57days, paldies, pasmaidīju par tevis teikto, jo man likās, ka cilvēkam ir savu dzīvi jāvirza izdarot tās izvēles, kas viņam pašam patīk, nevis jāpakārto dzīve tam, kas valstij vajadzīgs. :) Un talantīgi cilvēki spēj nopelnīt labi jebkurā profesijā, nezinu vai viduvējību izglābs eksaktās zinātnes. Varbūt līdz kādam brīdim, bet augstāk vairs nekāps.
Pareizi Samaara teica "nafig nevajag līst, ja tas neinteresē un to nesaprot", jo man šķiet, ka traģēdija ir gan matemātiķis, kas studē gleznošanu, gan mākslinieks, kas studē matemātiku (kaut pirmais variants vispār nav iespējams).
Labi, ko nu par to. Autorei gribēju tomēr ieteikt privātskolotāju, jo man bija tāpat kā tavai meitai, taču vienīgais, kas izvilka ir regulārs privātskolotājs. REGULĀRS! Jo tiklīdz privātskolotāja vairs nenāca, atzīmes atkal slīdēja lejup. Ja tu neesi gatava ņemt privātskolotāju, tad manuprāt, nekas cits vairs nevar palīdzēt. Konsultācijas pēc stundām vienalga nav tas pats, kas tad, ja kāds tev sēž blakus vakarā un vismaz stundu lēnā tempā visu vielu gremojat atkal un atkal.
Vidusskolā noteikti jāiet uz vispārizglītojošo virzienu (vai humanitāro, ja ir talantīga vēsturē/literatūrā u.t.t)! Kaut tādēļ vien, ka matemātikas būs mazāk un līdz ar to, mazāk jāmokās.