Kā notievēt?

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Pirms diviem mēnešiem atmetu smēķēšanu, jo gribēju beidzot dzīvot veselīgāk un netērēt naudu tām draņķa cigaretēm.
3x nedēļā ejot uz sporta zāli, 6 nedēļu laikā ņēmos piesvarā par 8kg. Tā kā esmu vidējas miesas būves, tad visu uzreiz ļoti redz un bikses tik grūti uzvilkt :(
Jau divas nedēļas neēdu miltu produktus, kartupeļus, saldumus. Svars vispār nav mainījies. Dzeru daudz tējas, ēdu svaigus augļus, dārzeņus, rīsus.

Esmu tik saniknota, ka apsveru domāt atsākt smēķēt. Kur lai izrauj motivāciju, ja nekas nepalīdz?
09.12.2012 23:18 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
piemēram šodiena - brokastīs: tēja, banāns. Pusdienās: rīsi ar tvaicētiem šampinjoniem, sojas mērci. līdz vakaram apēdu 2 hurmas un 2 ābolus. + izdzēru 4 tējas krūzes. vakariņās, kas bija pl.18:30, apēdu divas galetes ar Rasas krēmsieru.
Varbūt par daudz augļu?
Brokastis variēju - ēdu galetes ar krēmsieru, uzvāru mannu (bet man liekas, ka tā baigi uzbaro - būs jāpāriet uz auzu pārslām). Pārsvarā pusdienās ēdu zupas vai dārzeņu salātus (bez krējuma, majonēzes) + kkādu gaļas gabaliņu (ne karbonādes, kotletes). Vakariņās bieži vien iet pusdienas, tikai mazākā porcijā. Pirms un pēc tā -tēja un augļi (šobrīd man topā āboli un hurmas.)
10.12.2012 00:05 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
brokastīs vari ēst auzu pārslas ar banānu. tējai neliec klāt cukuru. ēd brūnos rīsus, nevis baltos. vari vēl ēst griķus, pilngraudu makaronus. kāpēc pēdējā ēdienreize tikai 18:30? jāēd ar mazām porcijām, bet bieži, lai vielmaiņa būtu ātra.
mannā putru neēd, augļus ēd rīta pusē, pa dienu, nevis vakarā.
lai gan vispār jau tā ēdienkarte nav tāda, lai varētu 8kg uzņemt tik īsā laikā...
10.12.2012 00:09 |

Reitings 178
Reģ: 06.10.2012
Nesaprotu, kā var ilgstoši ēst tik drausmīgi diētiski. Es ~ 4 dienas nedēļā cenšos ēst veselīgāk un pārējās trīs nedaudz atlaižu bremzes. Esmu rakstījusi, kopumā pa 3 mēnešiem ir nost 6kg (manuprāt, nav daudz), bet lielākoties tas dēļ sporta.
Man patīk gaļa. Un iesaku vairāk ikdienā lietot olbaltumvielas. Ēd gaļu, zivis, piena produktus, sieru, jogurtu, salātus. Un nedomā tik katastrofāli līdzi par to, kas un cik daudz ir neveselīgs - tici man, tievējot var ēst arī visādus draņķus un sūdus, protams, ar mēru, bet VAR ! Neiespringsti tik daudz par šo procesu, uzslēdz iedvesmojošu mūziku un dodies ikvakara ātrā pastaigā ;)
10.12.2012 00:17 |

Reitings 20
Reģ: 24.11.2012
Nedzer sulas, limonādes, bet droši tik tējas un ūdeni. Un uzņem maz kaloriju. Es tā nometu 7kg mēneša laikā. Bet šis ir ekstrēms pasākums :)
10.12.2012 00:21 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
ja samazinot eedamaa daudzumu un sportojot vienalga pienjeemies svaraa, tad steigshus dodies pie gjimenes aarsta. var arii buut kaada cita lieta par vainu.
10.12.2012 00:23 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
jā. piekrītu smarter. es arī daudz vairāk liesēju, t.i., samazinu tauku procentu, kad ēdu olbaltumvielas. zivis, liesu gaļu, liesu sieru, liesu biezpienu, pienu. protams, ne tikai olbaltumvielas, ēdu arī daudz dārzeņus, ogas, riekstus, pilngraudu maizi, makaronus.
10.12.2012 00:30 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Es laikam ieteiktu tos augļus vispār pagaidām izmest ārā no ēdienkartes, kamēr nenomet lieko svaru. Pēc tam atkal varēs ēst, kad būs tikai jāuztur normālais svars. Un ja tomēr ēd tos augļus, tad labāk noteikti no rīta- vakarā ni, ni. Pēc šodienas ēdienkartes spriežot, tev olbaltumvielas maz- tām ir jābūt iekšā visās ēdienreizēs, t.i., kaut kāds vājpiena jogurts bez piedevām, olas (vārītas), vājpiena biezpiens (to vislabāk ēst vakariņās), kaut kāds liess siers, galvenais avots- vistas vai tītara fileja, liesas zivis- lasis, tuncis... Dārzeņus var ēst daudz...
Mannu labāk nē, tās vietā labāk auzu pārslas.
Un tās galetes, ja jau ēd, tad labāk brokastīs, ne vakariņās. Vakariņās tad labāk to pašu vistas fileju vai zivi (tvaicētu, grilētu, vārītu), kas paliek no pusdienām.

Vai tu, kad smēķēji, arī gāji uz sporta zāli? Es nesaprotu, kā, ejot uz sporta zāli un plus/mīnus neko nemainot ēšanas paradumos (negraužot našķus, lai aizstātu cigareti), var pieņemties svarā par 8kg... man droši vien arī parādītos domas par atsākšanu, bet tu turies! Organisms pieradīs, ka savu ikdienas devu nedabūs un viss būs kārtībā! :) Veiksmi!
10.12.2012 00:33 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Izlasot tavu šīs dienas ēdienkarti, pirmā doma bija - tas ir krietni par maz! Tu organismu turi badā un visticamāk, tas ir pārslēdzies uz uzkrāšanas režīmu. Tāpēc arī notievēt ir tik grūti. Sakārto savu ēdienkarti! Tievēšana notiek nevis tad, kad ēd maz, bet tad, kad ēd pareizi. Un nedrīkst taukus izlēgt no savas ēdienkartes. Lieto sviestu, salātiem liec klāt olīveļļu, ēd treknās zivis un avokado. Bet to visu saprātīgos daudzumos.
10.12.2012 00:41 |

10 gadi
Reitings 532
Man liekas, ka pirms Ziemassvētkiem grūti sākt tievēt :D
10.12.2012 00:44 |

Reitings 65
Reģ: 02.09.2012
Paskraidi vai paņem treneri, lai sastāda tev programmu. Nenožēlosi. Ja jau tik ilgi nesmēķē, tad nemaz nedomā par smēķēšanas atsākšanu.
10.12.2012 02:06 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Manuprāt, autore nemaz neēd daudz. Varbūt it tieši jāsāk ēst normāli, lai organisms sāktu tērēt kalorijas?
10.12.2012 07:25 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
zaļo tēju dzert jau var, bet bez cukura . Vispar izlasīju, ka cukurs karstā ūdenī esot viskaitīgākais. Pēc tā iesaku dzert zaļo tēju bez tā . jocīgā kartā , viņai saldums neprasās , lai arī visu mūžu visām tējam, kafijām esmu likusi 3 karotes cukura :)

Ja sporta zāle neko nedod, jāpārskata programma . Tev kardio vajag un viss. kad nometīs to lieko , varēsi būvēt muskuļus vajadzīgajās vietās . lecamauklu rokās !

Est gan man liekas vajag vairāk . tā jau kaut kada striktā diēta . ēd vistas gaļu , zivi . Par rīsiem - brūnie ?

man augums ap 166 cm, vecums gandrīz 28 :)
Pēc zāļu kursa, kura bija arī kaut kadi hormoni, no 51 kg pieņemos svarā uz 60 kg , nolēmu pirmoreiz dzīvē tievēt un ēst ka normāls cilveks 3 dienā, pēc sešiem neēst , svars gandrīz mēneša laikā pieauga vēl uz 5 kg! Atmetu tas muļķības un saku ieklausīties ko es gribu .
ēdu bieži , bet maz . naktī ja gribas ēst , un gribas, jo es nakts cilvēks - apedu olas baltumu, vistas fileju ,salātinus , vēl kaut ko . Daudz daudz ūdens, zaļās tējas , citrons .
Lēnam noslīdēju līdz 54 . tagad gan svars nekustas, jo slinkoju :)

Piebildīšu par "ēst pēc sešiem " nu es neticu! Sanāk ka organisms entās stundas dabū badoties . viņam arī ir atmiņa . ja zin, ka ēst tik drīz nedabūs , prasa vairāk . ok, tas nenozīmē, ka vajag naktī štopēt torti iekšā , bet ja gribas ēst , ēst vajag , tikai vieglu barību .

Par augļiem - jameģina vairāk ēst tos, kas nav lobāmi , tobiš ar mizu - aboli, bumbieri .
taukvielas organismam ir vajadzīgas

Mannu gan neēd!!!! Tas ir miltu pārstrādes blakusprodukts, notievēt nepalīdzēs .
10.12.2012 08:06 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Yesterday - ļoti nepārdomāta ēdienkarte. Kur labie tauki? Avokado, rieksti?(Nav jāēd saujām, pietiks pat ar diviem Brazīlijas riekstiem vai 50g avokado). Otrkārt, nevajag izslēgt augļus kā dažas iesaka, nevajag izslēgt neko par 100%, jo tas automātiski ir tukšs šāviens, pēc diētas aprīsi to visu 2x vairāk. Apēd vienu augli pa dienu un būs ok. Tev ir stipri par maz uzturvielu. Neēd galetes vakarā, tie ir ogļhidrāti, ēd olbaltumvielas - biezpiens, siers, olas, zivis, liesa gaļa, dārzeņi klāt. Noteikti vismaz četras ēdienreizes no kurām trīs ir pamata un viena vai divas uzkodas(uzkodās var būt viens auglis un vispār hurmā ir padaudz kcal, bezpiedevu jogurts - ļoti labs ir tāds grieķu, zilā iepakojumā ar 0% taukiem, daži rieksti.)
Cik kcal tu dienā uzņem? Tas ir pats galvenais, ja tu nevari atbildēt, tad tā ir lielākā kļūda. Nopērc virtuves svarus, maksā 3ls un sver visu, auzu pārslas, rīsus u.t.t. Cik liela ir tava porcija? Es vienā reizē ēdu ap 40g graudaugu sausā veidā un klāt tad kāda zivs vai citas piedevas. Skaiti, skaiti, skaiti!
10.12.2012 09:03 |

Reitings 4129
Notievēt ir ļooooti viegli. Grūti ir to notievēto svaru noturēt. :) Es tievēju elementāri-ēdu maz un nesportoju nemaz-kilogrami krīt. :) (Par veselīgumu es šeit nerunāju, tikai par kilogramu zaudēšanu). :)
10.12.2012 09:20 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
vispār pie tievēšanas procesa ir jālieto daudz ūdens, parasts/tīrs ūdens, nevis gāzēts un saldināts, vismaz 2l dienā. Piekrītu, ka olbaltumvielas ir par maz ēdienkartē. Noteikti brokastis ir jāēd kārtīgi, vismaz reizi dienā ēdienkartē iekļauj dārzeņu zupu ar gaļu, vakariņas lai iet salāti ar vārītu vistas fileju vai zivi, izslēdz sāli no ēdienkartes. Ar augļiem ir tā, ka ābols ir vēl ok, bet hurmas nemaz nav ieteicamas pie tievēšanas. Ja ir vēlme ēst starp ēdienreizēm, izdzer glāzi ūdens, tas labi apmāna vēderu.
10.12.2012 09:23 |

Reitings 2840
DIO par 2litriem ūdens dienā ir maldīgs uzskats. īstenībā nedrīkst pārforsēt ar ūdeni, ja dienā ēd augļus, dārzeņus, zupas un vēl dzer tējas, tad maksimums dienā vajag izdzert litru ūdens, ne vairāk
10.12.2012 11:24 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Peec smeekjeeshanas vajag vismaz 8 meen,lai pienjemtos un atkal zaudeetu svaru,jo taas cigaretes- nekotiins utt bija imainijis tavu bielmainju ,un organisms darbojaas uz citiem principiem,tagad vinjam jaapaarskanjojas uz jaunu rezhiimu,tas ir normaali...tam svaram vajadzeetu pasham peec laika noiet...
10.12.2012 11:32 |

Reitings 13796
maz...maz - pilnīgas muļķibas par 1L dienā! Vai tu esi ņēmusi vērā fiziskās aktivitātes? Aerobikas laikā es vien izdzeru 0.5l, ja cilvēkam nav problēmu ar nierēm, tad 30ml uz katru ķermeņa kg tīra ūdens ir obligāti pie svara zaudēšanas un arī veselam organismam.
10.12.2012 11:34 |

Reitings 2840
daudz uzņemta škidruma atšķaida kuņģa sulu,kura pārstāj cīnīties ar mikrobiem,un tad mums ir lielāka iespēja saindēties ar pārtiku
10.12.2012 11:42 |

Reitings 13796
maz...maz - nu beidz - es domāju, ka mikrobi nebūs pa tēmu šoreiz, ja meitene grib notievēt, tad ūdens ir jādzer un daudz. Un vai drīkst vaicāt no kuienes šāda info? :)
10.12.2012 11:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits