9. klašu izglītība

Reitings 193
Reģ: 19.10.2009
Labvakar šajā tumšajā ziemas vakarā :) !
Šodien sēdēju darbā un dikti daudz domāju par izglītību ! Diemžēl ātrāk nesanāca izveidot diskusiju, jo nav pieejas cosmo.lv lapai :(
Kāds ir jūsu viedoklis, cik būtiska ir izglītība?
Un, kādas ir jūsu domas par vīriešiem / sievietēm, kas pēc 9. klases neturpina mācības ? Vai vispār ir iespējams dzīvot pilvērtīgu dzīvi ar 9 klasēm ?

Jauku vakaru :)) !
10.12.2012 17:41 |

Reitings 70
Reģ: 10.10.2012
Es arī pazīstu dažus cilvēkus ar nepabeigtu vidējo, kuriem pieder palieli uzņēmumi, kas zeļ un plaukst.

Viņiem arī nekad nebūs nekur jāsūta CV, tos citi sūta viņiem.

Bet pazīstu arī "tupus" cilvēkus ar divām augstākajām. Tas nav rādītājs.

Tie iepriekšminētie bez vidējās izglītības daudz lasa, ceļo, plašs redzesloks, intereses hobiji, normāli cilvēki.

Augstskolas "papīrs" nav noteicošais, jo dažās augstskolās ir ļoti zems līmenis, kur citi tos gadus bezjēdzīgi atsēž. Protams, ir arī labas skolas.
10.12.2012 18:28 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Manuprāt, pats kodols ir tajā, ka cilvēks, kurš neuztver izglītību par nepieciešamību mūsdienās, vienkārši ir samierinājies ar savu niecīgumu. Kā primāts.
"Kas tad es? Kam man tas? Vai tad esmu kāds direktors? Man jau pietiek ar to, kas ir..." - pilnīgi iedomājos tādu cilvēku.

Nav pat svarīgi, vai tu ar to vidējo, augstāko vai vairākām augstākajām, kaut kur augstu "sēdi" vai tev maksā labu piķi, cik svarīga ir tā pašapziņa. Un tā pašapziņa vai nu ir, vai tās nav.

Tāpēc kādam pietiek ar 9 klasēm, kādam nepietiek ar doktora grādu...
Nevar visi gribēt attīstīties. Saprātīgam, uz pašizaugsmi tendētam cilvēkam pat prātā neienāktu apspriest nopietnībā to, vai ar 9 klasēm šodien ir pietiekami vai nē.

Protams, ja vērtē izglītību pēc tā, kāda ir varbūtība ar 9 klasēm kaut kur labi iekārtoties, tad tur pastāv tik subjektīvas lietas, kuras apspriest pat nav vērts. Kādam ir savs paaudžu bizness, kur automātiski neatkarīgi no izglītības, puiku vai meiteni paņem darbā, u.tml.

Un cilvēks var būt augstu ticis savā biznesā, bet var neredzēt neko vairāk par to savu biznesu. Pirkšana-pārdošana-krāpšana un viss. Kur aitas-tur cirpēji un viss.
Bet pajautā tādam cilvēkam, kas ir Votergeita, stāvēs kā auns un nezinās ko atbildēt.
10.12.2012 18:32 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Zinu puisi,kurš pabeidza 9 klases.Tagad viņam ir savs uzņēmums,nauda grozās ap viņu.Manuprāt,galvenais ir tas,kāds ir cilvēks.Ja cilvēks ir ola,tad nekas viņam nebūs :D Ja māk šiverēties-viss būs!
10.12.2012 18:35 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Spotorno, un kā ir ar cilvēkiem, kuri nevar iegūt 9+ klases, nu nav viņiem intelektuālās spējas tādas, vai tad šie cilvēki uzreiz norakstāmi? Viss ir kārtībā, ir jābūt līdzvaram un dzīves laimei nudien pofig, kas tā tāda Votergeita ir, es ar nezinu, man tas dzīvot netraucē itin nemaz!
10.12.2012 18:36 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Viņš gan apmeklē dažādus kursus,ja tas skaitās..Tomēr,kaut k;a vismaz izglītojas
10.12.2012 18:36 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
piekrītu Ebe, vēlme ir gribēt zināt, izglītoties ne tikai pliks papīrs. manam drauga ir 9 klašu izglītība, sāka iet prof. skolā, bet izbraukāt beigās nevarēja , vajadzēja atrast darbu, tā mācības nācās pamest un jau tagad pieaugušā vecumā gribētu pabeigt, bet īsti nesanāk laiks, jo visu laiku jāstrādā, jācīnās. pašlaik veido pats savu uzņēmumu. un viņam padodas, tur jau galvenais ko cilvēks pats grib sasniegt. ir jomas , kurās viņš ir daudz zinošāks par mani. un padodas viņam viss. taču ir redzēti arī cilvēki, kas ar 9klašu izglītību strādā diezgan sliktā darbā un nemaz labāku negrib un nesapņo, jo cilvēks negrib izglītoties negrib neko sasniegt, viņam ir labi tā kā ir.
10.12.2012 18:38 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Visam ir savs līdzsvars dzīvē. Vienmēr! Ja cilvēkas nevar ,nu nekādīgi nevar iemācīties kaut ko ,un skolā nekas neiet, nekas nepieķerās, tam cilvēkam tik pat labi var būt kāds izcilts talants ,kas kompensēs to trulumu.
Visam vienmēr ir savs līdzsvars.

Es arī neesmu no tiem,kas baigi grib mācīties skolās utt, bet es esmu talantīga un radoša persona,arī ņemos ar savu biznesu un nepārtraukti domāju ko un kā pilnveidot sevī un savā darbā.
10.12.2012 18:40 |

Reitings 803
+ māsai ir vidusskolas izglītība, sāka iet augstskolā, taču pieteicās bērns un tā arī nepabeidza, bet ir pietiekoši mērķtiecīga un viņai viss notiek un virzas. tas tām, kas domā, ka kko sasniegt var tikai ar augstāko :)
10.12.2012 18:40 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Palicis atmiņa viena gudra cilvēka teiktais saistībā ar izglītību un profesijām:
" Ne visi ir dzimuši ģēniji, ne visi ir dzimuši muļķi, kā arī ne visiem jābūt Ierēdņiem un ārstiem, speciālistiem, citam tik labi sanāk sētnieka darbs kā nevienam citam, citam labi sanāk pārstādīt sirdi, citam kaut kas cits, ja mēs visi tiektos uz vienu, tad būtu melnā caurumā. Ne visiem ir jābūt tādiem kā nolikums prasa, tas ir ģeneāli ,ja spēj apiet sistēmu ar pamatskolas izglītību, iegūsti daudz pieredzi, nekā tas ,kurš mācās vidusskolu un iet uz attiecīgo studiju kā sistēmai paredzēts. "
10.12.2012 18:43 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Atcerējos, reiz vienai draudzene padraudzējās ar puisi, kam bija 9 klašu izglītība.
Viņš pa dzīvi bija tāds baigais kruķītājs, visādās jomās darbojās, arī pelnīja labi, BET komunikācijā ar viņu es ļoti bieži apjautu, ka viņš nezin dažādu vārdu nozīmi, neizprot procesus, nepārzin ģeogrāfiju (dažādas man elementāras lietas) un tamlīdzīgi.

Meitenes, kas ir kopā ar vidusskolu nepabeigušiem draugiem/ vīriem - kāda jums pašām ir izglītība?
10.12.2012 18:45 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
womankind, man ir augstākā izglītība. Es ļoti labi saprotu, ko tu saki par to, ka runājot ar tādu pamatskolu beigušo bieži liekas, ka viņš nesaprot ne ko tieši es saku, ne par ko runāju (esmu satikusi tādus), bet ar manu vīru ir citādi - nav problēmu ne ar gudriem vārdiem, ne ģeogrāfiju (jo īpaši! :D ), ne uz teātri kopā aiziet. Bet, protams, es neuzskatu, ka tā ir norma, drīzāk uzņēmums un es ļoti gribētu, lai viņš mācās tālāk, bet nevis tāpēc, ka man ar viņu būtu garlaicīgi vai justos pārāka, bet viņa paša dēļ - man žēl, ka viņš daudz laba palaiž garām, īpaši tāpēc, ka viņš pat zina, ko gribētu mācīties augstskolā... Nesen viņš nomainīja darbu un šis darbs paver arī iespējas mācīties - gan darba laika, gan algas dēļ :)
10.12.2012 18:49 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Nikita varu pilnībā būt solidāra ar tā cilvēka teikto un pat vēl papildināt ar
M.Tvena teikto "I have never allowed my schooling to interfere with my education" (es nekad neļāvu skolai traucēt manai izglītībai).

Diemžēl šodien problēma ir tā, ka lielākā daļa, kas neuzskata skolu par nepieciešamību, neuzskata vispār par vajadzīgu izglītoties! Viņi vai nu pilnībā saplūst ar sabiedrības atbirām, vai arī neredz neko vairāk par savu "biznesu". Tādu "Dievu" šodien ir papilnam, kas nodarbojas ar krāpnieciskām darbībām, "bīda savu biznesu", bet inteliģentā sabiedrībā viņus i ne tuvu nepielaidīs.
10.12.2012 18:53 |

Reitings 803
man top augstākā, un nē ar saziņu nav nekādu problēmu, kā jau teicu galvenais ir tas ko cilvēks pats grib. vai viņam ir interesanti uzzināt ko jaunu , iemācīties utt. vārdu nozīmi viņš zin un pēc viņa nu galīgi nepateiksi, ka ir beidzis tikai 9 klases.
10.12.2012 18:54 |

Reitings 137
Reģ: 26.11.2012
Man skiet ka izglitiba daudz ko nemaina shaja dzive :/ Man ir 12 klases. Atradu nesen labu darbu pelnu 400ls menesi :/
10.12.2012 18:58 |

Reitings 245
Reģ: 03.05.2012
Nesaprotu ne tos, kam nav vidējās, ne tos, kam nav augstākās.. Tie cilvēki tīri attīstības ziņā daudz zaudē..
Vidusskolas laikā man bija labākais draugs - vīrietis. Domāju, ka nav gudrāka cilvēka par viņu. Tagad mēs vispār nekontaktējamies, jo es ļoti izjūtu to,ka neesam vienā līmenī.. Arī ar vecajiem klasesbiedriem, kas tā arī nekur tālāk pēc pamatskolas nedevās, nekontaktējos, jo vairumam jau sadzimuši bērni, jāsēž bez darba.. Nu, ko man ar viņiem vairs runāt? Mācoties cilvēks attīstās, paplašina savu domāšanu, iegūst jaunas zināšanas.. Es bez augstskolas būtu nekas. Ļoti novērtēju studiju gadu ieguvumu. Atceros, ka 1.gadā nesapratu nevienu terminu, kādos profesori runāja, bet beidzot augstskolu, varēju brīvi diskutēt par jebkādu tēmu. Tā, ka tiem, kas uzskata, ka izglītība nav vajadzīga, novēlu to tomēr iegūt.. Kaut vai tikai tāpēc, lai paskatītos tālāk..
10.12.2012 19:01 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Spotorno, uzskati sevi par baigo inteliģenci? Nu tad nevajag tik nievājoši izteikties par citiem, kuriem nav vismaz maģistra grāds, tas nenozīmē neko, lops tu vari būt arī ar doktora grādu!
10.12.2012 19:01 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Nesaku, ka ir izņēmumi, un uzskatu, ka ir jau cilvēki kam netraucē tas, ka nav tā izglītība, bet nu neesmu satikusi nevienu ar kuru varētu normāi parunāt, kuram ir tikai ar 9.klases, nu pa visām malām spraucas uz āru tā nezināšana dažādās lietās, kā arī valodas ziņā cilvēks parāda savu aprobežotību, brīžiem jau ir traki ar cilvēku, kuram ir vidējā, tad es nemaz nerunāšu par 9.klašu izglītību.

Šoreiz jāpiekrīt Spotorno -
Diemžēl šodien problēma ir tā, ka lielākā daļa, kas neuzskata skolu par nepieciešamību, neuzskata vispār par vajadzīgu izglītoties!
10.12.2012 19:05 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Kad beidzot cilvēki sapratīs, ka ne jau papīrs, tā teikt, ir atslēga uz veiksmīgu dzīvi?! Viss atkarīgs no cilvēka, veiksmes, gribēšanas rīkoties. Daudzi, kam ir vairākās augstākās izglītības, dzīvē nav tikuši un netiks ne pusi tik tālu, cik varbūt ticis cilvēks bez izglītības.
10.12.2012 19:06 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Es tik gribētu zināt, kuras ir tās labi apmaksātas darba vietas, kur ņem ar pamatskolas izglītību? Un cik naudas izteiksmē skaitās tas labi apmaksātais darbs? Nerunājot par personīgo biznesu kā te minēja. Visos sludinājumos kā minimumu prasa vidējo izglītību. Dalaties pieredzē. Varbūt jāsāk domāt par darba nomaiņu, ja jau mana augstākā izglītība nekam neder :D
10.12.2012 19:08 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Diemžēl šodien problēma ir tā, ka lielākā daļa, kas neuzskata skolu par nepieciešamību, neuzskata vispār par vajadzīgu izglītoties! Viņi vai nu pilnībā saplūst ar sabiedrības atbirām, vai arī neredz neko vairāk par savu "biznesu". Tādu "Dievu" šodien ir papilnam, kas nodarbojas ar krāpnieciskām darbībām, "bīda savu biznesu", bet inteliģentā sabiedrībā viņus i ne tuvu nepielaidīs.

ja runaajam par lielu dalju latvijas "inteligences", tad es labaak izveelos tieshaam aiziet un aprunaaties ar zvejnieku nekaa ar vinjiem. taa pati inteligence ir pashi lielaakie kraapnieki, mahinatori un dzeeraaji, tik aizsleepushies aiz diplomiem. lai cilveeks buutu erudiits, kulturaals un gudrs, tur diplomu nevajag. izgliitiiba ir tikai viens no veidiem, kaa pilnveidot sevi, bet taa negarantee to, ka peec magistra darba pabeigshanas cilveeks automaatiski kljuus sapraatiigs un ar plashu redzesloku.
10.12.2012 19:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits