Pastāstiet par savu pieredzi darba meklējumos.

Reitings 181
Reģ: 17.06.2009
Sveikas.
Lieta tāda, ka šogad pabeidzu augstskolu, jāmeklē darbs, biju atradusi darbu veikalā (pārtikas) par pārdevēju, bet pamatotu iemeslu dēļ pātraucu darba attiecības un tagad liekas, ka ir iestājies kkāds melnais punkts, sāk pārņemt minimāla depresija. Kur tik es neesmu sūtijusi CV, visur tikai - pieredze, pieredze, bet kur, lai es to pieredzi gūstu, ja neviens nedod iespēju, pilnīgi tāda sajūta, ka esi apburtajā lokā - ja tev nav paziņu, kas par tevi varētu aizlikt kādu labu vārdu, tad vari sapūt bez darba.
Protams liels mīnuss, ka dzīvoju mazā pilsētelē, bet man nav nekādas vēlmes doties uz ārzemēm vai lielāku pilsētu, jo te ir mani mīļie, jaukie cilvēciņi.
Ir pagājis tikai mēnesis kopš cītīgi meklēju darbu, bet man šķiet, ka pagājusi jau mūžība, trakākais, ka draugs arī sāk jau pukstēt, es diemžēl viņu saprotu, bet vienalga nav patīkami, jo tā jau sevi katru dienu "nogruzī", gribas atbalstu, nevis - Tu pārāk cītīgi nemeklē darbu...
Ko es ar to visu grbēju?
Varbūt ir kāda sieviete , kam ir klājies līdzīgi, kā, lai tiek ar sevi galā, kā nenokārt degunu un ieskaidrot sev, ka būs darbiņš, ja pietiekami centīsies to atrast.
Kādu laimīgu stāstu :) Kādu pieredzīti :)
28.11.2012 13:40 |

Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
piekritishu ka te saka,ka grib stradat par to ko izmacijas. piemeram,es labprat stradatu, BET neviens nedod tadu iespeju,jo nav darba pieredzes!
28.11.2012 22:05 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
Diemžēl tagad pagrūti ar darbu, īpaši, ja nav paziņu.

Arī nepiekritīšu. Visi draugi ir dabūjuši labus darbus bez pazīšanās. Un daļa vēl paspējusi nomainīt uz vēl labākiem. Jā, tūkstošus nemaksā, bet ir ok.
Pati atradu bez pazīšanās, bez ielas darba pieredzes, nesūtot simtiem cv. Jā, atlases kārtas nebija ļoti vieglas, bet..

Un apvienot arī studēšanu budžeta grupā un strādāšanu var. Ok, bakalaurā sarežģītāk, bet maģistors ir noteikti izdarāms!
28.11.2012 22:07 |

Reitings 1242
Es sāku strādāt jau studiju laikā. Labi manas studijas bija nepilna laika klātienē, tākā laicīgi jau bija plānots paralēli strādāt. Sākumā atradu darbiņu savā jomā, sāku kā pii skolotāja palīgs jeb auklīte.Tas bija 1.kursā, 2.kursa sākumā jau tiku pie titula skolotāja...šobrīd studēju 4.kursā un man jau ir 3.gadu pieredze amatā par kuru mācos. Aizmirsu piebilst, ka dzīvoju, mācos un strādāju mazpilsētā un to, ka ar šo jomu esmu saistīta jau kopš bērnības. Man mamma kādreiz strādāja pii.
28.11.2012 22:09 |

Reitings 9
Reģ: 14.04.2009
Darbu atrast var, un atrod spēcīgākie! Ir daudz pūles jāpieliek, lai to darītu kvalitatīvi un izceltos starp kandidātiem.
sākot ar kvalitatīvu CV, kā jau Aija minēja, e-pasta adrese, foto un motivācijas vēstule rada pirmo iespaidu,
ejot uz interviju, pirms tam izpētīt uz kurieni ej, pameklēt internetā informāciju par uzņēmumu, sagatavoties intervijai.
vizuālais tēls, pieklājīgs apģērbs, sakopts izskats,

Ja nosūtot CV neviens neatbild, sagatavo tos izdrukātā veidā un aiznes uz vēlamajām darba vietām. Piesaki,ka vēlies runāt ar vadītāju un iepazīstini ar sevi un atstāj CV!

Iespēju ir daudz, atrod darbu tie,kas meklē!
28.11.2012 22:20 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Es arī domāju, ka maģistros tas ir izdarāms, bet tieši dēļ skolas man uz dienu darbā pateica "čau , mums tavi pakalpojumi vairs nav vajadzīgi". Šobrīd darba intervijās viss ir ok, līdz brīdim, kad pasaku, ka man 2x nedēļā ir studijas, kad vajag brīvas abas dienas, vai vismaz vienu un otras lielāko daļu. Pie tā parasti viss apstājas. Sāk likties, ka studēt var tikai 30gadnieki, kam jau ir stabils darbs gadu gadiem un saprotoši darba devēji, kas atbalsta izglītošanos.
28.11.2012 22:21 |

Reitings 9
Reģ: 14.04.2009
Ir jārēķinās, ka ja vēlies strādāt par pavāru ir jāsāk kā trauku mazgātājam, ka ja vēlies strādāt kā viesmīlis no sākuma būs tikai jāvāc netīrie trauki utt.
Ir jāsāk ar mazāko un sevi pierādot var izaugt uzņēmumā un attstīties tālāk! tā var būt nedēļa,mēnesis vai gads viss ir atkarīgs no paša.
28.11.2012 22:24 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
No vienas puses lasu, to ieteikumu, ka vajag CV ņemt izprinēt un doties uz uzņēmumu pie vadītāja. Patiesi tas var būt pat ļoti nepieklājīgi, ka ierodas bez uzaicinājuma, tomēr vairumam ir kaut kādi darba grafiks pēc kā vadās, ir tikšanās, un tas var tikai traucēt, ja kāds uzbāzīgi ierodas, uzstāj, ka vēlas runāt ar vadību. Bet es pieļauju, ka šāds viedoklis ir pēc tiešām reāliem piemēriem, kur tas ir strādājis.
28.11.2012 23:09 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
salvatore, bet ir ļoti daudz programmas vakaros un to var apvienot ar darbu.
28.11.2012 23:28 |

Reitings 8
Reģ: 28.11.2012
to Aija

Kādā profesijā Tu strādā un kādu algu Tu sauc par labi apmaksātu darbu? Jautāju, jo varbūt mūsu uzskati šajā ziņā atšķiras...
29.11.2012 12:36 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Cau meitenes!
Zinu, ka daudzas ir darba mekleejumos... ik pa laikam pavid temas, dazha izteicas, ka redz, ka dazhas firmas ik pa menesim meklee darbiniekus (aizdomigi biezhi) ...

Varetu padalities, kuri ir tie uznjemumi, kur darba deveji vienm nav mieraa ar darbinieku, ja esat ieverojushas ?

Paldies.........
29.11.2012 15:49 |

Reitings 7497
Patiesi tas var būt pat ļoti nepieklājīgi, ka ierodas bez uzaicinājuma, tomēr vairumam ir kaut kādi darba grafiks pēc kā vadās

ja vadītājam nebūs laika, tad arī pateiks tev to. nepieklājīgi ir atraugāties pie vakariņu galda, nevis meklēt darbu.

Kā jau teicu, zinu vismaz vienu darba devēju, kurš dod darbu tikai tiem, kas uz uzņēmumu personīgi atnes savu CV
29.11.2012 15:53 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es arī zinu vienu lielu uzņēmumu, kurā izskatīti tiek tikai personīgi atnestie CV.

Par to, ka nav pieredzes - ej praksē! Prakse arī ir pieredze. Tikai par to lielākoties nemaksā.
29.11.2012 15:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)