ZB. Zems pašvērtējums.

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Ko lai dara, ja jūtos zemāka par zemi? Viss sākās tad, kad izšķīros no sava vīrieša, un viņš mani izmeta uz ielas. Protams, biju jau iestājusies 1. kursā augstskolā, un nevarēju braukt dzīvot pie vecākiem, nācās meklēt patvērumu Rīgā. Meklēju darbu, lai varētu dzīvot kaut kur Rīgā. Studijas vidēji ir no 8 rītā līdz 16 vakarā, tāpēc strādāju maiņu darbu, protams, pa MINIMĀLO ALGU. Visa alga aiziet īrei, ēdienam un transportam. Bet iemesls, kāpēc jūtu zemu pašvērtējumu ir tāds, ja agrāk varēju atļauties pirkt lupatas, kosmētiku, tad tagad mana ziemas jaka jau kalpo 2. sezonu, visas lupatas skapī jau ir psiholoģiski un fiziski novelkātas, uz jaunu kosmētiku vispār neesmu mēnešiem skatījusies (tikai pašas nepieciešamības preces). Es jūtos ĻOTI neglīta, ar zemu pašvērtējumu, arī jaunas attiecības nemeklēju, jo vienkārši ir skola, darbs, darbs, skola. Tusēties arī neeju, jo nav ne naudas, ne vēlmes. Nu iedomājieties, ja jūs jau mēnešiem ilgi nebūtu pirkušās ne jaunu apģērbu, ne kosmētiku. Reāli nevarētu sevi lutināt - ne jaunas kurpes, ne frizieris, ne jaunas smaržas, pat ne pašas nepieciešamākās preces, piemēram, jauni ziemas zābaki vai mētelis. Protams, esmu pateicīga, ka ar pliku pakaļu nestaigāju, bet vienalga... es jūtos ļoti nepārliecināta par sevi. Vienkārši gribēju izteikties.
02.12.2012 16:55 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
sunshine28 diemžēl šeit ir tendence katru piemēru uztvert,kā to,ka tā ir cepšanās tieši par to lietu. (nu kaut kā tā :D) taču dziļo domu situācijai neuztvert
02.12.2012 18:18 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Godīgi sakot negribēju neko komentēt, bet reāli izbesīja tā muļļāšana. Lielākā daļa laikam nav izpratusi problēmas būtību. Nez kāpēc visi te šausminās par jakām un citām drēbēm, bet reāli ja cilvēks nevar atļauties NEKO, tad melnie nāks virsū viļņiem...Varbūt kāda te izsmēj to sasodīto ziemas jaku, ko meitene nevar atļauties un priecīgi klabina Vot es varu vienā džinsās līdz pensijas staigāt... Nu ļoti labi, miers ar Tevi... Bet noteikti kādai ir citas vājības (kosmētika, vīni, izklaide, ceļošana) un kad tu nevari atļauties neko, t.sk. lietas, kas sagādā tev baudu, ar kurām tu vari sevi palutināt un justies labi, tad ir cita lieta... Bet ja nevari atļauties ne SPA, ne šokolādi (DreamCream perfekti šo situāciju aprakstīja) ne pat lieko reizi ar sabiedrisko aizbraukt līdz mājām, nu tad come on... Es nekad tādā situācijā neesmu bijusi, bet saprast tīri cilvēciski visu var.
Un tā runāšana par morālām vērtībām un naudas pārspīlēto lomu mūsu dzīvē - vienkārši finiša taisne. Nauda nav galvenais, bet bez naudas cilvēks ilgi nevarēs eksistēm tikai uz sava iekšējā skaistuma rēķina
02.12.2012 18:22 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Un tās, kuras saka, ka viņa ir vienkārši izlaista, visticamāk nespēj iedomāties, kā ir tad, kad tu nevari atļauties kaut mazumiņu no tā, ko sirds kāro.
bullshit. Es zinu, kaa ir kad nevari atljauties pat mazuminju, bet taapeec man pashapzinja nav zema. Kaut kaa nevarot atljauties visu ko kaaro, esmu iemaaciijusies atlikt naudu paaris meeneshus labiem zaabakiem, bet taadiem, kas man kalpo vairaakus gadus un ir klasiski. Puceeta salonaa esmu vispaar tikai vienu reizi muuzhaa prieks 9. klases izlaiduma. Pati ljoti labi maaku sakopties. Un, protams, kad buus vairaak naudas, tad arii pirkshu lietas, ko sirds kaaro un droshi vien aizieshu uz kaut kaadiem saloniem. Bet taa naudas nebuushana nedragaa manu pashapzinju, taapeec es nesaprotu autori. Jaa, jaunas un skaistas lietas iepriecina, bet ne jau tas rada laimi, bet tikai taadu iislaiciigu priecinju.
02.12.2012 18:22 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
šeit iederas teiciens
"laime nav naudā,bet labāk raudāt mersedesā nevis autobusā"
vai
"laime nav naudā,bet gan tās daudzumā"
:D
02.12.2012 18:25 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
demoiselle, nu okei, tu to māki, bet VIŅA nē! Viņai ir tikai 19 gadi, iepriekš ar tādu situāciju nav saskārusies.. Loģiski, ka tagad jūtas kā no laivas izmesta. Un, ja viņa nav sakopusies un pati sev neliekas pievilcīga, tad, protams, no tā cieš arī pašcieņa. Nevajag visus bāzt vienā maisā!

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Demoiselle, cilvēki dzīvo arī spiedīgākos apstākļos, es tev teikšu tā, bija laiks, kad uz mēnesi ar māti Rīgā sapirkām paiku (putraimi, vislētākā gaļa, kartupeļi), jo tā bija krietni lētāk nekā dzimtā pilsētā un mēnesim uz beigām, pusotru nedēļu naudas vairs nebija NEMAZ, un nemaz nozīmē 0 lati 0 santīmi, bet pārtikas krājumi gāja uz beigām, par kādu atlikšanu labām ziemas kurpēm tur runā??? Par kādu sakopšanos???

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
meksikanka, es piemēram, sevis rakstīto adresēju nevis autorei, bet tām, kas kaut ko runā par to, ka jauna blūze sniedz prieku. Sniedz tad, ja tās pērc nepārspīlētā daudzumā, bet te dažas raksta tā, it kā katrs jauns pirkums (kārtējais) viņām sniedz laimi pat 500. reizi pēc kārtas. Nu tas tā, es nemaz nedomāju, ka tu sevis rakstīto adresēji man, vienkārši iedomājos, ka varbūt vēl kāda par to pašu, ko es. ;) Jo te daudzas nemaz nerunā par nepieciešamību pirkšanu, ko var manīt arī citās diskusijās, kur uzskata, ka depresiju var apkarot ar jaunu pirkumu (atkal jau - kārtējo).
02.12.2012 18:26 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
krista, ne jau es par lupatām runāju, bet par attieksmi pret savu izskatu.
Par to, ka netrūkst pielūdzēju, es nestrīdos, ja tā padomā, arī vīrieši ir dažādi, daļai noteikti patīk kedas un pabalējuši džinsi, tāpēc ņemu atpakaļ savus vārdus par to kaķi. ;)
Savā dzīvē esmu sastapusies ar lieliskiem vīriešiem, kuriem tomēr tas, kā sieviete sevi pasniedz, ir ļoti svarīgi, viņi blakus grib tādas, kuras piedomā pie sava vizuālā tēla un cenšas izskatīties sievišķīgas, tādas, kurām patīk mazliet uzpucēties arī ikdienā un mājās.
02.12.2012 18:29 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
becky, es arii esmu dziivojusi taados apstaakljos kaa tu tikko piemineeji so nevajag, ja. bet tas neizklausaas peec autores varianta, taapeec es paskaidroju kaa man shobriid ir, lai autore var padomaat un varbuut panjemt kaadu ideju.
02.12.2012 18:31 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Lou, xm, adresēju ne tev, bet visām tām, kas piesienās tai ziemas jakai un uzskata, ka autore ir šopoholiķe, kura nevar nopirkt..eh...500.blūzi un tāpēc streso :)
Vnk ir tādi periodi, kuri jāizdzīvo laikam
02.12.2012 18:33 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012
Ak, nu kāda nozīme tam , ja viena dalībniece staigā ar vienu ziemas jaku 4 gadus, cita dalībniece vienus svārkus prot nēsāt 3 gadus, andas ir andas, un viņai tas nav pieņemami, un jūsu mācības par izšķērdību neliks viņai tādēļ mainīties.

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Demoiselle, ja autore dzīvo ar minimālo, tad šīs variants ir ticams un tā kā pie labā pierod ātri, tikt atsviestai atpakaļ ir divtik sāpīgi.

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
meksikanka, okei, sapratu, es vienkārši arī nelasīju visus komentārus. Piekrītu, teikt, ka cilvēkam vispār neko nevajag nozīmēt dzīvot ilūzijās. :)
02.12.2012 18:36 |

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Jāpiekrīt tām meitenēm, kas saka, ka kāds materiāls labumiņš tomēr ceļ pašapziņu :D Kā tajā teicienā- nauda nav viss, bet tā ārkārtīgi nomierina.
Padomājiet, vai nav forši uz tusiņu uzvilkt jaunu kleitu ar jauniem auskariem? Neticu, ka pašas sev kaut ko jaunu pērkat tikai, kad ir absolūta nepieciešamība- piemēram, kurpēm papēdis plīst nost. Tādas taupīgās atradušās:D Ko tad staigājiet pa veikaliem, ja jau tas ir pilnīgi lieki un valda tikai sabiedrības uzspiests stereotips par modi?
Un meitene jau teica,ka nav īsti naudas tusiņiem. Nu tomēr neiesi jau ar tukšu maku- kaut vai dzērienu nopirkt. Un pat, ja iet uz kaut kādu mājas ballīti, ar tukšām rokām īsti arī kauns iet.
Secinājums- var dzīvot taupīgi (nu bez ekstrām), un tad naudiņas sanāks gan drēbēm, gan smukumam, gan izklaidēm, bet tikai tad, ja ir vispār kaut kādi liekie līdzekļi. Ja to nav vispār, tad ir kā, kā ir. Un vispār ir pagrūti saprast šo situāciju, ja nav sanācis tādu piedzīvot.
02.12.2012 18:36 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
jāpiekrīt Kristai, ka ne jau lupatas nodrošina to, ka neesi viena! varbūt īstermiņā jā, bet ilgtermiņā vīrietis tomēr izvēlas sievu pēc citiem kritērijiem.
02.12.2012 18:37 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012
Šādai situācijai ir arī savs labums.
Ja autore nemācēs un negribēs piemēroties šādai situācijai, bet gribēs sasniegt tikai labāko un skaistāko, un ja raksturā viņa ir stingra un mērķtiecīga, tad dzīvē viņa sasniegs daudz vairāk kā vairums.
02.12.2012 18:38 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
piemēram, man apģērbs arī ir pilnīgi un galīgi nesvarīgs, bet, lai izskatītos skaista, svaiga un kopta, apģērbam manā garderobē ir jābūt tīram un jaunam (kā varētu izskatīties džemperītis, kurš nēsāts piecus gadus?)
kosmētiku lietoju minimāli, bet, lai mana sejas āda, mati būtu veselīgi, man reāli bail domāt, cik daudz naudas aiziet tam.
saprotu autori.

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam varu teikt ,ka esmu laimiiga sajaa zinaa,jo manu pasveerteejusmu noteikti neiespaido dreebes-to daudzums!
Mani noteikti iespaidotu vairaak slikti zobi,pumpaina seja uttEs to saku,jo esmu to izcietusi uz sevi!Lai ko nevilku muguraa,taa mana ,loti sliktaa sejas aada ,nekad nelika justies labi...!
Tagad seja ir loti laba,zobi arii kaartiiba!Varu uzvilkt savas "atsvaidzinaataas" dreebes un justies kaa karaliene:)

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
emmanuelle, bet skaisti zobi, skaista āda arī prasa daudz naudas... elementāri - kvalitatīva pārtika, nevis pelmeņi, roltoni, nemaz nerunājot par kosmētiku.
02.12.2012 18:41 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ar to pašapziņu ir pavisam dīvaini. Piekrītu tam, ka nauda palīdz justies labāk, bet... tā noteikti nav pašapziņas pamatā. Esmu dzīvojusi ļoti nabadzīgi, kādu jaunu drēbi saņēmu tikai dzimšanas dienā un kosmētiku tad, kad Avon katalogā bija atlaides. Bet tajā laikā man ar pašapziņu problēmu nebija. Es ar visām saplīsušajām kurpēm sevi uzskatīju par foršu. Tagad man ir krietni uzlabojies materiālais stāvoklis, bet pašapziņa... nu jā, es varu vilkt, ko es gribu vai krāsot sev virsū, tik dārgu kosmētiku, cik vien varu atļauties. Tāpat nejūtos tā, kā gribētos.
02.12.2012 18:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits