Kāzas un viesi

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Kā jums liekas, tas ir ļoti nepieklājīgi uz kāzām aicināt viesus bez otrajām pusītēm?
Mēs gribam ļoti mazas kāzas. un daļa notiks uz jahtas, kur vairāk par 20 cilvēkiem nevar salīst. uz kāzām gribu aicināt tikai abu vecākus, brāļus, māsas. Un vēl atliek vieta tuvākajiem draugiem, bet tikai bez viņu otrajām pusītēm. Es labāk gribētu uzaicināt visus 6 draugus, nevis 3 no viņiem, bet ar otrajām pusītēm. Kā jums liekas?
09.12.2012 17:27 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es īsti nesaprotu- kas tur ir nepieklājīgs?

Varu vēlreiz paskaidrot, bet principā piekrītu demoiselles vārdiem - katram uztvere atšķiras.

Manuprāt, nepieklājīga ir necieņa nevis pat pret to otru cilvēku, kuri neuzaicini, bet pret tavu draugu, kuru tu izvēlies aicināt. Es justos aizvainota par to, ka mana draudzene, kura vispār izvēlas mani aicināt (jo var taču rīkot kāzas PATIEŠĀM tuvā lokā jeb radinieku un neviens nebūs aizvainots, jo tad būs skaidrs neaicināšanas iemesls), nepieņem manu vīru (vai ilglaicīgu partneri). Tā galu galā nav mana māsīca, vēl viena draudzene vai māte, bet gan VĪRS - vistuvākais cilvēks, un ar to ir jārēķinās tik tuvai manai draudzenei, ja vispār mani aicina. Es arī neesmu par "visudaramkopā", bet kā jau iepriekš teicu - kāzas manā skatījumā ir kaut kas pilnīgi citādāks par, piemēram, Vecmeitu ballīti, kur var izklaidēties vienatnē. Un kāzās, starp citu, nepietiek īpaši daudz laika līgavai pļāpāt ar draudzeņu vīriem, lai viņai būtu baigi svarīgi, ka nav kopīgu tēmu. Ja aicina draudzenes, vai viens no svarīgākajiem faktoriem nav, lai viņas arī justos labi? Ja nē, ja gribi šo īpašo dienu tikai sev un tev ir nospļauties, kā jūtas viesi - tad, lūdzu, veido to tiešām šaurā lokā.
Autores gadījumā to visu nepieklājību vēl pastiprinātu tas, ka viņa bija ielūgta uz to draugu kāzām, kā arī tas, ja gadījumā viņas brāļi un māsas nāktu ar otrām pusēm, bet draugiem šāda ekstra būtu liegta.

Mana māsa kāzas rīkoja arī šaurā lokā (~10 cilvēki), pie kam citā valstī - bet tika aicināti draugi ar otrajām pusītēm. Divas no šīm otrām pusītēm netika, un viena draudzene patiesi kādu laiku jutās skumji par to. Varu iedomāties, kāda būtu sajūta, ja vispār aicināšana nenotiktu.
10.12.2012 17:36 |

Reitings 613
Kā jau teicu, izlēmu aicināt visus ar otrajam pusītēm ;) Atradu 30vietīgu jahtu. Viss atrisināts
10.12.2012 17:41 |

Reitings 4258
andzelija, manuprāt, te tagad ir runas tīri teorētiskā līmenī, tieši tevi neskarot. :D Bet prieks, ka atrisinājās viss!
10.12.2012 17:45 |

Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
Es gan apvainotos, ja uzaicinātu uz kāzām mani/ draugu , bet bez drauga/ manis.
10.12.2012 17:47 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Tādā situācijā es vērtētu to, kādā statusā to draugu attiecības ir. Ja kāda no tavām draudzenēm vai draugiem ir precēta/s, tad aicinātu abus, ja precēti nav - bez otrajām pusēm. Un nekas tur nepieklājīgs nebūtu, jo taču no sākta gala brīdināsi, ka kāzas notiks tuvāko lokā.

Kāzu dienu patiesi šodien kaut kā pārvērtē.
10.12.2012 17:48 |

Reitings 1602
Ā, viss jau atrisinājās, tad priecīgas kāzu svinības! ;)
10.12.2012 17:49 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Interesanti, kādas būtu atbildes, ja situācija būtu tāda, kādu minēja meitenes iepriekš - viņš svētkos vienmēr piedzeras, taisa skandālus, metas kauties utt. Arī būtu nepieklājīgi neaicināt? Jūs pašas tādu cilvēku ielūgtu uz savām kāzām, neskatoties ne uz ko, tikai tapēc, ka viņš ir draudzenes otrā puse? Apzinoties, ka viņš visticamāk, atkal būs lopā un izbojās visu...
10.12.2012 17:56 |

Reitings 2295
Nu es gan neteiktu, ka precību statuss noteiktu attiecību nopietnību. Ja pāris dzīvo kopā, piemēram, 10 gadus. Un blakus ir tāds pāris, kas jau pēc gada apprecējies. Tad kuru attiecības ir vērtīgākas?
10.12.2012 18:01 |

Reitings 4258
Jasmin, 1. manā paziņu lokā nav neviens tāds cilvēks un nespēju iedomāties, lai kāda no manām draudzenēm spētu būt kopā ar tādu cilvēku.
2. ja tādi gadījumi ir regulāri, ja problēmas sen manītas - es visdrīzāk jau sen iepriekš būtu vedinājusi draudzeni palīdzēt tam viņas vīrietim, jo alkoholisms (varbūt nav īsti piemērots vārds, bet nezinu, kā vēl nosaukt nespēju kontrolēt to, cik daudz izdzer un to, kāda agresija nāk ārā) nav normāla lieta.
3. gluži vienkārši pasākuma laikā nelietu viņam daudz alkohola. Par kaušanos, lamāšanos - ļoti atkarīgs arī no citiem cilvēkiem. Ja visi pārējie vilksies uz viņu provokācijām, protams, būs kautiņš, bet gribētos domāt, ka visi manā paziņu lokā ir sakarīgi domājoši cilvēki un nereaģētu uz piedzērušos cilvēka gājieniem.
Var jau, protams, maigi paskaidrot draudzenei, kāpēc aicina tikai viņu vienu, bet es to darītu tikai galējā variantā, jo, manuprāt, tas ir aizvainojoši.
10.12.2012 18:04 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Pievakare
Muļķīgi ir tad, ja draudzenes kāzās ir jājūtas slikti, jo tev nav blakus otra pusīte. Tas jau kkas līdzīgs tam, ka uz teātri ar draudzenēm nevar aiziet, jo šņuk, šņuk, šņuk vīrietis nav blakus un nejūtos labi (arī pasākums vienam vakaram!).
Nav jau uzreiz runa par to, ka nepieņem draudzeņu otrās pusītes, vienkārši grib kāzas tikai ar tuvākajiem draugiem un radiem, tas taču ir pilnīgi normāli. Kādēļ tad, ja gribi uzaicināt tikai 2 labākās draudzenes un 2 labākos draugus, uzreiz visi draugi ir jākancelē un jālūdz tikai radinieki?
Ja gribēs, lai dzemdībās piedalās tikai draudzene, tad otra pusīte jāaicina līdzi, jo citādi tiek izrādīta necieņa? :D Smieklīgi! Un pareizi pateici:
Tā galu galā nav mana māsīca, vēl viena draudzene vai māte, bet gan VĪRS - vistuvākais cilvēks, un ar to ir jārēķinās tik tuvai manai draudzenei, ja vispār mani aicina.

Tas ir TAVS vistuvākais cilvēks, nevis tavas draudzenes un, ja viņa grib kāzās redzēt tikai tevi, tad tev un tavai otrai pusītei arī viņas lēmumi ir jāciena.

Labi, šī vispār ir pārāk liela tēma, kaut kas sabiedrības uzskatos ar to, ka visur ir jāiet kopā ir sagājis grīstē. Es noteikti darītu tā, kā gribētu, nevis tā kā citi uzskata par pareizu.
10.12.2012 18:10 |

Reitings 1602
chanely, tādā gadījumā abu divu pāru attiecības ir vienlīdzīgi vērtīgas, pieklājības un cieņas pēc aicinātu abus. Protams, pastāv dažnedažādas izņēmuma situācijas, kur būtiskas būtu nianses.
10.12.2012 18:12 |

Reitings 4258
Muļķīgi ir tad, ja draudzenes kāzās ir jājūtas slikti, jo tev nav blakus otra pusīte. Tas jau kkas līdzīgs tam, ka uz teātri ar draudzenēm nevar aiziet, jo šņuk, šņuk, šņuk vīrietis nav blakus un nejūtos labi (arī pasākums vienam vakaram!).

Ja tas bija attiecināts tieši uz manu piemēru - tad konkrētās kāzas ilga 5 dienas. Bet tas nemaina lietas būtību - ja tev ir nievājoša attieksme pret savu vai savas draudzenes partneri, tad tā nav visiem. Pastāv dažādi uzskati, dažādas kāzas.

Tas ir TAVS vistuvākais cilvēks, nevis tavas draudzenes un, ja viņa grib kāzās redzēt tikai tevi, tad tev un tavai otrai pusītei arī viņas lēmumi ir jāciena.

Protams, ka es cienītu šādus uzskatus un neņemtu līdzi partneri, ja viņu neielūgtu, tikai labi nejustos - nejau pasākuma norisē un nejau tādēļ, ka pie sāniem nav vīrieša, bet gan tādēļ, ka nejustu cieņu no draudzenes. Manuprāt, līgavai ir jāciena mani, kas nozīmē arī mana vistuvākā cilvēka ielūgšana, ja tās kāzas tiek rīkotas plašākā lokā par ģimeni.
10.12.2012 18:36 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Nu kā nu kuram, man droši vien draudzenes izvēle un sajūtas viņas lielajā dienā būtu svarīgākas par to, lai man otra puse ir pie sāniem. Un ja viņa gribētu redzēt tikai mani, tad es to pieņemtu, nevis ceptos, taisītu skandālus, izdomātu visādus scenārijus par to kā draudzenei riebjas mans puisis un uzskatītu, ka draudzenei ir
nievājoša attieksme pret manu partneri

(diez kur šito izķēri!).

Protams, ka es cienītu šādus uzskatus un neņemtu līdzi partneri, ja viņu neielūgtu, tikai labi nejustos - nejau pasākuma norisē un nejau tādēļ, ka pie sāniem nav vīrieša, bet gan tādēļ, ka nejustu cieņu no draudzenes. Manuprāt, līgavai ir jāciena mani, kas nozīmē arī mana vistuvākā cilvēka ielūgšana, ja tās kāzas tiek rīkotas plašākā lokā par ģimeni.

No sērijas- man vistuvākais cilvēks ir mamma, draugiem tas IR jāciena un uz savām kāzām mani jāielūdz kopā ar mammu, jo mēs dzīvojam kopā un man nav neviena tuvāka par viņu.
10.12.2012 21:07 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Ja pāris dzīvo kopā, piemēram, 10 gadus. Un blakus ir tāds pāris, kas jau pēc gada apprecējies. Tad kuru attiecības ir vērtīgākas?

chanely, kaa vispaar var saliidzinaat, kuram veertiigaakas attieciibas? 10 gadus var nodziivot arii tikai beerna deelj piem, vai naudas deelj, vai vnk bez miilestiibas. manupraat, peec attieciibu ilguma nevar secinaat neko.
11.12.2012 11:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits