Hmm... interesanta tēma! :)
Par mammu - nu, neesmu pārliecināta, vai vēlos būt tāda, kā viņa. Noteikti ir īpašības, kuras vēlētos no viņas pārņemt, piemēram, izcilo humora izjūtu, bet kopumā neteiktu, ka gribētu viņai līdzināties. Man augot patika tas, ka man uzticējās un ļāva visu piedzīvot pašai, arī, ja kļūdījos, mamma palīdzēja tikt ar visu galā, nevis bļāva vai aizliedza kaut ko darīt. Bet nedaudz pietrūka ikdienas intereses un kaut kādas mīļuma izrādīšanas, jo mana mamma ir arī ārkārtīgi sociāli aktīva un viņas principā nekad nebija mājās. To saviem bērniem nevēlētos dot, jo jau tagad zinu, ka gribēšu izrādīt mīlestību un interesi. Citādi sanāks kā man izlaidumā - man pasniedz goda rakstu par sasniegumiem skolā un olimpiādēs, bet mamma sēž lielām acīm "es zināju, ka esi gudra, bet pa kuru laiku tu šito visu paspēji???" :D
Par tēti - mani vecāki ir šķīrušies, tāpēc tēta nav diez ko daudz ikdienā bijis, bet manās acīs viņš kā vīrieša paraugs ir labs, jo viņam piemīt daudzas īpašības, kuras cienu cilvēkos. Patiesībā... tikko aizdomājos, ka visi puiši, kuri man ir iepatikušies, raksturā atgādina manu tēti :D Viņš ir mierīgs, nebaidās teikt, ko domā, stingrs, jautrs un laipns vienlaicīgi. Kā arī nekad nevilcinās kaut ko dot, ja viņam ir. Vienīgais, ka viņš dzīvē ir izdarījis arī neveiksmīgas izvēles, kuru dēļ man par viņu ir nedaudz izbojāts priekšstats, bet, ja maniem bērniem būtu tāds tētis kā man, viņi būtu veiksminieki :) Tikai arī varētu lielāku emocionālo ieinteresētību izrādīt :D