Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

9. klašu izglītība

Reitings 193
Reģ: 19.10.2009
Labvakar šajā tumšajā ziemas vakarā :) !
Šodien sēdēju darbā un dikti daudz domāju par izglītību ! Diemžēl ātrāk nesanāca izveidot diskusiju, jo nav pieejas cosmo.lv lapai :(
Kāds ir jūsu viedoklis, cik būtiska ir izglītība?
Un, kādas ir jūsu domas par vīriešiem / sievietēm, kas pēc 9. klases neturpina mācības ? Vai vispār ir iespējams dzīvot pilvērtīgu dzīvi ar 9 klasēm ?

Jauku vakaru :)) !
10.12.2012 17:41 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Nāku no mazas pilsētiņas, attālas paziņas no sākumskolas knapi novilkuši 9 klases, uztaisījuši pa 2 bērniem un dzīvo savā miestā. Kad aizrakstu apjautāties, kā iet, jo agrāk bijām diezgan labas draudzenes, man atraksta “cau labi ka tev kas jauns mums maza jau iet bendarza kad brauksi ciemos”. Un es saprotu, ka es ar savu izglītību un zināšanām esmu izaugusi no tā līmeņa un man šādi cilvēki izraisa nožēlu un ciemos es vaira nebraucu, jo man nav par ko runāt un klačas klausīties īsti neinteresē.

Lai cilvēks ar pamatskolas izglītību izsistos, ir jābūt miilzu apņēmībai un gribasspēkam. ok, var jau arī kaut kur tāpat strādāt, bet intelekts ir un paliks ļoti zems, neattīstīts un cilvēkam diezgan grūti iekļauties intelektuālā vidē.
Manā ģimenē/audzināšanā izglītība vienmēr bijusi pašsaprotama lieta, blakus nodarbības atbalstītas un veicināta mana izaugsme. Līdz ar to esmu ļoti pateicīga vecākiem par to, ka esmu tas, kas esmu un kur esmu.

Ja bērns nezina, kad sākās pasaules kari un kas ir ASV galvaspilsēta – atvainojiet, manuprāt, tas ir sekli un stulbi.
11.12.2012 11:55 |

Reitings 340
Reģ: 29.01.2009
Uzskatu, ka izglītībai nav absolūti nekādas nozīmes. Viss ir atkarīgs no paša cilvēka.
11.12.2012 12:04 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kāds ir jūsu viedoklis, cik būtiska ir izglītība?
Un, kādas ir jūsu domas par vīriešiem / sievietēm, kas pēc 9. klases neturpina mācības ? Vai vispār ir iespējams dzīvot pilvērtīgu dzīvi ar 9 klasēm ?

Izglītībai noteikti ir liela nozīme, tā palīdz veidot sev drošāku nākotni, iztikas līdzekļus. Es gribu teikt vēl savādāk, kad tas nenozīmē visiem jābūt ir bakalaura grādiem un maģistriem u.t.t, bet ja nav vēlme iet mācīties tādā līmenī, tad noteikti ir jāizmācās arods. Dīvaini visā pasaulē notiek, notiek atsevišķu profesiju pārražošana un ļoti daudzas profesijas tiek vienkārši aizmirstas, kurās sākas deficīts un pieprasījums pārsniedz piedāvājumu, kas protams nav slikti piedāvātājam, cena aug, taču ko gribu teikt, ir ļoti jāpiedomā, lai neapstājas tikai dzīve ar deviņām klasēm un dzīvi gaterī.
Būtībā, ja cilvēkam nav vēlme mācīties pēc 9 klases (jo kas gan ir 15/16 gadi?), man vairāk liktu aizdomāties , kas tie par vecākiem, kas savu bērnu nekuritē, taču tā ir atsevišķa un smaga tēma.
11.12.2012 12:08 |

Reitings 1873
Augstskola neapšaubāmi visādi attīsta cilvēku, bet nevajag jau noniecināt tos,kam tādas nav.
Kā jau meitenes minēja- ir vajadzīgi arī labi sētnieki un apkopējas :-)
Nekad nav nācis prātā noniecināt tādus cilvēkus :-)
11.12.2012 12:11 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Droši vien mani ar verdošu ūdeni tulīt nolies, taču gan pēc šīs diskusijas, gan dzīvē novērotā esmu sapratusi, ka par inteliģenci ir daudzas krietni augstāk vērtējamas īpašības. Ir aču arī dažādas prioritātes dzīvē, vienam kļūt par mūsidenu Sokrātu, otram par godīgu, labu cilvēku. Šim gribēju piemetināt, ka pazīstu tik daudzus tiešām ļoti zinošus un gudrus cilvēku, kuri ar to savu gudrību ir kļuvuši tik augstprātīgi, iedomīgi un ciniski, ka pat tīri vienkāršu cilvēciskumu viņos un viņu vārdos vairs nemanīsi.
11.12.2012 12:52 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
kurām ir 9.klašu izglītība

Jautājums tām, kuras raksta šādi - cik jums klašu izglītība? Nav taču devītās klases izglītība, bet gan deviņu klašu izglītība!
Tātad nav svarīgi, cik klašu izglītība, ja cilvēks nezina pat pamatlietas! :) Un ja tas, kuram patiešām būs 9 klašu izglītība, spēs uzrakstīt pareizi? Ko tad? :)
11.12.2012 18:02 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Solo un ne tikai šādas kļūdas piemīt mūsu inteleģentajām! :) Bet daudzas šeit forumā nezin "ka" un "kad" pielietošanu teikumos. :)
11.12.2012 18:12 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Cilvēki ir ļoti aprobežoti, ja uzskata, ka cilvēks ar 9 klašu izglītību ir stulbs, nekam nederīgs vai nepilnvērtīgs. Zinu vairākus tādus "dumiķus", kuri ir veiksmīgi un gudri uzņēmēji. Tas nepadara par sliktāku cilvēku.
11.12.2012 19:57 |

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Izglītībai IR nozīme
11.12.2012 20:01 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
kurām ir 9.klašu izglītība

Jautājums tām, kuras raksta šādi - cik jums klašu izglītība? Nav taču devītās klases izglītība, bet gan deviņu klašu izglītība!
Tātad nav svarīgi, cik klašu izglītība, ja cilvēks nezina pat pamatlietas! Un ja tas, kuram patiešām būs 9 klašu izglītība, spēs uzrakstīt pareizi? Ko tad?

+1
11.12.2012 20:07 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Mācīties un pilnveidoties nepieciešams visu mūžu, tas nenoliedzami, taču, come on, mēs nedzīvojam Heses stikla pērlīšu spēles utopiskajā sabiedrībā, kas domāta tikai intelektuālajai ellitei. Cilvēki ir tik dažādi un daudzveidīgi, katrs ar savu stāstu un bieži vien arī sāpi un problēmu, kāpēc ir tā, kā ir.

Mani pārsteidz, ka izglītotas meitenes raksta, ka viņas nezina, ko un kā runāt ar mazāk skolotajiem. Man vienmēr ir šķitis, ka izglītotais no neizglītotā tieši ar to arī atšķiras, ka viņam piemīt izcilas prasmes pielāgoties sarunbiedram, brīvi variējot saru tēmas un dažkārt, ja nepieciešams, nošļūkt no savām intelekta virsotnēm. Nu nav nepieciešams spodrināt savu ego no rīta, satiekot sētnieku, runāt par Mandelbrota fraktāļiem vai Dostojevska dziļi niansēto jūtu pasauli, ja var vienkārši sadzīviski papļāpāt kaut vai par ielu stāvokli Rīgā, laikapstākļiem vai piktiem suņiem, kas ieķeras bikšu starās:D Neba nu izglītotajam mazkvalificēts strādnieks ir vienīgais sarunu biedrs, taču, ja labi skolotais nav spējīgs uzturēt pat vienkāršu, cilvēcisku sarunu, tas neglaimo arī "izglītotajam" maģistram...

Cik lasīts, šeit ir diezgan daudz meiteņu, kas sapņo par savu biznesu - Jūs droši vien būsiet pārsteigtas, cik daudz līdzās ļoti izglītotiem konstruktoriem, tehnologiem utt. strādā mazkvalificēto darba rūķīšu, kas paveic pašu melnāko darbiņu. Ne vienmēr visi ir kuslie un slinķi (lai gan gadās arī tādi), starp viņiem ir ļoti daudz tādu, kam jau no bērnības bijušas mācību grūtības, intelektuāla aizture, tāpēc viņi knapi nomocījuši tās deviņas klases. Un nedod dievs šādiem vienkāršajiem strādnieciņiem tādu ledusaukstu priekšnieku maģistru, kas tevī neredz dzīvu, cilvēcisku būtni... Vispār, jā, tiešām nebrīnos, kāpēc tik daudziem cilvēkiem Latvijā riebjas sava darbavieta un darba apstākļi...

P.S. Piekrītu katram Becky vārdam - dažkārt viens biezs vārds ir vairāk vietā nekā nebeidzami, daiļrunīgi vārdu pali, aiz kuriem dveš stindzinoša, nepamatota augstprātība un sirds inteliģences trūkums.
Es neaizstāvu nemācīšanos, nebūt ne, tomēr aicinu paskatīties uz apkārtējiem ar lielāku iecietību un mīlestību un netiesāt citus!
12.12.2012 10:58 |

Reitings 7497
paziņa knapi pabeidza 9.klasi slinkuma dēļ (un tāpat jau ar mājas apmācību). visus šos gadus pelnīja labu jaudu ar pokeru online, tagad Eiropā atrada sponsorus un sāks savas apģērbu līnijas ražošanu.

bet viņš noteikti ir izņēmums. līdzīgi kā daudzi miljonāri/miljardieri, kas ir gandrīz bez izglītības.

99,99% cilvēku ir noteikti jāmācās.
12.12.2012 11:04 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits