Diemžēl no radinieku stāstītā man atmiņā palicis ir tikai opīša stāstītais. Tas, ko man stāstīja vecvectētiņš un vecvecmāmiņa, jau ir aizmirsies, jo es vēl biju maza, kad viņi nomira. Bet nu opītim ir gājis salīdzinoši pat, ja tā var teikt, ļoti labi, jo, pirmkārt, viņi tika izsūtīti 1949. gadā, kas bija mazliet mazāk briesmīgi nekā pirmajā reizē. Otrkārt, ne pārāk tālu. Treškārt, viņš tur ieguva daudzus draugus, varēja jāt ar zirgiem, kad gribēja, spēlēties, nu kārtīga bērnība. Viņam pat nav palicis atmiņā ceļš ne turp ne atpakaļ. Cik es sapratu, visu slikto smadzenes izslēgušas un atstājušas tikai labo, jo viņš bija vēl sīks, 7 gadus tur nodzīvoja. Bet zinu, ka tik saulaini jau tur nemaz negāja.
Vēl visādi radu radi bijuši izsūtīti, no kuriem dzirdēti tādi paši briesmu stāsti kā jūs jau iepriekš pieminējāt. Smags darbs, naktīs tik auksts, ka matus no rīta jāgriež nost no dēļu "gultas"
Ir radi, kas paspēja aizmukt uz Vāciju, Austrāliju - vēl tagad ir kontakts, lai gan ar austrāļu radiem nekad mūžā neesmu redzējusies.