Domāju, ka šī tēma varētu būt aktuāla vēl daudzām, kā nekā Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem. Tātad- šogad izlēmām ka varētu doties pēc eglītes nevis uz veikalu bet gan uz mežu. Cik zinu, likums atļauj nocirst vienu egli speciālās tam paredzētās vietās. Līdz ar to jautājums- kur to drīkst darīt? Un vai drīkst cirst vietās kur notiek masveida mežu izciršana(tieši tāda vietā atrodas vasarnīca Plakanciemā).
Tu drīksti nocirst 1 eglīti gadā valstij (Valsts Mežiem) piederošā mežā, ne kurā katrā.
Nezinu kur var to noskaidrot, drošvien viņu mājas lapā vai zvanot varbūt...
Egli Zsvētkos var cirst jebkurā Valsts mežā, ar nosacījumu, ka vienu! :D
Man liekas, ka privātajos mežos nav ieteicams/nedrīkst, jo kā nekā tas ir cilvēka īpašums! :)
Bet lai uzzinātu visu kā un kur, vari griezties kādā mežniecībā un vnk pajautāt! :)
Ja kāds iemaldītos manos mežos un kādu egli nocirstu, es būtu nikna. Tas tomēr privātīpašums, uztvertu to kā ielaušanos manā pagalmā un sniega lāpstas pa padsmit latiem nosperšanu.
Arī valsts mežos ir noteikumi- nedrīkst cirst resnāku par nezinu cik cm. Vislabāk, ja cērt ceļmalās, zem elektrolīnijām. Bet šaubos,ka kāds baigi skatās, ja dziļāk mežā ieraugi labu eglīti.
ja manā jaunaudzē kāds nocirstu eglīti.. es viņam "gailīti" (ja, protams atrastu) .. atvainojos par izteicienu.. bet nu labāk gan nelīst nezināmās vietas - zem elektropārvades līnijām - lūdzu - tur būs arī kuplākas un noteikti var atrast ko piemērotu sev ...
Nu ir redzēti visādi skati- cērt tikai galotnītes, nosviestas zemē, jo gan jau ,ka vēlēk atrasta smukāka eglīte. Iesaku, padomāt par to līšanu cita privātīpašumā, Privātmežā, jo dzīvē agri vai vēlu viss nāk atpakaļ.
Ceru, ka nevienai no šejienes mežu īpašniecēm nav nopirkts mežs ap kādu no mežezeriem un uzlikts bomis pie vienīgās piebraucamās vietas. Tad es pateiktu visu, ko domāju. :D
Es cērtu tirgū. :D Mūsu tirgu pagājušo gadu nopirku egli pa 2.50ls, kad saradās ciemiņi, viņi teica, ka Rīgā tādas maksā 15-25ls. Tā kā tirgus man no mājām kādi 50m, lētāk sanāk aiziet uz turieni, nekā braukt līdz mežam un meklēt tur.
lūk, ir informācija, par to, kur drīkst un kur nedrīkst cirst eglītes un kādi sodi draud, ja tiekat pieķertas... vispār tie sodi diezgan baisi :D http://bnn.lv/?p=94657