoši. Nē, atrodas visādas 1.kursnieces, kuras nu sāk no sevis tēlot "valsts galvas" sakot, "kas tad tu tāds"...

Tieši tāpēc ir patiesi strikti jānorobežo, ar kuriem cilvēkiem var kaut ko apspriest un diskutēt, bet ar kuriem ir kā "ar zirni pret sienu". Paši ne tuvu tam nav neko sasnieguši, neizprot vispār būtību, bet tēlo no sevis baigos speciālistus.
15.12.2012 18:07 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Man arī liekas, ka ir muļķīgi apspriest tēmas kurās nesi kompetents. Medicīna ir viena no tēmām, kurās vajag būt kaut cik iekšā, lai gudri spriest. Es pati studēju medicīnu, bet sķiet, ka tas viss tik tālu un nav nekādas nojausmas kā izskatās sistēmā no iekšienes. Kamēr nesākšu strādat tikmēr tas viss ir melna bilde. Kaut arī mani radi, draugi ir slimojuši, bijuši slimnīcā, saukuši ĀP, viņi nedomā, ka kļūvuši par speciālistiem tajās lietās.

Par bomžiem? Laikam neietu klat un nesauktu, bet ja cilveks ir daudzmaz normālā paskatās tad laikam pieietu, bet līdz šim tādus neesmu guļošus uz ielas redzējusi.
15.12.2012 18:14 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Nav tāda situācija piedzīvota. Vai es ietu klāt? Noteikti nē? Vai sauktu policiju/āp? Gan jau izsauktu, bet noteikti nepaliktu gaidīt, tāpat es tam cilvēkam baidītos tuvoties.
15.12.2012 18:21 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Noteikti nē ? .
15.12.2012 18:23 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Reicela-es tikai tagad izlasiiju tavu rakstiito-tas ir kaut kas ,ko es arii laikam dariitu:)!Es kaadreiz domaaju par sevi,savu darbu ,saprotu vairaak un vairaak-biezi domaaju par saviem slimniekiem vairaak ,kaa par sevi...!
15.12.2012 19:01 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Es domāju,ka notiekti ir jāzvana jebkurā gadījumā,jo katra cilvēka dzīvība ir svarīga! Ne mums ir lemt,ir pelnījis vai nav,manuprāt,jebkuram cilvēkam ieraugot guļam citu cilvēku obligāti ir jāzvana palīdzībai vai jāpalīdz citādā veidā,kas tur vēl ko domāt :o Ne mēs zinam,kāpēc viņš tur guļ,nekā. Ja arī ieraugi,ka tas ir bomzītis,tu nevari zināt,kāpēc viņš ir nabadzīgs,ne visiem stāsts ir vienāds. Un vispār jau skolā mācīja,ka vispimrs jānoskaidro,vai nepieciešama ātrā palīdzība,vai elpo un tā,bet nu to jau zina tikai tie,kas izgājuši tos kursus,bet nu eskad 1.reizi šogad ieraudzīju gulošu cilvēku,uzreiz saucu sievietei,kas gāja aiz muguras,lai sauc ātros,jo man nebija līdz telefona. Vienīgi es neapdomājos,vajag ātros vai nē,vnk saucu,jo redzēju,ka guļ. Mauprāt,labāk izsaukt,ja arī medicīniskā palīdzība nav nepieciešama,kaut vai vnk piedzēries,tu esi palīdzējis,izglābis no nosalšanas!! Man ar negribētos iet tur klāt un aiztikt bomzīti,bet taču palīdzību var izsaukt vai pateikt,lai cits izsauc,ja pats nevari!!!!!!!!!!
15.12.2012 19:57 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Smaidiigaa-tiesi taa!Mums te nupat kursos staastija,ka vispirms jaanoveertee situaacija,vai drosi iet klaat,jo reizeem cilveeks var buut arii sadzeeries narkotikas un tur kabataa nazi utt,var apdraudeet glaabeeju!Reizeem gadaas arii taa,ka censamies glaabt un tas slimnieks saak kauties:DTie gadijumi ir tik individuaali!
Es vienmeer esmu vadijusies peec intuiicijas!
15.12.2012 20:05 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Visu neizlasīju, bet - pirms zvanīšanas ir jāpieiet klāt un jāpajautā, vai vajadzīga palīdzība. To kaut kā vienmēr cilvēki aizmirst izdarīt.
nu redz - bail pieiet klāt - viņi citreiz sāk lamāties, brukt virsū - bet ātrā palīdzība ari ir tikai cilvēki, un brīdī, kad viņi gaida policiju, jo tas gulētājs ir agresīvs, tad jādzird nez cik komentāri no apkārtesošajiem, kāpēc redz viņam nepalīdz.
16.12.2012 15:42 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Lancaster - ĀP apkalpo pilnīgi visus izsaukumus, gadās, ka ir jāuzgaida, ja visas brigādes aizņemtas, bet vienalga aizbrauks uz visiem pieteiktajiem izsaukumiem. un ja būs kāda smaga situācija, tad meklēs un ātri atbrīvos kādu brigādi no mazāk nopietna izsaukuma.
16.12.2012 15:45 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
So true. Tas ir tāpat kā runāt ar tīņiem, kuri sevi uzskata par visuzinošiem un pieredzējošiem, kaut gan ne grama nav sasnieguši par tiem, kas jau ir gan izstudējuši, gan ilgus gadus praktizējušies savā specialitātē. Saprotams, ka visiem gribas tikt uztvertiem nopietni, bet tā klaja bezkaunība un necieņa pret speciālistiem ir vienkārši kaut kāds fenomens. Ņem un strīdās pretī cilvēkiem, kuri ir ilgus gadus sen jau izstudējuši + savā jomā ir zinoši. Nē, atrodas visādas 1.kursnieces, kuras nu sāk no sevis tēlot "valsts galvas" sakot, "kas tad tu tāds"...

Tieši tāpēc ir patiesi strikti jānorobežo, ar kuriem cilvēkiem var kaut ko apspriest un diskutēt, bet ar kuriem ir kā "ar zirni pret sienu". Paši ne tuvu tam nav neko sasnieguši, neizprot vispār būtību, bet tēlo no sevis baigos speciālistus.

Domāju, ka tas ir tikai loģiski, ka jebkuram cilvēkam var būt savs viedoklis attiecībā pret gulošiem bezpajumtniekiem uz ielas un attieksmi pret viņiem. Tikko vēl paši medicīnas pārstāvji teica, ka bezpajumtnieki nav viņu darīšana, bet tagad jau saka, ka tā ir runāšana par to, ko mēs, parastie cilvēki, nezinām.. Runāšana ne par tēmu būtu tad, ja es sāktu runāt par to, ka kādam uzstāda nepareizu diagnozi vai ka ārstiem par lielu algas. Bet runāt par sabiedrībai svarīgām tēmām, kura neprasa nekādu speciālo izglītību (kā jau teicu - diagnozes neuzstādu), manuprāt, var visi. Tikpat labi tad var nodirst visus, kuri izsaka viedokli par kādu filmu. Jo viņi taču nav režisori vai aktieri.
16.12.2012 17:45 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits