Acu ārsts

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Labs vakars Jūsmājās!
Atgriezos no graujošas acu arsta vizītes. Tik slikta pieredze ar ārstiem man nav bijusi. Uzdevu miljons jautajumu uz kuriem vienīgā atbilde bija - vajag brilles. Nē, lēcas redz neder, acu vingrinājumi nekam neder un vienīgais acu prblēmu risinājums uz šīs pasaules ir brilles.
Tad nu vēlos ārstu, kas mani uzklausa, jo man redze ir katastrofāli sabojājusies mēneša laikā. Tā mēneša laikā ir kļuvusi sliktāka kā manam draugam, kuram brilles ir jau 2 gadus. Uz tādu pēkšņu redzes sabojāšanos manas šīs burvīgās ārstes reakcija bija - nu es nezinu kā bija pirms gada.
Vēlētos, protams, valsts ārstu, jo šobrīd Ziemassvētku tuvošanās un iespējamā briļļu iegāde maku nesabiezina :D
Būšu no sirds pateicīga par jebkuru ierosinājumu :)
20.11.2012 20:54 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
bet kāāā,kā brilles var padarīt redzi vēl sliktāku?
21.11.2012 21:48 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
nazīc

oo, es nezinu tas summas :)
Bet 15-20 noteikti.
21.11.2012 21:49 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nazi, domāju, ka acs muskulis vienkārši paliek slinks, katru reizi kā paņems stiprākas lēcas vai briļļu lēcas, tas muskulis paliek vēl slinkāks. Pēdējo reizi, kad redzēju labi, bija minētais februāris līdz aprīlim, kad sapratu, ka redzu tāpat kā pirms tam. Kur ir mana vaina? Nesaprotu.
21.11.2012 21:50 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
vispār man gadiem bija brilles,bet aizgāju pie Dr. Žannas Artiņas 1.slimnīcā (pieņem arī Lūkina klīnikā) un viņa pirmo reizi pa visiem gadiem pielika pie acs ābola speciālu biezu stikliņu (precīzu nosaukumu nezinu) un pateica vajag lāzerapstrādi. Bet gada laikā redzene nebija pasliktinājusies,jo tiešām kā izrakstīja lietoju brilles (man gan nebija lieli +vai -) un aktīvi zivju eļļu dzēru, veicu lāzerapstrādi (nejaukt ar operāciju) un tagad staigāju bez brillēm. Daudz labāk pēc lāzera redzu.
Bet tas ir iespējams,kad redze strauji pasliktinās.
21.11.2012 21:51 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Teiksim tā - konferencēs arī stāstā, ka ar acu vingrinājumiem redzi uzlabot/ samazināt "akluma" progresiju nevar.
Tie vingrojumi darbojas uz acs muskuļiem, bet tuvredzību tie muskulīši maz ietekmē.
21.11.2012 21:52 |

Reitings 1
Reģ: 15.07.2013
Par LAAC (Latvijas Amerikas acu centru)
Man kopš 15 gadu gadu vecuma sāka pasliktināties redze. Pašlaik man ir 25 un redze vēl joprojām pasliktinās (šobrīd ap -4.00). Draugs uztraucās un lika pieteikties pie kārtīga acu ārsta, lai veiktu dziļāku izmeklēšanu nekā parastajās redzes pārbaudēs. Tad nu izlasījusi dažādas atsauksmes, pieteicos pie dr. Briedes no LAAC. Pie tam noskaidroju, ka LAAC ir labāka aparatūra, tāpēc labāk esot iet uz LAAC nevis uz ARSu (kur arī pieņem LAAC speciālisti).
Rezultēts: LAAC man veica visas tās pašas pārbaudes, ko parasti normālā redzes pārbaudē veic (t.sk. spiediena mērīšana un radzenes apskate, kad pilina spec. šķidrumu acīs utt.). Ārstes atbilde: "Tuvredzība nav slimība. Ja darbs pie datora, tad redze arī nenostabilizēsies - ēdiet dilles, burkānus un mellenes." Ieteica vitamīnus 2 mēnešus padzert un acu pilienus pilināt. Viss būtu normāli, bet nošokēja samaksa - 37Ls. ARSā pie tās pašas Briedes vizīte maksāja 22Ls. Kad Pasaules Optikā biju, tad tur tie paši izmeklējumi maksāja ap 10-12 Ls. Labi, ka man ir veselības apdrošināšana. Katrā ziņā man tā cena likās KOSMISKA. Pie tam vizīte aizņēma vairāk laika nekā parasti, jo pie pašas dakteres bija aktīva rinda (kopā ap 1,5 h).
15.07.2013 13:47 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
varu ieteikt ļoti labu oftalmologi no mfd m.briedi, viņa ir arī operējošs kirurgs, diezgan aizņemta, jo tik tiešām pie viņas kā pie loti labas oftalmoloģes stāv rindās, bet tik un tā ar katru izrunjas atrod pareizo pieeju un variantu un galvenais ieklausās savā pacientā nevis vnk kko gudri tur stāsta! pati esmu bijusi pie viņas gan ar plakstina kaiti, kuru starpcitu visur kur gāju dakterēt, bet nekā, biju jau izmisumā, lidz man ieteica vinu, mana vecmamma, kas dakterējusie pie vinas un un teica, ka super daktere. vēlāk arī vectēvs dakterējās pie viņas un pat mana mamma un vinas draudzene, visiem tikai vienas atsauksmes - superdaktere :)
15.07.2013 23:57 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Es arī biju izveiojusi diskusiju par vienkārši perfektu acu ārsta apmeklējumu. Velti izmesta nauda. Neko nepalīdz + tikai noreklamē savus sponsorus.
16.07.2013 00:04 |

10 gadi
Reitings 465
Reģ: 09.04.2009
julenok, vai Tev ir kāda saistība ar optometriju?
16.07.2013 00:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits