Es īsti nesaprotu- kas tur ir nepieklājīgs?
Varu vēlreiz paskaidrot, bet principā piekrītu demoiselles vārdiem - katram uztvere atšķiras.
Manuprāt, nepieklājīga ir necieņa nevis pat pret to otru cilvēku, kuri neuzaicini, bet pret tavu draugu, kuru tu izvēlies aicināt. Es justos aizvainota par to, ka mana draudzene, kura vispār izvēlas mani aicināt (jo var taču rīkot kāzas PATIEŠĀM tuvā lokā jeb radinieku un neviens nebūs aizvainots, jo tad būs skaidrs neaicināšanas iemesls), nepieņem manu vīru (vai ilglaicīgu partneri). Tā galu galā nav mana māsīca, vēl viena draudzene vai māte, bet gan VĪRS - vistuvākais cilvēks, un ar to ir jārēķinās tik tuvai manai draudzenei, ja vispār mani aicina. Es arī neesmu par "visudaramkopā", bet kā jau iepriekš teicu - kāzas manā skatījumā ir kaut kas pilnīgi citādāks par, piemēram, Vecmeitu ballīti, kur var izklaidēties vienatnē. Un kāzās, starp citu, nepietiek īpaši daudz laika līgavai pļāpāt ar draudzeņu vīriem, lai viņai būtu baigi svarīgi, ka nav kopīgu tēmu. Ja aicina draudzenes, vai viens no svarīgākajiem faktoriem nav, lai viņas arī justos labi? Ja nē, ja gribi šo īpašo dienu tikai sev un tev ir nospļauties, kā jūtas viesi - tad, lūdzu, veido to tiešām šaurā lokā.
Autores gadījumā to visu nepieklājību vēl pastiprinātu tas, ka viņa bija ielūgta uz to draugu kāzām, kā arī tas, ja gadījumā viņas brāļi un māsas nāktu ar otrām pusēm, bet draugiem šāda ekstra būtu liegta.
Mana māsa kāzas rīkoja arī šaurā lokā (~10 cilvēki), pie kam citā valstī - bet tika aicināti draugi ar otrajām pusītēm. Divas no šīm otrām pusītēm netika, un viena draudzene patiesi kādu laiku jutās skumji par to. Varu iedomāties, kāda būtu sajūta, ja vispār aicināšana nenotiktu.